20 Mayıs 2026 Çarşamba

17:23   TBMM GENEL KURULU... AK PARTI ILE CHP ARASıNDA "GENÇLIK" TARTıŞMASı   16:22   CHP’LI BAŞARıR’DAN KıLıÇDAROĞLU YORUMU: "BUTLAN KARARıYLA, AK PARTI’NIN SIPARIŞIYLE CHP’NIN KOLTUĞUNA OTURMAYACAĞıNı GÖRÜYORUM"   15:21   İBB DAVASı’NDA 40. GÜN... EKREM İMAMOĞLU: "UMUYORUM KI BIR GÜN HERKES SAHIP OLDUĞU TAPULARıN, SERVETIN VE ILIŞKILERIN HESABıNı VERIR, VERECEKTIR"   15:19   ÖZGÜR ÖZEL, GENÇLERLE BIR ARAYA GELDI... “GENÇLERI SIYASETE DAVET EDIYORUZ”   14:18   AK PARTI GRUP TOPLANTı SALONUNDA YENI DÜZENLEME... BAKANLAR SORULARı YANıTLAMADı   13:15   İBB DAVASı’NDA 40. GÜN... TUTUKLU ESKI KÜLTÜR A.Ş. GENEL MÜDÜRÜ SERDAL TAŞKıN SAVUNMA YAPTı   13:14   MALATYA’DA DEPREM...VALI YAVUZ: “DEVLETIMIZ TÜM KURUMLARıYLA GÖREV BAŞıNDA”   13:12   CHP’LI KARASU, TUTUKLU BURSA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı BOZBEY’I ZIYARET ETTI: "BAŞKANLARıMıZı CEZAEVINE GÖNDERENLER TOPLUMA HESAP VERECEKLER"   19:41   CHP MERSIN’DEN 19 MAYıS’TA GÖVDE GÖSTERISI! KORAL ÖMÜR’DEN SERT ’MIRAS’ MESAJı: ’ASLA TESLIM ETMEYECEĞIZ!’   18:20   BAŞKAN SEÇER’DEN ÇOK KONUŞULACAK ‘BEYIN GÖÇÜ’ ÇıKıŞı: ’SÖZLE OLMAZ, HISSETTIRECEKSINIZ!’   18:17   CHP’NIN 19 MAYıS GENÇLIK KORTEJI... CHP GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı CEM AYDıN: "MILLETIMIZLE KOL KOLA GELECEĞIMIZI GERI ALACAĞıZ"   18:16   EMEP GENEL BAŞKANı ASLAN’DAN "19 MAYıS" AÇıKLAMASı: "GENÇLIK IÇIN BAYRAM, SÖMÜRÜSÜZ BIR DÜZEN KURULDUĞUNDA MÜMKÜN OLACAK"   16:17   CHP’NIN 19 MAYıS GENÇLIK KORTEJI... ÖZGÜR ÖZEL: "CUMHURIYETI, GERÇEK SAHIPLERI GENÇLERE EMANET EDECEĞIZ"   14:58   ERKAN BAŞ’TAN HÜKÜMETE SUMUD FILOSU TEPKISI: "ERDOĞAN’ıN DOSTU TRUMP KıZAR, İSRAIL LOBISI AYıPLAR DIYE MI BU SESSIZLIĞINIZ?"   14:55   ANıTKABIR’DE 19 MAYıS COŞKUSU... GENÇLER: "ATATÜRK’E MINNETTARıZ VE ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ"   13:49   TARSUS’TAKI SILAHLı SALDıRıDA ÖLDÜRÜLEN 6 KIŞIDEN 5’I ILÇEDE TOPRAĞA VERILDI   12:46   “MUSTAFA KEMAL’IN ASKERLERIYIZ” SLOGANı NEDENIYLE IHRAÇ EDILEN TEĞMEN IÇIN VERILEN "GÖREVE IADE" KARARıNA DURDURMA   12:45   MERSIN’DE 6 KIŞIYI ÖLDÜREN SALDıRGAN, SAKLANDıĞı KÖY EVINDE INTIHAR ETTI   05:28   MHP’LI LEVENT UYSAL’DAN DIKKAT ÇEKEN 19 MAYıS ÇıKıŞı: ’TÜRKIYE’NIN EN BÜYÜK GÜCÜ ONLAR!’   18:59   CHP’LI KORKMAZ. 19 MAYıS RUHU BUGÜN SENINLE YAŞıYOR  
 
     
   

YANKI BAĞCIOĞLU: “GATA VE DİĞER ASKERİ HASTANELERİN, GEÇMİŞ DÖNEMDEKİ UYGULAMALARDAN ALINAN DERSLER VE TECRÜBELER ÇERÇEVESİNDE YENİDEN AKTİVE EDİLMESİ ZORUNLUDUR”


CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, terörle mücadelede yaralı askeri personelin tıbbi ihtiyaçları için sağlık sisteminin yeniden yapılandırılması gerektiğini belirterek “GATA ve diğer askeri hastanelerin, geçmiş dönemdeki uygulamalardan alınan dersler ve tecrübeler çerçevesinde yeniden aktive edilmesi zorunludur. Öncelikle, hastaneler tekrar açılarak, TSK`dan Sağlık Bakanlığı`na geçiş yapmış uzman doktorların, güvenlik soruşturmaları olumlu sonuçlanmış askeri doktorların askeri statüleri iade edilerek, Millî Savunma Bakanlığı kadrolarına geri atanmaları sağlanmalıdır” dedi.

 

Tarih : 30 Kasım 2023 Perşembe 15:40   Okunma : 654

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, terörle mücadelede yaralı askeri personelin tıbbi ihtiyaçları için sağlık sisteminin yeniden yapılandırılması gerektiğini belirterek “GATA ve diğer askeri hastanelerin, geçmiş dönemdeki uygulamalardan alınan dersler ve tecrübeler çerçevesinde yeniden aktive edilmesi zorunludur. Öncelikle, hastaneler tekrar açılarak, TSK`dan Sağlık Bakanlığı`na geçiş yapmış uzman doktorların, güvenlik soruşturmaları olumlu sonuçlanmış askeri doktorların askeri statüleri iade edilerek, Millî Savunma Bakanlığı kadrolarına geri atanmaları sağlanmalıdır” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Gölge Kabine Milli Savunma Bakanı Yankı Bağcıoğlu, terörle mücadelede yaralı askeri personelin tıbbi ihtiyaçları için sağlık sisteminin yeninden yapılandırması gerektiğini söyledi. Bağcıoğlu, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“Hain terör örgütü ile mücadele eden kahraman askerlerimizden çatışmalarda yaralananların genellikle ilk 24 saat içerisinde gerek hastaneye nakledilirken gerek hastanede tedavi altında iken şehit düştükleri bilinmektedir. Herhangi bir yaralanmada ilk müdahalenin çok kritik olduğu, süratle müdahale edilmesi gerektiği bu acil durumun ‘altın saat konsepti` olarak adlandırıldığı, etkin tıbbi müdahale ve başarı için kurumsal hafıza ve birikime, (Örneğin fonksiyonlarını kaybetmeden önceki GATA) ayrıca tecrübe ve uzmanlığa ihtiyaç duyulduğu bilinmektedir.

“SAĞLIK HİZMETİNİ SÜRATLE VE ETKİNLİKLE ALACAKLARINI BİLMELERİNİN MORAL VE MOTİVASYONLARINA OLUMLU KATKI SAĞLAYACAĞI AŞİKARDIR”

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı`nda, SAT, SAS Birinci Sınıf Dalgıç ihtisaslı personelin bulunduğu birliklerde görev yapacak doktor ve diğer sağlık personelinin yetişmesi uzun yıllar almaktadır. Ayrıca Hava Kuvvetleri Komutanlığı`ndaki uçucu ve uzman yer personelinin sağlık muayeneleri çok özelliklidir. Kahraman askerlerimizin, fiziksel ve mental sağlık sorunlarını ancak onlarla birlikte eğitim almış, onlarla birlikte muharebe meydanında veya tatbikatlarda omuz omuza görev yapmış doktorlar ile çözebiliriz. Ayrıca, harekata iştirak eden kahraman askerlerimizin herhangi bir menfi durumda, sağlık hizmetini süratle ve etkinlikle alacaklarını bilmelerinin moral ve motivasyonlarına olumlu katkı sağlayacağı aşikardır.

“GATA VE DİĞER ASKERİ HASTANELERİN, GEÇMİŞ DÖNEMDEKİ UYGULAMALARDAN ALINAN DERSLER VE TECRÜBELER ÇERÇEVESİNDE YENİDEN AKTİVE EDİLMESİ ZORUNLUDUR”

GATA ve diğer askeri hastanelerin, geçmiş dönemdeki uygulamalardan alınan dersler ve tecrübeler çerçevesinde yeniden aktive edilmesi zorunludur. Uzun bir süre, ordumuzun doktor ve yardımcı sağlık personeli açığını kapatmak mümkün olmayacaktır. Ancak Sağlık Bakanlığı destekli geçici çözümler ile bu açık kapatılmaya çalışılacaktır. Öncelikle, Hastaneler tekrar açılarak, TSK`dan Sağlık Bakanlığına geçiş yapmış uzman doktorların güvenlik soruşturmaları olumlu sonuçlanmış askeri doktorların askeri statüleri iade edilerek, Millî Savunma Bakanlığı kadrolarına geri atanmaları sağlanmalıdır. Ayrıca yine güvenlik soruşturmaları olumlu olan emekli askeri doktorların uygun kadrolara, uygun özlük hakları ile davet etmek olabilecek en hızlı çözüm olacaktır. Bu çözüm halihazırda yok olmuş olana askeri hastaneler ve askeri doktorlar kültürünün tekrar kazanılmasına da büyük fayda sağlayacaktır.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA