6 Ekim 2026 Salı

11:28   MERSIN ADLIYESI ÖNÜNDE SLOGANLı DESTEK: BAŞKAN VAHAP SEÇER İÇIN YÜZLERCE KIŞI TOPLANDı   08:59   MERSIN’DE SıCAK GELIŞME! VAHAP SEÇER VE İLÇE BELEDIYE BAŞKANLARı ADLIYEYE SEVK EDILDI   02:01   YENI PARTI AKDENIZ’DE MEHMET GÜNER DÖNEMI RESMEN BAŞLADı..   01:59   ’TÜRKIYE VE MERSIN KAZANACAK!’ YENI PARTI TOROSLAR’DA ŞERIFE ARıCı YıLDıZ DÖNEMI BAŞLADı   02:35   33. ADANA ALTıN KOZA’DA ÖDÜLLER SAHIPLERINI BULDU: GECEYE DAMGA VURAN FILM VE İSIMLER BELLI OLDU!   08:30   ATAŞEHIR BELEDIYESI’NDE FLAŞ GELIŞME! BAŞKAN VEKILI MURAT GÜNEŞ GÖZALTıNA ALıNDı   06:49   CHP’DEN MERSIN’DE KRITIK SILIFKE ZIRVESI! MÜSLIM SARı’DAN GÖREVDEN UZAKLAŞTıRıLAN BAŞKAN SONRASı NET MESAJ   06:45   A MILLI TAKıM BELÇIKA DEPLASMANıNDA YıKıLDı! UEFA ULUSLAR A LIGI’NDE ÜZÜCÜ GECE   16:58   ’KEPÇEYLE ALıP ÇAY KAŞıĞıYLA VERDILER!’ ÖZGÜR ÖZEL ARTVIN’DEKI HAKSıZLıĞı TEK TEK RAKAMLARLA İFŞALADı...   15:37   AK PARTILI YÖNETICIDEN CANLı YAYıNDA BOMBA EMEKLI İŞYANı: ‘22 BIN LIRA ALıYORUM, CEBIMIZDE PARA YOK!’   15:35   KıLıÇDAROĞLU MERSIN’DEN SESLENDI: ’BAŞKANı CEZALANDıRMAK 2 MILYON MERSINLIYI CEZALANDıRMAKTıR’   14:08   CHP’DEN MERSIN’DEKI OPERASYON GÖRÜNTÜLERINE SERT TEPKI: ’MAHREMIYET YOK SAYıLAMAZ!’   13:53   MERSIN’DEKI OPERASYON GÖRÜNTÜLERINE SERT TEPKI: ’HIÇ UTANMANıZ KALMADı Mı?’   13:40   MERSIN’DE HAREKETLI SAATLER! KıLıÇDAROĞLU’NDAN CHP İL BAŞKANLıĞıNA ZIYARET..   13:30   SOMA’DA MADEN FACIASıNA KESK’TEN SERT TEPKI: ’BU BIR KAZA DEĞIL, İŞ CINAYETI!’   12:05   MERSIN’DE YENI BEBEK SAHIBI OLANLARA MÜJDE: BAŞVURAN HER AILEYE ÜCRETSIZ VERILIYOR!   12:01   2026 KPSS ÖN LISANS İÇIN KRITIK UYARı: SAAT 10.00’DAN SONRA SıNAV KAPıSı KAPANıYOR!   11:50   MERSIN’E GELEN ÜNIVERSITELILERE BÜYÜK MÜJDE! YURT, 35 TL’YE 3 ÇEŞIT YEMEK, 15 TL ABONMAN VE İŞE GIRIŞ İMKÂNı   13:01   CHP MERSIN İL BAŞKANLıĞı’NDAN SERT TEPKI: "HALKıN İRADESINE MÜDAHALEDIR, DERHAL SERBEST BıRAKıLSıNLAR"   10:01   CHP’DEN MERSIN DEPREMI SONRASı SERT TEPKI: ’ADAMıNA GÖRE HUKUK OLMAZ!’  
 
     
   

CHP`li Yazgan, kalıcı yaz saati uygulamasının yol açtığı sorunları Meclis gündemine taşıdı


CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, kalıcı yaz saati uygulamasının yol açtığı sorunları TBMM gündemine taşıdı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar`ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Yazgan, günlerin kısalmaya başlamasıyla sorunun derinleşeceğini vurgulayarak, olumsuz sonuçların giderilmesi için çalışma yapılmasını istedi.

 

Tarih : 30 Eylül 2024 Pazartesi 14:08   Okunma : 936

CHP`li Yazgan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar`ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı`na ayrı ayrı soru önergesi verdi. Gün ışığından daha fazla yararlanmak için saatlerin ilkbahar başlangıcında bir saat ileri, sonbaharda ise bir saat geri alınması uygulamasının 7 Eylül 2016`daki kararname ile terk edildiğini ve kalıcı yaz saati uygulamasına geçildiğini anımsatan Yazgan, "Uygulama 2017`de yargı kararıyla durdurulmuş olsa da 2 Ekim 2018`de kalıcı hale getirilmiştir" hatırlatmasında bulundu.

Yazgan, bu uygulamadan en çok ikili eğitim kapsamındaki öğrenciler ile işçileri olumsuz etkilendiğine işaret ederek, "Sabahçı olarak adlandırılan gruptaki öğrencilerin okula sabah karanlıkta gittiği, öğlenci olarak adlandırılan gruptaki öğrencilerin ise okuldan karanlıkta çıktığı bilinmektedir. Günlerin kısalmaya başlamasıyla birlikte sorunun yeniden ağırlaşacağı tahmin edilmektedir" ifadelerini kullandı. Yazgan, okula ve işe karanlıkta gidilmesi ve gelinmesi sırasında yaşanan trafik kazalarının da kamuoyuna yansıdığını anlatarak, soru önergesinde "Uzmanlar, uygulama nedeniyle enerji tüketiminde tasarruf sağlanmadığını, aksine elektrik üretim ve dağıtım şirketlerinin daha fazla kar ettiğini vurgulamıştır" ifadelerine yer verdi.

"Çalışma yürütüyor musunuz?"

Yazgan, Bakan Tekin`e "Bakanlığınız ikili eğitim sorununu çözmek için ne gibi çalışmalar yürütmektedir? İkili eğitim kapsamında olan öğrenci sayısı kaçtır? İkili eğitim görülen okul sayısı kaçtır ve tüm okullara oranı nedir? İkili eğitim kapsamındaki öğrencilerin eğitim kademelerine göre dağılımı nedir? Bakanlığınız kalıcı yaz saati uygulamasına ilişkin mağduriyetlerin giderilmesi için çalışmalar yürütmekte midir? Kalıcı yaz saati uygulamasının olumsuz etkilerinin giderilmesi amacıyla okula giriş ve çıkış saatlerinde düzenleme öngörülmekte midir?" sorularını yöneltti.

Ahmet Baran Yazgan, Bakan Bayraktar`a ise şunları sordu:

"Kalıcı yaz saati uygulamasına devam edilmesinin gerekçesi nedir? Uygulamanın yaşama geçirildiği 2016`dan Eylül 2024`e kadar enerji tasarrufu sağlanmış mıdır? Eğer enerji tasarrufu sağlandıysa yıllara göre dağılımı nedir? Uygulamanın enerji tasarrufuna katkı sağladığına yönelik açıklamaların dayanağı nedir ve bu verilere hangi yöntemle ulaşılmıştır? Uygulamaya geçilmesine dayanak olduğu belirtilen ve İstanbul Teknik Üniversitesi`nce hazırlandığı kaydedilen raporun kamuoyuyla paylaşılmamasının gerekçesi nedir? Özellikle öğrenci ve çalışanların uygulamadan olumsuz etkilendiği yönündeki uzman açıklamaları dikkate alındığında olumsuz etkilerin ortadan kaldırılması için çalışma yürütülmekte midir? Kalıcı yaz saati uygulamasının ilk kez uygulandığı 2016`dan bu yana uygulamanın ekonomik ve sosyal etkileri araştırılmış mıdır?"

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA