25 Mayıs 2026 Pazartesi

15:55   DEM PARTI’DEN TBMM’DE ÖZGÜR ÖZEL’E ZIYARET... BAKıRHAN: "SIYASI PARTILERIN KADERI, MAHKEME KORIDORLARıNDA DEĞIL, ÜYELERININ IRADESINDEDIR"   14:54   CHP LIDERI ÖZEL: GRUP BAŞKANVEKILLERI VE MYK ÜYELERIYLE BUNDAN SONRAKI SÜRECI DEĞERLENDIRECEĞIZ   14:40   VAHAP SEÇER’DEN KURBAN BAYRAMı MESAJı: “DAYANıŞMAYı BÜYÜTMEYE DEVAM EDECEĞIZ”   13:53   DEM PARTI İMRALı HEYETI ÖCALAN’ıN DEĞERLENDIRMESINI PAYLAŞTı: "BIR SIYASI PARTININ GENEL MERKEZINE KAPıSıNı BALYOZLA KıRARAK GIRMEK DEMOKRASIDE OLACAK ŞEY MIDIR?"   13:23   DÜNYA BASıNı: CHP KRIZI, YALNıZCA PARTI IÇINDEKI ’LIDERLIK KRIZI’ DEĞIL, TÜRKIYE’DEKI DEMOKRASI, HUKUK VE IKTIDAR-MUHALEFET ÇEKIŞMESIDIR   12:39   KEMAL KıLıÇDAROĞLU, 28 MAYıS’TA CHP GENEL MERKEZI’NDE BAYRAMLAŞMA PROGRAMıNA KATıLACAK   11:11   MHP’LI FETI YıLDıZ’DAN SIYASI PARTI SEÇIMLERI İÇIN KRITIK HUKUK ÇıKıŞı: ’MAHKEMELER O NOKTAYA MÜDAHALE EDEMEZ!’   10:55   AYM’DEN KRITIK KARARNAME KARARı: İSTANBUL ÜNIVERSITESI’NDEKI O KADRO İPTAL EDILDI!   10:40   CHP’DE 28 MAYıS HAREKETLILIĞI: KEMAL KıLıÇDAROĞLU GENEL MERKEZ’DE VATANDAŞLA BULUŞUYOR!   09:35   MAHMUTPAŞA’DA BAYRAM SESSIZLIĞI: ’ESKIDEN GÖZLERDE IŞıK VARDı, ŞIMDI HERKES KENDI DÜNYASıNDA BIR MÜCADELEDE’   01:01   İSTANBUL BILGI ÜNIVERSITESI HAKKıNDAKI KARARDA YENI GELIŞME! RESMI GAZETE’DE YAYıMLANDı: O KARAR İPTAL EDILDI   22:53   AVRUPA’DAN ANKARA’DAKI O OLAYLARA ÇOK SERT TEPKI! ’ÖZGÜR ÖZEL’IN YANıNDAYıZ’   21:49   ANKARA’DA TARIHI YÜRÜYÜŞ! ÖZGÜR ÖZEL FOTOĞRAFLARı PAYLAŞıP MESAJı VERDI: "BUGÜN BIR MILATTıR, SONRASı OLACAK..."   21:46   CHP’DE KURULTAY İPTALI SONRASı SıCAK GELIŞME! İL BAŞKANLıĞı RESMEN DUYURDU:    18:30   CHP GENEL MERKEZI ÖNÜNDE GAZLı MÜDAHALE! HALKEVLERI’NDEN SERT TEPKI: "SARAY’ıN OPERASYONUNA DIRENECEĞIZ"   17:45   4 EMEK VE MESLEK ÖRGÜTÜNDEN ORTAK DEKLARASYON: ’BU MÜDAHALE HALK İRADESINEDIR!’   17:43   ANKARA’DA SıCAK SAATLER: CHP GENEL MERKEZI ÖNÜNDEKI ABLUKAYA ANKARA TABIP ODASı’NDAN SERT TEPKI!   17:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN O İTTIFAKA SERT İSYAN:    17:40   CHP GENEL MERKEZINDE HAREKETLI DAKIKALAR: ÖZGÜR ÖZEL KENDISINE GELEN O TEBLIGATı YıRTTı ATTı!   17:38   ANKARA’DA SıCAK SAATLER: DÜNYA DEVLERI AP, THE GUARDIAN VE EL CEZIRE CHP’DEKI MÜDAHALEYI BÖYLE GÖRDÜ!  
 
     
   

DEVA Partililerden TÜİK Önünde Çürük Meyve-Sebzeli Eylem...


DEVA Partisi İstanbul Milletvekilleri Elif Esen ve Kahramanmaraş Milletvekili İrfan Karatutlu, bir grup partiliyle birlikte açıklanan enflasyon rakamlarına tepkilerini dile getirmek için TÜİK önünde açıklama yaptı. Esen, pazar arabasıyla TÜİK binası önüne çürük sebze-meyve, makyaj temizleme suyu ve mendil getirdi. Eylemde, "Rakamlar sahte, yoksulluk gerçek", "TÜİK doktorunu söyle, gidelim", "Pula çevirdiniz lirayı, ödeyemiyoruz kirayı", "Emeğimizi çaldınız, enflasyonda sınıfta kaldınız" sözlerinin yer aldığı dövizler açıldı.

 

Tarih : 11 Temmuz 2024 Perşembe 15:20   Okunma : 997

(ANKARA) - DEVA Parti İstanbul Milletvekili Elif Esen, TÜİK`in enflasyon sepetinde yer alan ürünlerin fiyatlarına ve açıklanan enflasyon rakamlarına TÜİK binası önünde yaptığı açıklamayla tepki gösterdi. TÜİK önüne pazar arabası ve çürük sebze-meyvelerle gelen Esen, “TÜİK artık Türkiye`nin gerçeklerini şeffaf bir şekilde Türkiye vatandaşıyla paylaşsın. Emeklinin, memurun, asgari ücretlinin maaşından elini çeksin” dedi.

Esen yaptığı açıklamada, "‘TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya`nın `Enflasyonun yüzde 75 olmasıyla 45 olması arasında nasıl bir fark var, bunu bir irdelemek lazım diye düşünüyorum. Bana sorarsanız bir fark yok. Fiyatlar gene artıyor` sözlerini duyduğumda `Gerçek olabilir mi` diye düşündüm. `Dedikodu ya da mizahla açıklanan Zaytung haberi mi` diye düşünüyoruz" dedi.

Esen, açıkladığı rakamlarla çarşı pazar fiyatlarının örtüşmediğine dikkat çekerek, pazar tezgahlarında, normal meyve sebzenin yanında çürük meyve sebzenin de satıldığı fotoğrafları gösterdi. Esen, "TÜİK`in açıkladığı rakamlarda ekmek arası döner 77 lira diyor. Soruyorum hepinize, 77 liraya ekmek arası döner yiyebilen var mı ? Yine TÜİK diyor ki, ev kirası 5 bin 845 lira. Soruyorum ev kiralarınız ne kadar? Bu fiyata ev kirası ödeyen var mı aramızda" diye konuştu.

TÜİK`in yaptığı hesaplamaları bağımsız ve tarafsız denetlemeye açmasını isteyen Esen, şunları söyledi:

"TÜİK artık Türkiye`nin gerçeklerini şeffaf bir şekilde Türkiye vatandaşıyla paylaşsın. Emeklinin, memurun, asgari ücretlinin maaşından elini çeksin. DEVA Partisi olarak, emeklinin, asgari ücretlinin, aile geçindiren tüm bireylerin, kiradaki memurun, okula aç giden çocuğun her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Bizi Türkiye`nin farklı köşelerinde, farklı yerlerinde görmeye devam edeceksiniz. Ta ki Türkiye, o eski refah günlerini görene kadar, gençlerimiz yeniden ülkemizde geleceğe dair umut besleyene kadar biz çalışacağız. Türkiye`yi bu zor günlerden mutlu günlere kavuşturacağız.

TÜİK`in daha önce açıkladığı veriler hakkında "Makyajlı veriler" ifadesini kullanan DEVA Partililer, basın açıklamasına makyaj temizleme suyu ve pamuk getirerek "TÜİK`e bu seti hediye edeceğiz. `Yeter artık TÜİK, bu makyajlı verilerden vazgeç` diyeceğiz" ifadelerini kullandı.

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Dr. İrfan Karatutlu da TÜİK`in enflasyon sepetinde uzman doktor muayene ücretinin 34 lira göründüğüne dikkat çekerek, “34 yıllık tıp doktoruyum, 34 liralık muayene neredeyse ben de oraya gidip TÜİK Başkanı`ndan muayene olmak istiyorum" diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  DEVA Partisi, TÜİK

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA