25 Haziran 2026 Perşembe

18:48   A MILLI ERKEK VOLEYBOL TAKıMı, ÇIN’I 3-0 MAĞLUP ETTI   18:46   CHP GRUP BAŞKANVEKILI MURAT EMIR’DEN ERDOĞAN’ıN AÇıKLAMALARıNA TEPKI   18:44   CHP IL BAŞKANLARıNDAN GENEL MERKEZ’E: “GÖREVDEN ALMALARıNıZı, IHRAÇLARıNıZı TANıMıYORUZ”   18:42   NEW YORK’TA ZOHRAN MAMDANI’NIN DESTEKLEDIĞI SOL ADAYLAR ÖN SEÇIMI KAZANDı   15:38   CHP MALATYA’DA KAPı KRIZI: GENÇLIK KOLLARı "HAIN" YAZıLı DEV POSTER ASTı   15:37   CHP’DEN TEK CÜMLEYLE ISTIFA EDEN NIMET ÖZDEMIR, AK PARTI’YE KATıLDı   15:35   AHMET DAVUTOĞLU: "EĞER BIR YERE KENYA VE GÜNEY KORE DAVET EDILIYOR DA TÜRKIYE EDILMIYORSA VAH HALIMIZE"   12:30   COĞRAFI TESCILLI TARSUS IĞNE OYASı, MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI ILE GELIR KAPıSı OLUYOR   18:46   CHP SÖZCÜSÜ SARı: EYLÜL AYıNıN BAŞıNDAN ITIBAREN OLAĞAN KONGRE TAKVIMINE BAŞLANACAK   18:45   ÜMIT DIKBAYıR, CHP’DEN ISTIFA ETTI   16:44   EKREM İMAMOĞLU: “BU KADAR DETAYLı INSAN KAYNAKLARı SÜREÇLERINDEN GEÇEN BIR YAPı SUÇ ÖRGÜTÜ OLABILIR MI?”   16:43   SELAHATTIN DEMIRTAŞ, KEMAL KıLıÇDAROĞLU ILE GÖRÜŞMEYECEK   15:40   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN, IKTIDARA 12. YARGı PAKETI TEPKISI: HIÇ IŞI UZATMAYıN. ANAYASA’Yı KALDıRıN, YASALARı IPTAL EDIN   15:39   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KıLıÇDAROĞLU’NA ÇAĞRı: "ÜLKEYI VE PARTIYI BU CENDERENIN IÇINDE DAHA FAZLA TUTMA"   14:42   MERSIN’DE COĞRAFI IŞARETLER IÇIN ÜRETICI ODAKLı YOL HARITASı   14:41   VAHAP SEÇER, LONDRA’DA YEŞIL ŞEHIRLER BELEDIYE BAŞKANLARı TOPLANTıSı’NA KATıLDı   13:34   ERHAN KARAAL’ıN KAÇıRıLMASıNA EKREM İMAMOĞLU’NDAN TEPKI: İDDIA MAKAMı DAHIL HERKES ZAN ALTıNDADıR   12:32   KıLıÇDAROĞLU CHP MYK’Yı TOPLADı, ÖZEL GRUP TOPLANTıSı YAPACAK   10:30   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: SOFRADAKI YANGı BÜYÜMEYE DEVAM EDIYOR   19:24   BAKAN GÜRLEK: ORGANIZE SUÇ ÖRGÜTLERIYLE MÜCADELE IÇIN BAŞSAVCıLıKLARA GENELGE GÖNDERILDI  
 
     
   

Vahap Seçer, Çocuk Sahnesi`nde sergilenen ilk oyunda çocuklarla bir araya geldi


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, belediyenin yeni hizmet binasında yer alan Mersin Büyükşehir Belediyesi Çocuk Sahnesi`nde Şehir Tiyatrosu`nun “Dünya`nın Eski Zamanlarında” isimli oyunu izlemeye gelen çocuklarla bir araya geldi. Seçer, "Çocukları bizim geleceğimiz olarak görüyoruz. Sanatın her alanında olmaları, kendilerinin iyi bir birey olarak yetişmeleri açısından önemli. Tiyatro da hayatın ta kendisi. Çocukların da tiyatro izlemesi mutlaka onlara bir şeyler öğretecektir, birikimlerine birikim katacaktır" dedi.

 

Tarih : 4 Ekim 2024 Cuma 16:09   Okunma : 988

Kuvayi Milliye İlkokulu`ndan gelen 7-12 yaş aralığındaki toplam 90 öğrenci, belediye binasındaki Çocuk Sahnesi`nde tiyatro oyunu izledi. Büyükşehir Belediyesi personelinin güler yüzle karşıladığı çocuklar, oyun çıkışında Başkan Seçer tarafından uğurlandı. Seçer, kültür-sanat aktivitelerinin de gerçekleştirilebileceği belediye binasını çocukların ve halkın hizmetine açtıklarını vurguladı. 

"Burada her hafta öğrencilerimiz tiyatro izleme imkanı bulacak"

Büyükşehir Belediyesi`ni devamlı ziyaret etmeleri için çocuklara çağrıda bulunan Seçer, "Büyükşehir Belediyemiz çok güzel. Bundan sonra her zaman gelin. Aranızda belediye başkanı olmak isteyen rakiplerimiz de bir hayli fazla ama önce okullarınıza devam edeceksiniz, başarılı olacaksınız, düzenli çalışacaksınız, bol bol kitap okuyacaksınız, spor yapacaksınız, arkadaşlarınızla iyi ilişkiler kuracaksınız ve sosyalleşeceksiniz. Her şeyden önemlisi birbirinizi çok sevmeniz. Ben de sizleri çok seviyorum" dedi.  

Çocuklara tek perdelik ve çok güzel bir oyun izleyeceklerini söyleyen Seçer, "Açılışı da ilk olarak siz yapıyorsunuz. Belediyemizde bundan sonra da her hafta öğrencilerimiz tiyatro izleme imkanı bulacaklar. Sizlere iyi seyirler diliyorum ve sizleri seviyorum. Ailenize selamlarımı söylüyorsunuz. Kendinize iyi bakın. Derslerinize düzenli çalışın ama sakın bol bol kitap okumayı unutmayın" diyerek çocuklara iyi seyirler diledi.

"Sanatın her alanında olmaları, iyi bir birey olmaları için önemli"

Çocukları çok önemsediklerini kaydeden Seçer, şunları söyledi:

"Çocukları bizim geleceğimiz olarak görüyoruz. Sanatın her alanında olmaları, kendilerinin iyi bir birey olarak yetişmeleri açısından önemli. Tiyatro da hayatın ta kendisi. Çocukların da tiyatro izlemesi mutlaka onlara bir şeyler öğretecektir, birikimlerine birikim katacaktır ve sanata ilgilerini artıracaktır. `Tiyatro İzlemeyen Çocuk Kalmasın Projesi` kapsamında Mersin`in 13 ilçesinde 21 bin çocuğu tiyatro ile buluşturduk.  Belediye binaları halkın korkarak gireceği yerler olmamalı. Bir mesaj olsun diye Belediye binamızda bu tiyatro sahnesini düzenledik. Çok da şık bir sahne oldu. Umut ediyorum önümüzdeki günlerde de çok değerli ve güzel temsiller olacak."

Şehir Tiyatrosu`nun da sezonu 11 Ekim`de açacağını hatırlatan Seçer, "Mersin kültürün, sanatın var olduğu ve bununla anıldığı bir kent haline gelsin istiyoruz. Bunun için de Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak kültüre, sanata, spora her türlü desteği ve yatırımı yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Çocuklardan Büyükşehir`in Çocuk Sahnesi`ne tam not

Çocuklardan Belinay Güngör, çocuk oyununun çok güzel olduğundan ve çok eğlendiğinden söz ederek, "Çok heyecanlıydım. Belediye Binası`na ilk kez geldim ve başka zaman hiç gelmemiştim. Belediye binasına gelmek beni çok mutlu etti. İlk kez böyle bir şey gördüm. Arkadaşlarım da oyunu çok beğendi” diye duygularını ifade etti.

Çocuklardan Ayşe Yalman ise, "Çocuk oyunu çok güzeldi ve eğlenceliydi. Bize oyun sonrasında pamuk şeker verdiler. Belediye Başkanı`na çok teşekkür ediyoruz. Belediyede bir Çocuk Sahnesi olması da bana ilginç ve çok güzel geldi. Bundan sonra buradaki her hafta sahnelenen oyunlara muhakkak geleceğim" dedi.

Çocuklardan Berat Efe Bolat, oyunun çok güzel olduğunu anlatarak, "İlk kez geldiğim için çok mutluyum. Belediye Başkanı`nın da ellerinden öperim. Çok heyecanlıydım, oyun da çok iyiydi ve çok beğendim.  Belediye`ye sık sık geleceğim” ifadelerini kullandı. Çocuklardan Cennet Yalman da, "Tiyatro çok güzeldi. Belediye Binası`nda bir Çocuk Sahnesi`nin olması çok ilginç ve çok güzel bir şey" diye belirtti.

Emine Eylül Aksay ise oyunu çok beğendiğinden söz ederek, "Belediye Başkanımız bize böyle bir tiyatro hazırladığı için çok mutluyum ve kendisine çok teşekkür ediyorum. Burada bizi çok güzel karşıladılar ve bize çok değer gösterdiler. Onlara çok teşekkür ediyorum. Ben Belediye Binası`na daha önce hiç gelmedim. Belediye Binası`nda böyle bir şeyin olması ve çocuklara ilgi gösterilmesi gerçekten çok güzel" dedi.

Oyun büyük alkış aldı

Işık Kasapoğlu`nun yazıp, Ozan Erdönmez`in yönettiği tek perdelik `Dünyanın Eski Zamanlarında` Çocuk Oyunu`nun Işık Tasarımı`nı da Salim Yücel yaptı. Zehra Alev Tol`un Dekor Tasarımı ile izleyicisiyle buluşan oyunun Yönetmen Yardımcısı Gülhatun Kutlay, Reji Asistanı Bengü Polat`tı. Oyuncu Mustafa Dincir, Dünyanın Eski Zamanları`nda İsimli Tiyatro Oyunu ile izleyenlerden büyük alkış aldı.

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  Mersin Büyükşehir Belediyesi, Vahap Seçer, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA