14 Mayıs 2026 Perşembe

20:11   MERSIN’DE GENÇLERIN ‘SILIKON VADISI’ AÇıLDı: GARAJ VE KAMPÜS MERSIN ILE GELECEK YENIDEN YAZıLıYOR!   15:24   SOMA FACIASıNıN 12’NCI YıLı… CHP LIDERI ÖZEL, MADEN ŞEHITLIĞI’NDEKI ANMA PROGRAMıNA KATıLDı   15:23   ASU KAYA’DAN BURCU KÖKSAL’A: "AFYON’UN SANA VERDIĞI O ŞEREFLI EMANETI SIYASI BIR RÜŞVET GIBI AKP’NIN ÖNÜNE ATTıN"   15:14   CASUSLUK DAVASı’NDA ARA KARAR VERILECEK… AVUKAT DEMIR: "SAVCıNıN ISTEDIĞI EKSIK EVRAKLARıN IDDIANAME HAZıRLANMADAN TAMAMLANMASı GEREKIRDI"   15:11   CHP’DEN DEM PARTI’YE ARA SEÇIM ZIYARETI... GÖKHAN GÜNAYDıN: “SANDıKTAN KAÇARAK HIÇ KIMSE BIR YERE VARAMAZ"   14:37   YENI YOL GRUP TOPLANTıSı... ALI BABACAN: "İKTIDARıN TARıM UYGULAMALARı, ÜRETICIYI GÜÇLENDIRMEK DEĞIL, ITHALAT KAPıSıNı AÇıK TUTMA ÜZERINE KURULMUŞ"   14:33   CASUSLUK DAVASı... GAZETECI MERDAN YANARDAĞ: "BIR ÜLKENIN CUMHURIYET SAVCıLıĞı SAHTE BELGE KOYABILIR MI?"   14:26   TÜRKIYE VE BELÇIKA’DAN ORTAK AÇıKLAMA: EKONOMIK MISYON, YAKıN SIYASI ILIŞKILER TESIS EDILMESI YÖNÜNDE ÖNEMLI BIR ADıM   14:26   SOMA MADEN FACIASı’NıN 12. YıLı… DİSK GENEL BAŞKANı ARZU ÇERKEZOĞLU: “SOMA’Yı UNUTMAK, YENI KATLIAMLARA DAVETIYE ÇıKARMAKTıR”   14:24   “CASUSLUK” DAVASı… İMAMOĞLU: “İDDIA MAKAMı ÇıKıP DESEYDI KI, ‘MEVCUT MİT BAŞKANı GELSIN DINLEYELIM’, O ZAMAN ‘CESUR BIR IDDIA MAKAMı’ DERDIM”   11:15   MILLET İRADESI BALıKESIR’DE ŞAHLANıYOR! CHP’DEN DEV MITING KARARı: ÖZGÜR ÖZEL O MEYDANDA OLACAK   09:45   SEKTÖRDE ’STOK’ ALARMı! ÜRETIM REKOR KıRDı AMA KAPıLAR KAPALı: ’30 YıLLıK PAZARLARı ÇIN’E KAPTıRıYORUZ’   09:04   ÇÖPE GITMIYOR, YENIDEN HAYAT BULUYOR   01:02   MERSIN’DE ‘SıRA DıŞı’ BELEDIYECILIK: BAŞKAN SEÇER KADıNLARLA ’KENTE SÖZÜMÜZ VAR’ DEDI!   16:51   EMEP’LI TÜZEL, MERSIN 68’LILER DERNEĞI’NIN 3 FIDAN’ı ANMA ETKINLIĞINE KATıLDı   16:50   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "İBB SORUŞTURMASıNDA ADı GEÇEN ŞIRKETTEN AKıN GÜRLEK’E 4 ARAÇ TAHSIS EDILMIŞ"   16:48   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "2018’DE BIR KOÇ ALAN BIN LIRA, 2026’DA EMEKLIYE ANCAK BIR BUT ALDıRıYOR"   16:45   İBB DAVASı’NDA İMAMOĞLU’NUN MARKET KARTLARıNı SORDUĞU TORUNLER, “AK PARTI İSTANBUL İL BAŞKANLıĞı’NA VERIRDIK” DEDI   15:17   “CASUSLUK” DAVASıNDA IKINCI GÜN… MERDAN YANARDAĞ: “SILIVRI’DEN BU ÜLKEYE BIR CUMHURBAŞKANı ÇıKACAK”   15:15   İMAMOĞLU: “TÜRKIYE’NIN BEKA SORUNU HÂLINE GELEN ADALET BAKANı’NA DAIR CUMHURBAŞKANı’Nı VE BAHÇELI’YI UYARıYORUM”  
 
     
   

Deniz Yücel: "AKP hükümetinin artık halk nezdinde vizesi dolmuştur"


CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, "Türk Lirası`nın satın alma gücü ne kadar düştüyse Türkiye Cumhuriyeti pasaportunun vize alım gücü de o kadar düştü...Şimdiye kadar hiçbir hükümet Türk pasaportunun değerini AKP hükümetleri kadar düşürmemişti. Şimdiye kadar hiçbir hükümet dünya kamuoyu nezdinde ülkenin imajını bu kadar sarsmamıştı. AKP hükümetinin artık halk nezdinde vizesi dolmuştur” dedi.

 

Tarih : 12 Temmuz 2024 Cuma 10:37   Okunma : 799

(ANKARA) -  CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, "Türk Lirası`nın satın alma gücü ne kadar düştüyse Türkiye Cumhuriyeti pasaportunun vize alım gücü de o kadar düştü...Şimdiye kadar hiçbir hükümet Türk pasaportunun değerini AKP hükümetleri kadar düşürmemişti. Şimdiye kadar hiçbir hükümet dünya kamuoyu nezdinde ülkenin imajını bu kadar sarsmamıştı. AKP hükümetinin artık halk nezdinde vizesi dolmuştur” dedi.

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, sosyal medya hesabından yayınladığı videoda, AK Parti hükümetinin artık halk nezdinde vizesinin dolduğuna dikkait çekti. Yücel, şöyle konuştu:

“22 yıllık AKP ve Erdoğan yönetiminin Türk lirasın değerini ne hale getirdiğini her gün acı bir şekilde yaşıyoruz. Türk lirasının satın alma gücü ne kadar düştüyse Türkiye Cumhuriyeti Pasaportunun vize alım gücü de o kadar düştü. Schengen istatistiklerine göre; vize serbestisinin konuşulmaya başlandığı 2013 yılından bu yana, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tam 619 milyon Euro vize ücreti ödedi.
Bugünkü kurla 22 milyar liradan fazla bir para Schengen vizesi için vatandaşlarımızın cebinden çıktı. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 170 bin vize başvurumuz reddedildi. Aralarında Almanya, Yunanistan ve Fransa`nın da olduğu en fazla vize başvurusu reddeden ülkelerin, vatandaşlarımızdan topladığı vize başvuru bedeli tam 468 milyon TL. Parayı bastırana vatandaşlık dağıtan AKP ve Erdoğan yönetimi bir de bu vatandaşlara ad soyad değiştirme hakkı verdiği için, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere birçok ülkeden vatandaşlarımız ne yazık ki vize alamıyor.

"Pasaport, vize, para birimi tıpkı bayrak gibi bir ülkenin egemenlik sembolleridir"

Aralarında sanatçılarımız, sporcularımız, akademisyenlerimiz, iş insanlarımızdın da olduğu birçok vatandaşımız müsabakalara, konferans ve seminerlere, fuarlara katılmak için dahi vize alamadıklarını biliyoruz. Yurttaşlarımızın vize başvurularına en fazla ret veren Almanya, Fransa, Yunanistan ve Hollanda gibi Avrupa Birliği ülkelerinin vatandaşları ülkemize pasaportla, vizeyle değil, kimlikleriyle hatta süresi geçmiş kimlikleriyle dahi gelip kalabiliyorlar. Pasaport, vize, para birimi tıpkı bayrak gibi bir ülkenin egemenlik sembolleridir. Ülkelerin onurudur. Paramızı pul edenler, pasaportumuza not defteri muamelesi yaptıranlar bilerek ve isteyerek, kasten ve alenen milli onur ve haysiyetimizi ayaklar altına almıştır.

Şimdiye kadar hiçbir hükümet Türk Pasaportunun değerini AKP hükümetleri kadar düşürmemişti. Şimdiye kadar hiçbir hükümet dünya kamuoyu nezdinde ülkenin imajını bu kadar sarsmamıştı. AKP hükümetinin artık halk nezdinde vizesi dolmuştur. Ekonomiden sağlığa, güvenlikten dış politikaya kadar, uçurumun kenarına getirdiğiniz ülkemizi size rağmen yeniden ayağa kaldıracağız.``

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA