28 Ekim 2025 Salı

16:28   BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN 29 EKIM CUMHURIYET BAYRAMı KAPSAMıNDA GERÇEKLEŞTIRILECEK SEFO KONSERINE DAVET   16:25   TOROSLAR’DA CUMHURIYET DOĞA YÜRÜYÜŞÜ COŞKUYLA GERÇEKLEŞTI   16:21   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER’DEN 29 EKIM CUMHURIYET BAYRAMı MESAJı   16:18   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, MEME KANSERI FARKıNDALıĞıNA DIKKAT ÇEKTI   11:16   EĞITIMDE SıCAK DESTEK: MERSIN’DE 3 BIN ÖĞRENCIYE HEM KURS HEM ÖĞLE YEMEĞI   22:30   ESKIŞEHIR’DE ÖZGÜR ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: “CASUS ARAYACAKSAN, HAIN ARAYACAKSAN ONLARDA ARA”    19:40   “MERSIN GENÇLIK FESTIVALI’NE TEOMAN DAMGASı! MEYDANı İNLETEN GECE…”   19:20   MIMARLıK FESTIVALI ADANA’DA HAYAT BULDU: KÜLTÜR, KENT VE İNSAN BULUŞTU   11:43   “YARGı SOPA OLMAZ, KÜLTÜR YANDAŞLARA TESLIM EDILEMEZ!”   11:36   SEÇER’DEN YENIŞEHIR’DE TARIHI MESAJ: “CHP’LI ÜYELER SOKAKTA VICDANıMıZ OLMALı”   07:23   İMAMOĞLU’NA DESTEK YOLCULUĞU POLIS TARAFıNDAN DURDURULDU   07:12   “AKDENIZ’IN NABZı CHP’DE ATıYOR: SEÇER’DEN BIRLIK, ADALET VE DIRLIK VURGUSU”   10:07   MERSIN GENÇLIĞI BILIMLE, SANATLA VE MÜZIĞIN RITMIYLE BULUŞTU   22:47    “TELE1’I SUSTURAMAZSıNıZ, MILLETI HIÇ!”   20:24   CHP 39. OLAĞAN KURULTAYıNA HAZıR: ÜÇ GÜNLÜK YOL HARITASı AÇıKLANDı   20:16   “CHP’DE DISIPLIN FıRTıNASı: ŞIMŞEK VE BAYDAR’A İHRAÇ”   20:03   MSK, ALIAĞA DEPLASMANıNA HAZıR: HEDEF GALIBIYET SERISI!   15:25   MAZBATASıNı ALAN CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK: BU CEBERUT IKTIDARı HEP BIRLIKTE DEĞIŞTIRECEĞIZ   15:23   EKREM İMAMOĞLU: YOLSUZLUK VE TERÖR SUÇLAMALARıYLA IKNA EDEMEDIĞINIZ AZIZ MILLETI CASUSLUK GIBI AKıL ALMAZ IFTIRA ILE MI IKNA EDECEKSINIZ?   15:21   32 GÜNDÜR TUTUKLU BULUNAN “SOĞUK SAVAŞ” SUNUCUSU VE KONUĞU HAKKıNDA TAHLIYE KARARı VERILDI  
 
     
   

Başkan Seçer’den Çarşı Esnafına Otopark Müjdesi


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, çarşı esnafının en önemli sorunlarının başında gelen otopark sorununu en kısa sürede çözeceklerini söyledi.

 

Tarih : 3 Mayıs 2019 Cuma 15:42   Okunma : 1118

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, çarşı esnafının en önemli sorunlarının başında gelen otopark sorununu en kısa sürede çözeceklerini söyledi. Öncelikle parkomat uygulamasını yeniden başlatacaklarını belirten Seçer, Tevfik Sırrı Gür Lisesi yanına da 800 araçlık bir otopark yapacaklarının müjdesini verdi.

Zafer Çarşısı Esnaflar Derneği Başkanı Bekir Algüllü ve çarşı esnafı, Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer'i makamında ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerini ilettiler. Çarşı esnafının sorunlarının ve isteklerinin konuşulduğu ziyarette Başkan Seçer, kuracakları Esnaf Masası ve yeniden uygulamaya koyacakları parkomat sistemi ile ilgili bilgi verdi.

Tevfik Sırrı Gür Lisesi yanına 800 araçlık otopark yapılacak

Araç park edecek yer olmadığı için çarşıya vatandaşı çekemediklerinden yakınan esnafa otopark müjdesi veren Seçer, yapacakları projelerle çarşının yeniden canlanacağını ve esnafın işlerinin yeniden hareketleneceğini söyledi. Seçer, Uray ve İstiklal Caddelerini de içine alan bölgede iyileştirme çalışmaları yapacaklarını, tarihi yapıları ve dükkanları restore edeceklerini ifade etti. Lokal olarak Zafer Çarşısının kendine has sorunları olduğunu ve bu sorunları projeleri ile çözeceklerini dile getiren Seçer, "Oranın fiziki koşullarının düzeltilmesi, daha şık bir havaya büründürülmesi gibi o bölgeye özel sorunlar ve beklentiler var. Ama genel anlamda da yapmamız gereken birçok iş var. İlk etapta parkomat uygulaması geliyor. Hemen Tevfik Sırrı Gür Lisesinin oraya 800 araç kapasiteli bir otopark yapılacak" dedi.

"Sorunlarınızı Esnaf Masası ile çözeceğiz"

Çarşı esnafını rahatlatacak projelere çok kısa süre içerisinde başlayacaklarını kaydeden Seçer, Esnaf Masası kuracaklarını belirtti. Seçer, "Bu Esnaf Masası sizi ilgilendiriyor. Sizi temsil edecek yapı oluşturuyoruz. Sorununuz olduğunda o komisyonun çatısı altında alt komisyonlar oluşturabilirsiniz, sorunlarınızı paylaşabilirsiniz. Ben bu tarz uygulamalara son derece açığım. Alacağımız kararlarda bu bizi rahatlatır. Ben makul olan her şeye varım. Güzel şeyler yapacağız. Sizin sorunlarınızı Esnaf Masası ile çözeceğiz" diye konuştu.

Çarşıyı modern bir görünüme kavuşturacaklarını söyleyen Seçer, yapacakları işlerde işi ehline emanet edeceklerini ve kişisel imtiyaz sağlamayacaklarını vurgulayarak, "Güzel işler yapacağız. Kaynak buluruz; yeter ki, işi bilen adamlar olsun. Halka dokunan her şeyi belediye işletir. Kimseye, babamın oğluna, genetik bağım olan ya da olmayan hiçbir adama kişisel imtiyaz sağlamayacağım. Bunu da iddialı söylüyorum. Altını da çiziyorum" dedi.

"Bizler gönüllü olarak göreve talibiz"

Zafer Çarşısı Esnafları Derneği Başkanı Bekir Algüllü de esnaf olarak yaşadıkları sıkıntıları Başkan Seçer'e aktararak, yapılacak her türlü projede destek vereceklerini ifade etti. Algüllü, tarihi çarşının Mersin'e yakışır duruma getirilmesi gerektiğini belirterek, "Tarihi çarşılarına sahip çıkmayan tek il Mersin. Birçok şehirde bunlarla ilgili dernekler kuruldu. Bizim Mersin çarşısını Mersin'e yakışır duruma getirmemiz lazım. Madem esnaf masası kurma fikriniz var bizler gönüllü olarak göreve talip oluruz. Bizim amacımız belediye ile direk diyalog halinde olmak. Mersin'i daha güzel hale getirme noktasında bizim de bir payımız, katkımız olsun. Bu süreçte biz size her zaman destek olacağız" diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  vahap, seçer, çarşı, esnaf, otopark

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA