4 Nisan 2026 Cumartesi

19:06   MERKEZ BANKASı, FAIZI YÜZDE 37’DE SABIT TUTTU   16:50   FERDI ZEYREK GENÇLIK MERKEZI AÇıLıŞ TÖRENI... NURCAN ZEYREK: FERDI’NIN DE HEP ISTEDIĞI GIBI BURADA UMUT HIÇ BITMEYECEK   16:44   ADALET BAKANı GÜRLEK’TEN ’SOSYAL MEDYA’ AÇıKLAMASı: SOSYAL MEDYAYA GERÇEK KIMLIKLE GIRILECEK. SAHTE HESAPLARıN KAPATıLMASı IÇIN 3 AYLıK GEÇIŞ SÜRECI OLACAK   16:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR OTIZM AILE DANıŞMA MERKEZI’NDE ’OTIZM FARKıNDALıK GÜNÜ’ BULUŞMASı YAPıLDı   14:19   MEHMET ŞIMŞEK’TEN ENFLASYON DEĞERLENDIRMESI: İKLIM KOŞULLARıNDAKI NORMALLEŞMENIN, 2026 YıLıNDA GıDA ENFLASYONU GÖRÜNÜMÜNÜ DESTEKLEMESINI BEKLIYORUZ   14:12   MERT HAKAN YANDAŞ VE ERSEN DIKMEN’IN TAHLIYESINE KARAR VERILDI   14:03   İRAN’ıN ESKI DıŞIŞLERI BAKANı ZARIF’TEN TRUMP’A SAVAŞTAN ÇıKıŞ YOLU ÖNERISI   11:30   BAŞKAN SEMIH PALAMUT ACı TABLOYU ÖZETLEDI: VERESIYE DEFTERLERI AKDENIZ’IN GERÇEĞI OLDU!   10:30   GıDA KRIZI KAPıDA: BESLENME ARTıK BIR BEKA SORUNUDUR!   10:16   SANAL DÜNYADA ’İNFAZ’ PAZARLıĞı YAPANLARA ŞAFAK OPERASYONU: TELEGRAM ÇETELERINE BÜYÜK DARBE!   09:58   MERSIN’DEN KÜRESEL MESAJ: "ALıM GÜCÜNÜ ARTıRMANıN YOLU MALIYET BASKıSıNı AZALTMAKTAN GEÇIYOR"   09:23   SILIVRI’DE GECE YARıSı KARARı! İBB DAVASıNDA TAHLIYE HABERI:    09:20   AYM’DEN TAYFUN KAHRAMAN KARARı: ERKAN BAŞ’TAN ’DERHAL TAHLIYE’ ÇAĞRıSı!   09:10   MERSINLI KADıNLAR "ETIKET" PEŞINDE! HAMZABEYLI KÖY ATÖLYESI’NDE ÜRETIMIN ŞIFRELERI ÇÖZÜLDÜ   06:05   İBB DAVASıNDA SıCAK GELIŞME: NURI ASLAN’DAN SILIVRI KAPıSıNDA ‘ADALET’ MESAJı!   05:58   ADALET MÜCADELESINDE İLK ADıM: İBB DAVASıNDA TAHLIYE KARARı SONRASı ÖZGÜR ÇELIK’TEN SERT MESAJ!   05:13   TOROSLAR’DA RENKLI EL İZLERI DÜNYAYı DEĞIŞTIRIYOR! 2 NISAN’DA UMUT DOLU BULUŞMA   16:37   CHP’LI YAVUZYıLMAZ’DAN ZONGULDAK İL GENEL MECLISI SEÇIMI AÇıKLAMASı: "KENDILERINE GÜVENIYORLARSA ZONGULDAK’TA SEÇIMLER SAĞLıKLı ŞEKILDE, DOĞRU BIR FORMATLA YAPıLıR"   16:35   DEM PARTI SÖZCÜSÜ DOĞAN’DAN "ARA SEÇIM" DEĞERLENDIRMESI: "ŞU ANDA EN TEMEL GÜNDEMIMIZ, ÜLKENIN DEMOKRATIKLEŞMESI"   16:33   2 NISAN DÜNYA OTIZM FARKıNDALıK GÜNÜ... CHP’LI NAZLıAKA: "BIR EBEVEYNIN ’BENDEN SONRA ÇOCUĞUMA NE OLACAK?’ SORUSU VARSA, ORADA SOSYAL DEVLET YOKTUR"  
 
     
   

YANKI BAĞCIOĞLU: “GATA VE DİĞER ASKERİ HASTANELERİN, GEÇMİŞ DÖNEMDEKİ UYGULAMALARDAN ALINAN DERSLER VE TECRÜBELER ÇERÇEVESİNDE YENİDEN AKTİVE EDİLMESİ ZORUNLUDUR”


CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, terörle mücadelede yaralı askeri personelin tıbbi ihtiyaçları için sağlık sisteminin yeniden yapılandırılması gerektiğini belirterek “GATA ve diğer askeri hastanelerin, geçmiş dönemdeki uygulamalardan alınan dersler ve tecrübeler çerçevesinde yeniden aktive edilmesi zorunludur. Öncelikle, hastaneler tekrar açılarak, TSK`dan Sağlık Bakanlığı`na geçiş yapmış uzman doktorların, güvenlik soruşturmaları olumlu sonuçlanmış askeri doktorların askeri statüleri iade edilerek, Millî Savunma Bakanlığı kadrolarına geri atanmaları sağlanmalıdır” dedi.

 

Tarih : 30 Kasım 2023 Perşembe 15:40   Okunma : 630

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, terörle mücadelede yaralı askeri personelin tıbbi ihtiyaçları için sağlık sisteminin yeniden yapılandırılması gerektiğini belirterek “GATA ve diğer askeri hastanelerin, geçmiş dönemdeki uygulamalardan alınan dersler ve tecrübeler çerçevesinde yeniden aktive edilmesi zorunludur. Öncelikle, hastaneler tekrar açılarak, TSK`dan Sağlık Bakanlığı`na geçiş yapmış uzman doktorların, güvenlik soruşturmaları olumlu sonuçlanmış askeri doktorların askeri statüleri iade edilerek, Millî Savunma Bakanlığı kadrolarına geri atanmaları sağlanmalıdır” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Gölge Kabine Milli Savunma Bakanı Yankı Bağcıoğlu, terörle mücadelede yaralı askeri personelin tıbbi ihtiyaçları için sağlık sisteminin yeninden yapılandırması gerektiğini söyledi. Bağcıoğlu, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“Hain terör örgütü ile mücadele eden kahraman askerlerimizden çatışmalarda yaralananların genellikle ilk 24 saat içerisinde gerek hastaneye nakledilirken gerek hastanede tedavi altında iken şehit düştükleri bilinmektedir. Herhangi bir yaralanmada ilk müdahalenin çok kritik olduğu, süratle müdahale edilmesi gerektiği bu acil durumun ‘altın saat konsepti` olarak adlandırıldığı, etkin tıbbi müdahale ve başarı için kurumsal hafıza ve birikime, (Örneğin fonksiyonlarını kaybetmeden önceki GATA) ayrıca tecrübe ve uzmanlığa ihtiyaç duyulduğu bilinmektedir.

“SAĞLIK HİZMETİNİ SÜRATLE VE ETKİNLİKLE ALACAKLARINI BİLMELERİNİN MORAL VE MOTİVASYONLARINA OLUMLU KATKI SAĞLAYACAĞI AŞİKARDIR”

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı`nda, SAT, SAS Birinci Sınıf Dalgıç ihtisaslı personelin bulunduğu birliklerde görev yapacak doktor ve diğer sağlık personelinin yetişmesi uzun yıllar almaktadır. Ayrıca Hava Kuvvetleri Komutanlığı`ndaki uçucu ve uzman yer personelinin sağlık muayeneleri çok özelliklidir. Kahraman askerlerimizin, fiziksel ve mental sağlık sorunlarını ancak onlarla birlikte eğitim almış, onlarla birlikte muharebe meydanında veya tatbikatlarda omuz omuza görev yapmış doktorlar ile çözebiliriz. Ayrıca, harekata iştirak eden kahraman askerlerimizin herhangi bir menfi durumda, sağlık hizmetini süratle ve etkinlikle alacaklarını bilmelerinin moral ve motivasyonlarına olumlu katkı sağlayacağı aşikardır.

“GATA VE DİĞER ASKERİ HASTANELERİN, GEÇMİŞ DÖNEMDEKİ UYGULAMALARDAN ALINAN DERSLER VE TECRÜBELER ÇERÇEVESİNDE YENİDEN AKTİVE EDİLMESİ ZORUNLUDUR”

GATA ve diğer askeri hastanelerin, geçmiş dönemdeki uygulamalardan alınan dersler ve tecrübeler çerçevesinde yeniden aktive edilmesi zorunludur. Uzun bir süre, ordumuzun doktor ve yardımcı sağlık personeli açığını kapatmak mümkün olmayacaktır. Ancak Sağlık Bakanlığı destekli geçici çözümler ile bu açık kapatılmaya çalışılacaktır. Öncelikle, Hastaneler tekrar açılarak, TSK`dan Sağlık Bakanlığına geçiş yapmış uzman doktorların güvenlik soruşturmaları olumlu sonuçlanmış askeri doktorların askeri statüleri iade edilerek, Millî Savunma Bakanlığı kadrolarına geri atanmaları sağlanmalıdır. Ayrıca yine güvenlik soruşturmaları olumlu olan emekli askeri doktorların uygun kadrolara, uygun özlük hakları ile davet etmek olabilecek en hızlı çözüm olacaktır. Bu çözüm halihazırda yok olmuş olana askeri hastaneler ve askeri doktorlar kültürünün tekrar kazanılmasına da büyük fayda sağlayacaktır.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA