23 Eylül 2026 Çarşamba

19:41   MANISA’DA OKUL ÖNÜNDE SILAHLı SALDıRı... İÇIŞLERI BAKANı ÇIFTÇI VE MILLI EĞITIM BAKANı TEKIN, YARALı ÖĞRENCILERI ZIYARET ETTI   19:38   MANISA’DA OKUL ÖNÜNDE SILAHLı SALDıRı... ÖZGÜR ÖZEL: “ORTADA YERINE GETIRILMEYEN BIR KAMU SORUMLULUĞU VAR”   15:37   İMAMOĞLU’NUN “MAKAM ARACı” DAVASı: “100’ÜNCÜ DURUŞMAYA GIRIYORUM”   14:13   MANISA’DA OKUL ÖNÜNDE SILAHLı SALDıRı... NURHAYAT ALTACA KAYıŞOĞLU: “ÇOCUKLARıMıZıN CAN GÜVENLIĞI IÇIN HIÇBIR EKSIKLIK VE IHMAL NORMALLEŞTIRILEMEZ”   14:10   YENİ PARTI KADıN KOLLARı GENEL BAŞKANı KAYA: "BAŞAK IÇIN ALEYNA IÇIN ADALET ISTIYORUZ"   14:06   RTÜK DUYURDU: TURGUTLU’DAKI SILAHLı SALDıRıYA YAYıN YASAĞı   11:05   ’BIRBIRIMIZE CANDAN BAĞLıYıZ’: MERSIN EMNIYET MÜDÜRÜ FAHRI AKTAŞ VE TÜRK KıZıLAY’DAN ANLAMLı İŞ BIRLIĞI   10:55   OKUL ÖNÜNDE SILAHLAR KONUŞTU, ÖĞRENCILER YARALANDı! EĞITIM-İŞ’TEN MEB’E SERT TEPKI: ’ARTıK SEYIRCI KALMAYıN!’   10:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ‘DÜNYA ALZHEIMER GÜNÜ’NDE UNUTULMAZ ETKINLIK   10:10   TOROSLAR’DA OKUL KANTINLERI MERCEK ALTıNDA: ZABıTADAN SıKı DENETIM!   09:42   ERDEMLI SAHILINDE WI-FI 7 DEVRIMI: 7 KILOMETRELIK HATTA KESINTISIZ VE ÜCRETSIZ İNTERNET BAŞLADı!   09:30   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN ÖRNEK SOSYAL HIZMET: EVDE TEMIZLIK VE KIŞISEL BAKıM DESTEĞI   09:25   MERSIN’DE KADıN EMEĞI KAZANCA DÖNÜŞÜYOR: TRAFIK PARK’TAKI ÜRETICI STANTLARıNA BÜYÜK İLGI!   18:20   TOROSLAR’DA TEHLIKE SAÇAN YAPıLARA NEŞTER! O MAHALLEDE NEFES ALDıRAN YıKıM   18:03   DFN DEV MARKALARıNı TEK ÇATıDA TOPLADı: DFN HOLDING KURULDU!   11:40   ADALAR’DA KRITIK HAMLE! CHP VE YENİ PARTI SANDıĞA GITMEDI: SEÇIM KILITLENDI!   11:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜRETICIYE AVOKADO DESTEĞI: ANAMUR’DA İLK MEYVELER TOPLANıYOR   11:20   PUTIN’IN PARTISINDEN SANDıKTA SÜPÜRGE: RUSYA SEÇIMLERINDE DENGELER DEĞIŞIYOR MU?   11:06   DOĞU AKDENIZ’DEN KÜRESEL GÜCE: SU ÜRÜNLERINDE 10 BIN TONLUK DEV ATıLıM!   10:20   SAATLER DARALıYOR: 2026-YKS EK TERCIH SÜRECINDE SON SAATLER!  
 
     
   

TÜİK, 2023 Sanayi Sektörü Nihai Enerji Tüketim Araştırması sonuçlarını yayınladı


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Sanayi Sektörü Nihai Enerji Tüketim Araştırması sonuçlarına göre; sanayi sektöründe 2023 yılında toplam nihai enerji tüketiminin 1 milyon 706 bin 480 terajul olduğunu açıkladı.

 

Tarih : 1 Kasım 2024 Cuma 16:09   Okunma : 1046

TÜİK, sanayi sektörü nihai enerji tüketim istatistiklerini açıkladı. İmalat sanayi ve inşaat sektörlerini kapsayacak biçimde, örnekleme yöntemiyle seçilen ve sektörün tümünü temsil edecek 24 bin 626 girişime uygulanan bilgisayar destekli web görüşmesi yöntemi ile gerçekleştirildi.

Sanayi sektörü nihai enerji tüketimi toplam 1 milyon 706 bin 480 terajul oldu

Sanayi Sektörü Nihai Enerji Tüketim Araştırması sonuçlarına göre; sanayi sektöründe 2023 yılında toplam nihai enerji tüketimi 1 milyon 706 bin 480 terajul oldu. Alt sektörler itibarıyla nihai enerji tüketiminde en büyük payı, yüzde 28,6 ile "diğer metalik olmayan mineral ürünlerin imalatı" sektörü aldı. Bu sektörü sırasıyla, yüzde 22,4 ile "ana metal sanayii"; yüzde 9,4 ile "gıda ürünleri imalatı" ve yüzde 7,5 ile "tekstil ürünlerinin imalatı" sektörleri takip etti. "Kimyasalların ve kimyasal ürünlerin imalatı" sektörünün nihai enerji tüketimindeki payı yüzde 7,0 olurken "inşaat" sektörünün payı yüzde 4,4 olarak gerçekleşti.

Elektrik, 475 bin 532 terajul ile en çok tüketilen enerji kaynağı oldu

Sanayi sektöründe enerji kaynaklarının paylarına göre; yüzde 27,9 ile elektrik, yüzde 24,6 ile katı fosil yakıtlar, yüzde 23,4 ile doğal gaz ve yüzde 12,6 ile petrol ürünleri nihai enerji tüketiminde en çok tüketilen enerji kaynakları oldu.

Alt sektörler itibarıyla enerji tüketiminin en yoğun olduğu "diğer metalik olmayan mineral ürünlerin imalatı" sektöründe ise en çok tüketilen enerji kaynağı yüzde 28,6 ile petrol ürünleri oldu. Bu sektörde, petrol ürünlerini yüzde 28,0 ile katı fosil yakıtlar, yüzde 19,2 ile doğal gaz ve yüzde 12,8 ile elektrik takip etti.    

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA