19 Eylül 2026 Cumartesi

08:06   TARIHI SORUMLULUK, BITMEYEN MINNET: YENIMAHALLE’DEN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ’NDE ANLAMLı MESAJ   07:44   BAŞKAN ADEM ÇETIN’DEN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ MESAJı   07:41   MERSIN BALYANLıLAR DERNEĞI’NDEN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ MESAJı: ’MINNETIMIZ SONSUZDUR’   07:15   CHP’LI KAYTAŞ’DAN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ MESAJı   07:05   CHP’LI ERCAN MUTLUAY’DAN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ MESAJı   06:55   CHP’LI BAŞKAN YARDıMCıSı KEKLIK,19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ KUTLU OLSUN!   05:49   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı ÖZCAN,GAZILERIMIZ BAĞıMSıZLıĞıMıZıN VE İRADEMIZIN YıLMAZ BEKÇILERIDIR..   05:40   CHP MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE MECLIS ÜYESI AKBAŞ’TAN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ MESAJı   05:38   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT: ’GAZILERIMIZIN ÖNÜNDEKI BÜROKRATIK ENGELLER KALDıRıLMALı’   19:30   ALI BOLTAÇ: ’GAZILERIMIZ GELECEĞE BıRAKACAĞıMıZ EN KıYMETLI MIRASTıR’   18:39   BAŞKAN BEŞIKCI’DEN GAZILER GÜNÜ MESAJı: EMANETLERINIZE SAHIP ÇıKACAĞıZ!   18:25   MERSIN’DE DEV GENÇLIK VE TEKNOLOJI HAMLESI: MEÜ TTO VE BÜYÜKŞEHIR GÜÇLERINI BIRLEŞTIRDI!   18:18   AILELERIN YENI YAŞAM ALANı OLDU: TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN PARK HAMLESI   18:10   ERDEMLI MEYDANı ADETA YıKıLDı! SINAN AKÇıL KONSERINDE UNUTULMAZ GECE   17:53   DENIZ ESNAFıNDA ALARM: ’SEZON HAREKETLI, KASAMıZ SESSIZ!’   09:55   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı’NA ÖZEL ETKINLIKLER: SPOR VE GÜVENLI ULAŞıM BIR ARADA   08:28   RESMI GAZETE’DE KAPSAMLı ATAMA KARARNAMESI! EMNIYET’TE BÜYÜK DEĞIŞIM: 39 İLIN MÜDÜRÜ DEĞIŞTI   07:49   DOLMABAHÇE’DE TARIHI GECE! BEŞIKTAŞ MARSILYA’Yı SILIP SÜPÜRDÜ: 4 GOLLE MUHTEŞEM BAŞLANGıÇ!   21:37   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜRETICILERE DEV DESTEK: KÜÇÜKBAŞ HAYVAN, YEM, ZEYTIN MAKINESI VE BALıKÇıLıK EKIPMANLARı DAĞıTıLDı   20:18   MERSIN BALYANLıLAR DERNEĞINDEN ÖNEMLI KONUKLARA EV SAHIPLIĞI  
 
     
   

YANKI BAĞCIOĞLU: “GATA VE DİĞER ASKERİ HASTANELERİN, GEÇMİŞ DÖNEMDEKİ UYGULAMALARDAN ALINAN DERSLER VE TECRÜBELER ÇERÇEVESİNDE YENİDEN AKTİVE EDİLMESİ ZORUNLUDUR”


CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, terörle mücadelede yaralı askeri personelin tıbbi ihtiyaçları için sağlık sisteminin yeniden yapılandırılması gerektiğini belirterek “GATA ve diğer askeri hastanelerin, geçmiş dönemdeki uygulamalardan alınan dersler ve tecrübeler çerçevesinde yeniden aktive edilmesi zorunludur. Öncelikle, hastaneler tekrar açılarak, TSK`dan Sağlık Bakanlığı`na geçiş yapmış uzman doktorların, güvenlik soruşturmaları olumlu sonuçlanmış askeri doktorların askeri statüleri iade edilerek, Millî Savunma Bakanlığı kadrolarına geri atanmaları sağlanmalıdır” dedi.

 

Tarih : 30 Kasım 2023 Perşembe 15:40   Okunma : 932

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, terörle mücadelede yaralı askeri personelin tıbbi ihtiyaçları için sağlık sisteminin yeniden yapılandırılması gerektiğini belirterek “GATA ve diğer askeri hastanelerin, geçmiş dönemdeki uygulamalardan alınan dersler ve tecrübeler çerçevesinde yeniden aktive edilmesi zorunludur. Öncelikle, hastaneler tekrar açılarak, TSK`dan Sağlık Bakanlığı`na geçiş yapmış uzman doktorların, güvenlik soruşturmaları olumlu sonuçlanmış askeri doktorların askeri statüleri iade edilerek, Millî Savunma Bakanlığı kadrolarına geri atanmaları sağlanmalıdır” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Gölge Kabine Milli Savunma Bakanı Yankı Bağcıoğlu, terörle mücadelede yaralı askeri personelin tıbbi ihtiyaçları için sağlık sisteminin yeninden yapılandırması gerektiğini söyledi. Bağcıoğlu, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“Hain terör örgütü ile mücadele eden kahraman askerlerimizden çatışmalarda yaralananların genellikle ilk 24 saat içerisinde gerek hastaneye nakledilirken gerek hastanede tedavi altında iken şehit düştükleri bilinmektedir. Herhangi bir yaralanmada ilk müdahalenin çok kritik olduğu, süratle müdahale edilmesi gerektiği bu acil durumun ‘altın saat konsepti` olarak adlandırıldığı, etkin tıbbi müdahale ve başarı için kurumsal hafıza ve birikime, (Örneğin fonksiyonlarını kaybetmeden önceki GATA) ayrıca tecrübe ve uzmanlığa ihtiyaç duyulduğu bilinmektedir.

“SAĞLIK HİZMETİNİ SÜRATLE VE ETKİNLİKLE ALACAKLARINI BİLMELERİNİN MORAL VE MOTİVASYONLARINA OLUMLU KATKI SAĞLAYACAĞI AŞİKARDIR”

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı`nda, SAT, SAS Birinci Sınıf Dalgıç ihtisaslı personelin bulunduğu birliklerde görev yapacak doktor ve diğer sağlık personelinin yetişmesi uzun yıllar almaktadır. Ayrıca Hava Kuvvetleri Komutanlığı`ndaki uçucu ve uzman yer personelinin sağlık muayeneleri çok özelliklidir. Kahraman askerlerimizin, fiziksel ve mental sağlık sorunlarını ancak onlarla birlikte eğitim almış, onlarla birlikte muharebe meydanında veya tatbikatlarda omuz omuza görev yapmış doktorlar ile çözebiliriz. Ayrıca, harekata iştirak eden kahraman askerlerimizin herhangi bir menfi durumda, sağlık hizmetini süratle ve etkinlikle alacaklarını bilmelerinin moral ve motivasyonlarına olumlu katkı sağlayacağı aşikardır.

“GATA VE DİĞER ASKERİ HASTANELERİN, GEÇMİŞ DÖNEMDEKİ UYGULAMALARDAN ALINAN DERSLER VE TECRÜBELER ÇERÇEVESİNDE YENİDEN AKTİVE EDİLMESİ ZORUNLUDUR”

GATA ve diğer askeri hastanelerin, geçmiş dönemdeki uygulamalardan alınan dersler ve tecrübeler çerçevesinde yeniden aktive edilmesi zorunludur. Uzun bir süre, ordumuzun doktor ve yardımcı sağlık personeli açığını kapatmak mümkün olmayacaktır. Ancak Sağlık Bakanlığı destekli geçici çözümler ile bu açık kapatılmaya çalışılacaktır. Öncelikle, Hastaneler tekrar açılarak, TSK`dan Sağlık Bakanlığına geçiş yapmış uzman doktorların güvenlik soruşturmaları olumlu sonuçlanmış askeri doktorların askeri statüleri iade edilerek, Millî Savunma Bakanlığı kadrolarına geri atanmaları sağlanmalıdır. Ayrıca yine güvenlik soruşturmaları olumlu olan emekli askeri doktorların uygun kadrolara, uygun özlük hakları ile davet etmek olabilecek en hızlı çözüm olacaktır. Bu çözüm halihazırda yok olmuş olana askeri hastaneler ve askeri doktorlar kültürünün tekrar kazanılmasına da büyük fayda sağlayacaktır.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA