30 Mayıs 2026 Cumartesi

16:48   CHP GENEL MERKEZI’NDE DEPREM ETKISI: KEMAL KıLıÇDAROĞLU ’HELALLEŞME VE HESAPLAŞMA’ DIYEREK FITILI ATEŞLEDI! "KOYNUMDA BESLEDIĞIM..."   10:13   MERSIN’DE BAYRAM SONRASı BÜYÜK SEFERBERLIK! 13 İLÇEDE AYNı ANDA DÜĞMEYE BASıLDı: KOKUDAN VE SINEKLERDEN ESER KALMAYACAK!   10:11   CHP’DE KAZAN KAYNıYOR! ÖZGÜR ÖZEL’DEN KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NA SERT ’BUTLANCı’ SALVOSU: ’NE DESEM BILMIYORUM DIYOR!’   10:05   CHP’DE BOMBA ETKISI! ÖRSAN ÖYMEN’DEN KıLıÇDAROĞLU VE ’MUTLAK BUTLAN’ KARARıNA ÇOK SERT TEPKI: ’BU BIR DARBEDIR!’   09:55   TUNCER BAKıRHAN’DAN CHP’YE NET MESAJ: ’19 ARALıK’TAN BERI DAYANıŞMA İÇINDEYIZ’   09:15   MERSIN’DE HERKES BUNU KONUŞUYOR: SAHNEYE ÇıKTıLAR, SALON GÖZYAŞLARıNı TUTAMADı!   23:05   CHP GENEL MERKEZI’NDE KıLıÇDAROĞLU DÖNEMI YENIDEN BAŞLıYOR: ’ŞIMDI ARıNMA ZAMANı’   22:39   CHP’DE GÜVENPARK KRIZI İDDIALARıNA YANıT: VALILIKLE YAPıLAN GÖRÜŞMENIN DETAYLARı ORTAYA ÇıKTı!   21:55   ANKARA SOKAKLARıNDA BAYRAM HAREKETLILIĞI! CHP’LI ADNAN BEKER’DEN BAŞKENTLILERE SÜRPRIZ DAVET   21:50   CHP’DE BAYRAM ÖNCESI SıCAK SAATLER! GENEL MERKEZ ÖNÜNDEN ÇOK SERT "KAYYUM" ÇıKıŞı: "BARIKAT BILE KURDURDULAR!"   20:35   SILIVRI’DE KRITIK ZIRVE! ÖZGÜR ÖZEL 19 İSIMLE GÖRÜŞTÜ: İMAMOĞLU KARARı SONRASı İLK TEMAS   20:31   CHP’DE HUKUK KRIZI: İBRAHIM KABOĞLU’NDAN KıLıÇDAROĞLU VE ÖZEL AÇıKLAMASı!   18:53   ANKARA’DA IKI AYRı BAYRAMLAŞMA HAZıRLıĞı... ÖZEL VE KıLıÇDAROĞLU, VATANDAŞLARLA BIR ARAYA GELECEK   18:52   İSTANBUL’UN FETHI 573. YıLıNDA KUTLANıYOR   18:50   AB VE NATO’DAN RUSYA’YA ROMANYA TEPKISI: AVRUPA HAVA SAHASı IHLAL EDILDI   09:55   ÖZGÜR ÖZEL’DEN PARTI İÇI VE İKTIDARA KARŞı ‘ARıNMA’ RESTI! ’24 MAYıS BIR MILATTıR’   09:45   BÜYÜKŞEHIR’IN LGS KURSIYERLERINE UNUTULMAZ MOTIVASYON ETKINLIĞI: KENT ORKESTRASı EŞLIĞINDE COŞKULU MOLA!   23:59   KıLıÇDAROĞLU’NDAN O İDDIALARA SERT YANıT: HERKES ŞUNU BILSIN...   23:40   SOSYALIST ENTERNASYONAL’DEN CHP İÇIN FLAŞ KARAR! ÖZGÜR ÖZEL MI, KEMAL KıLıÇDAROĞLU MU? RESTI ÇEKTILER...   14:40   MERSIN’DE ZAMAN DURDU: ‘NAFTALIN KOKULU ANıLAR SANDıĞı’ KONSERIYLE NOSTALJI RÜZGARı ESTI!  
 
     
   

Çanakkale`de tarihi yarımadadaki orman yangını 18 saattir söndürülemedi


Çanakkale Savaşları`nın yapıldığı tarihi Gelibolu Yarımadası`nda dün çıkan orman yangını 18 saattir söndürülemedi. Yangın nedeniyle Büyük Anafartalar köyü tedbiren boşaltıldı. Gece boyunca bir helikopterle müdahale edilirken havanın aydınlanmasıyla havadan müdahaleye katılan helikopter ve uçak sayısı arttı. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı`na girişler yasaklandı. Tarihi Conkbayırı bölgesine de ulaşan yangının yaklaşık 575 hektarlık bir alanda etkili olduğu tahmin ediliyor.

 

Tarih : 19 Haziran 2024 Çarşamba 09:56   Okunma : 859

(ÇANAKKALE) - Çanakkale Savaşları`nın yapıldığı tarihi Gelibolu Yarımadası`nda dün çıkan orman yangını 18 saattir devam ediyor. Yangın nedeniyle Büyük Anafartalar köyü tedbiren boşaltıldı. Gece boyunca bir helikopterle müdahale edilirken havanın aydınlanmasıyla havadan müdahaleye katılan helikopter ve uçak sayısı arttı. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı`na girişler yasaklandı. Tarihi Conkbayırı bölgesine de ulaşan yangının yaklaşık 575 hektarlık bir alanda etkili olduğu tahmin ediliyor.

Bir anız yangınıyla başladığı ve ormana sıçradığı belirtilen yangın dün saat 16.00 sıralarında Çanakkale Eceabat ilçesi Kumköy yakınlarında çıktı. Yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. 9 uçak, 6 helikopterle havadan ve yangın söndürme ekipleriyle karadan müdahale ile yangın söndürülmeye çalışıldı. Çanakkale Valiliği Gelibolu Tarihi Alanı`na girişleri durdurdu. İlerleyen saatlerde Kara Kuvvetleri Komutanlığı`na ait 2 helikopter, 1 itfaiye ve 1 arazi aracının da görevlendirildiği duyuruldu.

Hava kararınca havadan müdahale tek helikoptere düştü

Ancak, şiddetli rüzgarın da etkisiyle yaklaşık 575 hektarlık bir alanda etkili olan yangını havadan söndürme çalışmaları havanın kararmasıyla 1 helikoptere düştü. Gece görüş sistemi olan helikopter sabaha kadar çalışmaya devam ederken, diğer helikopter ve uçaklar havanın aydınlanmasıyla yeniden devreye girdi. Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri havadan müdahaleye katılan uçak sayısını 10, helikopter sayısını da 7 olarak açıkladı.

Yangın nedeniyle Büyük Anafartalar köyü tedbiren boşaltıldı. Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, "Gelibolu Yarımadamızda çıkan ve hepimizi üzen yangının söndürülmesi için belediye olarak her türlü desteği sağlıyoruz. Yangının, daha fazla ilerlemeden, bir an önce kontrol altına alınmasını diliyoruz" açıklamasını yaptı.

Boğaz ulaşıma kapatıldı

Yangının çıktığı saatlerde Çanakkale Boğazı`nda kuzey-güney olarak tek yönlü ulaşıma kapatılırken, gece bir süre ulaşıma açıldı. Ancak, yangın söndürme uçaklarının ve helikopterlerin su almak için denizi kullanması nedeniyle Çanakkale Boğazı`ndaki yasak devam ediyor.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA