16 Eylül 2025 Salı

23:32   AKDENIZ’DE TEMIZLIK SEFERBERLIĞI: 270 KIŞILIK EKIPLE 65 MAHALLEDE 7/24 HIZMET!   22:59   MERSIN’DE TOPRAK KAZANıYOR, İNCIRLE GELECEK YEŞERIYOR!   22:25   ZEYTIN KıYıMı BAŞLADı: AKBELEN’DE DIRENIŞ ÇAĞRıSı!   20:10   SILIFKE CEMIL SUNGUR’A GÖZYAŞLARıYLA VEDA ETTI: BIR DEĞER SESSIZCE UĞURLANDı   11:50   TANDOĞAN’DA TARIH YAZıLDı: CHP’DEN VESAYETE KARŞı DEMOKRASI MANIFESTOSU   11:41   CHP KURULTAYı DAVASı BIR KEZ DAHA ERTELENDI   11:10   MESKİ’DEN ERDEMLI’YE ALTYAPı VE ASFALT ATAĞı: KARGıPıNARı YEPYENI YOL AĞıNA KAVUŞTU   21:36   KADıN EMEĞIYLE İLMEK İLMEK YÜKSELEN MIRAS: MERSIN DOKUMALARı ULUSLARARASı VITRINDE   20:55   MEZITLI’DE KAZA!   16:21   “YA İSTIKLAL YA ÖLÜM!”: SAKARYA ZAFERI’NIN 104. YıLıNDA TARIHE SAYGı   14:12   AFAD UYARDı: SISMIK HAREKETLILIK DEVAM EDIYOR, VATANDAŞLAR TEDBIRLI OLMALı   13:51   TARıM ALARMı: TÜRKIYE HER SAAT 18,5 FUTBOL SAHASı BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPRAĞıNı KAYBEDIYOR!   13:27   MERSIN’DE HAREKET VAR: AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı’NDA ŞEHIR SOKAKLARı HAYAT BULUYOR!   12:45   BAYRAMPAŞA BELEDIYE BAŞKANı GÖZALTıNDA: “BAŞıM DIK, ALNıM AKTıR”   12:39   SINEMA PERDESINDEN DOĞAYA UMUT: ALTıN KOZA 5 BIN FIDANLA YEŞERIYOR   12:32   “BAYRAMPAŞA OPERASYONU: SEÇIMLE GELENLERE ŞAFAK BASKıNı, HUKUK SANDıKTA YARGıLANACAK!”   11:09   KıRSALDA KÜLTÜR RÜZGARı: MERSIN’IN YAYLA KONSERLERI KOCAYER’DE COŞKUYLA YANKıLANDı   23:56   MERSIN EMEK VE DEMOKRASI PLATFORMU: “12 EYLÜL REJIMI KÖKTEN TASFIYE EDILMELI”   14:26   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MINIK ÇEVRECI ARAS KAYRETLI ILE BULUŞTU   14:24    ALI BOZAN: “AKDENIZ’IN SEÇILMIŞLERININ CEZAEVINDE TUTSAK EDILDIĞI HER BIR GÜN SUÇ IŞLENIYOR”  
 
     
   

Vahap Seçer`den, Ahmet Özer`in tutuklanmasına tepki


Başkan Seçer, 3. Uluslararası Tarsus Festivali kapsamında KAFA Radyo’da yayınlanan “Güçlü Mete İle Kripto Odası” programının canlı yayın konuğu oldu. Mersin’in kültürel yapısından Türkiye gündemine kadar çeşitli başlıkların konuşulduğu canlı yayın, Tarsus Kültür Park’ta gerçekleştirildi.

 

Tarih : 1 Kasım 2024 Cuma 13:54   Okunma : 632

(MERSİN) - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer`in tutuklanması ve yerine kayyum atanmasına ilişkin, “Teröre ve şiddete karşıyız ama siyasi iktidar varlığını devam ettirebilmek için siyasi rakiplerine terör sopasını göstererek yargıyı ya da devletin kurumlarını bir manivela olarak kullandığında hukuk devletinden bahsedemezsiniz” diye konuştu. 

Tüm yurttaşları Tarsus`un güzelliklerini görmek için festivale davet Seçer, “Tarihin izinde, efsaneler içinde, sokakları tarih kokan Tarsus`ta dolu dolu üç gün olacak” dedi. Seçer, bugün saat 17.15`te düzenleyecekleri kortej ile de festivale muhteşem bir açılış yapacaklarını söyledi. 

Mersin özelinde yaptığı açıklamaların yanı sıra Türkiye gündemiyle ilgili de konuşan Başkan Seçer, yargı sistemi ve kamu kaynaklarının kullanımıyla ilgili eleştirilerde bulundu. İçerisinde insanlık olan herkesin teröre karşı duracağını belirten Seçer, şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile birlikte siyaset her şeyin üzerine geçti”

“Teröre ve şiddete karşıyız. Ama siyasi iktidar; varlığını devam ettirebilmek için siyasi rakiplerine terör sopasını göstererek yargıyı ya da devletin kurumlarını bir manivela olarak kullandığında hukuk devletinden bahsedemezsiniz. Türkiye`nin en büyük sorunlarından bir tanesi de kamu kaynaklarının israf edilmesidir. Bilinçsiz yatırımlar kenti olumsuz etkiliyor. Bir proje yapılmadan önce toplumsal geri dönüşü düşünülmek zorundadır. Ben mahkemelerin her verdiği karar yanlıştır demiyorum ama Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile birlikte siyaset her şeyin üzerine geçti ve Türkiye`de denge denetimini ortadan kaldırdı. Parlamenter sistem ortadan kalkınca, ‘Tek adam rejimi` ile bir saraydan veya bir kişi tarafından yönetilen bir rejim ortaya çıktı. Bu rejimde verilen kararların yasalara veya Anayasa uygun olup olmadığının yargı tarafından denetlenmesi gerekiyor. Bu kararları veren Cumhurbaşkanı yüksek yargıyı belirliyor. Önceden böyle değildi.”

CHP`li Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer`in tutuklanmasına ilişkin bir değerlendirme yapan Seçer, şunları kaydetti:

“Seçimlere giderken suç olmayan bazı eylem ve işlemler bir gün suç olarak ortaya konuyor”

“Güvendiğiniz bir yargı sistemi yoksa ülkenizde artık hukuk devleti diyebileceğiniz anlayış ortadan kalktığına inanıyorsanız, böyle bir güven bunalımı yaşıyorsanız artık bu konuda her şey konuşulabilir. Seçimlere giderken suç olmayan bazı eylem ve işlemler bir gün suç olarak ortaya konuyor. Ardından tutuklama kararı çıkarılıyor. Kayyum atamak neyin nesidir? Meclis herhangi bir nedenden görevinden ayrılan bir belediye başkan yerine Meclis`ten birini seçer, bu böyledir. Sayın Erdoğan`ın da başına geldi. Kayyum atanmadı İstanbul Büyükşehir Belediyesi`ne hatta o dönemin Anavatan Partisi`nin desteğiyle yine Refah Partisi grubundan bir siyasetçi belediye başkanı oldu. Yaşanmışlık var, kendilerinin yaşadıkları var ama aynı olayı yaşayan başkası olunca muamelede farklı oluyor. Biz teröre karşıyız. Ama siyasi iktidar varlığını devam ettirebilmek için kendisine rakip ve engel olarak gördüğü siyasi rakiplerine terör sopasını göstererek, yargıyı ya da devletin kurumlarını bir manivela olarak kullanarak onları derdest etme yoluna gittiği zaman orada hukuk devletinden bahsedemezsiniz. Terörle mücadele şarttır, ülkemizde terör hepimizin reddettiği bir konudur. Bu terör bitecekse hep beraber bitirelim. Siyaset üstü görelim ama siyasi iktidarın da bunu ortaya koyarak bazı operasyonlar yapmasına karşı da bizden kimse susmamızı bekleyemez.”

Başkan Seçer, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli`nin, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan ile ilgili açıklamasının sorulması üzerine ise şu yanıtı verdi:

“Esenyurt Belediye Başkanı`na yapılan operasyonu da bu senaryonun bir parçası”

“Bu akşam düşünülmüş, sabah gelmiş parti grup toplantısında söylenmiş bir durum değil. Acaba Sayın Cumhurbaşkanı`nın bundan haberi var mı, yok mu tartışması da oldu. Orada ortaya çıktı. Bir senaryo yazılmış, şimdi bu oynanıyor ve uygulamaya konuyor. Esenyurt Belediye Başkanı`na yapılan operasyonu da bu senaryonun bir parçası olarak düşünüyorum. Bu yanlışlara devam edilmemesini diliyorum. Biz korkmadan, ürkmeden, çekinmeden, siyasi bir ikbal korkusu yaşamadan doğruları söylemeye devam edeceğiz. Bizim varlık nedenimiz bu.”


 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA