17 Aralık 2025 Çarşamba

14:35   TBMM’DE CINSEL ISTISMAR IDDIASı... DEM PARTI KADıN MECLISI SÖZCÜSÜ HALIDE TÜRKOĞLU: "BU ÇOCUKLAR ŞIKÂYET EDENE KADAR MECLIS NEREDEYDI?"   14:34   DEM PARTI, DIYARBAKıR’DA "ABDULLAH ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK" MITINGI DÜZENLEYECEK   14:32   VENEZUELA’DAN ABD BAŞKANı TRUMP’ıN ‘DENIZ ABLUKASı’ AÇıKLAMASıNA TEPKI   14:30   CHP’LI ÖZTÜRKMEN, "VERGIDEN MUAF CEMAAT VAKıFLARıNı" SıRALADı: TOPLADıKLARı BAĞıŞLARıN YANı SıRA BAĞLANTıLı ŞIRKETLERI ÜZERINDEN DEVASA BIR EKONOMI YARATMıŞ DURUMDALAR   09:03   “TEDAVININ ÖTESINDE: MERSIN ŞEHIR HASTANESI’NDEN DUYGU YÜKLÜ SINEMA BULUŞMASı”   19:23   MERSIN’DEN AVRUPA’YA GÜÇLÜ SES: “DEMOKRASI BELEDIYELERDE HAYAT BULUYOR”   16:51   “72 GÜNLÜK TUTUKLULUĞUN ARDıNDAN TAHLIYE: HÜSEYIN KOCABıYıK İLK KEZ HAKIM KARŞıSıNDA”   16:40   PFDK, 224 FUTBOLCUYA VE 24 HAKEME BAHIS CEZASı VERDI   16:30   “YENIMAHALLE’DE YENI NESIL PARK: ŞEHIT EMRE ÖZTÜRK’ÜN ADı YAŞATıLıYOR”   16:20   ÇOCUK MECLISI SERTIFIKALARıNı BAŞKAN SEÇER’DEN ALDı   15:42   BIRLEŞIK KAMU-İŞ GENEL BAŞKANı YıLDıRıM: "BIZ BU KRIZIN SEBEBI DEĞILIZ, BEDELINI DE BIZ ÖDEMEYECEĞIZ. 19 ARALıK CUMA GÜNÜ IŞ BıRAKıYORUZ"   15:40   ÖZGÜR ÖZEL VE DURBAY AILESI, MANISA’DA TAZIYELERI KABUL EDIYOR   15:37   TBMM’DE BÜTÇE GÖRÜŞMELERI TAMAMLANDıKTAN SONRA GELECEK HAFTA 11. YARGı PAKETI GÖRÜŞÜLECEK   15:35   TBB BAŞKANVEKILI SEÇER: “DEMOKRASI BIR MIRAS DEĞIL EMEK ISTEYEN CANLı BIR YAPıDıR”   11:50   ÇYDD’DEN TÜRKAN SAYLAN’ıN DOĞUM GÜNÜNDE ZEYTIN İÇIN GÜÇLÜ ÇAĞRı: “BARıŞıN AĞACıNı GELECEĞE TAŞıYALıM”   10:53   MEZITLI’DE DAYANıŞMANıN SOFRASı BÜYÜYOR: AŞEVI 2025’TE 110 BINI AŞKıN SıCAK YEMEĞI KAPıLARA TAŞıDı   09:30   MERSIN’DE ÜCRETSIZ KAYNAK EĞITIMI İSTIHDAMA AÇıLAN KAPı OLDU   17:10   BAŞKAN SEÇER, GÜLŞAH DURBAY’ıN CENAZESINDE: “ACıNıZı PAYLAŞıYORUM”   15:20   “CHP AKDENIZ’DEN MANISA’YA VEFA: SEMIH PALAMUT’TAN BAŞKAN GÜLŞAH DURBAY İÇIN BAŞSAĞLıĞı”   13:52   TOROSLAR’ıN YAYLALARıNDA HIZMET SEFERBERLIĞI: ULAŞıMDA YENI DÖNEM  
 
     
   

Tülay Hatimoğulları: “Bütün demokrasi güçlerine sesleniyoruz, kayyum rejimine izin vermeyelim”


DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, CHP`nin Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer`in tutuklanarak yerine kayyum atanmasına karşı Esenyurt Cumhuriyet Meydanı`nda düzenlediği mitingde; “Buradan bütün demokrasi güçlerine sesleniyoruz, kayyum rejimine izin vermeyelim. Hukuku, demokrasiyi ayaklar altına alan kayyum rejimine direnecek miyiz, demokratik bir Cumhuriyet için hep birlikte direneceğiz” dedi.

 

Tarih : 31 Ekim 2024 Perşembe 19:28   Okunma : 565

(İSTANBUL) - DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, CHP`nin Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer`in tutuklanarak yerine kayyum atanmasına karşı Esenyurt Cumhuriyet Meydanı`nda düzenlediği mitingde; “Buradan bütün demokrasi güçlerine sesleniyoruz, kayyum rejimine izin vermeyelim. Hukuku, demokrasiyi ayaklar altına alan kayyum rejimine direnecek miyiz, demokratik bir Cumhuriyet için hep birlikte direneceğiz” dedi.

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer`in “PKK/KCK silahlı terör örgütü üyesi” olduğu iddiasıyla gözaltına alınıp tutuklanmasına karşı tepkiler sürüyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün Esenyurt Cumhuriyet Meydanı`nda miting düzenledi. DEM Parti, Türkiye İşçi Partisi, Emek Partisi, SOL Parti ve birçok siyasi parti temsilcisi de mitinge destek verdi.

Mitinge katılan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, şunları söyledi:

“Dün bir darbe yapıldı. Bu darbeyi yapan otoriter rejimi kınıyoruz ve asla kabul etmiyoruz. Esenyurt, Türkiye`nin en büyük ilçesi. Herkesin tüm farklılıklarla bir arada yaşadığı bir yer. Tam da farklılıklarınız bir arada olduğunuz için kent uzlaşısıyla kazanılan bu darbeyi asla kabul etmiyoruz ve kınıyoruz. Onlar, iç barıştan bahsediyor. Evet, Türkiye`nin iç barışa ihtiyacı var. O zaman kent uzlaşısını sağlamış, iç barışı sağlamış bir ilçenin başkanına neden şafak operasyonu yaptınız? Bugün Esenyurt halkının iç barışına darbe yapıldı. Asla kabul etmiyoruz. Kayyum demek, halkın seçme ve seçilme hakkını almaktır; kayyum demek, sizlerin iradesine darbedir; kayyum demek, ‘Seçilmişler belediyeyi yönetemez, benim atayacağım memur yönetecek` demektir. Bu da otoriter rejim demektir. Biz kayyum rejimini Van`dan, Hakkari`den biliyoruz. Bu rejimin ne kadar tehlikeli olduğunu deneyimledik. Buradan bütün demokrasi güçlerine sesleniyoruz, kayyum rejimine izin vermeyelim. Hukuku, demokrasiyi ayaklar altına alan kayyum rejimine direnecek miyiz, demokratik bir Cumhuriyet için hep birlikte direneceğiz. Cumhuriyetin 100 yılında demokratik cumhuriyeti inşa etmek için demokratik paydada buluşacağız ve kazanacağız. Mücadelemiz mübarek olsun.”

Özgür Çelik: Adalet için buradayız

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de “Haktan, hukuktan, adaletten yana olan Esenyurtlularla, İstanbullularla bir aradayız. Adalet için, kayyumlara geçit yok demek için buradayız. Siyaseti bir sopa olarak kullanarak yargı taciziyle siyaseti dizayn etmek isteyenler için bir aradayız” diye konuştu.

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA