14 Haziran 2026 Pazar

23:58   78’LILER HAREKETI MERSIN’DE TOPLANDı! TARIHI GENEL KURULDAN ’YÜZYıLLıK YÜZLEŞME’ VE ’ADALET’ ÇıKıŞı   23:58   MHP’LI LEVENT UYSAL PALERMO’DAN DÜNYAYA SESLENDI...   15:35   SÜHEYL BATUM’DAN CHP KURULTAY KARARıNA SERT TEPKI: ’ÇOCUKLARıN BILE GÜLECEĞI BIR DURUM!’   01:05   CHP’DE DEPREM! REKOR OYLA SEÇILEN BELEDIYE BAŞKANı İÇIN İHRAÇ İSTEMI: "KARARı KABUL ETMIYORUM!"   23:23   CHP’DE ŞOK İSTIFA! TANJU ÖZCAN "SIYASI CUNTA" DIYEREK GEMILERI YAKTı: ’SAVUNMA VERMEM...’   19:09   CHP SÖZCÜSÜ SARı: MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı SERKAN TUNCER ILE BOLU BELEDIYE BAŞKANı TANJU ÖZCAN TEDBIRLI OLARAK KESIN ÇıKARMA CEZASı ISTEMIYLE YÜKSEK DISIPLIN KURULU’NA SEVK EDILDI   16:50   CHP MYK, GENEL BAŞKAN KEMAL KıLıÇDAROĞLU BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı   16:50   MEZITLI’DE DEZAVANTAJLı BIREYLER SU SPORLARı ILE BULUŞUYOR   16:49   BENJAMIN NETANYAHU: BAŞBAKAN OLDUĞUM SÜRECE İRAN NÜKLEER SILAHA SAHIP OLMAYACAK   14:30   FATOŞ PıNAR TÜRKER’IN "ÇıPLAK ARAMA" IDDIASı: İÇIŞLERI BAKANLıĞı SORUŞTURMA BAŞLATTı   10:01   MERSIN’DE ’KIMSE YALNıZ KALMAYACAK’ DEDI, 13 ILÇEDE O HIZMETI BAŞLATTı! BAŞVURANLARıN EVINE GIDIYORLAR   23:36   PM TOPLANTıSı ÖNCESI PEŞ PEŞE İSTIFALAR: ’TARIHIN DOĞRU TARAFıNDAYıZ’   23:21   AKDENIZ İÇIN TARIHI ZIRVE: MERSIN’IN İKLIM VIZYONU TÜRKIYE’YE ÖRNEK GÖSTERILDI!   16:58   DEM PARTI’DEN ’MUTLAK BUTLAN’ ELEŞTIRISI VE SÜREÇ YASASı ÇAĞRıSı   16:57   İMAMOĞLU’NDAN KıLıÇDAROĞLU TEPKISI: "KAYYıM ATANAN KIŞIYI KıNıYORUM"   16:55   AĞRı’DA YAŞAMıNı YITIREN ÖĞRETMEN IRMAK AYŞE KOPARAN, İZMIR’DE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   16:53   SILIVRI’DEN SESLENEN DILEK KAYA İMAMOĞLU: ÇıPLAK ARAMA IŞKENCEDIR   14:57   DEM PARTI MERSIN MILLETVEKILI ALI BOZAN, TARSUS’TA SU KANALLARıNı INCELEDI: BU IHMAL ÖLÜME DAVETIYE ÇıKARıYOR!   14:56   ÜNLÜLERE YÖNELIK UYUŞTURUCU SORUŞTURMASı... EMEP GENEL BAŞKANı ASLAN: "ÖNCELIKLE UYUŞTURUCU BARONLARıNıN YAKALANARAK GÖZALTıNA ALıNMASı GEREKIR"   14:55   CHP PARTI MECLISI TOPLANDı  
 
     
   

CHP MİLLETVEKİLİ KIŞ, USULSÜZ SEÇMEN TAŞIMA İDDİALARI İÇİN MECLİS ARAŞTIRMA ÖNERGESİ VERDİ. “ZEYTİNYAĞI FABRİKASINA BİLE SEÇMEN KAYDI YAPILMIŞ”


CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Türkiye’nin dört bir yanından gelen usulsüz seçmen taşıma iddialarının araştırılması için TBMM Başkanlığına araştırma önergesi sundu.

 

Tarih : 1 Şubat 2024 Perşembe 10:56   Okunma : 1149

Gülcan Kış önergesinde, “31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi, taşıma seçmen, hayali seçmen, sahte seçmen iddiaları Mersin ilimiz başta olmak üzere, Türkiye’nin farklı il ve ilçelerinden gelmeye başlamıştır. YSK’nın tüm partilere ilettiği seçmen listeleri incelendiğinde, bazı yerlerdeki seçmen artışları şüpheli bulunmuş, boş adreslere, metruk binalara farklı il ve ilçelerden seçmen kaydırıldığı tespit edilmiştir. Millet iradesinin sandığa sağlıklı olarak yansımasından sorumlu olan YSK, gereken tüm önlemleri alıp, bu konuda gerekli gayret ve duyarlılığı göstermelidir.” dedi.

 

“BİR DAİREDE 30 KİŞİ HAYATIN OLAĞAN AKIŞINA AYKIRI”

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanlığı’nın, Akdeniz ilçesi başta olmak üzere birçok ilçeden gelen taşıma seçmen, hayali, sahte seçmen tespitleriyle İlçe Seçim Kurulu’na itiraz başvurusunu yaptığını kaydeden Gülcan Kış, “Örneğin, Yenişehir ilçemizde zeytinyağı fabrikasında 33 seçmen kaydı tespit edilmesine rağmen bu itirazla ilgili hiçbir değerlendirme yapılmamıştır. İşyerine ikametgah kaydı yapılması kanuna aykırılık teşkil etmektedir. Bir fabrikanın ikametgah adresi olması, nüfus hizmetleri kanununa ve medeni kanuna da açıkça aykırıdır. Usulsüz seçmen kaydı olduğu sabit olmasına rağmen bu durumun dikkate alınmamış olması şaibe yaratmaktadır. Seçim kurulları genelde delil ve belge sunulmadığından itirazları reddetmiştir. Ancak SİPPORT üzerinden verilen seçmen listesi dahi tek başına bir delildir. Aynı hanede 30’un üzerinde seçmen özellikle farklı soy isimlerine sahip kaydı olması hayatın olağan akışına aykırıdır. Bu kişilerin kontrollerinin yapılıp yapılmadığı dahi belli değildir. İnceleme yapılmaksızın sırf delil, belge bulunmaması sebebiyle emniyet araştırması dahi yaptırılmamış ve itirazlar reddedilmiştir. Seçim Kurullarının, normal dışı seçmen kaydı olduğu bildirilen yerlerde delil ve belge aramaksızın resen harekete geçmesi gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

 

“İŞLEMLERİ YAPAN MEMURLAR SORUMLU”

Seçmen taşımalarının kimlerin tarafından ve hangi nüfus memurları aracılığı ile yapıldığının tespit edilmesi gerektiğine işaret eden Gülcan Kış, “Birçok farklı ilçede tek bir haneye, yüzlerce kişinin yazıldığı, YSK seçmen kayıtları incelendiğinde ortaya çıkmıştır. Bir seçmenin ikamet kaydının, ikamet ettiği yer dışında başka bir yere kaydedilmesi halinde bu hususun suç teşkil ettiği açıktır. Kaydı taşınan seçmenlerin söz konusu adreslerde olmadıklarının tespiti halinde suçun oluştuğu ve işlemi yapan memurların da sorumlu olduğu son derece açıktır. 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak yerel seçimlerde usulsüz seçmen taşıma, seçmen ekleme gibi örnekler üzerinden bir değerlendirme yapıldığında sandığın güvenilirliği zedelenmektedir. Bu iddialara yönelik siyasi partiler tarafından yapılan itiraz başvurularına ise ret cevabı verilmesi vatandaşlarımızı sandığa gitmekten, oylarını kullanmaktan alıkoymakta, demokrasiye olan güvene zarar vermektedir.” ifadelerini kullandı.

Gülcan Kış, sadece Mersin’den değil, Türkiye’nin dört bir yanından usulsüz seçmen taşıma itirazlarının geldiğine dikkat çekerek, TBMM’nin bu konuda araştırma yapmasını önerdi.

Paylaş :
Etiketler :  CHP, Gülcan Kış, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA