16 Mart 2026 Pazartesi

14:46   MERSIN’DE SOSYAL BELEDIYECILIK DEVRIMI: HER ÇOCUĞA EŞIT GELECEK, HER MAHALLEYE FıRSAT!   13:55   MERSIN’DEN DÜNYAYA 1,7 MILYAR DOLARLıK İMZA: İŞTE İHRACATıN 50 DEV FIRMASı!   10:40   OTOYOLDA %650 ZAM KAPıDA! CHP’LI YAVUZYıLMAZ İSIM VEREREK UYARDı: "BU BIR SOYGUN PLANıDıR"   10:31   İRAN’DAN ABD ÜSSÜNE AĞıR DARBE! NETANYAHU İÇIN DEHŞET VEREN ’ÖLÜM’ YEMINI: ’PEŞINI BıRAKMAYACAĞıZ!’   10:29   LIMON İTHALATıNDA VERGI ŞOKU! ÖMER FETHI GÜRER RAKAMLARLA KONUŞTU: "ÜRETICI SOĞUYOR, TÜKETICI KAYBEDIYOR"   23:46   ANAMUR’DA TARIHI GECE: VAHAP SEÇER’DEN 4 DEV MÜJDE BIRDEN! 2028’E KADAR HER ŞEY DEĞIŞECEK   23:40   TOROSLAR’DA "MUTFAK" DEĞIL SANKI ÇÖP EV! MERDIVEN ALTı PASTA İMALATHANESINE ŞOK BASKıN   23:35   TARSUS’TA BAYRAM ERKEN GELIYOR: ST. PAUL MEYDANı’NDA BAYRAM İÇIN GERI SAYıM BAŞLADı!   11:40   BAŞKAN SEÇER TALIMATı VERDI: MERSIN’DE 115 BIN NOKTADA 7/24 İLAÇLAMA MESAISI!   01:01   MERSIN’DE "ALGı OPERASYONU"NA BAŞKAN SEÇER’DEN SERT YANıT: "AILEMLE AYNı KAZANDAN YEMEK YIYORUM!"   01:01   MERSIN’DE ‘GÖNÜL SOFRASı’ MEZITLI’DE KURULDU: BAŞKAN SEÇER KADıN EMEĞINE VURGU YAPTı!   19:01   "35 YıL SONRA GELEN ACı İTIRAF: ’O MANŞET SAVAŞ YÜZÜNDEN ÇÖPE GITTI!’"   16:40   MERSIN’DE RAMAZAN BEREKETI: ÇAĞDAŞKENT İFTARıNDA BINLER AYNı SOFRADA BULUŞTU!   16:37   CHP’LI TRAKYA BELEDIYE BAŞKANLARı TOPLANTıSı...ÇANAKKALE BELEDIYE BAŞKANı MUHARREM ERKEK: "ASLA VE ASLA BIR MILIM DAHI GERI ADıM ATMAYACAĞıZ"   16:34   GÜVENPARK KATLIAMı’NıN 10. YıLı... MANSUR YAVAŞ: "ŞEHIT OLAN VATANDAŞLARıMıZı RAHMETLE ANıYORUM"   16:33   ÜNLÜ TARIHÇI İLBER ORTAYLı HAYATıNı KAYBETTI   15:39   ÖMER GÜNEL GÖZALTıNA ALıNDı... ALI MAHIR BAŞARıR: "ÖMER GÜNEL’IN SIYASI BIR OPERASYONUN HEDEFI OLDUĞU APAÇıK ORTADADıR"   15:37   CHP’DEN DOĞU AKDENIZ YEREL MEDYA BULUŞMASı… CHP’LI BULUT: “TRT SAVCıLıĞA SOYUNDU”   15:36   GÖZALTıNA ALıNAN KUŞADASı BELEDIYE BAŞKANı GÜNEL’DEN AÇıKLAMA... "MÜCADELEM SADECE HAKSıZLıĞA KARŞı DEĞIL, KÖTÜLÜĞE VE KÖTÜYE KARŞı DA OLACAK"   15:36   MSB: İRAN’DAN ATEŞLENIP TÜRK HAVA SAHASıNA GIREN BIR BALISTIK MÜHIMMAT NATO HAVA VE FÜZE SAVUNMA UNSURLARı TARAFıNDAN ETKISIZ HALE GETIRILDI  
 
     
   

CHP, Esenyurt`taki "Demokrasi Nöbeti"ni büyütüyor... Kayyum uygulaması için medya takip kurulu oluşturdu


Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer`in tutuklanarak yerine kayyum atanmasına karşı CHP`lilerin ilçede başlattığı Demokrasi Nöbeti 17 Kasım`dan itibaren bir aşama daha büyütülecek. CHP ayrıca kayyum uygulamaları ve Ahmet Özer hakkında yapılan sosyal medya paylaşımları dahil tüm iletişimi "medya takibi kurulu" ile izlemeye devam edecek. Parti, Esenyurt`ta yarım kalan belediye projeleri için de İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve ilçe belediyeleri olanaklarını devreye sokacak.

 

Tarih : 10 Kasım 2024 Pazar 07:52   Okunma : 5613

İLEYDA ÖZMEN

(ANKARA)- Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer`in tutuklanarak yerine kayyum atanmasına karşı CHP`lilerin ilçede başlattığı Demokrasi Nöbeti 17 Kasım`dan itibaren bir aşama daha büyütülecek. CHP ayrıca kayyum uygulamaları ve Ahmet Özer hakkında yapılan sosyal medya paylaşımları dahil tüm iletişimi "medya takibi kurulu" ile izlemeye devam edecek. Parti, Esenyurt`ta yarım kalan belediye projeleri için de İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve ilçe belediyeleri olanaklarını devreye sokacak.

31 Mart seçimlerinde yüzde 49 oyla Esenyurt Belediye Başkanı seçilen Prof. Dr. Ahmet Özer geçen çarşamba sabaha karşı gözaltına alınıp tutuklanmış, yerine kayyum atanmıştı. Bunun üzerine CHP`liler ilçede başlattığı Demokrasi Nöbeti ile kayyum uygulamasını protesto etmeye başlamıştı. Parti kurmayları, Demokrasi Nöbeti eylemlerinin 17 Kasım`dan sonra "bir aşama daha büyütüleceği" bilgisini verdi. Planlamaların önümüzdeki hafta içinde MYK`da ele alınması ve kesinleştirilmesi öngörülüyor.

Parti kurmayları ayrıca, kayyum uygulamasının ve protestoların medyada nasıl yer aldığını da yakından takip ediyor. Esenyurt`a kayyum atanması, Ahmet Özer`in tutukluluğu ve yerel yönetimlere yönelik diğer anti demokratik uygulamaların yakından izlendiğini, kamuoyunun konuyla ilgili algısının sıkı takip edildiğini belirten kurmaylar, bunun için oluşturulan "medya takip kurulu" hakkında da bilgi verdi. Kurul, Esenyurt ve Özer hakkında sosyal medyadaki paylaşımlar dahil olmak üzere tüm iletişimi izleyip parti yetkililerine raporluyor. Partinin, ilçede kayyum ve belediyecilik üzerinden "yalanlar-gerçekler" başlığıyla broşür hazırladığı ve önümüzdeki günlerde dağıtmaya başlayacağı da edinilen bilgiler arasında. Ayrıca, avukatlar da her gün sabah, öğlen ve akşam cezaevine ziyarete giderek hem Ahmet Özer`i yalnız bırakmıyor hem de çalışmalar hakkında bilgilendirip görüş alışverişinde bulunuyor.

Esenyurt`un yarım kalan projeleri için diğer belediyeler devrede

Özer`in tutuklanması ve belediyeye kayyum atanmasının ardından seçim döneminde vaat edilen ve seçim sonrasında başlayan bazı belediye projeleri de yarım kaldı. CHP kurmayları, ilçede kayyumla birlikte duran bazı belediye projeleri için başta İBB olmak üzere diğer CHP`li ilçe belediyelerini işaret etti. Buna göre, diğer belediyeler Esenyurt`un projeleri için devreye girecek, inşaat ve asfalt faaliyetleri yarım bırakılmayacak. Bu çerçevede öncelikli olarak yarım kalan bir kreş inşaatı tamamlanacak, Haramidere Cemevi`nin temelinin atılması sağlanacak, mevcut konservatuvarın düzenlenmesi işi sürdürülecek, daha önce planlanan asfaltlama faaliyeti devam ettirilecek.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA