2 Temmuz 2025 Çarşamba

17:40   UYSAL: BU TOPRAKLAR SADECE ARSA DEĞIL, ALıN TERIDIR   16:33   TARSUS BELEDIYESI TEMMUZ AYı OLAĞAN MECLIS TOPLANTıSı GERÇEKLEŞTI   14:20   OSMANGAZI KÖPRÜSÜ İLE 1,5 SAATLIK KÖRFEZ GEÇIŞI 6 DAKIKAYA DÜŞTÜ   13:34   MEZITLI TOKİ’DE HAK SAHIPLERI EVLERINE KAVUŞTU   12:45   MERSIN’IN DENIZI ALARM VERIYOR! CHP’LI GÜLCAN KıŞ’TAN BAKANLıĞA KIRLILIK TEPKISI VE SORU ÖNERGESI   12:20    TOROSLAR’DA ÇÖP KONTEYNERLERI YERINDE YıKANARAK DEZENFEKTE EDILIYOR   10:10   YUMURTALıK BELEDIYESI’NDE ÖNCELIK INSAN SAĞLıĞı   09:59   EDIZ ÜN: "MıSıR ITHALATı DURDURULMAZSA ÜRETICI EZILIR, TÜRKIYE KAYBEDER"   09:50   JETLID’DEN ÜST DÜZEY ATAMA   09:40   BÜYÜKŞEHIR, GEÇMIŞI GÜNÜMÜZE TAŞıYAN KÜLTÜR ROTASıNı TOROSLAR’DA SÜRDÜRDÜ   09:30   ADANA PTT’DE UCUBE UYGULAMA: “TAŞERONUN TAŞERONU!”   09:20   MERCAN BILIM MERKEZI ÖĞRETMENLERI AĞıRLADı   20:29   VAHAP SEÇER: VATANDAŞıN DERDI GEÇIM, PARTI IÇI TARTıŞMALAR DEĞIL   11:25   CHP’NIN KURULTAY DAVASı... CHP’NIN AVUKATı ÇAĞLAYAN: "MAHKEMELERIN, SIYASI PARTILERE ILIŞKIN IŞLEM VE SONUÇLARA DAIR IŞLEM YAPMA GÖREVI YOK"   10:25   KENT ORKESTRASı’NDAN UNUTULMAZ BIR KONSER DAHA   10:19   CHP’NIN 38. OLAĞAN, 21. OLAĞANÜSTÜ KURULTAYLARıNıN IPTALI ISTEMIYLE AÇıLAN DAVA BAŞLADı   09:50   İZMIR’DEKI ORMAN YANGıNLARı... TARıM BAKANı İBRAHIM YUMAKLı, YANGıNA MÜDAHALE ANLARıNı PAYLAŞTı   09:21   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, YAŞ ALMıŞ YURTTAŞLARıN ELI AYAĞı OLDU   09:09   CHP’NIN DÖRT ESKI GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı’NDAN KıLıÇDAROĞLU’NA ÇAĞRı: GELIN, SIZ DE KAYYıM SIYASETININ KARŞıSıNDA BIZIM YANıMıZDA DURUN   08:59   “4 YıLLıK MAĞDURIYET MECLIS GÜNDEMINDE”  
 
     
   

CHP Mut İlçe Başkanı Abdurrahman Günay: "Hiç karışmadığımız bir olayla ilgili hakkımızda iftira atılıyor"


 Mersin Mut Belediyesi`nin düzenlediği 1`inci Mut Zeytin ve Zeytinyağı Festivali`nde konuk Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş`ın korumaları tarafından darp edildiği iddiasıyla AKP Mut İlçe Başkanı Adem Çopur, CHP Mut İlçe Başkanı Abdurrahman Günay hakkında şikayetçi oldu. Şikayetin ardından Günay ve iki partili hakkında gözaltı kararı verildi. CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür, gözaltı kararlarıyla ilgili olarak "Gözaltına almam diyen savcı değiştirildi, başka bir savcıya verildi. Raporlarla oynandı" dedi. Abdurrahman Günay ise “Hiç karışmadığımız bir olayla ilgili hakkımızda iftira atılıyor. Bundan dolayı hakkımda gözaltı kararı verildi” diye konuştu.

 

Tarih : 29 Eylül 2024 Pazar 15:44   Okunma : 573

(MERSİN) - Mersin Mut Belediyesi`nin düzenlediği 1`inci Mut Zeytin ve Zeytinyağı Festivali`nde konuk Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş`ın korumaları tarafından darp edildiği iddiasıyla AKP Mut İlçe Başkanı Adem Çopur, CHP Mut İlçe Başkanı Abdurrahman Günay hakkında şikayetçi oldu. Şikayetin ardından Günay ve iki partili hakkında gözaltı kararı verildi. CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür, gözaltı kararlarıyla ilgili olarak "Gözaltına almam diyen savcı değiştirildi, başka bir savcıya verildi. Raporlarla oynandı" dedi. Abdurrahman Günay ise “Hiç karışmadığımız bir olayla ilgili hakkımızda iftira atılıyor. Bundan dolayı hakkımda gözaltı kararı verildi” diye konuştu.

İYİ Parti yönetimindeki Mut Belediyesi`nin düzenlediği 1`inci Mut Zeytin ve Zeytinyağı Festivali`ne katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş`ın AKP`nin tarım politikalarını eleştirdiği sırada iddiaya göre AKP Mut İlçe Başkanı Adem Çopur, Yavaş`ın konuşmasına tepki gösterdi ve kürsüye doğru yürümek isteyince Yavaş`ın korumaları, AKP`li başkanı alandan uzaklaştırdı.

Cuma günü meydana gelen olayda, AKP ilçe başkanın alandan ayrıldıktan sonra hastaneye giderek darp raporu aldığı ve hem Mansur Yavaş`ın korumaları hem de CHP Mut İlçe Başkanı Abdurrahman Günay ile CHP Gençlik Kolları Üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi. Suç duyurusu dilekçesinde, Mansur Yavaş`ın korumalarının yanı sıra CHP Mut İlçe Başkanı Günay`ın AKP`li Çopur`u darp ettiği ileri sürüldü.

"Hakkımızda iftira atılıyor"

AKP İlçe Başkanı Adem Çopur`un suç duyurusu üzerine savcılık, CHP Mut İlçe Başkanı Abdurrahman Günay, CHP üyeleri Mehmet Deveci ve Şuayip Yılmaz`ı ifadeye çağırdı. İfadelerin verilmesinin ardından Günay ve ardından CHP ilçe başkanı ve iki partili serbest bırakıldı. Ancak soruşturma savcısı değiştirilmesinin ardından yeni savcı, CHP`li Günay ve iki partiliye gözaltı kararı verdi.

Partililer Mehmet Deveci ve Şuayip Yılmaz polis tarafından gözaltına alınırken, CHP Mut İlçe Başkanı Abdurrahman Günay, CHP Mersin Milletvekilleri Gülcan Kış ve Hasan Ufuk Çakır, CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür ve çok sayıda partili ile ilçe binası önünde bir araya gelerek basın açıklaması açıklaması yaptı. Günay “Hiç karışmadığımız bir olayla ilgili hakkımızda iftira atılıyor. Bundan dolayı hakkımda gözaltı kararı verildi” dedi.

"Savcıyı değiştirdiler, gözaltını aldılar"

CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır, “Dünden beri bir tiyatro izliyoruz. Mut`un zeytinini tanıtmak için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız ile Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımızı Mut`a getirmiştik. Maalesef bir arıza, kendi kendine hiçbir olay yokken, Mut`u tanıtmak yerine kendi kendini tanıtmaya çalıştı. Ne kimse onu darp etti, ne kimse ona vurdu. Ama bir sansasyon yaratmaya çalıştı. Daha sonra ihaleyi de CHP İlçe Başkanı`nın üzerine koymaya çalıştı. Savcıyı değiştirdiler, doktoru değiştirdiler, yapmadıklarını koymadılar. Ama biz de sonunda kadar Abdurrahman Başkanımızın yanındayız. Dün burada Abdurrahman Başkan karakola götürüldü, ifade verdi, serbest bırakıldı. Daha sonra savcıyı değiştirdiler, gözaltı kararını aldılar. Ama hiçbir şey yapamayacaklar. Çünkü biz Atatürk`ün partisiyiz. Omuz omuza bu süreci atlatacağız” diye konuştu.

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış da “Türkiye`de bunlar ilk değil, son da değil. Bu bölgede artık yargının bağımsız olmadığı, iktidarın her şeyi değiştirebildiği görülüyor. İlçe başkanımızın olaya dahil olmadığı çok net görünmesine rağmen maalesef böyle bir karar sürecinde yer alıyoruz. Abdurrahman Başkanımızın hak etmediği bir durumla karşı karşıya gelmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

"Bir Hukuksuzluk Zinciri"

CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür ise “AK Parti İlçe Başkanı olduğu sonradan öğrenilen bir kişi festivali kışkırtmak için bağırdı, çağrıldı, sahneye yürümeye çalıştı. Gözümüzün önündeki korumalar etrafını çevirdi sonrasında uzaklaştırıldı. Bu olay bir şekilde partimize yapıştırıldı. Görüyoruz ki planlanan bir şeymiş. Daha önce bu komplolara çok benzer bir olaylar yaşandı. Bunlara alışkınız ama alışamıyoruz. Çünkü burada bir hukuksuzluk zincirinin devamı gibi görünüyor. Dosyayı inceledik, bir delil yok. Başkanımızla ilgili delil yok. Şu an gözaltında olan Mehmet Başkanımızla ilgili bir delil yok, rapor yok. Ama sanki büyük bir olay varmış gibi gözaltı kararı verildi. Savcı değiştirildi. Gözaltına almam diyen savcı değiştirildi, başka bir savcıya verildi. Raporlarla oynandı. Hepsi gözümüzün önünde oluyor. Bunun hesabını soracağız. Hukuksuzluğun her zaman karşısındaydık. Türkiye`de iktidarın bu uygulamalarına karşı en büyük güç CHP`dir. Bunu gösterdik. Tekrar göstereceğiz” diye belirtti.

Günay, polis merkezindeki işlemlerin ardından partililerin tezahüratları arasında Mut Adliyesi`ne girdi.

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA