14 Ağustos 2026 Cuma

16:46   MADENCILERIN EYLEMI DÖRDÜNCÜ GÜNÜNDE: CHP’LI DEMIR, BAKAN YARDıMCıSı TANCAN ILE GÖRÜŞTÜ   16:41   MADENCILERIN EYLEMI DÖRDÜNCÜ GÜNÜNDE... "ENERJI BAKANLıĞı’NDAN OLUMLU YANıT GELENE KADAR DA BURADAN AYRıLMAYACAĞıZ"   16:34   MABEL MATIZ’E “HA LEYLIM” SORUŞTURMASı   15:44   NYT: "İRAN, ABD’YE AIT F-15E’YI İHA’LARLA TAKIP EDEREK DÜŞÜRDÜ"   14:39   MÜSAVAT DERVIŞOĞLU’NDAN “ÇERÇEVE YASA”YA “HAYıR” DIYEN MILLETVEKILLERINE TEŞEKKÜR   14:38   İÇIŞLERI BAKANLıĞı AÇıKLADı: GÜRCISTAN, "REDKITLER" VE "ERDOĞAN AYKUT" ÇETELERININ LIDERLERINI IADE ETTI   13:33   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN ITTIFAK MESAJı: "’ÇERÇEVE YASA’ BIZIM IÇIN TURNUSOL KAĞıDıYDı"   13:31   3. DARıSEKISI GÖKYÜZÜ GÖZLEM ETKINLIĞI, ŞENLIK HAVASıNDA GEÇTI   10:18   MERSIN TAŞ BINA KENT MÜZESI OLUYOR: AKKAHVE DETAYı VE AÇıLıŞ TARIHI BELLI OLDU   02:02   AVRUPA’NıN KRALLıĞı DEĞIŞMEDI: PSG, UEFA SÜPER KUPA’Yı ÜST ÜSTE 2. KEZ MÜZESINE GÖTÜRDÜ!   22:30   SIYASETTE YENI DÖNEM BAŞLADı! ÖZGÜR ÖZEL’DEN ’SÖZ VE KARAR SIZIN’ ÇAĞRıSı: ’KAPıLAR AÇıLDı’   18:53   TOROSLAR BELEDIYESI EMEKLI SOHBET EVI AÇıLDı! KORUKENT MAHALLESI’NDE EMEKLILERE ÖZEL YENI MERKEZ   15:04   MUĞLA’DA TÜRK BAYRAĞıNı YAKTıĞı BELIRTILEN KIŞI YAKALANDı   15:03   ÖZGÜR ÖZEL, VELI AĞBABA VE SERA KADıGIL HAKKıNDAKI 3 DOKUNULMAZLıK FEZLEKESI TBMM BAŞKANLıĞıNA SUNULDU   15:02   ÖZEL SEKTÖR ÖĞRETMENLERININ ÇALıŞMA BAKANLıĞı’NDAKI IKINCI TOPLANTıSı TAMAMLANDı: BAKANLıK SORUNUN ÇÖZÜLMESINI ISTIYOR   14:58   AK PARTI SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELIK: “HATIMOĞULLARı IFADELERINI DÜZELTMELIDIR”   14:57   RUS LIMAN KENTINE SALDıRı: BIR ÖLÜ, SEKIZ YARALı   14:01   MUĞLA’DA TÜRK BAYRAĞıNı YAKTıĞı BELIRTILEN KIŞI YAKALANDı   13:56   BINGÖL KARLıOVA’DA JEOTERMAL KAYNAK ARAMA ÇALıŞMALARı PROTESTO EDILDI   13:55   ELAZıĞ ETI GÜMÜŞ IŞÇILERI ANKARA’DAKI EYLEMLERINI SÜRDÜRÜYOR  
 
     
   

CHP`li Günaydın; “22 yıllık bu karanlık tünelden hep beraber çıkacağız”


Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü Anma Haftası etkinlikleri kapsamında Giresun`da düzenlenen programda konuşan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, “22 yıllık bu karanlık tünelden hep beraber çıkacağız” dedi.

 

Tarih : 10 Kasım 2024 Pazar 01:10   Okunma : 874

(GİRESUN) - Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü Anma Haftası etkinlikleri kapsamında Giresun`da düzenlenen programda konuşan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, “22 yıllık bu karanlık tünelden hep beraber çıkacağız” dedi.

29 Ekim Kadınları Derneği tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü Anma Haftası etkinlikleri kapsamında Giresun`da düzenlenen etkinliğe, CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın`ın yanı sıra CHP Giresun İl Başkanı Dr. Gökhan Şenyürek,  Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, Belediye Başkanı Fuat Köse, 29 Ekim Kadınları Derneği Genel Başkanı Av. Şenal Sarıhan ve Giresun Şube Başkanı Emine Şenel ile partililer ve vatandaşlar katıldı.

CHP`li Günaydın, buradaki konuşmasında, Türkiye`deki tek adam rejimine vurgu yaparak şu ifadelere yer verdi:

“Özellikle 2017 yılındaki referandumdan sonra kurulan Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi`nden sonra Türkiye`de yasama, yürütme ve yargının birbirinden ayrı, birbirini denetleyerek birer erk sahibi olmasından söz edilemez. Bunu hepimiz biliyoruz ki, Türkiye`de bir ‘tek adam rejimi` vardır. Bu rejim, saraydan hem yargıyı, hem yasamayı, hem de yürütmeyi bütün boyutlarıyla kontrol etmektedir.

Kamu kaynakları yandaşlara peşkeş çekiliyor, Türkiye`nin dört bir tarafı yağmalanıyor

Bu rejimin bir başka temel özelliği ise kleptokrasiye dayanan bir sistem kurmuş olmasıdır. Yani kamu kaynakları yandaşlara adeta denetimsiz ortamlarda peşkeş çekilmiş, vahşi bir şekilde aktarılmıştır. Türkiye`nin dört bir tarafı ruhsatlı çeşitli adlar altında madenciliğin zulmü altında yağmalanıyor. Kamusal madencilik elbette olabilir. Çevreye zarar vermeyen boyutta ve teknoloji ile bir iş yapılabilir. Ama ortaya konulan şey vahşi madencilik ve bu aynı zamanda sömürü devletlerinde olabilecek kadar açık bir şekilde işlemekte ve işletilmektedir. Türkiye`ye de bu işin bir gram faydasının olmadığının da altını çizmek gerekir.

Türkiye`de bağımsız yargıdan söz etmek mümkün değil

Türkiye`de artık bağımsız bir yargıdan, hakimlere teminat verilemez, emir verilemez şeklinde anayasa emirlerine uygun bir adalet sisteminden söz edebilmek de maalesef mümkün değil. Adeta rejimin devamını sağlayacak, hukukun araçsallaştırıldığı, muhalif olan kim varsa, bir gece sabaha karşı evinden alındığı ve yıllarca hapishanelerde çürütüldüğü bir rejim ile karşı karşıyayız.

 Türkiye`nin yönetilmediği açıktır; derhal seçim, erken seçim

Burada şunu söyleyelim, güncel bir tartışmadır; derhal seçim ve erken seçim. Defalarca ifade ettik, burada da söyleyelim; Türkiye`nin yönetilemediği açıktır. Bir günde 10`un üzerinde kadın cinayeti gördüğümüz durumlar olmaktadır. Çocuklarımız güvende değildir. Türkiye`nin hiçbir kaynağı ve varlığı güvende değildir ve bu memleket yönetilememektedir. Birileri Abdullah Öcalan`ı meclise davet ediyor, bir taraftan da Cumhuriyet Halk Partisi belediyelerine kayyum atanıyor. Bütün bu süreç adeta bizim algımızı başka bir tarafa çekerken memleketin yaşadıklarını da bir giz ve sır perdesi altında gizleme işlevi görüyor.

Bu oyuna alet olmayacağız

İşi gücü bırakmışlar, Anayasa`yı değiştirelim diyorlar. Anayasa`yı değiştirmek için herkesi masaya çağırıyorlar. Niye? Çünkü Erdoğan`ın bir kere daha Cumhurbaşkanı adayı olmasının önünü açmaya çalışıyorlar. Bunların hiçbirine alet olmayacağız, bu oyunun hiçbir yerinin parçası olmayacağız. Biz halkımızla beraber bazen sokaklarda, bazen fabrikalarda, bazen tarlalarda, bazen meydanlarda, bazen Meclis`te ne gerekiyorsa onu yapacağız. Talebimiz erken ve acil seçimdir. Türkiye seçime gidecek ve 22 yıllık bu karanlık tünelden hep beraber çıkacağız.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA