24 Nisan 2024 Çarşamba

11:01   MERKEZ BANKASI: KONUT FİYAT ENDEKSİ ŞUBATTA YÜZDE 2,2 ARTTI. İSTANBUL`DA ORTALAMA METREKARE FİYATI 45 BİN 420 TL OLDU   10:05   MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI: “FIRAT KALKANI BÖLGESİNDE 4PKK/YPG`Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"   09:14   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VAHAP SEÇER ULUSLARARASI MERSİN ÇOCUK FESTİVALİNE KATILDI   22:50   CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL: "ERKEN SEÇİMİ MİLLET İSTEMEDEN BEN İSTEMEYECEĞİM"   22:28   BAHÇELİ`NİN ``DEM PARTİ KAPATILSIN`` AÇIKLAMASI.. ADALET BAKANI TUNÇ: “DEM PARTİ DE TERÖRÜ DESTEKLEYEN FAALİYETLERDE BULUNURSA KAÇINILMAZ OLUR``   22:14   FATİH ERBAKAN: "AKP`YE BİZ KAYBETTİRMEDİK, BAZI YERLERDE MHP KAYBETTİRDİ"   21:55   ERDOĞAN İLE ÖZGÜR ÖZEL`İN BAŞ BAŞA GÖRÜŞME ÖNCESİ İLK TEMASI... CHP GRUP BAŞKAN VEKİLİ EMİR: "SICAK BİR SOHBETTİ"   20:14   TAKSİM`DE 1 MAYIS KUTLAMALARINA İZİN VERİLMEMESİ... BAKAN YERLİKAYA: "YASAK YOK, KISITLAMA VAR"   19:21   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, 10. CUMHURBAŞKANI AHMET NECDET SEZER`E `TEŞEKKÜR" ZİYARETİ   18:45   ERDOĞAN, HASAN KILIÇ`IN CENAZE TÖRENİNE KATILDI   18:14   İSTANBUL VALİSİ GÜL`ÜN YASAK KARARINI AÇIKLADIĞI TAKSİM`DE 1 MAYIS KUTLAMASINA MAKAMINA OTURAN ÇOCUK İZİN VERDİ   17:23   ALMANYA CUMHURBAŞKANI STEİNMEİER, GAZİANTEP`TE GAZİKENT İLKOKULU`NU ZİYARET ETTİ   16:48   TBMM GENEL KURULU ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANDI... CEMAL ENGİNYURT: "ATATÜRK`ÜN YOLUNDA GİTMEKTEN ONUR DUYACAĞIZ``   16:42   TBMM, ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANDI... ERHAN USTA: PARLAMENTER SİSTEME DÖNÜŞÜN YENİ ANAYASA İÇİN ÖNEMLİ BİR BAŞLANGIÇ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ. BU YÖNDE ATILACAK ADIMLARA DESTEK OLACAĞIZ   16:33   ÖZEL`DEN ERDOĞAN`IN ANAYASA ÇAĞRISINA YANIT: "BİR ŞEYİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORSANIZ ÖNCE MEVCUDUNA UYUN DA ONU GÖRELİM``   16:13   CHP`DEN 1 MAYIS YASAĞINA TEPKİ... GAMZE TAŞCIER: "1 MAYIS TAKSİM`DİR, TAKSİM 1 MAYIS`TIR"   15:42   ERDOĞAN TOPRAK: "ÇOCUK İSTİSMARININ YAYGINLAŞTIĞI TABLOYU TÜRKİYE VE ÇOCUKLARIMIZ HİÇ HAK ETMİYOR"   15:32   VAHAP SEÇER, 23 NİSAN DOLAYISIYLA KOLTUĞUNU ÇOCUKLARA BIRAKTI    15:14   AYM KARARINA RAĞMEN TAKSİM 1 MAYIS`A KAPALI   14:51   İMAMOĞLU, 23 NİSAN`DA KOLTUĞUNU 9 YAŞINDAKİ METLİ`YE DEVRETTİ: “BAŞKANLIK KOLTUĞU KİMSEYE AİT DEĞİL, MİLLETE AİT”  
 
     
   

CHP’den Coşkulu Mut Mitingi


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer ve CHP Mut Belediye Başkan Adayı Mehmet Saydam Mut’ta vatandaşlarla buluştu. Mut Cumhuriyet Meydanı’ndaki mitinge yüzlerce vatandaş katıldı.

 

Tarih : 22 Mart 2019 Cuma 21:02   Okunma : 1366

Mitingde vatandaşlara hitap edep Mut Belediye Başkan adayı Mehmet Saydam, ilçede su fiyatlarını düşüreceklerini, 2 adet katlı otopark yapacaklarını, mahallelerde kreşler açacaklarını, ilçede bir fakülte açılması girişimlerde bulanacaklarını söyledi.  Sözlerini devam ettiren Mehmet Saydam,"Bizim en önemli gelirimiz tarım ve hayvancılık. Burada herhangi bir organize sanayi yok, askeri bir tesis yok, üniversite yok, turizm'den de bir geliri yok. Aslında turistik olan çok yerimiz var ama herhangi bir turizm geliri yok. Şu anda hükümet tarafından organize sanayi olarak ayrılmış bir yer var, zeytin alanı olarak adlandırdığımız yerde. Sanayi Bakanlığı organize sanayi bölgesi olarak ayarlamış, levhayı koymuş, levhada "2017'de açıldı" yazıyor. Yani organize sanayi oraya kurulalı ilk yıl olmuş ama bizim haberimiz yok. Oraya hiçbir yatırımcı gelip de fabrika açmaz. Bizim yapacağımız ilk iş organize sanayi bölgesinin yerini yapmak. altyapısını yapmak, elektrik tesisatını yapmak, yatırımcıya hazır hale getirmek. Sayın Vahap Seçer ile birlikte fabrika patronlarına "Gelin burada hazır yer var" diyeceğiz. Orada fabrika açıldığı takdirde en az 5000 Mut'lu iş yapacak. Şu anda hemşerilerim suyu çok pahalı içiyor. Aylık ortalama 70 - 80 lira su faturası geliyor. 1 Nisan'dan itibaren Mut'lular üç buçuk liradan su içecekler. göreve geldiğimiz takdirde su fiyatlarını aşağıya çekeceğiz. Mut'un en büyük sorunlarından biri de otopark. 2 adet çok katlı otopark projesi hazırladık ve hayata geçireceğiz. Mut'ta Meslek Yüksekokulu vardı, yedi bölümü vardı şu anda yurt olmadığından dolayı iki bölüme düştü, öğrenci sayısı azaldı. Göreve geldiğimiz takdirde meslek yüksek okulunun bahçesine 200 kişilik öğrenci yurdu yapılacak. Arıca YÖK ile görüşüp ilçemize bir fakülte açın diyeceğiz. Bu fakülte ziraat fakültesi olabilir, veterinerlik fakültesi olabilir. Mut deresini ıslah edeceğiz. her iki tarafına da çim ekip yürüyüş yolu, bisiklet yolu yapacağız, dinlenme tesisleri yapacağız ve kentimizi diğer mahallelere yapılan parklarla birlikte yaşanılabilir bir kent yapacağız." diye konuştu.

"SEÇİMİZİ ALACAĞIMIZ ARTIK BELLİ"

Maalesef gençlerimiz kötü alışkanlıklara yönelmiş diyen Mehmet Saydam, "Uyuşturucudan başlayıp her türlü madde kullanıyorlar. Biz gençlerimize gençlik merkezi açıyoruz. Bu merkezde gençlerimiz hem derslerine çalışacaklar, hem oyun oynayacaklar, hem kitap okuyacaklar. İlçemizin tanınmasını sağlayan Mut İdman Yurdu  maalesef şu anda zor bir dönemden geçiyor. Mut İdman Yurdu'nun altyapısını destekleyeceğiz. Oraya futbolcu yetiştireceğiz ve maddi olarak da her türlü ihtiyaçlarını karşılama sözünü veriyorum.  5000 kişilik kapalı tribün yapacağız. Sevgili Mut'lular yaptığımız işleri hepiniz biliyorsunuz, ben kendime güveniyorum, hazırlamış olduğum bu projelerin hepsini 5 yıl içerisinde Vahap Seçer ile gerçekleştireceğim. Şu anda Vahap Seçer Mersin'de seçimi almış durumda, Mut'ta da şu anda son anketlere göre biz ilerdeyiz. Bizim seçimi kazanacağımız zaten sizin bu kalabalığından belli oluyor." ifadelerinde bulundu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer de,  “Mut hazır mı 1 Nisan’a? Ben zaten çoktan hazırım. Vatandaş değişim istiyor. Vatandaşın burasına gelmiş. Vatandaş kavga istemiyor. Siyasilerin birbirine bağırmasını istemiyor. Çözüm istiyor. İş istiyor. ‘Vahap Bey belediye başkanı olursan çocuklarımıza iş alanı açacak mısın’ diyor? Vatandaşın derdi iş, aş, ekmek” diyerek sözlerine başladı.

Seçim süreci başladığından beri kavga dilinden uzak durduğunu ifade eden Vahap Seçer, “Biz kavgaya gelmiyoruz. İntikam almaya gelmiyoruz. Birilerine parmak sallamaya gelmiyoruz. Hizmet etmeye geliyoruz. Allah’ın izniyle, sizlerin desteğiyle belediye başkanı olunca 1 Nisan’dan itibaren hizmetleri başlatacağız” dedi.

"MUT KAZANIRSA MERSİN KAZANIR"

Belediye olarak tarıma özel bir önem vereceklerini belirten Vahap Seçer sözlerini şöyle sürdürdü:“Belediyenin Tarım Daire Başkanlığı var. Mevcut belediye de elinden geldiğince destek verdi. Şimdi biz ne yapacağımızı konuşalım. Daha fazla nasıl katkı vereceğimizi konuşalım.Mut’ta özel ürünler var. Kayısı var bir de Mut kayısısı var. Zeytin var bir de Mut zeytini var. Bu özel ürünlerin değerini bilmemiz lazım. Bu ürünleri işlememiz lazım, bu ürünlere ek değer katmamız lazım. Bu ürünlerin değerlendirilmesi için Mut’un tesisleşmesi lazım.  Sadece tarımda üretim yapmak yetmiyor. Ona ilave değer de katmak gerekiyor. Çiftçinin örgütlenmesi lazım. Zeytin üretici birliği olsun, kayısı üreticileri birliği olsun. Birlikte çalışmayı öğrenmeliyiz. Mut’ta üretici biz bir araya geleceğiz, kooperatif kuracağız derse onların yanında olurum. Mut kazanırsa Mersin kazanır, Mersin kazanırsa Türkiye kazanır.Temiz ve içme suyu sadece Mut’un değil tüm Mersin’in sorunu. Çok yüksek fiyatlara su tüketiyoruz. Cebi yakıyor. Atık su vergisi, çevre temizlik vergisi biniyor faturalar kabarıyor. Mersinlilerin ucuz ve temiz su talebine yanıt vereceğiz.”

Paylaş :
Etiketler :  chp, mersin, adaylar, vahap seçer, mehmet saydam, mut

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA