29 Temmuz 2026 Çarşamba

16:36   YENİ PARTI YDK TOPLANTıSı YAPıLDı   16:36   MANISA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı DUTLULU, CHP’DEN ISTIFA ETTI   16:35   DORUK MADENCILIK IŞÇILERI, ÇALıŞMA VE SOSYAL GÜVENLIK BAKANLıĞı ÖNÜNDE: "PERŞEMBE GÜNÜNE KADAR GELIŞME OLMAZSA FARKLı AKSIYONLAR ALACAĞıZ"   16:34   TGC: GAZETECILIK FAALIYETININ SORUŞTURMA KONUSU HALINE GETIRILMESI KABUL EDILEMEZ   16:33   HATAY’DA CHP’LI ÜÇ MERKEZ ILÇE BAŞKANı VE YÖNETIMI PARTILERINDEN ISTIFA ETTI   15:39   RıZA AKPOLAT: “ÖZGÜR ÖZEL YENI BIR YOL AÇMıŞTıR. BU YOLDA YÜRÜYEN TÜM DOSTLARA SELAM OLSUN”   15:38   CHP YOZGAT İL BAŞKANLıĞı GÖREVINDEN ALıNAN YAŞAR: “YOLUMUZA DAHA GÜÇLÜ DEVAM EDECEĞIZ”    15:36   RıZA AKPOLAT: “‘CHP’NIN 38. KURULTAYı’YLA ILGILI KONUŞ, ÇıK’ DENILDI"   15:34   MECLIS’TE YENI OTURMA DÜZENI BELLI OLDU: CHP’LILER DEM ILE MHP ARASıNDA OTURACAK   15:32   TÜLAY HATIMOĞULLARı: "ÇERÇEVE YASADAN BEKLENTIMIZ BUGÜNÜN GEÇIŞINI DÜZENLERKEN YARıNıN DEMOKRATIK DÜZENINI GÜVENCEYE ALMAKTıR"   14:25   YENİ PARTI MILLETVEKILLERI KAPALı GRUP TOPLANTıSı ÖNCESINDE KONUŞTU: "PARTIMIZ BARıŞ, HUZUR, DEMOKRASI, HUKUK DEVLETI GETIRSIN"   14:25   YENİ PARTI KAPALı GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “YENİ PARTI KURULUŞUNU TAMAMLAMıŞTıR”   14:24   ERZIN BELEDIYE BAŞKANı ELMASOĞLU CHP’DEN ISTIFA ETTI   13:24   KARABAĞLAR BELEDIYE BAŞKANı HELIL KıNAY, CHP’DEN ISTIFA ETTIĞINI AÇıKLADı   13:22   YENİ PARTI KAPALı GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “YENİ PARTI MILLETIMIZIN IHTIYACıYDı”   13:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, UZUNCABURÇ’TA KADıN EMEĞINI TURIZMLE BULUŞTURACAK   08:52   CHP’DE DEPREM SÜRERKEN FLAŞ KARAR! BUKET MÜFTÜOĞLU,KıLıÇDAROĞLU’NA SERT ÇıKTı: ’PARTIMDE KALıYORUM AMA...’   09:20   AKDENIZ’IN KıYıSıNDA UNUTULMAZ YAZ AKŞAMLARı: MERSIN’DE YıLDıZLARıN ALTıNDA SINEMA ŞÖLENI BAŞLADı!   01:46   SIYASETTE KARTLAR YENIDEN DAĞıTıLıYOR! CHP’DEN AYRıLAN 91 İSIM TÜZÜĞÜ YAYıMLADı: ADAYLıKTA VE TÜZÜKTE DEVRIM GIBI KARARLAR!   01:01   CHP’DEN AYRıLAN 91 MILLETVEKILININ KURDUĞU YENI PARTI’DEN TARIHI ÇıKıŞ: PARTI PROGRAMı İLAN EDILDI!  
 
     
   

Aylin Nazlıaka: ‘`6284 sayılı Yasa`nın budanmasına izin vermeyeceğiz``


CHP Karabük İl Kadın Kolları Kongresi yapıldı. Divan Başkanlığı’nı Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse’nin yaptığı ve tek listeyle gidilen kongrede Diş Hekimi Aslıhan Yılmaz CHP Karabük Kadın Kolları İl Başkanı olarak seçildi. Kongreye, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylın Nazlıaka, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, CHP Kadın Kolları üyeleri ve parti yöneticileri katıldı.

 

Tarih : 10 Temmuz 2024 Çarşamba 10:59   Okunma : 1271

TUNAKAN YILDIRIM

(KARABÜK) - CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Karabük`te partisinin İl Kadın Kolları Kongresine katılım sağladı. Nazlıaka, ‘`6284 sayılı Yasa`sının budanmasına izin vermeyeceğiz`` dedi.

Nazlıaka, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"6284 sayılı yasanın budanması isteği var. Bizler beraber olarak, dayanışma içinde olarak, direnerek buna bir kez daha hayır dedik, hayır diyeceğiz ve asla bu yasayı budamalarına izin vermeyeceğiz. Kadınların istihdamın dışına itilmek istendiği, eşit işte eşit ücret almadığı, her iki kadından birinin kayıt dışı çalıştırıldığı bir dönemden geçiyoruz. Gençlerin saatlerce iş kuyruklarında beklediği, akşam eve gene iş bulamadım diye döndüğü ve geleceksizlik kaygısı çektiği için başka ülkelerde çare aramaya çalıştığı bir dönemden geçiyoruz.

"Kadının kendi soyadını kullanabilme hakkının gasp edilmesi tehlikesi ile karşı karşıyayız``

Kadınların, çocukların, yaşlıların yoksullukla, açlıkla sınandığı ve yoksulluğu yok etmek yerine yönetme niyetinde olan bir iktidar tarafından yönetildiğimiz bir dönemden geçiyoruz. İktidarın kadınların, kızların haklarını gasp etmeye devam ediyor. Örneğin; Anayasa Mahkemesi`nin evlenen kadınların kendi soyadını kullanabilme kararına rağmen bu Perşembe günü 9. Yargı paketinde görüşüleceğini öngördüğümüz kadının soyadı hakkının gasp edilmesi tehlikesi ile karşı karşıyayız. Neymiş efendim kadının kendi soyadını taşıması aile bütünlüğünü bozarmış. Aile bütünlüğünü asıl bozan şey şiddettir, yoksulluktur, toplumsal barışın ortadan kalkması, ayrımcılığın artması ve herkesin yaşam hakkına saygı duyulmayan bir anlayış tarafından bu ülkede politikaların üretilmesidir.`` 

CHP Karabük Kadın Kolları Başkanlığına Aslıhan Yılmaz seçildi.

Paylaş :
Etiketler :  CHP, Aylin Nazlıaka

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA