31 Temmuz 2026 Cuma

14:57   ÖRÜMCEK ADAM: YEPYENI BIR GÜN... EFSANE KAHRAMAN ŞIMDI MCDONALD’S TÜRKIYE’DE   14:56   DEMIRTAŞ’TAN NARIN GÜRAN CINAYETI AÇıKLAMASı: "ANNE, AĞABEY VE AMCANıN AĞıRLAŞTıRıLMıŞ MÜEBBET HAPIS CEZASıNA ÇARPTıRıLMALARı TAM BIR HUKUK FACIASıDıR"   14:54   CHP BAFRA ILÇE ÖRGÜTÜ YENİ PARTI’YE KATıLDı   14:48   PRENS HARRY, DAILY MAIL YAYıNCıSıNıN MILYONLARCA STERLINLIK DAVA MASRAFLARıNı ÖDEYECEK   11:54   AKDENIZ’DE DIKKAT ÇEKEN SEFERBERLIK!   11:26   TARSUS VE ÇAMLıYAYLA ÇIFTÇISINE DEV DESTEK: ÜRÜN ZAYIATıNı BITIRECEK YÖNTEM SAHADA!   10:20   TARSUS’TA YıLLARDıR BEKLENEN AN GELDI! İSMETPAŞA’DA TARIHI DÖNÜŞÜM İÇIN İLK BUTONA BASıLDı   09:35   CHP’LI DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN TBMM’DE RAKAMLARLA DEHŞETI AÇıKLADı: ’SON 25 YıLDA 386 BIN RUHSAT VERILDI!’   09:33   DOĞRU ÜNIVERSITE, DOĞRU GELECEK! MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN YKS ADAYLARıNA ÜCRETSIZ TERCIH DANıŞMANLıĞı   17:20   MERSIN’IN AYDıNCıK ILÇESINDE ORMAN YANGıNı   17:16   AYDıN KARACASU’DA YENİ PARTI’YE KATıLıM ETKINLIĞI: 81 YAŞıNDA ILK DEFA PARTI ÜYESI OLDU   17:15   BIRGÜN’ÜN FIGÜRAN HABERI NEDENIYLE IFADE VEREN GAZETECI TIMUR SOYKAN: “DOĞRU HABER NEDENIYLE IFADE VERMEK TRAJIKOMIK”   17:14   SELAHATTIN DEMIRTAŞ, ADALET BAKANLıĞı’NıN ÖZEL IZNIYLE NARIN GÜRAN’ıN BABASı ARIF GÜRAN ILE GÖRÜŞECEK   15:11   DEDETAŞ: AKLıM VE KALBIM ÜSKÜDAR’ıN SOKAKLARıNDA... SAĞLıĞıM YERINDE ÇOK ŞÜKÜR   14:36   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN SOLI POMPEIOPOLIS BEACH YÜRÜYÜŞ YOLUNDA ÇALıŞMA   14:35   TARıM VE ORMAN BAKANı YUMAKLı: "SON 24 SAATTE 110 YANGıN KONTROL ALTıNA ALıNDı"   12:38   YENİ PARTILI TÜZÜN’DEN ETIMESGUT OPERASYONUNA TEPKI: "HIÇBIR GÖZALTı, SORUŞTURMA VE BASKı MILLET IRADESININ ÜZERINDE DEĞILDIR"   12:37   ETIMESGUT BELEDIYESI SORUŞTURMASı: ERDAL BEŞIKÇIOĞLU DAHIL TOPLAM 55 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   14:35   CHP İLKE VE DEMOKRASI HAREKETI’NDEN YENİ PARTI AÇıKLAMASı: “İKI CEPHEDE MÜCADELE IÇIN ÜYELERIN BIR KıSMı CHP’DE KALACAK”   14:32   MERSIN ÇEVRE PLATFORMUı: PLASTIK ATıK ITHALATıNı DURDURUN  
 
     
   

ENGELLİ PATİLİ DOSTLAR BÜYÜKŞEHİR BARINAĞINDA GÜVENDE


Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, engelli patili dostların da yuvası olmaya devam ediyor. Merkezin müdavimlerinden olan görme engelli Çakıl ve Aşil, merkezde gösterilen büyük özveri sayesinde hayatlarını güvenle sürdürüyor.

 

Tarih : 3 Aralık 2023 Pazar 19:34   Okunma : 9955

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, engelli patili dostların da yuvası olmaya devam ediyor. Doğuştan ya da geçirdikleri kazalardan sonra engelli kalan ve barınağa getirilen patili dostlar, tedavilerinin ardından rehabilite edilerek güvenli yuvalara yerleştiriliyor.

Merkezin müdavimlerinden olan görme engelli Çakıl ve Aşil de barınağa getirildikten sonra tedavileri yapılarak, güvenli yuvalarına yerleştirildi. Çakıl, yurtdışına taşınmak zorunda kalan sahibi tarafından barınağa bırakılmak zorunda kalırken, Aşil ise sokağın ağır yaşam şartlarından dolayı merkeze gelme şansı yakalayan bir köpek. Göremedikleri için bakımları zor olan patili dostlar, merkezde gösterilen büyük özveri sayesinde güven ve mutlulukla yaşamlarını sürdürüyor.

Büyük sağlık sorunları yaşayan Aşil, savaşarak hayata tutundu

Aşil’in aşırı kilo kaybı ve büyük yaralarla barınağa 5 yıl önce geldiğini söyleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi Barınağı’nda görev yapan Veteriner Sağlık Teknikeri Mürşide Gökdurna, neredeyse hiç tüylerinin kalmadığını belirtti. Çok zorluk yaşadıklarını kaydeden Gökdurna, “Hastalıklarının yanı sıra çok hırçındı.2 gözü de görmediği için her an savunma içerisindeydi ve dokunma şansımız yoktu. Yavaş yavaş birbirimize alıştık, iyileşti ve ortamı sevdi. Şu anda gayet mutlu ve huzurlu. Hava çok soğuk değilse kapısını hiç kapatmıyoruz, istediğinde bahçeye çıkıyor. Ortamı tanıdığı için kesinlikle uzaklaşmıyor.Zaten biz hep burada olduğumuz için, sıkıntı yaşamıyoruz” diye konuştu.

Aşil’i sahiplenmek isteyenler olduğunu belirten Gökdurna, “Aşil, çok özel ve birebir ilgi istiyor.Bulunduğu alanı tanıması da önemli” diyerek, bakımına çok dikkat edecek kişilerin sahiplenmesini istediklerini söyledi.

Evde yaşamaya alışkın olan Çakıl, sahiplenmek isteyenleri bekliyor

Barınağın bir diğer konuğu Çakıl’ın ise, bir süre önce yurtdışına gitmek zorunda kalan sahibi tarafından barınağa bırakıldığını söyleyen Gökdurna, “Sahibi çok üzülerek bıraktı, çünkü sahiplendirememiş. Aynı Aşil gibi, her 2 gözü de görmüyor. O da ilk geldiğinde çok hırçındı ve kesinlikle kendisine yaklaştırmıyordu. Şu an gayet uyumlu, alanına ve bizlere alıştı, sağlık problemi de yok” ifadelerini kullandı.

Çakıl’ın ev ortamına çok alışık olduğunun altını çizen Gökdurna, “Gerçekten iyi bakabilecek, birebir ilgilenebilecek birisinin sahiplenmesi lazım. Çünkü görmediği için, özel bir ilgi istiyor. Bakımını yaptırabilecek vatandaşımız tabii ki sahiplenebilir, iyi ellerde olmasını biz de isteriz” dedi.

Gökdurna vatandaşlara da seslenerek, “Barınağımıza gelsinler.Patili dostlarımızı görsünler, bilgi alsınlar ve sahiplensinler” çağrısı yaptı.        

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA