11 Ocak 2026 Pazar

17:02   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI 2025 YıLıNDA İKLIM VE SıFıR ATıK YÖNETIMINDE ÖNE ÇıKTı   17:01   TARSUS GERI DÖNÜŞÜM ATÖLYESI’NDE HER MALZEME DEĞER KAZANıYOR    16:55   CHP MERSIN İL GENÇLIK KOLLARı: KYK BURSU, ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERININ IHTIYAÇLARıNı KARŞıLAMAK ZORUNDADıR!   16:52   KORAL ÖMÜR’DEN 10 OCAK ÇALıŞAN GAZETECILER GÜNÜ MESAJı   16:47   MESİAD BAŞKANı ADNAN GÜNDOĞDU’DAN 10 OCAK ÇALıŞAN GAZETECILER GÜNÜ MESAJı   16:30   MERSINLI EMEKLILERDEN OTURMA EYLEMI   17:05   “MERSIN’DE ORGANIK TARıM SERTIFIKASı ÜRETICININ KAZANCıNı VE DOĞAYı GÜÇLENDIRIYOR”   16:45   “RAMAZAN ÖKSÜZ: BASıN VE STK’LARLA İSTIŞARE ÖNCELIĞIMIZ”   16:39   “GAZETECILER GERÇEĞIN VE DEMOKRASININ SAVUNUCUSU”   16:32   BAŞKAN NECMI AĞAOĞLU’NDAN 10 OCAK GAZETECILER GÜNÜ MESAJı   16:28   DEVRIMCI EMEKLILER SENDIKASı’NDAN CHP’NIN "MECLIS’I TERKETMEME" EYLEMINE DESTEK   16:11   MARDIN’DE 16 YAŞıNDAKI MELEK AYHAN’DAN GÜNLERDIR HABER ALıNAMıYOR. NAZMIYE AYHAN: "HER YERDE SENI ARıYORUM KıZıM"   16:10   ÖZGÜR ÖZEL: YOLLARA GEÇIŞ GARANTISI VAR, EMEKLIYE GEÇIM GARANTISI YOK   16:09   ABD BAŞKANı TRUMP: "VENEZUELA’NıN BÜYÜK PETROL REZERVLERINDEN UZUN SÜRE YARARLANMAYı HEDEFLIYORUZ"   16:07   AK PARTI, EN DÜŞÜK EMEKLI AYLıĞıNıN 20 BIN LIRAYA ÇıKARıLMASıNA ILIŞKIN TEKLIFI TBMM’YE SUNDU   16:06   DONALD TRUMP: “VENEZUELA DESTEĞI KESILIRSE KÜBA REJIMI HAYATTA KALAMAZ”   21:30   TOROSLAR’DA BIN FIDANLA YEŞIL GELECEK: AĞAÇLANDıRMA SEFERBERLIĞI BAŞLADı   21:10   CHP 2026’YA VITES YÜKSELTTI: ÖZGÜR ÖZEL’DEN “EN UZUN SEÇIM KAMPANYASı” MESAJı   20:55   SINAN ATEŞ DAVASıNDA KRITIK DURUŞMA: “BU BIR TESADÜF DEĞIL, PLANLı BIR CINAYET”   20:42   MERSIN BAROSU’NDAN ÇARPıCı ÇAĞRı: “BU BIR MESLEK MESELESI DEĞIL, HUKUKUN YAŞAMA MESELESIDIR”  
 
     
   

Gürsel Erol`dan İYİ Partili Kahraman`a tepki


CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, İYİ Parti Konya Milletvekili Ünal Kahraman`ın Tunceli`de koruma altında bulunan yapan keçisini avlamasıyla ilgili "Avlanması yasak olan yaban keçisinin bir milletvekili tarafından öldürülmesi, hem bu makamın taşıdığı sorumluluğa hem de toplumsal değerlerimize aykırıdır" dedi.

 

Tarih : 13 Aralık 2024 Cuma 14:56   Okunma : 751

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Tunceli`de koruma altında bulunan yapan keçisinin İYİ Parti Konya Milletvekili Ünal Kahraman tarafından avlanmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Ünal`ın da aralarında bulunduğu 4 kişiye, Kara Avcılığı Kanunu`na muhalefet suçundan 700 bin TL para cezası verilmişti. Erol, şunları kaydetti:

"Tunceli, insan ile tabiatın uyum içinde yaşadığı, doğanın ve canlıların insanların için derin anlam taşıdığı kadim bir coğrafyadır. Bu topraklarda her canlının yaşam hakkı, yalnızca ekosistemin bir parçası olmasından kaynaklı değil, aynı zamanda insanlığın vicdani sorumluluğudur. Dağ keçileri, Türkiye`nin en zengin biyoçeşitliliğine sahip Tunceli`nin ve Munzur Vadisi Milli Parkı`nın da simgesidir. Bu bakımdan dağ keçileri yöre halkı için hem doğal miras hem de inanç ve kültür değeri olan varlıklardır.

Türkiye`nin de taraf olduğu Avrupa`nın Yaban Hayatı ve Yaşama Ortamlarını Koruma Sözleşmesi`ne (Bern Sözleşmesi) göre Tunceli coğrafyasında bulunan çengel boynuzlu dağ keçileri ve Bezuvarlar nesli yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunan ve kesin olarak koruma altına alınması gereken türdür.

Milletvekili, halkın iradesini temsil eden kişidir, yasaların üstünde değil, onların koruyucusu olan kişidir. Bu onurlu görev, sadece bir unvan değil; dürüstlük, sorumluluk ve topluma örnek olmayı gerektirir. Avlanması yasak olan yaban keçisinin bir milletvekili tarafından öldürülmesi, hem bu makamın taşıdığı sorumluluğa hem de toplumsal değerlerimize aykırıdır.

Bu vahim olay, Tunceli`nin inanç ve kültürel mirasına, toplumumuzun adalet duygusuna ve doğaya saygı ilkesine zarar vermiştir. Bu davranışı en güçlü şekilde kınıyorum, sürecin yasal zeminde titizlikle takip edilmesi gerektiğini bir kez daha vurguluyorum."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA