16 Kasım 2025 Pazar

10:08   MERSIN’DE SATRANÇ FıRTıNASı: 9. ULUSLARARASı TURNUVA REKOR KATıLıMLA TAMAMLANDı   23:31   “VAHAP SEÇER’DEN MEZITLI’YE GÜÇLÜ MESAJ: ‘HIZMET BIZIM, DESTEK HALKıN’”   23:09   “VAHAP SEÇER: ‘MERSIN 2019’DA DEVRIM YAPTı, TOROSLAR YENI DÖNEME GIRIYOR’”   21:02   KAYYUMUN GÖLGESINDEN DOĞAN TELE2: “GERÇEĞIN SESINI SUSTURAMAYACAKSıNıZ”   19:22   VELILERE EV ZIYARETI, ÖĞRENCILERE BAŞARı DESTEĞI: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÖRNEK UYGULAMA   19:15   “MECLIS’TE SAHTE DIPLOMA İDDIASı: CHP’DEN ŞOK ÇAĞRı”   09:59   CHP’DEN VERI GÜVENLIĞI ÇıKıŞı: “SKANDALLARıN ÜSTÜNÜ ÖRTÜYORLAR”   09:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN EMEKLILERE TARIH VE DOĞA DOLU TARSUS KAMPı   16:01   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT: “BALıKÇıLARıMıZıN YANıNDA OLMAYA DEVAM EDECEĞIZ”   15:58   TOROSLAR’DA ÜRETICI KADıNLARıN EMEĞI HALKLA BULUŞUYOR   15:52   MHP MERSIN MILLETVEKILI VE MYK ÜYESI DR. LEVENT UYSAL’DAN TICARET BAKANLıĞıNA ZIYARET   15:40   ÖZGÜR ÖZEL, KKTC BAŞBAKANı ÜNAL ÜSTEL’I ZIYARET ETTI… ÖZEL: “KıBRıS’A UYGULANAN EKONOMIK AMBARGOLAR KABUL EDILEMEZ”   15:36   VATANDAŞLARıN ASGARI ÜCRET BEKLENTISI:    15:34   TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU... CHP’LI VEKILLERDEN KÜLTÜR VE TURIZM BAKANı ERSOY’A KARTALKAYA TEPKISI   15:30   TÜRKIYE ŞEHITLERINI UĞURLUYOR... ŞEHITLER IÇIN ANKARA’DA TÖREN DÜZENLENDI   10:15   KENTLER ARASı DAYANıŞMA: MERSIN VE ANKARA ‘KARDEŞ KENT KONSEYI’ OLDU   21:37   MERSIN’DEN DENIZE VE TOPRAĞA BÜYÜK DESTEK: SEÇER “ÜRETENIN YANıNDAYıZ” DEDI!   15:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GÜLNAR’A DEV ULAŞıM HAMLESI,GÜLNAR’ıN GRUP YOLU YENILENDI.   14:01   YENIŞEHIR ULUSLARARASı ÖYKÜ GÜNLERI YARıN BAŞLıYOR   13:59   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, SANAYICI VE İŞ İNSANLARıYLA BULUŞTU  
 
     
   

CHP`li Günaydın; “22 yıllık bu karanlık tünelden hep beraber çıkacağız”


Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü Anma Haftası etkinlikleri kapsamında Giresun`da düzenlenen programda konuşan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, “22 yıllık bu karanlık tünelden hep beraber çıkacağız” dedi.

 

Tarih : 10 Kasım 2024 Pazar 01:10   Okunma : 636

(GİRESUN) - Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü Anma Haftası etkinlikleri kapsamında Giresun`da düzenlenen programda konuşan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, “22 yıllık bu karanlık tünelden hep beraber çıkacağız” dedi.

29 Ekim Kadınları Derneği tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü Anma Haftası etkinlikleri kapsamında Giresun`da düzenlenen etkinliğe, CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın`ın yanı sıra CHP Giresun İl Başkanı Dr. Gökhan Şenyürek,  Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, Belediye Başkanı Fuat Köse, 29 Ekim Kadınları Derneği Genel Başkanı Av. Şenal Sarıhan ve Giresun Şube Başkanı Emine Şenel ile partililer ve vatandaşlar katıldı.

CHP`li Günaydın, buradaki konuşmasında, Türkiye`deki tek adam rejimine vurgu yaparak şu ifadelere yer verdi:

“Özellikle 2017 yılındaki referandumdan sonra kurulan Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi`nden sonra Türkiye`de yasama, yürütme ve yargının birbirinden ayrı, birbirini denetleyerek birer erk sahibi olmasından söz edilemez. Bunu hepimiz biliyoruz ki, Türkiye`de bir ‘tek adam rejimi` vardır. Bu rejim, saraydan hem yargıyı, hem yasamayı, hem de yürütmeyi bütün boyutlarıyla kontrol etmektedir.

Kamu kaynakları yandaşlara peşkeş çekiliyor, Türkiye`nin dört bir tarafı yağmalanıyor

Bu rejimin bir başka temel özelliği ise kleptokrasiye dayanan bir sistem kurmuş olmasıdır. Yani kamu kaynakları yandaşlara adeta denetimsiz ortamlarda peşkeş çekilmiş, vahşi bir şekilde aktarılmıştır. Türkiye`nin dört bir tarafı ruhsatlı çeşitli adlar altında madenciliğin zulmü altında yağmalanıyor. Kamusal madencilik elbette olabilir. Çevreye zarar vermeyen boyutta ve teknoloji ile bir iş yapılabilir. Ama ortaya konulan şey vahşi madencilik ve bu aynı zamanda sömürü devletlerinde olabilecek kadar açık bir şekilde işlemekte ve işletilmektedir. Türkiye`ye de bu işin bir gram faydasının olmadığının da altını çizmek gerekir.

Türkiye`de bağımsız yargıdan söz etmek mümkün değil

Türkiye`de artık bağımsız bir yargıdan, hakimlere teminat verilemez, emir verilemez şeklinde anayasa emirlerine uygun bir adalet sisteminden söz edebilmek de maalesef mümkün değil. Adeta rejimin devamını sağlayacak, hukukun araçsallaştırıldığı, muhalif olan kim varsa, bir gece sabaha karşı evinden alındığı ve yıllarca hapishanelerde çürütüldüğü bir rejim ile karşı karşıyayız.

 Türkiye`nin yönetilmediği açıktır; derhal seçim, erken seçim

Burada şunu söyleyelim, güncel bir tartışmadır; derhal seçim ve erken seçim. Defalarca ifade ettik, burada da söyleyelim; Türkiye`nin yönetilemediği açıktır. Bir günde 10`un üzerinde kadın cinayeti gördüğümüz durumlar olmaktadır. Çocuklarımız güvende değildir. Türkiye`nin hiçbir kaynağı ve varlığı güvende değildir ve bu memleket yönetilememektedir. Birileri Abdullah Öcalan`ı meclise davet ediyor, bir taraftan da Cumhuriyet Halk Partisi belediyelerine kayyum atanıyor. Bütün bu süreç adeta bizim algımızı başka bir tarafa çekerken memleketin yaşadıklarını da bir giz ve sır perdesi altında gizleme işlevi görüyor.

Bu oyuna alet olmayacağız

İşi gücü bırakmışlar, Anayasa`yı değiştirelim diyorlar. Anayasa`yı değiştirmek için herkesi masaya çağırıyorlar. Niye? Çünkü Erdoğan`ın bir kere daha Cumhurbaşkanı adayı olmasının önünü açmaya çalışıyorlar. Bunların hiçbirine alet olmayacağız, bu oyunun hiçbir yerinin parçası olmayacağız. Biz halkımızla beraber bazen sokaklarda, bazen fabrikalarda, bazen tarlalarda, bazen meydanlarda, bazen Meclis`te ne gerekiyorsa onu yapacağız. Talebimiz erken ve acil seçimdir. Türkiye seçime gidecek ve 22 yıllık bu karanlık tünelden hep beraber çıkacağız.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA