19 Eylül 2026 Cumartesi

10:40   CHP’LI DÖNMEZ,GAZILERIMIZIN BAĞıMSıZLıK MEŞALESI, GELECEĞIMIZI AYDıNLATMAYA DEVAM EDIYOR   10:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı’NA ÖZEL BISIKLET VE TAMIR EĞITIMI   10:11   AHMET SERKAN TUNCER’DEN CHP YÖNETIMINE ’HUKUKSUZLUK’ FERYADı: ’HIKÂYEM BIR MAKAMLA BAŞLAMADı, MASADA SILINEMEZ!’   08:31   GENÇLIK KAHRAMANLARıNıN İZINDE: ’GAZILERIMIZ GELECEĞIMIZIN İLHAM KAYNAĞıDıR’   08:16   VATAN SıZE, MINNET HEPIMIZE BORÇ: CHP’LI MÜSLÜM ÖZEL’DEN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ MESAJı   08:06   TARIHI SORUMLULUK, BITMEYEN MINNET: YENIMAHALLE’DEN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ’NDE ANLAMLı MESAJ   07:44   BAŞKAN ADEM ÇETIN’DEN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ MESAJı   07:41   MERSIN BALYANLıLAR DERNEĞI’NDEN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ MESAJı: ’MINNETIMIZ SONSUZDUR’   07:15   CHP’LI KAYTAŞ’DAN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ MESAJı   07:05   CHP’LI ERCAN MUTLUAY’DAN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ MESAJı   06:55   CHP’LI BAŞKAN YARDıMCıSı KEKLIK,19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ KUTLU OLSUN!   05:49   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı ÖZCAN,GAZILERIMIZ BAĞıMSıZLıĞıMıZıN VE İRADEMIZIN YıLMAZ BEKÇILERIDIR..   05:40   CHP MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE MECLIS ÜYESI AKBAŞ’TAN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ MESAJı   05:38   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT: ’GAZILERIMIZIN ÖNÜNDEKI BÜROKRATIK ENGELLER KALDıRıLMALı’   19:30   ALI BOLTAÇ: ’GAZILERIMIZ GELECEĞE BıRAKACAĞıMıZ EN KıYMETLI MIRASTıR’   18:39   BAŞKAN BEŞIKCI’DEN GAZILER GÜNÜ MESAJı: EMANETLERINIZE SAHIP ÇıKACAĞıZ!   18:25   MERSIN’DE DEV GENÇLIK VE TEKNOLOJI HAMLESI: MEÜ TTO VE BÜYÜKŞEHIR GÜÇLERINI BIRLEŞTIRDI!   18:18   AILELERIN YENI YAŞAM ALANı OLDU: TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN PARK HAMLESI   18:10   ERDEMLI MEYDANı ADETA YıKıLDı! SINAN AKÇıL KONSERINDE UNUTULMAZ GECE   17:53   DENIZ ESNAFıNDA ALARM: ’SEZON HAREKETLI, KASAMıZ SESSIZ!’  
 
     
   

Deniz Yücel: "AKP hükümetinin artık halk nezdinde vizesi dolmuştur"


CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, "Türk Lirası`nın satın alma gücü ne kadar düştüyse Türkiye Cumhuriyeti pasaportunun vize alım gücü de o kadar düştü...Şimdiye kadar hiçbir hükümet Türk pasaportunun değerini AKP hükümetleri kadar düşürmemişti. Şimdiye kadar hiçbir hükümet dünya kamuoyu nezdinde ülkenin imajını bu kadar sarsmamıştı. AKP hükümetinin artık halk nezdinde vizesi dolmuştur” dedi.

 

Tarih : 12 Temmuz 2024 Cuma 10:37   Okunma : 1017

(ANKARA) -  CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, "Türk Lirası`nın satın alma gücü ne kadar düştüyse Türkiye Cumhuriyeti pasaportunun vize alım gücü de o kadar düştü...Şimdiye kadar hiçbir hükümet Türk pasaportunun değerini AKP hükümetleri kadar düşürmemişti. Şimdiye kadar hiçbir hükümet dünya kamuoyu nezdinde ülkenin imajını bu kadar sarsmamıştı. AKP hükümetinin artık halk nezdinde vizesi dolmuştur” dedi.

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, sosyal medya hesabından yayınladığı videoda, AK Parti hükümetinin artık halk nezdinde vizesinin dolduğuna dikkait çekti. Yücel, şöyle konuştu:

“22 yıllık AKP ve Erdoğan yönetiminin Türk lirasın değerini ne hale getirdiğini her gün acı bir şekilde yaşıyoruz. Türk lirasının satın alma gücü ne kadar düştüyse Türkiye Cumhuriyeti Pasaportunun vize alım gücü de o kadar düştü. Schengen istatistiklerine göre; vize serbestisinin konuşulmaya başlandığı 2013 yılından bu yana, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tam 619 milyon Euro vize ücreti ödedi.
Bugünkü kurla 22 milyar liradan fazla bir para Schengen vizesi için vatandaşlarımızın cebinden çıktı. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 170 bin vize başvurumuz reddedildi. Aralarında Almanya, Yunanistan ve Fransa`nın da olduğu en fazla vize başvurusu reddeden ülkelerin, vatandaşlarımızdan topladığı vize başvuru bedeli tam 468 milyon TL. Parayı bastırana vatandaşlık dağıtan AKP ve Erdoğan yönetimi bir de bu vatandaşlara ad soyad değiştirme hakkı verdiği için, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere birçok ülkeden vatandaşlarımız ne yazık ki vize alamıyor.

"Pasaport, vize, para birimi tıpkı bayrak gibi bir ülkenin egemenlik sembolleridir"

Aralarında sanatçılarımız, sporcularımız, akademisyenlerimiz, iş insanlarımızdın da olduğu birçok vatandaşımız müsabakalara, konferans ve seminerlere, fuarlara katılmak için dahi vize alamadıklarını biliyoruz. Yurttaşlarımızın vize başvurularına en fazla ret veren Almanya, Fransa, Yunanistan ve Hollanda gibi Avrupa Birliği ülkelerinin vatandaşları ülkemize pasaportla, vizeyle değil, kimlikleriyle hatta süresi geçmiş kimlikleriyle dahi gelip kalabiliyorlar. Pasaport, vize, para birimi tıpkı bayrak gibi bir ülkenin egemenlik sembolleridir. Ülkelerin onurudur. Paramızı pul edenler, pasaportumuza not defteri muamelesi yaptıranlar bilerek ve isteyerek, kasten ve alenen milli onur ve haysiyetimizi ayaklar altına almıştır.

Şimdiye kadar hiçbir hükümet Türk Pasaportunun değerini AKP hükümetleri kadar düşürmemişti. Şimdiye kadar hiçbir hükümet dünya kamuoyu nezdinde ülkenin imajını bu kadar sarsmamıştı. AKP hükümetinin artık halk nezdinde vizesi dolmuştur. Ekonomiden sağlığa, güvenlikten dış politikaya kadar, uçurumun kenarına getirdiğiniz ülkemizi size rağmen yeniden ayağa kaldıracağız.``

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA