24 Ekim 2026 Cumartesi

20:23   LÖSEV’DEN 28. YıLDA DEV ETKINLIK: GÜNDOĞDU’DAN KÜLTÜRPARK’A TURUNCU KORTEJ!   20:20   TARSUS’UN YEŞIL ALTıNı COŞKUYLA KUTLANıYOR: 3. ULUSLARARASı SARıULAK ZEYTIN FESTIVALI KAPıLARıNı AÇTı   19:23   ULAŞıMDA DEVRIM GIBI TEKLIF: TAKSI, MINIBÜS VE KAMYONLARA ÖTV’SIZ AKARYAKıT YOLDA Mı?   19:08   AKDENIZ BELEDIYE BAŞKAN VEKILI MURAT BEŞIKCI MGC’YI ZIYARET ETTI: ’ÖZGÜR BASıN EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ’   18:55   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÖZEL GEREKSINIMLI ÇOCUKLARıN AILELERINE GÜVENLI İNTERNET VE MAHREMIYET EĞITIMI   18:39   MERSIN’DE BÜYÜLEYICI BIR MITOLOJIK DENEYIM: ’PAN’ıN SON DANSı’ SAHNE ALıYOR!   18:30   GELECEĞIN KAPTANLARı MERSIN’DE YETIŞIYOR! VALI TOROS SIMÜLATÖR KOLTUĞUNA GEÇTI, ÇALıŞMALARı İNCELEDI   17:23   KKTC 5. CUMHURBAŞKANı ERSIN TATAR VE İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRÜ ÖZDEMIRCI’DEN OKUL ZIYARETI   09:41   UZAKTAKI KÖYLERE MOBIL KUAFÖR DESTEĞI! BINLERCE VATANDAŞıN AYAĞıNA KADAR GITTI   09:34   MERSIN İŞ DÜNYASıNDA DEV BULUŞMA! VEYSEL SARı’DAN SANAYI SITESI MESAJı: ’ESNAF KALKıNMANıN FIDANLıĞıDıR’   09:30   İSTANBUL SIYASETINDE DEPREM: 23 YıLLıK PARTISIYLE YOLLARıNı AYıRDı, KADıKÖY’ÜN RENGINI DEĞIŞTIRDI!   10:59   ÇOCUKLARıN YETENEKLERI BU KAMPÜSLERDE KEŞFEDILIYOR: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN EĞITIMDE TAM FıRSAT EŞITLIĞI!   10:42   ’UCU NEREYE DOKUNURSA DOKUNSUN AÇıKLAYıN!’ CHP’LI ŞEVKIN’DEN FON SKANDALıNA SERT TEPKI   09:55   MESKİ’DEN DONDURUCU SOĞUKLAR ÖNCESI KRITIK UYARı! SAKıN SıCAK SU DÖKMEDEN OKUYUN   09:50   CHP’DE İHRAÇ DEPREMI VE SÜRPRIZ ZIYARET! KULISLER HAREKETLENDI: İBB DENGELERI VE MECLIS HESABı SıFıRLANDı   09:35   SIYARETTE BIR İLK: YENİ PARTI’DEN TABANA YAYıLAN ’İKTIDAR’ HAMLESI!   19:25   YENİ PARTI İSIM KRIZINDE AYM KARARıNı VERDI! YENILIK PARTISI’NIN İTIRAZıNA YÜKSEK MAHKEME’DEN RED   19:15   SÜRÜCÜLERE ÜST ÜSTE İKINCI İNDIRIM MÜJDESI: BENZINDE PEŞ PEŞE FIYAT DÜŞÜŞÜ!   19:05   SPK DUYURDU: ALNUS, BULLS VE PUSULA YATıRıM’ıN FAALIYETLERI GEÇICI OLARAK DURDURULDU   18:58   YÜZLERCE KIŞIYE İŞ KAPıSı AÇıLDı: MERSIN ESNAFıNıN DEV EĞITIM HAMLESI TÜRKIYE ZIRVESINDE!  
 
     
   

Seçer ile Karalar`dan Silivri`de tutuklulara ziyaret: “Mutlaka ülkemizi tam demokrasiye kavuşturacağız”


Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Silivri`deki Marmara Kapalı Cezaevi`nde tutuklu bulunan Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş ile görevden alınan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer`i ve Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat`ı ziyaret etti. Seçer, “Mutlaka ülkemizi tam demokrasiye kavuşturacağız. Buna canı yürekten inanıyoruz” dedi. Karalar da “Ülkemiz hukukun üstünlüğü olan demokrasinin olduğu günlere kavuşacak” diye konuştu.

 

Tarih : 5 Şubat 2025 Çarşamba 15:57   Okunma : 776

Haber: Çağatan AKYOL - Kamera: Ozan URAL

(İSTANBUL)  Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Silivri`deki Marmara Kapalı Cezaevi`nde tutuklu bulunan Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş ile görevden alınan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer`i ve Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat`ı ziyaret etti. Seçer, “Mutlaka ülkemizi tam demokrasiye kavuşturacağız. Buna canı yürekten inanıyoruz” dedi. Karalar da “Ülkemiz hukukun üstünlüğü olan demokrasinin olduğu günlere kavuşacak” dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Silivri`deki Marmara Kapalı Cezaevi`nde bugün bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş ile görevden alınan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer`i ve Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat`ı ziyaret eden ikili, sonrasında cezaevi yakınında ANKA Haber Ajansı`na konuştu.

Türkiye`de son günlerdeki gelişmelerin kaygı verdiğini belirten Vahap Seçer, şunları söyledi:

``Bugün Silivri zaten Türkiye`deki hukuksuzlukların, siyasi tutuklulukların simgesi hâline gelmiş bir cezaevi. Bu FETÖ`nün etkili olduğu dönemlerde onların kumpaslarıyla gözaltına alınan, tutuklanan siyasilerin mekânıydı Silivri. Şimdi de yazık ki bu dönemde de aynı tabloyu, dejavuyu yaşıyoruz. Türkiye`de son zamanlarda yapılan gözaltılar, tutuklamalar, toplumu endişelendiren yargının bağımsızlığı, tarafsızlığı, hukukun üstünlüğü endişeleri tamamen aslında ayyuka çıkmış durumda. Özellikle yargı süreçlerine siyasetin müdahalesi endişesi toplumda her geçen gün artarak devam ediyor. Bu da Türkiye`nin demokrasisine çok büyük etkiler yapıyor, sorunlar yaratıyor ve zayıflatıyor. Biz de görevdeki belediye başkanları olarak, siyasiler olarak elbette ki yargının bağımsız ve tarafsız olduğu, hukukun üstünlüğünün olduğu bir ülkede, demokrasinin kurum ve kurallarıyla işlediği bir ülkede görev yapmak isteriz ama günümüzde bunu söylemek mümkün değil.

``İçi boş dosyalarla tutuluyorlar``

İşte Ahmet Özer, Rıza Akpolat, iki belediye başkanının gözaltına alınmaları, alınma şekli, günlerce gözaltında tutulup büyük güçlükler altında ifadelerini vermeleri ve dosyalarında gerçekten tutuklamalarını gerektirecek kesin delillerin, suçların olmadığı içi boş dosyalarla bugün cezaevinde tutuluyorlar. Bu insanlar bu ülkede daha bir yılı doldurmamış, bir süre önce halkın, milletin iradesiyle belediye başkanı seçilmiş iki arkadaşımız. Bir gün yargı eliyle ve maalesef yargıya siyasetin müdahale ettiği bir süreçte şu anda cezaevindeler. Elbette ki bütün arzumuz Türkiye`nin demokratikleşmesi, Türkiye`de yargının bağımsız, tarafsız olması, hukukun üstünlüğünün egemen olması. Bu mücadelemiz devam edecek. Mutlaka ülkemizi tam demokrasiye kavuşturacağız. Buna canı yürekten inanıyoruz. Bugünler de aşılacak ama tabii ki hepimizde bugünlerin derin yaraları olacak. Benim ülkem adına geleceğe dair endişelerim maalesef var ama umudumuzu diri tutmaya çalışıyoruz.”

``Umutluyuz, bugünler de geçecek``

Zeydan Karalar da Silivri`de çok sayıda tutuklunun olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu:

``Üçünün de morali çok iyiydi, üçü de kendinden emindi. Üçü de hak etmedikleri bir cezayla karşı karşıya kaldıklarını açıkça söylediler. Açıkçası biz de böyle düşünüyoruz. Çok kısa sürede çıkacaklarını umut ediyorlar çünkü herhangi bir suçların olmadığı kanaatini taşıyorlar. Sonuç itibarıyla ülkenin geldiği nokta çok belli. Bir filozof diyor ya, ‘Bir ülkenin nasıl yönetildiğini, hangi durumda olduğunu görmek istiyorsanız insanların nasıl öldüğüne bakın`. Ben ‘Nasıl tutuklandığına da bakın` ekleyeceğim. Şaşılacak bir şey. Ülkemiz hiç böyle bir şey görmedi, geldiği nokta çok üzüntü verici. Ülkede demokrasi yoksa zaten başka bir şey konuşmaya gerek yok. Üzüntülüyüz ama umutluyuz. Bugünler de geçecek. Ülkemiz hukukun üstünlüğü olan demokrasinin olduğu günlere kavuşacak. İrademiz de çabamız da direncimiz de budur.``

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA