22 Ocak 2026 Perşembe

16:39   BAKAN TUNÇ: “MATTIA AHMET MINGUZZI DAVASıNDA VERILEN KARAR, ADALETIN GECIKMEDEN VE EKSIKSIZ ŞEKILDE TECELLI ETTIĞININ AÇıK GÖSTERGESIDIR"   16:38   CHP’LI AKAY VE TANAL’DAN ÜST DÜZEY BÜROKRATLARıN ÖZEL SEKTÖRE GEÇIŞLERININ SıNıRLANDıRıLMASı IÇIN KANUN TEKLIFI   15:35   İSTINAF, MATTIA AHMET MINGUZZI’NIN KATILLERINE VERILEN 24’ER YıL HAPIS CEZASıNı HUKUKA UYGUN BULDU   15:32   TGC: "BASıN KARTı SAHIPLERININ YEŞIL PASAPORT KAPSAMıNA ALıNMASı BASıN ÖZGÜRLÜĞÜNÜN GÜÇLENDIRILMESI ANLAMıNA GELECEKTIR"   13:28   DOKTOR DERTLI HASTA DERTLI... KıRıMLı: ZORUNLU OLARAK TAZE MEYVE SEBZE YIYIN, PROTEIN AĞıRLıKLı BESLENIN DIYORUZ, AMA IMKANLARı YOK. BU BATAN BIR GEMININ IÇINDEN KAŞıKLA SUYU BOŞALTMAYA BENZIYOR   13:27   KAMER GENÇ’IN VEFATıNıN 10’UNCU YıLı... CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL:    10:59   “GÜLCAN KıŞ’TAN TBMM’YE TARIHI TEKLIF: BORÇ KRIZINE SOSYAL DEVLET ÇÖZÜMÜ”   10:28   MERSIN’DE SIVRISINEĞE KARŞı ORTAK MÜCADELE: BÜYÜKŞEHIR’DEN BILINÇLENDIRME HAMLESI   10:21   “KARTALKAYA FACIASıNıN YıLDÖNÜMÜNDE DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN MECLISTE VICDAN ÇAĞRıSı: ‘İÇIMIZDEKI YANGıN SÖNMEDI’”   09:28   ATLANTIK’TE 10 TON KOKAIN: İSTANBUL’DA DEV SORUŞTURMA, 10 TUTUKLAMA!   17:04   KARTALKAYA OTEL YANGıNı FACIASıNıN 1. YıLı... CHP GRUP BAŞKANVEKILI EMIR: "TURIZM BAKANı MEHMET NURI ERSOY, YARGıLANACAKTıR, YARGıLANMADAN BU DOSYA KAPANMAYACAK"   17:02   ÜMIT ÖZDAĞ: "MILLI BIRLIĞIMIZI EN FAZLA ZEDELEYEN HUSUSLARıN BAŞıNDA IKTIDARıN MUHALEFETE KARŞı UYGULADıĞı DÜŞMAN CEZA HUKUKU GELMEKTEDIR"   17:01   TURAN TAŞKıN ÖZER’DEN "SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK" AÇıKLAMASı: "TÜM KURUMLARıN ELINI TAŞıN ALTıNA KOYUP IVEDI KARARALAR ALMASı GEREKIR"   16:55   AK PARTI GRUP TOPLANTıSı... CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: KIMSE BENIM KÜRT KARDEŞIMIN IRADESINI IPOTEK ALTıNA ALAMAZ, KÜRTLERIN TEK TEMSILCISIYMIŞ GIBI KONUŞAMAZ   12:37   MERSIN BARO BAŞKANı ÖZDEMIR: “TÜRK BAYRAĞı’NA YAPıLAN ALÇAK EYLEMI LANETLIYORUZ”   12:33   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN EVLERE UZANAN SOSYAL DESTEK   12:24   MERSIN BELLEK OFISI KENT MIRASıNı GELECEK NESILLERE TAŞıYACAK   19:25   “AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN BÜYÜK DOKUNUŞ: MAHALLELER YEPYENI PARKLARLA BULUŞTU”   19:03   “MERSIN DEVLET OPERA VE BALESI’NDEN VERDI’NIN ÖLÜMSÜZ RIGOLETTO’SU SAHNEDE”   18:23   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GENÇLERE ÜCRETSIZ FIZIKI YETERLILIK KURSU: HAYALLERE GIDEN YOL AÇıLDı  
 
     
   

Yeşil gelecek için Klaipeda`da `yol haritası` hazırlandı


Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi`nin Türkiye ile Avrupa Birliği Arasında Şehir Eşleştirme II (Yeşil Bir Gelecek İçin Eşleştirme) hibe Programı TTGS-II kapsamında hibe almaya hak kazandığı ‘Yeşil Bir Gelecek İçin Liman Şehirleri Ortaklığı` projesi kapsamında Litvanya`nın Klaipeda kentinde ‘Yol Haritası Hazırlama` toplantısı gerçekleştirildi.

 

Tarih : 20 Haziran 2024 Perşembe 09:38   Okunma : 578

(MERSİN) - Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi’nin Türkiye ile Avrupa Birliği Arasında Şehir Eşleştirme II (Yeşil Bir Gelecek İçin Eşleştirme) hibe Programı TTGS-II kapsamında hibe almaya hak kazandığı ‘Yeşil Bir Gelecek İçin Liman Şehirleri Ortaklığı’ projesi kapsamında Litvanya’nın Klaipeda kentinde ‘Yol Haritası Hazırlama’ toplantısı gerçekleştirildi.

ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü, MTSO, Klaipeda Belediyesi, Klaipeda Üniversitesi’nin de yer aldığı ve proje faaliyetlerinden biri olarak yapılan Yol Haritası Hazırlama Toplantısı’na; Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Dr. Bülent Halisdemir, ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü’nden Öğretim Üyesi Dr. Devrim Tezcan ile Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Proje Uzmanı Ayşe Nur Arslan katıldı.

Toplantıda Dr. Bülent Halisdemir, proje detayları ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin projeyle alakalı iyi uygulamaları hakkında sunum yaptı. Halisdemir, ayrıca projenin devamında izlenecek yol haritası ile ilgili de detaylı bilgi verdi. Dr. Devrim Tezcan da, ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü’nün yaptığı çalışmalar ve Klaipeda Üniversitesiyle yapılacak ortak bilimsel çalışmanın detaylarıyla ilgili bilgilendirme yaptı.

Ziyaretlerde, proje detayları aktarıldı

Klaipeda’ya giden heyet, Klaipeda Üniversitesi’nin Rektörü Dr. Art?ras Razbadauskas, Klaipeda Belediyesi Başkan Yardımcısı Algirdas Kamarauskas ve Başkan Danışmanı Asta Anilione-Lipovec’e de ziyaret gerçekleştirdi. Halisdemir, ziyarette Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in projeye verdiği önemden bahsederek, Mersin’e özgü tablo ve broşürler hediye etti.

Klaipeda Üniversitesi’nin Rektörü Razbadauskas ve Belediye Başkan Yardımcısı Kamarauskas ise, projeye duydukları ilgiyi dile getirerek hem Mersin’in hem de Klaipeda’nın kıyı direncinin artırılması konusunda hazırlanacak yol haritasının oldukça önem taşıdığını dile getirdi. Razbadauskas ve Kamarauskas, iş birliği ve iletişimin proje sonrasında da sürdürülmesinden  memnuniyet duyacaklarını dile getirdiler.

Proje İçeriği Nedir?

Türkiye ve AB Arasında Şehir Eşleştirme Hibe Programı (TTGS-I), toplumlar arasındaki iletişimi güçlendirmek ve AB`ye katılım sürecini yerel düzeyde desteklemek için yerel yönetimler arasında sürdürülebilir ilişkiler kurmayı amaçlar. Program Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı- II (IPA-II) kapsamında tasarlandı ve uygulandı. Türkiye ile AB Arasında Şehir Şehir Eşleştirme-Yeşil Bir Gelecek İçin Eşleştirme Projesi (TTGS-II), çevre koruma ve iklim değişikliğiyle mücadele odaklı şehir eşleştirme faaliyetlerini desteklemek üzere, TTGS-I deneyiminden yola çıkılarak geliştirilmiş bir devam programı.

Türkiye`deki yerel yönetimler; ulusal ve uluslararası iklim ve çevre politikalarının yerel düzeydeki uygulayıcıları konumunda. Ancak Türkiye’de iklim değişikliği ve çevre ile ilgili alanlarda deneyim paylaşımı, kapasite oluşturma ve yerel politika geliştirme süreçlerinin güçlendirilmesi gerekiyor. TTGS-II Projesi; iklim değişikliğiyle mücadele, çevre koruma ve yeşil gelecek konularında tesis edilecek yerel ortaklıkları destekleyecek.

Bu hibe programının amacı; Türkiye`de çevre ve iklim değişikliğine uyumu artırmak, şehir eşleştirme faaliyetleri yoluyla AB`ye katılım sürecine yerel düzeyden katkı sağlamak ve Türkiye ile AB`deki yerel yönetimler arasında bilgi ve deneyim paylaşımını teşvik etmek için sürdürülebilir yapılar oluşturmak.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA