24 Haziran 2026 Çarşamba

18:48   A MILLI ERKEK VOLEYBOL TAKıMı, ÇIN’I 3-0 MAĞLUP ETTI   18:46   CHP GRUP BAŞKANVEKILI MURAT EMIR’DEN ERDOĞAN’ıN AÇıKLAMALARıNA TEPKI   18:44   CHP IL BAŞKANLARıNDAN GENEL MERKEZ’E: “GÖREVDEN ALMALARıNıZı, IHRAÇLARıNıZı TANıMıYORUZ”   18:42   NEW YORK’TA ZOHRAN MAMDANI’NIN DESTEKLEDIĞI SOL ADAYLAR ÖN SEÇIMI KAZANDı   15:38   CHP MALATYA’DA KAPı KRIZI: GENÇLIK KOLLARı "HAIN" YAZıLı DEV POSTER ASTı   15:37   CHP’DEN TEK CÜMLEYLE ISTIFA EDEN NIMET ÖZDEMIR, AK PARTI’YE KATıLDı   15:35   AHMET DAVUTOĞLU: "EĞER BIR YERE KENYA VE GÜNEY KORE DAVET EDILIYOR DA TÜRKIYE EDILMIYORSA VAH HALIMIZE"   12:30   COĞRAFI TESCILLI TARSUS IĞNE OYASı, MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI ILE GELIR KAPıSı OLUYOR   18:46   CHP SÖZCÜSÜ SARı: EYLÜL AYıNıN BAŞıNDAN ITIBAREN OLAĞAN KONGRE TAKVIMINE BAŞLANACAK   18:45   ÜMIT DIKBAYıR, CHP’DEN ISTIFA ETTI   16:44   EKREM İMAMOĞLU: “BU KADAR DETAYLı INSAN KAYNAKLARı SÜREÇLERINDEN GEÇEN BIR YAPı SUÇ ÖRGÜTÜ OLABILIR MI?”   16:43   SELAHATTIN DEMIRTAŞ, KEMAL KıLıÇDAROĞLU ILE GÖRÜŞMEYECEK   15:40   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN, IKTIDARA 12. YARGı PAKETI TEPKISI: HIÇ IŞI UZATMAYıN. ANAYASA’Yı KALDıRıN, YASALARı IPTAL EDIN   15:39   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KıLıÇDAROĞLU’NA ÇAĞRı: "ÜLKEYI VE PARTIYI BU CENDERENIN IÇINDE DAHA FAZLA TUTMA"   14:42   MERSIN’DE COĞRAFI IŞARETLER IÇIN ÜRETICI ODAKLı YOL HARITASı   14:41   VAHAP SEÇER, LONDRA’DA YEŞIL ŞEHIRLER BELEDIYE BAŞKANLARı TOPLANTıSı’NA KATıLDı   13:34   ERHAN KARAAL’ıN KAÇıRıLMASıNA EKREM İMAMOĞLU’NDAN TEPKI: İDDIA MAKAMı DAHIL HERKES ZAN ALTıNDADıR   12:32   KıLıÇDAROĞLU CHP MYK’Yı TOPLADı, ÖZEL GRUP TOPLANTıSı YAPACAK   10:30   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: SOFRADAKI YANGı BÜYÜMEYE DEVAM EDIYOR   19:24   BAKAN GÜRLEK: ORGANIZE SUÇ ÖRGÜTLERIYLE MÜCADELE IÇIN BAŞSAVCıLıKLARA GENELGE GÖNDERILDI  
 
     
   

ENGELLİ PATİLİ DOSTLAR BÜYÜKŞEHİR BARINAĞINDA GÜVENDE


Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, engelli patili dostların da yuvası olmaya devam ediyor. Merkezin müdavimlerinden olan görme engelli Çakıl ve Aşil, merkezde gösterilen büyük özveri sayesinde hayatlarını güvenle sürdürüyor.

 

Tarih : 3 Aralık 2023 Pazar 19:34   Okunma : 9767

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, engelli patili dostların da yuvası olmaya devam ediyor. Doğuştan ya da geçirdikleri kazalardan sonra engelli kalan ve barınağa getirilen patili dostlar, tedavilerinin ardından rehabilite edilerek güvenli yuvalara yerleştiriliyor.

Merkezin müdavimlerinden olan görme engelli Çakıl ve Aşil de barınağa getirildikten sonra tedavileri yapılarak, güvenli yuvalarına yerleştirildi. Çakıl, yurtdışına taşınmak zorunda kalan sahibi tarafından barınağa bırakılmak zorunda kalırken, Aşil ise sokağın ağır yaşam şartlarından dolayı merkeze gelme şansı yakalayan bir köpek. Göremedikleri için bakımları zor olan patili dostlar, merkezde gösterilen büyük özveri sayesinde güven ve mutlulukla yaşamlarını sürdürüyor.

Büyük sağlık sorunları yaşayan Aşil, savaşarak hayata tutundu

Aşil’in aşırı kilo kaybı ve büyük yaralarla barınağa 5 yıl önce geldiğini söyleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi Barınağı’nda görev yapan Veteriner Sağlık Teknikeri Mürşide Gökdurna, neredeyse hiç tüylerinin kalmadığını belirtti. Çok zorluk yaşadıklarını kaydeden Gökdurna, “Hastalıklarının yanı sıra çok hırçındı.2 gözü de görmediği için her an savunma içerisindeydi ve dokunma şansımız yoktu. Yavaş yavaş birbirimize alıştık, iyileşti ve ortamı sevdi. Şu anda gayet mutlu ve huzurlu. Hava çok soğuk değilse kapısını hiç kapatmıyoruz, istediğinde bahçeye çıkıyor. Ortamı tanıdığı için kesinlikle uzaklaşmıyor.Zaten biz hep burada olduğumuz için, sıkıntı yaşamıyoruz” diye konuştu.

Aşil’i sahiplenmek isteyenler olduğunu belirten Gökdurna, “Aşil, çok özel ve birebir ilgi istiyor.Bulunduğu alanı tanıması da önemli” diyerek, bakımına çok dikkat edecek kişilerin sahiplenmesini istediklerini söyledi.

Evde yaşamaya alışkın olan Çakıl, sahiplenmek isteyenleri bekliyor

Barınağın bir diğer konuğu Çakıl’ın ise, bir süre önce yurtdışına gitmek zorunda kalan sahibi tarafından barınağa bırakıldığını söyleyen Gökdurna, “Sahibi çok üzülerek bıraktı, çünkü sahiplendirememiş. Aynı Aşil gibi, her 2 gözü de görmüyor. O da ilk geldiğinde çok hırçındı ve kesinlikle kendisine yaklaştırmıyordu. Şu an gayet uyumlu, alanına ve bizlere alıştı, sağlık problemi de yok” ifadelerini kullandı.

Çakıl’ın ev ortamına çok alışık olduğunun altını çizen Gökdurna, “Gerçekten iyi bakabilecek, birebir ilgilenebilecek birisinin sahiplenmesi lazım. Çünkü görmediği için, özel bir ilgi istiyor. Bakımını yaptırabilecek vatandaşımız tabii ki sahiplenebilir, iyi ellerde olmasını biz de isteriz” dedi.

Gökdurna vatandaşlara da seslenerek, “Barınağımıza gelsinler.Patili dostlarımızı görsünler, bilgi alsınlar ve sahiplensinler” çağrısı yaptı.        

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA