15 Temmuz 2026 Çarşamba

14:13   ÖZGÜR ÖZEL: “TEMMUZ SONU, AĞUSTOS BAŞıNDA YENI PARTI IÇIN RESMI ADıM ATıLıR”   14:11   ÖZGÜR ÖZEL: “15 TEMMUZ’DA BIRLIKTE DIRENDIKLERIMIZ, BUTLAN SÜRECINDEN NASıL MEDET UMUYORLAR?”   14:06   İÇIŞLERI BAKANı MUSTAFA ÇIFTÇI, 15 TEMMUZ ŞEHITLIĞI’NDEKI ANMA TÖRENINE KATıLDı   14:04   HALUK LEVENT’IN EMNIYET IFADESI: "AHBAP ÇEKLERINI VE SENETLERINI KIMI YERLERDE TEMINAT OLARAK KULLANDıM"   13:14   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN MEZITLI’DE ÜRETICIYE ÇOK YÖNLÜ TARıMSAL DESTEK   10:38   ’GıDA GÜVENLIĞI TEHLIKEDE!’ CHP’LI DR. ŞEVKIN’DEN TBMM’DE GıDA MÜHENDISLERI İÇIN KRITIK ÇAĞRı   10:23   METEOROLOJI’DEN SON DAKIKA UYARıSı: O BÖLGELERDE YAŞAYANLAR DIKKAT, BUGÜN HAVA TAMAMEN DEĞIŞIYOR!   08:01   2026 DÜNYA KUPASı’NDA İLK FINALIST BELLI OLDU! DEV MAÇTA FRANSA’Yı YıKAN İSPANYA FINALE UÇTU   06:51   ANKARA’DA SıCAK GECE! DEV OPERASYONDA ÇANKAYA BELEDIYE BAŞKANı HÜSEYIN CAN GÜNER DAHIL 24 TUTUKLAMA   16:23   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KEMAL KıLıÇDAROĞU’NA GENEL BAŞKANLıK YARıŞı TEKLIFI: "YÜZDE 90’ıN ALTıNDA OY ALıRSAM SIYASETI BıRAKıYORUM"   15:57   LINDSEY GRAHAM’ıN KıZ KARDEŞI, SENATO’DAKI KOLTUĞUNU GEÇICI OLARAK DEVRALACAK   15:49   GAZIOSMANPAŞA BELEDIYESI DAVASı… TUTUKSUZ SANıK ÖZER AYıK: “BıRAKıN 300 BIN DOLARı, HAKAN BAHÇETEPE’YE BIR SU BILE IÇIRMEDIM”   15:47   SOSYAL DEMOKRASI DERNEĞI’DEN, ÇANKAYA BELEDIYE BAŞKANı GÜNER’E DESTEK   15:44   ÖZGÜR ÖZEL’DEN IKTIDARA: "MILLET KURTULUŞU SIZDE GÖRMÜYOR"   15:40   DEM PARTI GRUP TOPLANTıSı... HATIMOĞULLARı: "1 EKIM’DE MECLIS AÇıLDıĞıNDA KÖK YASAYı GÜÇLENDIRECEK DÜZENLEMELERI HAYATA GEÇIRELIM"   14:01   TOROSLAR BELEDIYESI ZABıTA EKIPLERINDEN KAPSAMLı DENETIM   13:58   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI VE MESKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN ARAÇ FILOSUNA YATıRıM   10:57   VAHAP SEÇER: “BIR KIMSE SUÇLULUĞU ISPAT EDILENE KADAR MASUMDUR”   10:50   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI MERCEK KURSIYERLERININ EL EMEĞI ÜRÜNLERI GÖRÜCÜYE ÇıKTı   23:29   ’MUSTAFA TURGUT’TAN EMINIZ: DÜRÜSTLÜĞÜNE GÜVENIMIZ TAM’  
 
     
   

ENGELLİ PATİLİ DOSTLAR BÜYÜKŞEHİR BARINAĞINDA GÜVENDE


Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, engelli patili dostların da yuvası olmaya devam ediyor. Merkezin müdavimlerinden olan görme engelli Çakıl ve Aşil, merkezde gösterilen büyük özveri sayesinde hayatlarını güvenle sürdürüyor.

 

Tarih : 3 Aralık 2023 Pazar 19:34   Okunma : 9835

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, engelli patili dostların da yuvası olmaya devam ediyor. Doğuştan ya da geçirdikleri kazalardan sonra engelli kalan ve barınağa getirilen patili dostlar, tedavilerinin ardından rehabilite edilerek güvenli yuvalara yerleştiriliyor.

Merkezin müdavimlerinden olan görme engelli Çakıl ve Aşil de barınağa getirildikten sonra tedavileri yapılarak, güvenli yuvalarına yerleştirildi. Çakıl, yurtdışına taşınmak zorunda kalan sahibi tarafından barınağa bırakılmak zorunda kalırken, Aşil ise sokağın ağır yaşam şartlarından dolayı merkeze gelme şansı yakalayan bir köpek. Göremedikleri için bakımları zor olan patili dostlar, merkezde gösterilen büyük özveri sayesinde güven ve mutlulukla yaşamlarını sürdürüyor.

Büyük sağlık sorunları yaşayan Aşil, savaşarak hayata tutundu

Aşil’in aşırı kilo kaybı ve büyük yaralarla barınağa 5 yıl önce geldiğini söyleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi Barınağı’nda görev yapan Veteriner Sağlık Teknikeri Mürşide Gökdurna, neredeyse hiç tüylerinin kalmadığını belirtti. Çok zorluk yaşadıklarını kaydeden Gökdurna, “Hastalıklarının yanı sıra çok hırçındı.2 gözü de görmediği için her an savunma içerisindeydi ve dokunma şansımız yoktu. Yavaş yavaş birbirimize alıştık, iyileşti ve ortamı sevdi. Şu anda gayet mutlu ve huzurlu. Hava çok soğuk değilse kapısını hiç kapatmıyoruz, istediğinde bahçeye çıkıyor. Ortamı tanıdığı için kesinlikle uzaklaşmıyor.Zaten biz hep burada olduğumuz için, sıkıntı yaşamıyoruz” diye konuştu.

Aşil’i sahiplenmek isteyenler olduğunu belirten Gökdurna, “Aşil, çok özel ve birebir ilgi istiyor.Bulunduğu alanı tanıması da önemli” diyerek, bakımına çok dikkat edecek kişilerin sahiplenmesini istediklerini söyledi.

Evde yaşamaya alışkın olan Çakıl, sahiplenmek isteyenleri bekliyor

Barınağın bir diğer konuğu Çakıl’ın ise, bir süre önce yurtdışına gitmek zorunda kalan sahibi tarafından barınağa bırakıldığını söyleyen Gökdurna, “Sahibi çok üzülerek bıraktı, çünkü sahiplendirememiş. Aynı Aşil gibi, her 2 gözü de görmüyor. O da ilk geldiğinde çok hırçındı ve kesinlikle kendisine yaklaştırmıyordu. Şu an gayet uyumlu, alanına ve bizlere alıştı, sağlık problemi de yok” ifadelerini kullandı.

Çakıl’ın ev ortamına çok alışık olduğunun altını çizen Gökdurna, “Gerçekten iyi bakabilecek, birebir ilgilenebilecek birisinin sahiplenmesi lazım. Çünkü görmediği için, özel bir ilgi istiyor. Bakımını yaptırabilecek vatandaşımız tabii ki sahiplenebilir, iyi ellerde olmasını biz de isteriz” dedi.

Gökdurna vatandaşlara da seslenerek, “Barınağımıza gelsinler.Patili dostlarımızı görsünler, bilgi alsınlar ve sahiplensinler” çağrısı yaptı.        

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA