19 Ocak 2026 Pazartesi

10:55   MERSIN’DE ZABıTA’DAN SAĞLıK OPERASYONU: 300 KILO SUCUK VE ÇIĞKÖFTEYE EL KONULDU!   22:04   TARSUS, YEREL YÖNETIMLERIN ZIRVE BULUŞMASıNA EV SAHIPLIĞI YAPTı   18:59   “MERSIN’IN CARETTALARı TARIHI ZAFERLE PARLADı: BAŞKAN SEÇER TRIBÜNDE, MSK PARKEDE ŞOV YAPTı”   18:50   “TALAT DINÇER’DEN ÇARPıCı ÇıKıŞ: MADEN KEŞIFLERI GERÇEKTEN YENI MI, YOKSA YASAYLA Mı GÜNDEME GELDI?”   15:58   ULUSLARARASı ALıCıLAR MERSIN’DE BULUŞTU: 10 MILYON ÜRÜN SATıŞı GERÇEKLEŞTI   13:55   “ADA’DAN ÇARPıCı UYARı: TUTUKLU AILELERINE SAHTE OPERASYON MESAJLARıYLA DOLANDıRıCıLıK TUZAĞı”   10:44   SURIYE ORDUSU RAKKA’DA KRITIK PETROL VE GAZ SAHALARıNı ELE GEÇIRDI: FıRAT BARAJı KONTROL ALTıNDA!   10:40   “TARıM ALARM VERIYOR: GIRDI FIYATLARı ÇIFTÇIYI İCRAYA, TÜKETICIYI RAF KRIZINE SÜRÜKLÜYOR”   10:25   “CUMHURBAŞKANLıĞı BÜTÇESI AŞıLDı: 2026’DA %35 ARTıŞLA REKOR ÖDENEK!”   10:04   “SÜPER AMATÖR’DE NEFES KESEN DERBI: AKDENIZ VE YENIŞEHIR 2-2’DE BULUŞTU”   20:55   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN HATAY’DA SERT ÇıKıŞ: ‘YALANıN VE ALGıNıN KARŞıSıNDA DIMDIK DURUYORUZ’”   20:34   “CHP’LI BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANLARı: HALKıN İRADESINE MÜDAHALEYE SON VERILMELI”   13:20   AKDENIZ’DE PARKLAR YENILENIYOR   11:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN JAPONYA’DA AFET ZIRVESI: YENILIKÇI YENIDEN PLANLAMA MASADA   16:52   “LGBTİ ’LARı HEDEF GÖSTEREN “GÖKKUŞAĞı FAŞIZMI” BELGESELI... İHD: NEFRET SÖYLEMI ’BELGESEL’ KıLıFıYLA MEŞRULAŞTıRıLAMAZ   16:49   CHP’NIN "EMEKLILERIN ONURLU YAŞAM HAKKı BULUŞMASı"... SSK EMEKLISI HASAN ŞENSES: 35 YıLLıK ÇALıŞMANıN SONUCUNDA EMEKLI OLDUM AMA SEFALET VE ÇARESIZLIK DOLU BIR YAŞAM BIZI BEKLIYOR   16:47   CHP’NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN HATAY’DA... NERMIN YıLDıRıM KARA: "SAYıN BAŞKAN’ıMıZ İMAMOĞLU ZINDANDAN ÇıKANA KADAR BU MÜCADELEYI DEVAM ETTIRECEĞIZ"   16:45   EMEKLILER YAĞMUR ALTıNDA ÜCRETSIZ ÇORBA KUYRUĞUNDA: "EMEKLI DIYE BIR ŞEY KALMADı KI. HERKES BITTI. EMEKLIYIM DEYIP DE GEÇINEBILEN VARSA GELSIN BIR DE BENIMLE KONUŞSUN"   14:56   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN TEMIZLIK HAREKETI: “KENDINI DE KENTINI DE KORU”    14:47   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER; “ULU ÖNDERIMIZ ATATÜRK’Ü KARNELERDEN SILEMEZSINIZ”  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, 2025`in ilk tatbikatını yaptı


Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, 2025 yılının ilk tatbikatını yaptı. Ata Eğitim Merkezi`nde beş farklı senaryonun uygulamalı olarak gerçekleştirildiği tatbikatlarda, itfaiye ekipleri olası yangın ve kurtarma operasyonlarına yönelik yetkinliklerini bir kez daha test etti.

 

Tarih : 7 Şubat 2025 Cuma 09:47   Okunma : 554

(MERSİN) - Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, 2025 yılının ilk tatbikatını yaptı. Ata Eğitim Merkezi`nde beş farklı senaryonun uygulamalı olarak gerçekleştirildiği tatbikatlarda, itfaiye ekipleri olası yangın ve kurtarma operasyonlarına yönelik yetkinliklerini bir kez daha test etti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Ata Eğitim Merkezi`nde 2025 yılının ilk tatbikatını yaparak, afet ve acil durumlara hazırlıklarını güçlendirdi. Tatbikat senaryoları, “Müstakil evlerde meydana gelen yangınlara müdahale ve kurtarma”, “Kaza sonucu şarampole yuvarlanmış vatandaşın, kurtarma üçgeni kullanılarak kurtarılması”, “Yüksek katlı binada meydana gelen yangından vatandaşın kurtarılması ve yangının söndürülmesi”, “Çöken inşaat alanında mahsur kalan vatandaşların tahliyesi” ve “Kuyuya düşen vatandaşın tahliyesi” şeklinde kurgulandı.

Senaryoların her birinde çeşitli kurtarma araçları ve ekipmanları kullanılarak, operasyonlar başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Olay anı müdahalelerinin birebir uygulandığı tatbikatlar, personelin doğru ve hızlı bir şekilde hareket etme becerilerini geliştirmeyi amaçladı. Mersin Büyükşehir İtfaiyesi, hem yangınla mücadelede hem de kurtarma operasyonlarında oldukça donanımlı ve eğitimli bir kadroya sahip olduğunu kanıtlayarak tatbikatları noktaladı.

“Eğitim sürecine ve tatbikatlara devam edeceğiz”

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Kemal Akşahin, “Tatbikatlar, yaşanabilecek olaylarda İtfaiye Daire Başkanlığı`nı önemli derecede ilgilendiriyor. Biz de bugün 5 farklı senaryoda güzel bir tatbikat gerçekleştirdik. Arkadaşlarımız zaten bunları normal süreçlerde kendi iş yaşantılarında gerçekleştiriyorlar. Ama bugün burada bir farkındalık oluşturmamız gerekiyordu. Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı olarak, eğitim sürecine ve tatbikatlara devam ederek halkımızı bu konuda bilgilendireceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA