4 Ocak 2026 Pazar

16:35   3 OCAK RUHU MERSIN’DE YANKıLANDı: KURTULUŞUN 104. YıLıNDA BIRLIK, DEMOKRASI VE BARıŞ VURGUSU   15:05   “TOROSLAR’DA 104 YıLLıK ZAFER ADıMLARı: BINLERCE MERSINLI TARIHE YÜRÜDÜ”   22:47   BAŞKAN SEÇER’DEN 3 OCAK MERSIN’IN KURTULUŞ YıL DÖNÜMÜ MESAJı   22:43   BAŞKAN V. ŞENER: “3 OCAK, MILLETIMIZIN BAĞıMSıZLıK İRADESININ BIR SIMGESI”   22:40   CHP MERSIN MILLETVEKILI GÜLCAN KıŞ’TAN 3 OCAK KURTULUŞ GÜNÜ MESAJı   19:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN 2025’TE SAĞLıK VE SOSYAL DESTEKTE REKOR HIZMET: DOĞUMDAN YAŞLıLıĞA YANıNıZDA!   19:29   “YENIŞEHIR HALK KART ILE 853 AILEYE DESTEK: ARALıK ÖDEMELERI HESAPLARDA”   18:26   DILEK KAYA İMAMOĞLU: MILLETIMIZ DOĞRUNUN, HAKLıNıN YANıNDA DURMAYA DEVAM EDECEK   15:25   TÜM EMEKLILERIN SENDIKASı, AÇLıK SıNıRı ALTıNDAKI EMEKLI MAAŞLARıNA KARŞı BAKıRKÖY’DEN SES YÜKSELTTI… 82 YAŞıNDAKI EMEKLI: GıDASıZLıKTAN ARTıK SESIMIZ ÇıKMıYOR   15:20   CHP’NIN ÇANKıRı MITINGI… CEMAL ENGINYURT: “KAR DA KıŞ DA OLSA BIZ SÖZ VERDIK; MEYDANLARDAYıZ”   14:18   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: “KIM FILISTIN IÇIN SES ÇıKARMAK ISTIYORSA IZIN VERSINLER AMA IKILI UYGULAMA DOĞRU DEĞIL, VICDANLARı YARALıYOR”   14:14   ÜMIT ÖZDAĞ: "BAĞ-KUR VE GSS’LILERIN SAĞLıĞA ERIŞIMINI SAĞLAYACAK CUMHURBAŞKANLıĞı KARARNAMESI VAKIT KAYBETMEKSIZIN ÇıKARıLMALıDıR"   13:29   TÜRKIYE KADıN DERNEKLERI FEDERASYONU: 2025 YıLıNDA EN AZ 391 KADıN ÖLDÜRÜLDÜ   13:28   İRAN’DAN ABD BAŞKANı TRUMP’ıN TEHDITLERINE YANıT: ABD’NIN MÜDAHALESI TÜM BÖLGEDE KAOS ANLAMıNA GELIR   13:27   İRAN’DA PROTESTOLAR BÜYÜYOR... PROTESTOCULAR ILE GÜVENLIK GÜÇLERI ARASıNDAKI ÇATıŞMALARDA EN AZ 7 KIŞI ÖLDÜ   13:25   MURAT ÇALıK: ZOR KOŞULLARDA DAHI HATıRLANMAK, DOSTLUĞUN VE DAYANıŞMANıN SıNıR TANıMADıĞıNı BIR KEZ DAHA GÖSTERIYOR   11:40   “MERSIN’IN 104 YıLLıK ONURLU DIRENIŞI: BAŞKAN ÖZYIĞIT’TEN KURTULUŞ MESAJı”   09:40   MERSIN’DE YENI YıL KAYNAR GELENEĞI: 130 BIN BARDAK ŞIFA DAĞıTıLDı!   16:41   MERSIN’DE YENI YıL COŞKUSU: BÜYÜKŞEHIR MEYDANı FESTIVALE DÖNDÜRDÜ   16:30   İMAMOĞLU: “127 KREŞTEN 150’YE, TÜRKIYE’NIN HER ÇOCUĞU EŞIT BAŞLAYACAK”  
 
     
   

ENGELLİ PATİLİ DOSTLAR BÜYÜKŞEHİR BARINAĞINDA GÜVENDE


Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, engelli patili dostların da yuvası olmaya devam ediyor. Merkezin müdavimlerinden olan görme engelli Çakıl ve Aşil, merkezde gösterilen büyük özveri sayesinde hayatlarını güvenle sürdürüyor.

 

Tarih : 3 Aralık 2023 Pazar 19:34   Okunma : 9267

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, engelli patili dostların da yuvası olmaya devam ediyor. Doğuştan ya da geçirdikleri kazalardan sonra engelli kalan ve barınağa getirilen patili dostlar, tedavilerinin ardından rehabilite edilerek güvenli yuvalara yerleştiriliyor.

Merkezin müdavimlerinden olan görme engelli Çakıl ve Aşil de barınağa getirildikten sonra tedavileri yapılarak, güvenli yuvalarına yerleştirildi. Çakıl, yurtdışına taşınmak zorunda kalan sahibi tarafından barınağa bırakılmak zorunda kalırken, Aşil ise sokağın ağır yaşam şartlarından dolayı merkeze gelme şansı yakalayan bir köpek. Göremedikleri için bakımları zor olan patili dostlar, merkezde gösterilen büyük özveri sayesinde güven ve mutlulukla yaşamlarını sürdürüyor.

Büyük sağlık sorunları yaşayan Aşil, savaşarak hayata tutundu

Aşil’in aşırı kilo kaybı ve büyük yaralarla barınağa 5 yıl önce geldiğini söyleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi Barınağı’nda görev yapan Veteriner Sağlık Teknikeri Mürşide Gökdurna, neredeyse hiç tüylerinin kalmadığını belirtti. Çok zorluk yaşadıklarını kaydeden Gökdurna, “Hastalıklarının yanı sıra çok hırçındı.2 gözü de görmediği için her an savunma içerisindeydi ve dokunma şansımız yoktu. Yavaş yavaş birbirimize alıştık, iyileşti ve ortamı sevdi. Şu anda gayet mutlu ve huzurlu. Hava çok soğuk değilse kapısını hiç kapatmıyoruz, istediğinde bahçeye çıkıyor. Ortamı tanıdığı için kesinlikle uzaklaşmıyor.Zaten biz hep burada olduğumuz için, sıkıntı yaşamıyoruz” diye konuştu.

Aşil’i sahiplenmek isteyenler olduğunu belirten Gökdurna, “Aşil, çok özel ve birebir ilgi istiyor.Bulunduğu alanı tanıması da önemli” diyerek, bakımına çok dikkat edecek kişilerin sahiplenmesini istediklerini söyledi.

Evde yaşamaya alışkın olan Çakıl, sahiplenmek isteyenleri bekliyor

Barınağın bir diğer konuğu Çakıl’ın ise, bir süre önce yurtdışına gitmek zorunda kalan sahibi tarafından barınağa bırakıldığını söyleyen Gökdurna, “Sahibi çok üzülerek bıraktı, çünkü sahiplendirememiş. Aynı Aşil gibi, her 2 gözü de görmüyor. O da ilk geldiğinde çok hırçındı ve kesinlikle kendisine yaklaştırmıyordu. Şu an gayet uyumlu, alanına ve bizlere alıştı, sağlık problemi de yok” ifadelerini kullandı.

Çakıl’ın ev ortamına çok alışık olduğunun altını çizen Gökdurna, “Gerçekten iyi bakabilecek, birebir ilgilenebilecek birisinin sahiplenmesi lazım. Çünkü görmediği için, özel bir ilgi istiyor. Bakımını yaptırabilecek vatandaşımız tabii ki sahiplenebilir, iyi ellerde olmasını biz de isteriz” dedi.

Gökdurna vatandaşlara da seslenerek, “Barınağımıza gelsinler.Patili dostlarımızı görsünler, bilgi alsınlar ve sahiplensinler” çağrısı yaptı.        

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA