17 Mayıs 2026 Pazar

15:04   MECLIS’TE ‘YOKSULLUK BELGESI’ DEPREMI: AK PARTILI VEKILE CANLı YAYıNDA İSTIFA ÇAĞRıSı! ’SONUNA KADAR PEŞINDEYIZ’   14:40   KıZıLAY’DAKI ŞERIAT PAYLAŞıMıNA CHP’DEN SERT TEPKI: ’DERHAL TÜRKIYE’YI TERK ET!’   01:26    MERSIN YENIŞEHIR’DE SOKAĞıN NABZı TUTULDU! CHP HEYETI AYDıNLıKEVLER ESNAFıNıN KAPıSıNı ÇALDı: "DAYANıŞMAYı BÜYÜTÜYORUZ"   22:12   MERSIN AKDENIZ’DE PAZARDA YANGıN VAR! CHP HEYETI CUMA PAZARı’NDA VATANDAŞı VE ESNAFı DINLEDI: "EMEKLI PAZARDAN BILE MAHRUM"   11:15   ’O İSIMLER SUSARAK SUÇA ORTAK OLUYOR!’ CHP’DEN ADALET BAKANLıĞı VE İKTIDARA ÇOK SERT İFTIRA TEPKISI: DOĞRUDAN SORUMLUSUNUZ!   11:05   ÖZGÜR ÖZEL’DEN GÜNDEMI SARSACAK ‘WHATSAPP’ ÇıKıŞı: ’SILINEN MESAJLAR GERI GETIRILSIN, HER ŞEY ORTAYA ÇıKACAK!’   09:20   MERSIN’DE ENGEL TANıMAYAN FESTIVAL! KÜLTÜR PARK’TA ALKıŞ TUFANı KOPTU   08:40   ADANA İÇIN KRITIK DEPREM VE YAPıLAŞMA UYARıSı! ’BETON DEĞIL, BILIM KURTARıR’   01:02   TBB BAŞKANı VAHAP SEÇER’DEN GÜNDEMI SARSACAK ÇıKıŞ: ’HEP MI CHP’LI BELEDIYELER?’   22:49   UMUT SıNıR TANıMıYOR! 10 ÜLKEDEN ÇOCUKLAR TÜRKIYE’DE ‘MUCIZE’ İÇIN BULUŞTU   22:15   UMUT SıNıR TANıMıYOR! 10 ÜLKEDEN ÇOCUKLAR TÜRKIYE’DE ‘MUCIZE’ İÇIN BULUŞTU   22:10   GARANTI BBVA ILE MERSIN ESNAF VE SANATKÂRLAR ODALARı BIRLIĞI’NDEN MERSINLI İŞ YERLERINE ÖZEL GÜÇLÜ İŞ BIRLIĞI   22:07   MERSIN’DE ‘ÖZGÜRLÜK’ DAĞıTıLDı: 60 KALBE DOKUNAN ANLAMLı TÖREN!   22:05   SIYASETTE KARTLAR YENIDEN KARıLıYOR! CHP’DEN GÖVDE GÖSTERISI: ’TEK BIR SANDıK BILE SAHIPSIZ KALMAYACAK’   22:03   TARSUS’TA TARIH NOTAYA DÖNÜŞTÜ: MÜZEDE SANAT RÜZGARı ESTI!   22:01   CHP’LI IL BAŞKANLARıNDAN ORTAK AÇıKLAMA: İKTIDAR AHLAKI DEĞERLERININ TAMAMıNı YITIRMIŞ HALDEDIR   21:17   MERSIN ŞEHIR TIYATROSU SILIFKE’YI SALLADı: ‘MISAFIR’ OYUNU AYAKTA ALKıŞLANDı!   09:40   CHP’DEN KARADENIZ ÇıKARMASı: ORDU’DA KRITIK ZIRVE! İMAMOĞLU’NUN MEKTUBU VE ‘BELEDIYE OPERASYONLARı’ MASADA   09:27   KARAKAYA KÖYÜ’NDE ‘DIYORIT’ KRIZI KAPıDA! MAHKEME KARARı DANıŞTAY’A TAŞıNDı: ’YAŞAM HAKKı TEHLIKEDE’   09:15   ÇAY ÜRETICISINE 35 TL ŞOKU!   
 
     
   

Aylin Nazlıaka: ‘`6284 sayılı Yasa`nın budanmasına izin vermeyeceğiz``


CHP Karabük İl Kadın Kolları Kongresi yapıldı. Divan Başkanlığı’nı Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse’nin yaptığı ve tek listeyle gidilen kongrede Diş Hekimi Aslıhan Yılmaz CHP Karabük Kadın Kolları İl Başkanı olarak seçildi. Kongreye, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylın Nazlıaka, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, CHP Kadın Kolları üyeleri ve parti yöneticileri katıldı.

 

Tarih : 10 Temmuz 2024 Çarşamba 10:59   Okunma : 966

TUNAKAN YILDIRIM

(KARABÜK) - CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Karabük`te partisinin İl Kadın Kolları Kongresine katılım sağladı. Nazlıaka, ‘`6284 sayılı Yasa`sının budanmasına izin vermeyeceğiz`` dedi.

Nazlıaka, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"6284 sayılı yasanın budanması isteği var. Bizler beraber olarak, dayanışma içinde olarak, direnerek buna bir kez daha hayır dedik, hayır diyeceğiz ve asla bu yasayı budamalarına izin vermeyeceğiz. Kadınların istihdamın dışına itilmek istendiği, eşit işte eşit ücret almadığı, her iki kadından birinin kayıt dışı çalıştırıldığı bir dönemden geçiyoruz. Gençlerin saatlerce iş kuyruklarında beklediği, akşam eve gene iş bulamadım diye döndüğü ve geleceksizlik kaygısı çektiği için başka ülkelerde çare aramaya çalıştığı bir dönemden geçiyoruz.

"Kadının kendi soyadını kullanabilme hakkının gasp edilmesi tehlikesi ile karşı karşıyayız``

Kadınların, çocukların, yaşlıların yoksullukla, açlıkla sınandığı ve yoksulluğu yok etmek yerine yönetme niyetinde olan bir iktidar tarafından yönetildiğimiz bir dönemden geçiyoruz. İktidarın kadınların, kızların haklarını gasp etmeye devam ediyor. Örneğin; Anayasa Mahkemesi`nin evlenen kadınların kendi soyadını kullanabilme kararına rağmen bu Perşembe günü 9. Yargı paketinde görüşüleceğini öngördüğümüz kadının soyadı hakkının gasp edilmesi tehlikesi ile karşı karşıyayız. Neymiş efendim kadının kendi soyadını taşıması aile bütünlüğünü bozarmış. Aile bütünlüğünü asıl bozan şey şiddettir, yoksulluktur, toplumsal barışın ortadan kalkması, ayrımcılığın artması ve herkesin yaşam hakkına saygı duyulmayan bir anlayış tarafından bu ülkede politikaların üretilmesidir.`` 

CHP Karabük Kadın Kolları Başkanlığına Aslıhan Yılmaz seçildi.

Paylaş :
Etiketler :  CHP, Aylin Nazlıaka

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA