6 Haziran 2026 Cumartesi

16:01   ÖZGÜR ÖZEL GÜMÜŞHANE’DE: ARTıK MESELE BU PARTI IÇIN GEREKIRSE KURBAN OLMAK AMA BAŞARıLı OLMAK   15:48   KILIS BELEDIYE BAŞKANı HAKAN BILECEN, CHP’DEN ISTIFA ETTI   15:48   İSMAIL ARı’NıN DURUŞMASı ÖNCESINDE BASıN MESLEK ÖRGÜTLERINDEN AÇıKLAMA   15:47   ÖZGÜR ÖZEL, TRABZON’DA İMAMOĞLU’NUN KAYıNPEDERI FEHMI KAYA’Yı HASTANEDE ZIYARET ETTI   15:45   ARZU ÇERKEZOĞLU’NDAN ÇAĞRı: AÇLıK SıNıRıNıN ALTıNA GERILEYEN ÜCRETLERI DERHAL REVIZE EDIN   15:13   DEM PARTI MERSIN MILLETVEKILI ALI BOZAN’DAN İBAN MAĞDURLARı İÇIN KANUN TEKLIFI   14:17   MERSIN BAROSU: ”YOKSULLUK NAFAKASı, KADıNLARıN EKONOMIK GÜVENCESI VE EŞITLIK HAKKıNıN BIR PARÇASıDıR”   14:11   YENIŞEHIR’DE GERI DÖNÜŞÜM SEFERBERLIĞI   14:06   TARSUS BELEDIYESI YOL BAKıM ÇALıŞMALARıNı SÜRDÜRÜYOR   10:01   SIYASET KULISI BU HAMLEYLE ÇALKALANıYOR! ÖZGÜR ÖZEL TRABZON’DAN ÖYLE BIR MESAJ VERDI KI...   09:23   MERSIN’DE SANAT RÜZGARı! BÜYÜKŞEHIR’IN ÜCRETSIZ KURSLARıNDA EĞITIM ALANLAR ARTıK SAHNEYE HAZıR   23:38   TBB BAŞKANı VAHAP SEÇER’DEN MUSTAFAPAŞA ÇıKARTMASı: ’DENEYIMLERIMIZI VE GÜCÜMÜZÜ PAYLAŞACAĞıZ!’   21:17   YEREBATAN SARNıCı İÇIN FLAŞ KARAR! MAHKEME İBB’NIN TAHLIYESINI DURDURDU   20:11   CHP’DE DEPREM ÜSTÜNE DEPREM! YDK TOPLANDı: İHRAÇ KARARLARı İPTAL EDILDI, ŞERHLER HAVADA UÇUŞTU!   19:23   BETON VE ASFALT YETMEZ! BAŞKAN SEÇER’DEN TÜRKIYE’YE ÖRNEK OLACAK ‘DEMOKRASI’ ÇıKıŞı: ’YAPTıĞı İŞE %50 BAŞARıYLA BAŞLAR’   16:15   DORUK MADENCILIK: 15 MAYıS’TA IŞTEN AYRıLAN ÇALıŞANLARıN TÜM YASAL HAKLARıNA ILIŞKIN ÖDEMELER TAMAMLANDı   16:14   MUHALEFET LIDERLERI DORUK MADENCILIK IŞÇILERIYLE BULUŞTU: BU ÜLKE BIR EMEK CEHENNEMI   15:13   SINAN SEPETÇI: BANA OĞLUMUN ILK ADıMLARıNı PARMAKLıKLARıN ARKASıNDAN IZLETTILER   15:11   TKDF BAŞKANı GÜLLÜ’DEN SÜRESIZ NAFAKA IPTALINE TEPKI: EKONOMIK BAĞıMSıZLıĞıNı KAYBEDEN KADıN, ŞIDDETTEN UZAKLAŞMA IMKANıNı DA KAYBEDER   14:10   İSTANBUL BAROSU ’SÜRESIZ NAFAKA’ DÜZENLEMESININ IPTALINE TEPKI GÖSTERDI  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, 2025`in ilk tatbikatını yaptı


Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, 2025 yılının ilk tatbikatını yaptı. Ata Eğitim Merkezi`nde beş farklı senaryonun uygulamalı olarak gerçekleştirildiği tatbikatlarda, itfaiye ekipleri olası yangın ve kurtarma operasyonlarına yönelik yetkinliklerini bir kez daha test etti.

 

Tarih : 7 Şubat 2025 Cuma 09:47   Okunma : 658

(MERSİN) - Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, 2025 yılının ilk tatbikatını yaptı. Ata Eğitim Merkezi`nde beş farklı senaryonun uygulamalı olarak gerçekleştirildiği tatbikatlarda, itfaiye ekipleri olası yangın ve kurtarma operasyonlarına yönelik yetkinliklerini bir kez daha test etti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Ata Eğitim Merkezi`nde 2025 yılının ilk tatbikatını yaparak, afet ve acil durumlara hazırlıklarını güçlendirdi. Tatbikat senaryoları, “Müstakil evlerde meydana gelen yangınlara müdahale ve kurtarma”, “Kaza sonucu şarampole yuvarlanmış vatandaşın, kurtarma üçgeni kullanılarak kurtarılması”, “Yüksek katlı binada meydana gelen yangından vatandaşın kurtarılması ve yangının söndürülmesi”, “Çöken inşaat alanında mahsur kalan vatandaşların tahliyesi” ve “Kuyuya düşen vatandaşın tahliyesi” şeklinde kurgulandı.

Senaryoların her birinde çeşitli kurtarma araçları ve ekipmanları kullanılarak, operasyonlar başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Olay anı müdahalelerinin birebir uygulandığı tatbikatlar, personelin doğru ve hızlı bir şekilde hareket etme becerilerini geliştirmeyi amaçladı. Mersin Büyükşehir İtfaiyesi, hem yangınla mücadelede hem de kurtarma operasyonlarında oldukça donanımlı ve eğitimli bir kadroya sahip olduğunu kanıtlayarak tatbikatları noktaladı.

“Eğitim sürecine ve tatbikatlara devam edeceğiz”

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Kemal Akşahin, “Tatbikatlar, yaşanabilecek olaylarda İtfaiye Daire Başkanlığı`nı önemli derecede ilgilendiriyor. Biz de bugün 5 farklı senaryoda güzel bir tatbikat gerçekleştirdik. Arkadaşlarımız zaten bunları normal süreçlerde kendi iş yaşantılarında gerçekleştiriyorlar. Ama bugün burada bir farkındalık oluşturmamız gerekiyordu. Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı olarak, eğitim sürecine ve tatbikatlara devam ederek halkımızı bu konuda bilgilendireceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA