30 Nisan 2026 Perşembe

16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!   20:20   MADENCILERIN DIRENIŞI ZAFERLE SONUÇLANDı! BAKANLıKTAN SON DAKIKA ÖDEMESI AÇıKLAMASı   18:58   MADEN İŞÇISININ ANKARA DIRENIŞI ZAFERLE TAÇLANDı: 3 BAKANLıK DEVREYE GIRDI, İMZALAR ATıLDı!   18:52   AYM BAŞKANı’NDAN YARGıDA ’YAPAY ZEKA’ VE ’KUL HAKKı’ ÇıKıŞı: ’HARAMLA ABAT OLANıN SONU BERBAT OLUR!’   17:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARIHI ‘SANDıK’ ÇAĞRıSı: ’YOLUN SONU İKTIDAR!’   16:24   KARS-GÜMRÜ DEMIRYOLUNUN FAALIYET GEÇIRILMESI AMACıYLA OLUŞTURULAN TÜRKIYE-ERMENISTAN ORTAK ÇALıŞMA GRUBU TOPLANTıSı YAPıLDı   16:23   ERKAN BAŞ: MADENCILERIN EKMEĞI VE ÜLKEMIZIN ONURU IÇIN HAFTALARDıR SÜRDÜRDÜĞÜ BU MÜCADELE, TÜM TÜRKIYE’NIN MESELESI OLDU   16:22   CHP KEÇIÖREN İLÇE BAŞKANLıĞı’NA YAPıLAN TAŞLı SALDıRı... İL BAŞKAN VEKILI YÜKSEL IŞıK: "BÜTÜN BU ABLUKALARıN, OPERASYONLARıN HEPSINE GERI ADıM ATTıRACAĞıZ"   16:21   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "CUMHURIYETI CUMHURIYET YAPAN BÜTÜN BU KURUMLARı SATTıLAR VE O PARAYı BU YıL FAIZE ÖDÜYORLAR"   16:20   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "TÜRKIYE IŞÇI SıNıFıNıN ÖNÜNDE AND IÇIYORUZ KI CHP GELECEK, TÜM IŞÇILER SENDIKAL HAKLARıNA KAVUŞACAK"   16:18   İBB DAVASı’NDA 28. GÜN... İTIRAFÇı ADEM SOYTEKIN: “BEN VERDIĞIM IFADENIN HIÇBIR AŞAMASıNDA BASKıYLA YA DA ‘ŞUNU IMZALA, EVINE GIT’ GIBI BIR SÖYLEMLE KARŞıLAŞMADıM”   14:49   BM’DEN TÜRKIYE’YE UYARı: “AVUKATLAR VE INSAN HAKLARı SAVUNUCULARı SISTEMATIK OLARAK HEDEF ALıNıYOR”   14:48   SOL PARTI ÜYELERININ PANKART DAVASı ÖNCESINDE AÇıKLAMA: “LAIKLIĞI SAVUNANLAR SUSTURULMAK ISTENMEKTEDIR”  
 
     
   

Bakırhan: “Kimin tartışma sürecinin bir sürece evrilmemesini istediğini Akdeniz Belediyemize dönük bu operasyonla görüyoruz”


DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Mersin Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları ile dört meclis üyesinin gözaltına alınmasını İmralı görüşmeleri üzerinden değerlendirerek “Davası olmayan, belediye eş başkanı olmadan önce avukatlık yapan bir arkadaşımız eş başkanımız ve belediye meclisi üyeleri sabahın dördünde gözaltına alınıyor, belediye de arama yapıyorlar. Şimdi kimin bu tartışma sürecinin bir sürece evrilmemesini istediğini Akdeniz Belediyemize dönük bu operasyonla hep birlikte görüyoruz” diye konuştu.

 

Tarih : 10 Ocak 2025 Cuma 16:11   Okunma : 658

(ANKARA) - DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Mersin Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları ile dört meclis üyesinin gözaltına alınmasını İmralı görüşmeleri üzerinden değerlendirerek, "Davası olmayan, belediye eş başkanı olmadan önce avukatlık yapan bir arkadaşımız eş başkanımız ve belediye meclisi üyeleri sabahın dördünde gözaltına alınıyor, belediyede arama yapıyorlar. Şimdi kimin bu tartışma sürecinin bir sürece evrilmemesini istediğini Akdeniz Belediyemize dönük bu operasyonla hep birlikte görüyoruz" diye konuştu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle Mezopotamya Haber Ajansı ve Jinnews`u ziyaret etti. Bakırhan ziyaretinde gazetecilerin karşılıksız halkın haber alma hakkını yerine getirdiğine değinerek "Umarım daha özgür bir ortamda gazetecilerin katledilmediği, tutuklanmadığı, haklarında her gün yakalama, arama kararlarının verilmediği günleri de hep birlikte görürüz" dedi.

“İktidarı samimi olmaya çağırıyoruz”

Basın çalışanlarını ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakırhan, Mersin Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları ile dört belediye meclis üyesinin gözaltına alınmasına ilişkin değerlendirmesinde şunları kaydetti:

"Davası olmayan, belediye eş başkanı olmadan önce avukatlık yapan bir arkadaşımız eş başkanımız ve belediye meclisi üyeleri sabahın dördünde gözaltına alınıyor, belediyede arama yapıyorlar. Şimdi kimin bu tartışma sürecinin bir sürece evrilmemesini istediğini Akdeniz Belediyemize dönük bu operasyonla hep birlikte görüyoruz. Tekrar ediyoruz biz asla bu kayyumcu anlayıştan bu gözaltı, tutuklama operasyonlarından yılmayan bir gelenekten geliyoruz. Bunu defalarca anlattık, kanıtladık bu yol değil. Bu meseleleri çözmez. Halkın iradesini gasp etmek, halkın iradesini kumpas kurmak, halkın iradesine kumpasla yalanla, dolanla almak demokrasi değil. Yerel yönetimlerin özgürlüğü değil, tam tersine halkın iradesine büyük bir saygısızlıktır. İktidarı bundan vazgeçmeye çağırıyoruz. Samimi olmaya çağırıyoruz, ciddi olmaya çağırıyoruz. Bir taraftan bir tartışma süreci yaşanacak diğer taraftan operasyonlar yapılacak, belediye eş başkanlarımız gözaltına alınacak. Gün yok ki bu haberler Türkiye kamuoyuna yansımasın. Bu yoldan onları vazgeçmeye çağırıyoruz, samimiyete, ciddiyete davet ediyoruz. En son söyleyeceğim sözü söylüyorum. Biz bu uygulamalardan pes etmeyiz, yılmayız. Defalarca denediniz, sonuç almadınız. Defalarca kayyum atadınız ama halk yeniden yine daha güçlü bir şekilde kendi iradesini temsil edecek yöneticiler seçti. Buna saygı duyun saygı gösterin."

Hatimoğulları, Akdeniz Belediyesi`ne gidecek

Bakırhan, Akdeniz Belediyesi`ne gidilip gidilmeyeceğine ve DEM Parti`nin yaşanlara ilişkin yol haritasının ne olacağı sorusu üzerine bir grup milletvekili ve bölgedeki oy veren halkın zaten alanda olduğunu söyledi.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları`nın da Akdeniz Belediyesi`ne giderek süreci yakından takip edeceğini vurgulayan Bakırhan, “Ben halkın iradesine sahip çıkacağını bu gözaltılar ve protestolar karşısında pes etmeyeceğini, iradesini sahipleneceğini düşünüyorum. Burada asıl bizim ne yapmamızdan çok iktidarın ne yaptığını ne yapacağını sormak gerekiyor. Bu yol yol değil tekrar ediyoruz. Umarım bu mesajımızı alırlar” diye konuştu. 

İmralı`ya ne zaman tekrar gidileceği ve siyasi partilerle yapılan görüşmelerde af ile silah bırakma çağrısı konularının gündeme gelip gelmediği sorusuna Bakırhan, "Kamuoyu çok hızlı ilerliyor keşke her şey öyle hızlı ve kolay ilerleyebilseydi" dedi. 

Bakırhan, Selahattin Demirtaş başta olmak üzere Figen Yüksekdağ, Leyla Güven ve cezaevinde bulunan bütün siyasi aktörlere heyetin ulaşacağını ve onları da bu tartışma süreciyle ilgili bilgilendirileceğini söyledi. Siyasi tutukluların cezaevinde olmalarının onların bu sürecin dışında olduğu anlamına gelmediğine dikkat çeken Bakırhan, "Biriz beraberiz ortak bir akılla bu tartışmaları yürütmeye çalışıyoruz ve öyle de yapmaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

İmralı Heyeti`nin ikinci kez gidip gitmeyeceği henüz belli değil

Bakırhan, İmralı Heyeti`nin ikinci kez gidip gitmeyeceğini bilmediklerini belirterek “Biz İmralı`nın kapısına vurulan kilidin artık kırılması ve açılmasını istiyoruz. Eğer gerçekten bu tartışmalar bir sürece evrilecekse önce sayın Öcalan`ın kendi rolünü oynayabileceği koşulların yaratılması gerekir. O kilidin anahtarı da iktidarın elindedir” diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA