15 Ocak 2026 Perşembe

15:37   DEM PARTI MILLETVEKILI KOCA: "MERSIN ULUSLARARASı LIMAN İŞLETMECILIĞI’NDE 185 IŞÇI, DAHA INSANI ÇALıŞMA KOŞULLARı ISTEDIKLERI IÇIN IŞTEN ÇıKARıLDı"   15:35   ÇYDD: "BIR KADıN HAKIMIN, ERKEK BIR SAVCı TARAFıNDAN SILAHLı SALDıRıYA UĞRAMASı KADıNA YÖNELIK ŞIDDETIN BOYUTUNU ÇARPıCı BIÇIMDE GÖZLER ÖNÜNE SERMIŞTIR"   15:33   GÜLIZAR BIÇER KARACA: SIZ ATATÜRK’TEN, İSTIKLAL MARŞı’NDAN, ATATÜRK’ÜN GENÇLIĞE HITABESI’NDEN NE ISTIYORSUNUZ?   15:31   İHD ESKI İZMIR ŞUBE EŞ BAŞKANı ALI AYDıN, ÇIĞLI’DE SABAH YÜRÜYÜŞÜ SıRASıNDA ÖLDÜRÜLDÜ   15:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, ‘AKDENIZ ULUSLARARASı TEKSTIL FUARı’NıN AÇıLıŞ TÖRENINE KATıLDı   15:23   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, SOKAK HAYVANLARı IÇIN KURULAN DOĞAL YAŞAM ALANLARıYLA ILGILI KRITIK UYARıLARDA BULUNDU   13:26   KESK MERSIN’DE HAYATı DURDURDU: "BU KAYNAKLAR HALKıN DEĞIL, BIR AVUÇ ASALAĞıN CEBINE GIDIYOR!"   13:19   ADD MERSIN ŞUBESI’NDEN ZÜBEYDE HANıM ANıSıNA ANLAMLı ZIYARET: "BIR MILLETIN KADERINI BÜYÜTTÜ"   13:01   PAWEL ADAMOWICZ ÖDÜLÜ, EKREM İMAMOĞLU’NA VERILDI... "ÖDÜLÜ DEMOKRASI IÇIN YıLMADAN MÜCADELE EDEN VATANDAŞLARıMıZA ITHAF EDIYORUM"   12:53   DEM PARTILI VARLI’DAN AILE VE SOSYAL HIZMETLER, ADALET VE İÇIŞLERI BAKANLARıNA "ROJIN KABAIŞ" SORUSU: ROJIN’IN ŞÜPHELI ÖLÜMÜ NEDEN AYDıNLATıLMAMAKTADıR?   12:52   ÜSKÜDAR’DA OTOBÜS ŞOFÖRÜ GÖREVDEN EL ÇEKTIRILDI   12:50   YENI YOL GRUP TOPLANTıSı... MAHMUT ARıKAN: "BUGÜN İRAN’DA YAŞANANLARA KARŞı SUSKUN KALANLARDA, ALKıŞLAYANLARDA BILSIN KI, YARıN SıRADAKI HEDEF KENDILERIDIR"   10:24   “AKBELEN KAVŞAĞı’NA İLK TARIH: 2026 SÖZÜ, 8 YıLLıK BEKLEYIŞE SON VERECEK MI?”    09:46   MERSIN’DE YENI YıLıN İLK KONSERI: KENT ORKESTRASı’NDAN NOSTALJIK ESINTILER   20:09   ÜNLÜLERE UYUŞTURUCU OPERASYONU: OKTAY KAYNARCA VE EMEL MÜFTÜOĞLU SERBEST, İKI İSIM TUTUKLANDı!   19:59   YÖK’TEN ÜNIVERSITELERE CUMA NAMAZı DÜZENLEMESI: EĞITIM VE İNANÇ BIRLIKTE KORUNACAK   19:50   MERSIN, 2025’I SANATLA DOYURDU: 2026’DA DAHA BÜYÜK VIZYON GELIYOR   16:38   CHP’LI ATALAR’DAN E-TICARETTE GÜMRÜK MUAFIYETININ KALDıRıLMASıNA TEPKI: "UYGULAMADAN DERHAL VAZGEÇILMELIDIR"   16:37   MURAT ÇALıK’ıN AMELIYATı SONRASı AVUKATı KOÇHAN’DAN AÇıKLAMA GELDI   16:35   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “İSTANBULLULARı DARBENIN 300’ÜNCÜ GÜNÜNDE MEYDANA AKMAYA DAVET EDIYORUM”  
 
     
   

Çanakkale`de tarihi yarımadadaki orman yangını 18 saattir söndürülemedi


Çanakkale Savaşları`nın yapıldığı tarihi Gelibolu Yarımadası`nda dün çıkan orman yangını 18 saattir söndürülemedi. Yangın nedeniyle Büyük Anafartalar köyü tedbiren boşaltıldı. Gece boyunca bir helikopterle müdahale edilirken havanın aydınlanmasıyla havadan müdahaleye katılan helikopter ve uçak sayısı arttı. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı`na girişler yasaklandı. Tarihi Conkbayırı bölgesine de ulaşan yangının yaklaşık 575 hektarlık bir alanda etkili olduğu tahmin ediliyor.

 

Tarih : 19 Haziran 2024 Çarşamba 09:56   Okunma : 757

(ÇANAKKALE) - Çanakkale Savaşları`nın yapıldığı tarihi Gelibolu Yarımadası`nda dün çıkan orman yangını 18 saattir devam ediyor. Yangın nedeniyle Büyük Anafartalar köyü tedbiren boşaltıldı. Gece boyunca bir helikopterle müdahale edilirken havanın aydınlanmasıyla havadan müdahaleye katılan helikopter ve uçak sayısı arttı. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı`na girişler yasaklandı. Tarihi Conkbayırı bölgesine de ulaşan yangının yaklaşık 575 hektarlık bir alanda etkili olduğu tahmin ediliyor.

Bir anız yangınıyla başladığı ve ormana sıçradığı belirtilen yangın dün saat 16.00 sıralarında Çanakkale Eceabat ilçesi Kumköy yakınlarında çıktı. Yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. 9 uçak, 6 helikopterle havadan ve yangın söndürme ekipleriyle karadan müdahale ile yangın söndürülmeye çalışıldı. Çanakkale Valiliği Gelibolu Tarihi Alanı`na girişleri durdurdu. İlerleyen saatlerde Kara Kuvvetleri Komutanlığı`na ait 2 helikopter, 1 itfaiye ve 1 arazi aracının da görevlendirildiği duyuruldu.

Hava kararınca havadan müdahale tek helikoptere düştü

Ancak, şiddetli rüzgarın da etkisiyle yaklaşık 575 hektarlık bir alanda etkili olan yangını havadan söndürme çalışmaları havanın kararmasıyla 1 helikoptere düştü. Gece görüş sistemi olan helikopter sabaha kadar çalışmaya devam ederken, diğer helikopter ve uçaklar havanın aydınlanmasıyla yeniden devreye girdi. Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri havadan müdahaleye katılan uçak sayısını 10, helikopter sayısını da 7 olarak açıkladı.

Yangın nedeniyle Büyük Anafartalar köyü tedbiren boşaltıldı. Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, "Gelibolu Yarımadamızda çıkan ve hepimizi üzen yangının söndürülmesi için belediye olarak her türlü desteği sağlıyoruz. Yangının, daha fazla ilerlemeden, bir an önce kontrol altına alınmasını diliyoruz" açıklamasını yaptı.

Boğaz ulaşıma kapatıldı

Yangının çıktığı saatlerde Çanakkale Boğazı`nda kuzey-güney olarak tek yönlü ulaşıma kapatılırken, gece bir süre ulaşıma açıldı. Ancak, yangın söndürme uçaklarının ve helikopterlerin su almak için denizi kullanması nedeniyle Çanakkale Boğazı`ndaki yasak devam ediyor.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA