23 Haziran 2026 Salı

14:42   MERSIN’DE COĞRAFI IŞARETLER IÇIN ÜRETICI ODAKLı YOL HARITASı   14:41   VAHAP SEÇER, LONDRA’DA YEŞIL ŞEHIRLER BELEDIYE BAŞKANLARı TOPLANTıSı’NA KATıLDı   13:34   ERHAN KARAAL’ıN KAÇıRıLMASıNA EKREM İMAMOĞLU’NDAN TEPKI: İDDIA MAKAMı DAHIL HERKES ZAN ALTıNDADıR   12:32   KıLıÇDAROĞLU CHP MYK’Yı TOPLADı, ÖZEL GRUP TOPLANTıSı YAPACAK   10:30   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: SOFRADAKI YANGı BÜYÜMEYE DEVAM EDIYOR   19:24   BAKAN GÜRLEK: ORGANIZE SUÇ ÖRGÜTLERIYLE MÜCADELE IÇIN BAŞSAVCıLıKLARA GENELGE GÖNDERILDI   18:22   ZEYNEL EMRE: "PM’NIN DÜŞTÜĞÜNÜN MAHKEME TARAFıNDAN TESPITI AÇıSıNDAN BU HAFTA BAŞVURU YAPACAĞıZ"   16:21   KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NUN KATıLDıĞı CENAZE TÖRENI: "ÖZGÜR ÖZEL GENEL BAŞKAN" ISIMLIĞI SÖKÜLDÜ   15:13   AZIZ İHSAN AKTAŞ: "İNANıYORUM KI MAHKEMENIZ ETKIN PIŞMANLıK IFADEMIN ALEYHIME KULLANıLMASıNA IZIN VERMEYECEKTIR"   14:10   BIRLEŞIK EMEKLILER SENDIKASı’NDAN “MUTLAK BUTLAN” TEPKISI: “DEMOKRASIYE VURULMUŞ BIR DARBEDIR”   13:53   ÖZGÜR ÖZEL MYK’Yı TOPLADı: GRUP TOPLANTıSı YAPıLıP YAPıLMAYACAĞıNA KARAR VERILECEK   13:52   CHP YURT DıŞı BIRLIKLERI: “ÖZGÜR ÖZEL VE EKREM İMAMOĞLU’NUN YANıNDAYıZ”   13:37   İBB DAVASı’NDA 54’ÜNCÜ GÜN: İMAMOĞLU’NUN "BENIM IÇIN TOPLAYıN" DEDIĞI KOMAR ÇIÇEĞI SALONA GETIRILDI   11:50   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN ÜCRETSIZ LGS VE YKS HAZıRLıK KURSLARı IÇIN ÖN KAYıTLAR SÜRÜYOR   18:10   CHP GRUP BAŞKANı ÖZEL DENIZLI’DE... ÖZEL’DEN TEKSTIL IŞÇILERINE ZIYARET: SEKTÖRDEKI ÜCRETLER ALANLAR IÇIN ÇOK DÜŞÜK, VERENLER IÇIN ÇOK YÜKSEK   16:08   TANJU ÖZCAN: SIYASI CUNTA BITINCEYE KADAR CHP ÜYELIĞINDEN ISTIFA EDIYORUM   15:07   ÖZEL’DEN, ISTIFA ETMEK ISTEYEN CHP’LIYE: BEKLEYIN, ÇARE KALMAZSA BIRLIKTE KARAR VERIRIZ   14:06   ÖZGÜR ÖZEL: NASıL 30 YıL SONRA DENIZLI’YI ALDıYSAK, ILK SEÇIMLERDE DE TÜRKIYE’YI KAZANACAĞıZ   13:04   WASHINGTON’A TEPKI GÖSTEREN İSRAIL YÖNETIMINE ABD BAŞKAN YARDıMCıSı VANCE’TAN TEPKI: "TRUMP, İSRAIL’IN DÜNYADAKI TEK GÜÇLÜ MÜTTEFIKI"   13:01   ÖZGÜR ÖZEL, HALKLA DOĞRUDAN TEMAS KURACAK: ESNAF, PAZAR ZIYARETLERINE AĞıRLıK VERECEK  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, 2025`in ilk tatbikatını yaptı


Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, 2025 yılının ilk tatbikatını yaptı. Ata Eğitim Merkezi`nde beş farklı senaryonun uygulamalı olarak gerçekleştirildiği tatbikatlarda, itfaiye ekipleri olası yangın ve kurtarma operasyonlarına yönelik yetkinliklerini bir kez daha test etti.

 

Tarih : 7 Şubat 2025 Cuma 09:47   Okunma : 685

(MERSİN) - Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, 2025 yılının ilk tatbikatını yaptı. Ata Eğitim Merkezi`nde beş farklı senaryonun uygulamalı olarak gerçekleştirildiği tatbikatlarda, itfaiye ekipleri olası yangın ve kurtarma operasyonlarına yönelik yetkinliklerini bir kez daha test etti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Ata Eğitim Merkezi`nde 2025 yılının ilk tatbikatını yaparak, afet ve acil durumlara hazırlıklarını güçlendirdi. Tatbikat senaryoları, “Müstakil evlerde meydana gelen yangınlara müdahale ve kurtarma”, “Kaza sonucu şarampole yuvarlanmış vatandaşın, kurtarma üçgeni kullanılarak kurtarılması”, “Yüksek katlı binada meydana gelen yangından vatandaşın kurtarılması ve yangının söndürülmesi”, “Çöken inşaat alanında mahsur kalan vatandaşların tahliyesi” ve “Kuyuya düşen vatandaşın tahliyesi” şeklinde kurgulandı.

Senaryoların her birinde çeşitli kurtarma araçları ve ekipmanları kullanılarak, operasyonlar başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Olay anı müdahalelerinin birebir uygulandığı tatbikatlar, personelin doğru ve hızlı bir şekilde hareket etme becerilerini geliştirmeyi amaçladı. Mersin Büyükşehir İtfaiyesi, hem yangınla mücadelede hem de kurtarma operasyonlarında oldukça donanımlı ve eğitimli bir kadroya sahip olduğunu kanıtlayarak tatbikatları noktaladı.

“Eğitim sürecine ve tatbikatlara devam edeceğiz”

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Kemal Akşahin, “Tatbikatlar, yaşanabilecek olaylarda İtfaiye Daire Başkanlığı`nı önemli derecede ilgilendiriyor. Biz de bugün 5 farklı senaryoda güzel bir tatbikat gerçekleştirdik. Arkadaşlarımız zaten bunları normal süreçlerde kendi iş yaşantılarında gerçekleştiriyorlar. Ama bugün burada bir farkındalık oluşturmamız gerekiyordu. Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı olarak, eğitim sürecine ve tatbikatlara devam ederek halkımızı bu konuda bilgilendireceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA