26 Mayıs 2026 Salı

14:35   ANKARA’DA BAYRAM MASASı KURULDU AMA İKI KRITIK ÇATLAK VAR! SIYASETIN BAYRAMLAŞMA PROGRAMıNDA ŞOK CHP DETAYı   14:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN İZMIR GÜNDOĞDU’DA TARIHI ÇıKıŞ: ’İLK KEZ BU SOKAKLARDA BÜYÜK BIR ÖFKE GÖRÜYORUM’   13:34   CHP’DE DIJITAL KRIZ PATLAK VERDI! ASU KAYA’DAN ZEHIR ZEMBEREK ’SARAY’ ÇıKıŞı: ’İSIMLERIMIZI SILEBILIRSINIZ AMA...’   12:42   CHP GENEL MERKEZI’NDE SıCAK SAATLER: KURULTAY KARARı SONRASı BARIKATLAR KURULDU, İŞTEN ÇıKARMALAR BAŞLADı!   12:40   ERDOĞAN’DAN BAYRAM MESAJı: ’O SÜRECI SAMIMIYETLE MENZILINE GÖTÜRÜYORUZ!’   12:35   LIDERLERIN KURBAN BAYRAMı PROGRAMı BELLI OLDU! ERDOĞAN, ÖZEL, BAHÇELI VE SIYASI LIDERLER BAYRAMDA NEREDE OLACAK?   12:20   MITING YASAĞıNA SERT TEPKI: ’İKTIDARı BÜYÜK BIR KORKU SARDı, SOKAKLARDAYıZ!’   11:28   KıLıÇDAROĞLU SESSIZLIĞINI BOZDU: CHP’DE ’GÖLGE BAKAN’ VE ’GRUP BAŞKANLıĞı’ KRIZI! ÖZGÜR ÖZEL’E İKINCI ŞOK...   11:21   YARGıTAY’DAN FLAŞ CHP KARARı: ÖZGÜR ÖZEL SILINDI, KEMAL KıLıÇDAROĞLU YENIDEN LISTEDE!   11:05   İŞ DÜNYASı VE GENÇLIK BU NOKTADA BULUŞUYOR: MERSIN’DE YENI NESIL İNOVASYON DALGASı!   11:03   TARSUS TSO BAŞKANı RUHI KOÇAK’TAN KURBAN BAYRAMı MESAJı: ’PAYLAŞMA KÜLTÜRÜMÜZ EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ’   10:51   AKDENIZ’DE BAYRAM COŞKUSU! CHP İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT:    10:50   BAŞKENTTE ÇIFTE BAYRAMLAŞMA: ÖZGÜR ÖZEL HALKLA BULUŞACAK, KıLıÇDAROĞLU GENEL MERKEZ’DE OLACAK!   10:18   CHP’DE TABELALAR SÖKÜLDÜ, İNTERNET SITESI BOŞALTıLDı: BÜYÜK KRIZDE YENI PERDE!   20:06   KıLıÇDAROĞLU’NUN PROGRAMı BELLI OLDU: 30 MAYıS’TA GENEL MERKEZE GELECEK, PM VE YDK 1 HAZIRAN’DA TOPLANACAK   20:02   EMEP’TEN TBMM’DE ÖZGÜR ÖZEL’E ZIYARET... ASLAN: "BIRLIKTE MÜCADELE IÇERISINDE OLACAĞıZ"   20:01   KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NUN BAYRAMLAŞMA PROGRAMı DEĞIŞTI: 30 MAYıS’TA CHP GENEL MERKEZI’NDE BAYRAMLAŞMA PROGRAMıNA KATıLACAK   20:01   BILGI ÜNIVERSITESI YENIDEN AÇıLDı: BUGÜN BILGI’YE YAPıLAN YARıN BAŞKA BIR ÜNIVERSITEYE YAPıLABILIR   19:59   ABD BAŞKANı TRUMP: "İRAN ILE ANLAŞMA SONRASı TÜRKIYE DAHIL BÖLGE ÜLKELERI, ABRAHAM ANLAŞMALARı’NA KATıLMALı"   19:48   CAN ATALAY: "APAÇıK GERÇEĞIMIZ, ANAYASASıZ BIR ÜLKE OLDUĞUMUZDUR"  
 
     
   

FİNLANDİYA BÜYÜKELÇİSİ HAMALAİNEN: NATO`YA ÜYELİĞİMİZİ ONAYLAYAN TÜRKİYE VE DİĞER ÜYELERE TEŞEKKÜRLERİMİZİ SUNUYORUZ. İSVEÇ`İN NATO ÜYELİĞİNİN DE TÜRKİYE VE MACARİSTAN TARAFINDAN ONAYLANMASINI DİLİYORUZ


Finlandiya`nın Bağımsızlık Günü, bugün Ankara`da düzenlenen resepsiyon ile kutlandı. Finlandiya`nın Ankara Büyükelçisi Pirkko Mirjami Hamalainen, "NATO`ya üyeliğimizi onaylayan Türkiye ve tüm diğer üyelere teşekkürlerimizi sunuyoruz. Şimdi de İsveç`in NATO üyeliğinin de Türkiye ve Macaristan tarafından onaylanmasını diliyoruz. İsveç`in üyeliği ile NATO`nun kuzey kanadı tamamlanmış olacaktır" dedi. Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay ise, "AB`nin adil ve kapsayıcı genişleme politikasına geri dönmesini bekliyoruz. `Helsinki Ruhu`nun canlandırılmasını arzu ediyoruz. Dost ve müttefik Finlandiya`nın Türkiye`nin adaylık sürecine desteğini sürdürmesini bekliyoruz" diye konuştu.

 

Tarih : 5 Aralık 2023 Salı 20:46   Okunma : 525

Finlandiya`nın Bağımsızlık Günü, bugün Ankara`da düzenlenen resepsiyon ile kutlandı. Finlandiya`nın Ankara Büyükelçisi Pirkko Mirjami Hamalainen, "NATO`ya üyeliğimizi onaylayan Türkiye ve tüm diğer üyelere teşekkürlerimizi sunuyoruz. Şimdi de İsveç`in NATO üyeliğinin de Türkiye ve Macaristan tarafından onaylanmasını diliyoruz. İsveç`in üyeliği ile NATO`nun kuzey kanadı tamamlanmış olacaktır" dedi. Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay ise, "AB`nin adil ve kapsayıcı genişleme politikasına geri dönmesini bekliyoruz. `Helsinki Ruhu`nun canlandırılmasını arzu ediyoruz. Dost ve müttefik Finlandiya`nın Türkiye`nin adaylık sürecine desteğini sürdürmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Finlandiya`nın bağımsızlığının 106`ncı yıl dönümü bugün Ankara`da JW Marriott Otel`de düzenlenen resepsiyonla kutlandı. Finlandiya`nın Ankara Büyükelçisi Pirkko Mirjami Hamalainen ev sahipliğinde düzenlenen ve Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay`ın da katıldığı resepsiyona çok sayıda yabancı misyon temsilcisi katıldı. Program iki ülkenin milli marşları ile başladı. Ardından açış konuşmalarına geçildi.

Finlandiya`nın Ankara Büyükelçisi Hamalainen şöyle konuştu:

"İSVEÇ`İN ÜYELİĞİ İLE NATO`NUN KUZEY KANADI TAMAMLANMIŞ OLACAKTIR"

"Böyle güzel bir kalabalığın bizimle birlikte kutlamaya katılması bana büyük mutluluk veriyor. Bu yıl pek çok ülke ve halkı için çok zor geçti. Türkiye yıkıcı bir deprem yaşadı. Rusya`nın Ukrayna`ya açtığı savaş devam ediyor. İsrai-Filistin kriz Gazze`deki sivil halkın ve Hamas saldırılarında sevdiklerini kaybeden veya rehin alınanların büyük acılar çekmesine neden oldu.
Bu yıl Finlandiya adına özellikle önemli bir yıl oldu. NATO`ya üye olma dileğimiz gerçekleşti. NATO`ya üyeliğimizi onaylayan Türkiye ve tüm diğer üyelere teşekkürlerimizi sunuyoruz. Şimdi de İsveç`in NATO üyeliğinin de Türkiye ve Macaristan tarafından onaylanmasını diliyoruz. İsveç`in üyeliği ile NATO`nun kuzey kanadı tamamlanmış olacaktır.

"ÖNÜMÜZDEKİ YIL İKİ ÜLKE ARASINDAKİ DOSTLUĞUN YÜZÜNCÜ YILINI KUTLAYACAĞIZ"

Türkiye ile Finlandiya arasındaki iş birliği ivme kazanmış durumda. Ticaret hacmi her yıl büyümekte. Özellikle yeşil enerjiye geçiş konusundaki fırsatlar da artıyor. Finlandiya döngüsel ekonomi alanında öncü ülkelerden biridir ve bu konudaki ilk ikili projeleri hayata geçirmiştir. Bu iş birliğinin özellikle Türkiye`nin muazzam tekstil sanayiine çok büyük katkılar olacağına inanıyorum.

Önümüzdeki yıl iki ülke arasındaki dostluğun yüzüncü yılını kutlayacağız. Bu dostluğun altını çizecek ortak faaliyetleri ve aktiviteleri dört gözle bekliyorum.

"EŞİTLİK VE AYNI FIRSATLARA SAHİP OLMA HAKKI, REFAH TOPLUMUMUZU İNŞA EDERKEN TEMEL İLKE OLDU"

Tarih boyunca öğrendiğimiz şeylerden biri de bir toplumda hiç kimsenin geride kalmaması gerektiği gerçeğidir. Eşitik ve aynı fırsatlara sahip olma hakkı, refah toplumumuzu inşa ederken bizim için temel ilke oldu. Bağımsızlığımızı kazandığımızda Finlandiya`da kadınların milletvekili seçilme hakkı dahil tüm siyasi hakları 1906 yılında verilmişti. Toplumun temel taşlarından birisi de hem kadınların hem de erkeklerin ülkeye eşit olarak katkıda bulunmasıdır.

Eğitim de iyi işleyen ve yetin bir toplum olma yolunda esas temellerden bir diğeridir. Herkes için eşitliğin bir anlamı da okul yemekleri de dahil ücretsiz eğitimin herkese sağlanmasıdır. Toplumsal başarımızın sırlarından bir başkası ise insanların birbirine güvenmesidir. Dahası toplumumuz iyi işleyen devlet kurumları ve hukukun üstünlüğü kuralına dayanmaktadır. Tüm bunlar mutluluğun değişik boyular içerdiği ve küçük detaylara dahi önem verildiği ve dikkat edildiği sonucuna götürmektedir.

Yakın gelecekte hepimizi bekleyen pek çok zorlukla karşı karşıyayız. İklim değişikliği de bunların en büyüğü. Aslında bu soruna karşı bütün ülkeler güç birliği içinde çalışmalı ve mücadele etmeli. Bu güzel dünyanın insanları olarak geleceği bilmesek de en azından çocuklarımıza ve torunlarımıza mümkün olan en iyi mirası bırakmak için elimizden gelenin en iyisini yapabiliriz."

BOZAY: AB`NİN ADİL VE KAPSAYICI GENİŞLEME POLİTİKASINA GERİ DÖNMESİNİ BEKLİYORUZ

Dışişleri Bakan Yardımcısı Bozay ise şunları kaydetti:

"Finlandiya`nın milli gününü içtenlikle kutluyorum. Bu özel günde siz değerli konuklara hitap etmekten memnuniyet duyuyorum. Türkiye-Finlandiya ilişkilerinin tarihi, Cumhuriyetimizin ilk yıllarına dayanmaktadır. Önümüzdeki yıl Finlandiya ile diplomatik ilişkilerimizin tesisinin yüzüncü yıl dönümünü kutlayacağız.

Finlandiya ile her zaman iyi ilişkiler ve yakın işbirliği içinde bulunduk. Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö`nün Mart ayında ülkemize gerçekleştirdiği ziyaret, ilişkilerimizin geliştirilmesine önemli katkı sağlamıştır. Nisan ayı itibariyle Finlandiya ile NATO müttefiki haline de geldik. Dost ve müttefikler olarak, işbirliğimizi kaydadeğer şekilde genişletme potansiyelimiz vardır. Dinamik ekonomik ve ticari ilişkilerimizi artırma imkânımız mevcuttur. İkili ticaretimiz 2022 yılında 2,1 milyar Dolar`a ulaşmıştır.

Finlandiya`nın AB yolculuğumuzda da özel bir yeri bulunmaktadır. Hatırlayacağınız üzere, 1999 yılında gerçekleştirilen Helsinki Zirvesi`nde Türkiye-AB ilişkilerinde önemli bir dönüm noktası geçilmiştir. Türkiye, Helsinki`de önkoşulsuz olarak, diğer adaylarla eşit temelde resmen aday ülke ilan edilmiştir. AB`nin adil ve kapsayıcı genişleme politikasına geri dönmesini bekliyoruz. `Helsinki Ruhu`nun canlandırılmasını arzu ediyoruz. Dost ve müttefik Finlandiya`nın Türkiye`nin adaylık sürecine desteğini sürdürmesini bekliyoruz."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA