14 Ocak 2026 Çarşamba

20:09   ÜNLÜLERE UYUŞTURUCU OPERASYONU: OKTAY KAYNARCA VE EMEL MÜFTÜOĞLU SERBEST, İKI İSIM TUTUKLANDı!   19:59   YÖK’TEN ÜNIVERSITELERE CUMA NAMAZı DÜZENLEMESI: EĞITIM VE İNANÇ BIRLIKTE KORUNACAK   19:50   MERSIN, 2025’I SANATLA DOYURDU: 2026’DA DAHA BÜYÜK VIZYON GELIYOR   16:38   CHP’LI ATALAR’DAN E-TICARETTE GÜMRÜK MUAFIYETININ KALDıRıLMASıNA TEPKI: "UYGULAMADAN DERHAL VAZGEÇILMELIDIR"   16:37   MURAT ÇALıK’ıN AMELIYATı SONRASı AVUKATı KOÇHAN’DAN AÇıKLAMA GELDI   16:35   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “İSTANBULLULARı DARBENIN 300’ÜNCÜ GÜNÜNDE MEYDANA AKMAYA DAVET EDIYORUM”   15:49   MERSIN’DE BIR REKOR: TOROSLAR’DA 2025 YıLıNDA BIN 593 ÇIFT DÜNYA EVINE GIRDI   15:47   ÖZGÜR ÖZEL’DEN MHP’YE ÇAĞRı: "HERKES KENDI ITTIFAKıNDA KIMINLE OLMAK ISTIYORSA OLUR AMA EMEKLININ MESELESINDE BIR ARADA OLURSAK TÜRKIYE’DE ÇOK ŞEY DEĞIŞECEK"   15:46   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "ÜLKEDE, KRIZIN ÖTESINDE BIR BUHRAN YAŞANıYOR"   13:36   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL: “RAUF DENKTAŞ’ı VEFATıNıN 14’ÜNCÜ YıL DÖNÜMÜNDE SAYGıYLA ANıYORUM”   13:35   DEPREMDE YıKıLAN YUNUS KAYA APARTMANı... İÇIŞLERI BAKANLıĞı, AK PARTILI BELEDIYE BAŞKANLARı HAKKıNDA SORUŞTURMA IZNI VERMEDI   13:34   TKP’DEN ANKARA’DA 1 ŞUBAT ETKINLIĞI ÇAĞRıSı   13:32   ABD MEDYASı: İRAN’A YÖNELIK SALDıRı SEÇENEKLERI KONUSUNDA BAŞKAN TRUMP’A BILGI VERILDI   11:29   “İRAN’DA PROTESTOLAR 17’NCI GÜNÜNDE: ÖLÜ SAYıSı 646’YA YÜKSELDI, HÜKÜMET YANLıSı MITINGLER SERTLEŞTI”   09:35   MOBILYADA KADıN ELI: MERCEK KURSLARıYLA GELECEĞIN USTALARı MERSIN’DE YETIŞIYOR   08:37   TRUMP’TAN ŞOK KARAR: İRAN’LA TICARET YAPAN ÜLKELERE %25 EK VERGI   08:15   “MECLIS’TE EMEKLI İSYANı: CHP’DEN 39 BIN LIRA ASGARI ÜCRET VE ONURLU MAAŞ TALEBI”   21:35   MERSIN BÜYÜKŞEHIR MECLISI’NDE 2026 MESAJı: “BÜYÜK PROJELER, GÜÇLÜ MALI YAPı, ORTAK AKıL”   16:50   ROJIN KABAIŞ’IN ÖLÜMÜ... BABA NIZAMETTIN KABAIŞ, ADALET BAKANı YıLMAZ TUNÇ ILE GÖRÜŞECEĞINI SÖYLEDI   16:47   MURAT ÇALıK YARıN AMELIYAT OLACAK... ÇALıK HASTANE CAMıNDAN DESTEKÇILERINE EL SALLADı  
 
     
   

Seçer ile Karalar`dan Silivri`de tutuklulara ziyaret: “Mutlaka ülkemizi tam demokrasiye kavuşturacağız”


Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Silivri`deki Marmara Kapalı Cezaevi`nde tutuklu bulunan Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş ile görevden alınan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer`i ve Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat`ı ziyaret etti. Seçer, “Mutlaka ülkemizi tam demokrasiye kavuşturacağız. Buna canı yürekten inanıyoruz” dedi. Karalar da “Ülkemiz hukukun üstünlüğü olan demokrasinin olduğu günlere kavuşacak” diye konuştu.

 

Tarih : 5 Şubat 2025 Çarşamba 15:57   Okunma : 526

Haber: Çağatan AKYOL - Kamera: Ozan URAL

(İSTANBUL)  Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Silivri`deki Marmara Kapalı Cezaevi`nde tutuklu bulunan Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş ile görevden alınan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer`i ve Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat`ı ziyaret etti. Seçer, “Mutlaka ülkemizi tam demokrasiye kavuşturacağız. Buna canı yürekten inanıyoruz” dedi. Karalar da “Ülkemiz hukukun üstünlüğü olan demokrasinin olduğu günlere kavuşacak” dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Silivri`deki Marmara Kapalı Cezaevi`nde bugün bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş ile görevden alınan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer`i ve Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat`ı ziyaret eden ikili, sonrasında cezaevi yakınında ANKA Haber Ajansı`na konuştu.

Türkiye`de son günlerdeki gelişmelerin kaygı verdiğini belirten Vahap Seçer, şunları söyledi:

``Bugün Silivri zaten Türkiye`deki hukuksuzlukların, siyasi tutuklulukların simgesi hâline gelmiş bir cezaevi. Bu FETÖ`nün etkili olduğu dönemlerde onların kumpaslarıyla gözaltına alınan, tutuklanan siyasilerin mekânıydı Silivri. Şimdi de yazık ki bu dönemde de aynı tabloyu, dejavuyu yaşıyoruz. Türkiye`de son zamanlarda yapılan gözaltılar, tutuklamalar, toplumu endişelendiren yargının bağımsızlığı, tarafsızlığı, hukukun üstünlüğü endişeleri tamamen aslında ayyuka çıkmış durumda. Özellikle yargı süreçlerine siyasetin müdahalesi endişesi toplumda her geçen gün artarak devam ediyor. Bu da Türkiye`nin demokrasisine çok büyük etkiler yapıyor, sorunlar yaratıyor ve zayıflatıyor. Biz de görevdeki belediye başkanları olarak, siyasiler olarak elbette ki yargının bağımsız ve tarafsız olduğu, hukukun üstünlüğünün olduğu bir ülkede, demokrasinin kurum ve kurallarıyla işlediği bir ülkede görev yapmak isteriz ama günümüzde bunu söylemek mümkün değil.

``İçi boş dosyalarla tutuluyorlar``

İşte Ahmet Özer, Rıza Akpolat, iki belediye başkanının gözaltına alınmaları, alınma şekli, günlerce gözaltında tutulup büyük güçlükler altında ifadelerini vermeleri ve dosyalarında gerçekten tutuklamalarını gerektirecek kesin delillerin, suçların olmadığı içi boş dosyalarla bugün cezaevinde tutuluyorlar. Bu insanlar bu ülkede daha bir yılı doldurmamış, bir süre önce halkın, milletin iradesiyle belediye başkanı seçilmiş iki arkadaşımız. Bir gün yargı eliyle ve maalesef yargıya siyasetin müdahale ettiği bir süreçte şu anda cezaevindeler. Elbette ki bütün arzumuz Türkiye`nin demokratikleşmesi, Türkiye`de yargının bağımsız, tarafsız olması, hukukun üstünlüğünün egemen olması. Bu mücadelemiz devam edecek. Mutlaka ülkemizi tam demokrasiye kavuşturacağız. Buna canı yürekten inanıyoruz. Bugünler de aşılacak ama tabii ki hepimizde bugünlerin derin yaraları olacak. Benim ülkem adına geleceğe dair endişelerim maalesef var ama umudumuzu diri tutmaya çalışıyoruz.”

``Umutluyuz, bugünler de geçecek``

Zeydan Karalar da Silivri`de çok sayıda tutuklunun olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu:

``Üçünün de morali çok iyiydi, üçü de kendinden emindi. Üçü de hak etmedikleri bir cezayla karşı karşıya kaldıklarını açıkça söylediler. Açıkçası biz de böyle düşünüyoruz. Çok kısa sürede çıkacaklarını umut ediyorlar çünkü herhangi bir suçların olmadığı kanaatini taşıyorlar. Sonuç itibarıyla ülkenin geldiği nokta çok belli. Bir filozof diyor ya, ‘Bir ülkenin nasıl yönetildiğini, hangi durumda olduğunu görmek istiyorsanız insanların nasıl öldüğüne bakın`. Ben ‘Nasıl tutuklandığına da bakın` ekleyeceğim. Şaşılacak bir şey. Ülkemiz hiç böyle bir şey görmedi, geldiği nokta çok üzüntü verici. Ülkede demokrasi yoksa zaten başka bir şey konuşmaya gerek yok. Üzüntülüyüz ama umutluyuz. Bugünler de geçecek. Ülkemiz hukukun üstünlüğü olan demokrasinin olduğu günlere kavuşacak. İrademiz de çabamız da direncimiz de budur.``

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA