8 Kasım 2026 Pazar

16:40   ANTALYA’DAKI DEV ZIRVEDE TÜRKIYE RÜZGARı! TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI COP31 İÇIN SAHAYA İNIYOR   10:21   MÜSİAD 113. GİK TOPLANTıSı MERSIN’DE YAPıLDı: BAKAN BAYRAKTAR’DAN ENERJI VE CARI AÇıK MESAJı   21:45   MERSIN TICARET BORSASı’NDA 31 YıLLıK TARIHI DEVIR TESLIM: YENI BAŞKAN MÜNIR ŞEN OLDU!   21:38   BINLERCE KIŞI SOKAKLARA DÖKÜLDÜ! 5. ULUSLARARASı TARSUS FESTIVALI DEV KORTEJLE BAŞLADı   21:32   MHP’LI LEVENT UYSAL MERSIN’IN ÜRETIM GÜCÜNÜ RAKAMLARLA AÇıKLADı: 2027 BÜTÇESINDE 7 DEV TALEP!   18:54   BAŞKENTTE KRITIK ZIRVE! TÜRKIYE VE AB YEREL YÖNETIMLERI İKLIM VE DEMOKRASI İÇIN BIR ARAYA GELDI   17:06   MEZITLI’DE İNSAN SAĞLıĞıNı TEHTIT EDEN ’ÇÖP EV’ OPERASYONU! EKIPLER ALARM VEREREK HAREKETE GEÇTI   16:55   ’BÜYÜKLERI KIBARLA DAVET EDIYORSUNUZ, ESNAFA ZULMEDIYORSUNUZ!’: MERSIN MILLETVEKILI TALAT DINÇER’DEN BAKAN ŞIMŞEK’E SERT BÜTÇE FıRÇASı   16:40   TBMM’DE BÜTÇE MARATONUNDA ’FON SKANDALı’ PATLAMASı: ’SORUMLULUK DA Mı TASFIYE EDILIYOR?’   16:36   GİŞKAD 20. YıLıNDA ANıTKABIR’DE: MÜRVET BEYDAĞı’NDAN TBMM ZIYARETI SONRASı DIKKAT ÇEKEN MESAJ!   16:03   BAKAN BAK MÜJDEYI VERDI: GSB BURS VE KREDI SONUÇLARı ERIŞIMDE!   10:36   KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NDAN GÜNDEMI SARSACAK AÇıKLAMALAR: ’GERÇEKLER ORTAYA ÇıKTıKÇA CHP’YE GERI DÖNÜŞLER BAŞLADı!’   10:15   TOROSLAR’DA TEMIZLIK SEFERBERLIĞI BÜYÜYOR: BAŞKAN YıLDıZ ELINDE ÇÖP POŞETIYLE SAHAYA İNDI!   10:10   BU GECE YARıSı DEV İNDIRIM GELIYOR: FIYATLAR 100 TL’NIN ALTıNA İNECEK   06:59   ESKI BAKAN FATMA BETÜL SAYAN KAYA TUTUKLANDı   05:23   BEŞIKTAŞ CELTIC’E 87’DE YıKıLDı! UEFA AVRUPA LIGI’NDE İLK YENILGI   05:15   TRABZONSPOR SAHASıNDA KAYBETTI! AVRUPA’DA FREIBURG ŞOKU   12:06   AKDENIZ BELEDIYESI VE HAK-İŞ’TEN HAYATI ADıM: KıZıLAY KAN BAĞıŞı KAMPANYASıNA YOĞUN İLGI   09:55   TARIH, KÜLTÜR VE LEZZET BULUŞMASı: 5. ULUSLARARASı TARSUS FESTIVALI KAPıLARıNı ARALıYOR   23:58   MERSIN KENT YÖNETIMINE GENÇ DOKUNUŞ: 53 OYLA GÖREVE GELEN GÖRKEM YıLMAZ PROJELERINI AÇıKLADı  
 
     
   

MESİAD’da "Mersin Sanayi Odası İstişare Toplantısı" gerçekleştirildi


Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD), Mersin’de kurulması planlanan Sanayi Odası ile ilgili olarak bir istişare toplantısı düzenledi. Toplantı, MESİAD Fahri Üyesi ve Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı’nın moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Toplantıya, MESİAD üyesi sanayici iş insanları, fahri üyeler, yönetim kurulu üyeleri ve eski dönem başkanları katıldı.

 

Tarih : 13 Şubat 2025 Perşembe 16:07   Okunma : 1093

MESİAD Başkanı Adnan Gündoğdu, toplantının açılış ve selamlama konuşmasında, MESİAD’ın yeni döneminde yönetim kurulunda 7 sanayici temsilcinin bulunduğuna dikkat çekti. “Bizim dönemimizde kayıt olan üyelerin 20’si sanayicidir ve toplamda 68 sanayici üyemiz bulunmaktadır. Bu nedenle, sanayi odası kuruluşu konusunun bizleri yakından ilgilendirdiğini ve bu toplantının gerekliliğini vurgulamak istiyorum. Sizlerin fikirleri bizim için oldukça değerlidir” dedi.

Toplantının moderatörü Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, sanayi odalarının yapısına dair genel bilgiler paylaşarak, “Türkiye’de 12 tane sanayi odası bulunmaktadır. Mersin, sanayi ve bilişim alanlarındaki GSMH oranları itibariyle Türkiye’de 17. sırada yer almaktadır. Oda kuruluşu için gerekli olan prosedürleri ve yasal gereklilikleri dikkate almalıyız” ifadelerini kullandı.

Toplantıda katılımcıların görüşleri alındı;

Arbel Kurucu Yönetim kurulu Başkanı, Mahmut Arslan, sanayi odasının gerekliliğine vurgu yaparak, “Sanayiciler olarak kendimizi bu sektörden soyutlayamayız. Ancak, sanayi odasının kurulamayış nedenlerinden biri de organize sanayi bölgelerinin mevcut durumu ve maliyetlerdir” dedi.

MESİAD Başkanlar Kurulu Başkanı Mustafa Güler, “MESİAD bu konuda öncü bir rol oynamalıdır. Deniz Ticaret Odası’nın kurulmasında da benzer süreçler yaşanmıştı. Sanayi ve ticaret birbirinden farklı alanlardır ve sanayi odasının ayrı bir yapıda bulunması gereklidir” diye konuştu.

MESİAD Onursal Başkanı Musa Timur, sanayi odası kurulma sürecinde yaşanan engelleri anlatarak, “20 yıl önce de benzer girişimlerde bulunduk ancak noter onaylı imzaların iptali gibi engellerle karşılaştık. Ancak bu sefer girişimimizi büyük bir ekip ile yürütecek ve bütün paydaşlarla ortak hareket edeceğiz, bu süreçte herhangi bir kurum adına değil şahsım adına Mahmut bey’in ve projesinin destekçisiyim, bugün bu toplantıyı düzenleyen MESİAD yönetim kuruluna teşekkürlerimi ifade ediyorum.” dedi.

MESİAD fahri Üyesi Süleyman Türkel, “Deniz Ticaret Odası kurulumunda da büyük zorluklarla karşılaşmıştık. Sanayi odasının kurulumu konusunda da benzer engellerin olacağını biliyoruz. MTSO gibi yerel kuruluşlarla iş birliği yaparak bu süreci yönetmeliyiz” diye konuştu.

MESİAD Fahri üyesi Abdullah Ayan, “Sanayi odası girişimleri 1970’lerden bu yana devam eden bir konudur. Ancak bu sürecin başarıya ulaşması için sadece sanayicilerin değil, siyaset ve kamu yönetimi ile de koordinasyon sağlanmalıdır” şeklinde konuştu.

MESİAD önceki dönem başkanlarından Mehmet Deniz ise “Sanayi Odası kurulumu gerçekleşebilir ancak yöntemin doğru belirlenmesi gerekmektedir. Taşra bölgeler de bu sürece dahil edilmelidir” dedi.

Kapanış Konuşmasını yapan, MESİAD Başkanı Adnan Gündoğdu, ” MESİAD’ın bir fikir kulübü olduğunu hatırlatmak istiyorum. Yönetim kurulu ile istişare ederek alıyoruz bütün kararlarımızı. MESİAD Sadece sanayide değil diğer alanlarda da vardır. Biz MESİAD olarak kentimiz için başarılı olan her fikri destekliyoruz, bugün bu önemli toplantıya katılım sağlayan tüm üyelerimize ve yönetim kurulumuza ayrıca teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Toplantı, katılımcıların görüş ve önerileri ile sona erdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA