25 Nisan 2026 Cumartesi

19:06   ÖZGÜR ÖZEL: "EN GENIŞ ARA SEÇIME DE VARıM. NE KADAR GENIŞLETMEK ISTIYORLARSA BEN ORADA VARıM, HODRI MEYDAN"   16:02   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’A "GÖRÜŞME" YANıTı... ÖZGÜR ÖZEL: "ÜLKENIN BIRINCI PARTISIYIM, IHTIYAÇ VARSA ELBETTE IKINCI PARTIYLE GÖRÜŞÜRÜM"   14:59   BIRLEŞIK KRALLıK’ıN ANKARA BÜYÜKELÇILIĞI: FORMULA 1’IN TÜRKIYE’YE DÖNÜŞÜNÜ MEMNUNIYETLE KARŞıLıYORUZ   14:57   ALI MAHIR BAŞARıR’DAN GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "BU DOSYA, TÜRKIYE’NIN DE KAYBOLUŞ HIKAYESINI RESMEDEN BIR DOSYADıR"   13:32   DORUK MADENCILIK IŞÇILERININ EYLEMI SÜRÜYOR. AVUKAT ABDURRAHIM DEMIRYÜREK: "TÜM SIYASI PARTI TEMSILCILERINE ÇAĞRıMıZ, BILFIIL MADENCILERLE BERABER AÇLıK GREVINDE OLUN"   13:28   ERKAN BAŞ’TAN MADEN IŞÇILERINE DESTEK:    10:52   MADENCILERIN ANKARA YÜRÜYÜŞÜNDE TANSIYON YÜKSELDI: ’ÖLMEK VAR DÖNMEK YOK!’   10:40   ASGARI ÜCRET 23 GÜNDE BITIYOR! NISAN 2026 AÇLıK VE YOKSULLUK SıNıRı RAKAMLARı AÇıKLANDı   10:01   MERSIN 23 NISAN’DA ÇOCUKLARıN BAŞKENTI OLDU! BILIMDEN DOĞAYA COŞKU DOLU ROTA   09:40   MERSIN’DE DEV ZIRVE: GENÇLERIN KARIYER YOLCULUĞUNDA İŞKUR İMZASı!   18:26   CHP MERSIN’DEN EĞITIMDE "SESSIZ" ÇıĞLıK: 23 MADDELIK GELECEK MANIFESTOSU AÇıKLANDı   17:58   ABD BAŞKANı TRUMP, HÜRMÜZ BOĞAZı’NA MAYıN DÖŞEYEN TEKNELERE SALDıRı EMRI VERDI   17:58   TBMM GENEL KURULU 23 NISAN ÖZEL OTURUMU... MÜSAVAT DERVIŞOĞLU: "BIR DAHA HIÇBIR 23 NISAN’A MAHCUBIYETIN GÖLGESI DÜŞMESIN"   17:56   KURTULUŞ PARKı’NDA AÇLıK GREVINDEKI MADENCILERE EŞLERINDEN DESTEK: "EŞIME BIR ŞEY OLSA ÇOCUKLARıMıN VEBALINI KIM ÖDEYECEK?"   16:54   TBMM GENEL KURULU 23 NISAN ÖZEL OTURUMU... NUMAN KURTULMUŞ: "EGEMENLIĞIN KAYNAĞıNı IMTIYAZDA VE DAR KADROLARDA ARAMAYAN SIYASAL AHLAK 23 NISAN RUHUNUN ÖZÜDÜR"   16:51   SEZGIN TANRıKULU: YUSUF TEKIN ISTIFA ETMELIDIR. DEMOKRATIK ÜLKELERDE BÖYLE BIR ŞIDDET OLAYıYLA KARŞı KARŞıYA KALAN MILLI EĞITIM BAKANLARı GÖREVDE KALMAZLAR   15:38   TBMM GENEL KURULU 23 NISAN ÖZEL OTURUMU... ÖZGÜR ÖZEL: “BIZI IYI TANıYıN. BIZ, BOYNUMUZU VERIRIZ AMA BOYUN EĞMEYIZ. BIR AVUÇ DARBECIYE TESLIM OLMAYıZ”   15:35   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KURTULUŞ PARKı’NDA AÇLıK GREVINDEKI MADENCILERE ZIYARET: "YAŞASıN DORUK MADENCILIK’TEKI EMEKÇI DIRENIŞI, YAŞASıN TÜRKIYE IŞÇI SıNıFıNıN MÜCADELESI"   10:01   MERSIN’DE ÇOCUKLAR GELECEĞI TASARLıYOR: BU KAMPÜSTE OYUN OYNAMAK DEĞIL, OYUN KURMAK SERBEST!   17:34   GÜLCAN KıŞ’TAN KORKUTAN 23 NISAN KARNESI: ’TÜRKIYE’DE HER 3 ÇOCUKTAN BIRI TEHLIKEDE!’  
 
     
   

MESİAD’da "Mersin Sanayi Odası İstişare Toplantısı" gerçekleştirildi


Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD), Mersin’de kurulması planlanan Sanayi Odası ile ilgili olarak bir istişare toplantısı düzenledi. Toplantı, MESİAD Fahri Üyesi ve Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı’nın moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Toplantıya, MESİAD üyesi sanayici iş insanları, fahri üyeler, yönetim kurulu üyeleri ve eski dönem başkanları katıldı.

 

Tarih : 13 Şubat 2025 Perşembe 16:07   Okunma : 770

MESİAD Başkanı Adnan Gündoğdu, toplantının açılış ve selamlama konuşmasında, MESİAD’ın yeni döneminde yönetim kurulunda 7 sanayici temsilcinin bulunduğuna dikkat çekti. “Bizim dönemimizde kayıt olan üyelerin 20’si sanayicidir ve toplamda 68 sanayici üyemiz bulunmaktadır. Bu nedenle, sanayi odası kuruluşu konusunun bizleri yakından ilgilendirdiğini ve bu toplantının gerekliliğini vurgulamak istiyorum. Sizlerin fikirleri bizim için oldukça değerlidir” dedi.

Toplantının moderatörü Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, sanayi odalarının yapısına dair genel bilgiler paylaşarak, “Türkiye’de 12 tane sanayi odası bulunmaktadır. Mersin, sanayi ve bilişim alanlarındaki GSMH oranları itibariyle Türkiye’de 17. sırada yer almaktadır. Oda kuruluşu için gerekli olan prosedürleri ve yasal gereklilikleri dikkate almalıyız” ifadelerini kullandı.

Toplantıda katılımcıların görüşleri alındı;

Arbel Kurucu Yönetim kurulu Başkanı, Mahmut Arslan, sanayi odasının gerekliliğine vurgu yaparak, “Sanayiciler olarak kendimizi bu sektörden soyutlayamayız. Ancak, sanayi odasının kurulamayış nedenlerinden biri de organize sanayi bölgelerinin mevcut durumu ve maliyetlerdir” dedi.

MESİAD Başkanlar Kurulu Başkanı Mustafa Güler, “MESİAD bu konuda öncü bir rol oynamalıdır. Deniz Ticaret Odası’nın kurulmasında da benzer süreçler yaşanmıştı. Sanayi ve ticaret birbirinden farklı alanlardır ve sanayi odasının ayrı bir yapıda bulunması gereklidir” diye konuştu.

MESİAD Onursal Başkanı Musa Timur, sanayi odası kurulma sürecinde yaşanan engelleri anlatarak, “20 yıl önce de benzer girişimlerde bulunduk ancak noter onaylı imzaların iptali gibi engellerle karşılaştık. Ancak bu sefer girişimimizi büyük bir ekip ile yürütecek ve bütün paydaşlarla ortak hareket edeceğiz, bu süreçte herhangi bir kurum adına değil şahsım adına Mahmut bey’in ve projesinin destekçisiyim, bugün bu toplantıyı düzenleyen MESİAD yönetim kuruluna teşekkürlerimi ifade ediyorum.” dedi.

MESİAD fahri Üyesi Süleyman Türkel, “Deniz Ticaret Odası kurulumunda da büyük zorluklarla karşılaşmıştık. Sanayi odasının kurulumu konusunda da benzer engellerin olacağını biliyoruz. MTSO gibi yerel kuruluşlarla iş birliği yaparak bu süreci yönetmeliyiz” diye konuştu.

MESİAD Fahri üyesi Abdullah Ayan, “Sanayi odası girişimleri 1970’lerden bu yana devam eden bir konudur. Ancak bu sürecin başarıya ulaşması için sadece sanayicilerin değil, siyaset ve kamu yönetimi ile de koordinasyon sağlanmalıdır” şeklinde konuştu.

MESİAD önceki dönem başkanlarından Mehmet Deniz ise “Sanayi Odası kurulumu gerçekleşebilir ancak yöntemin doğru belirlenmesi gerekmektedir. Taşra bölgeler de bu sürece dahil edilmelidir” dedi.

Kapanış Konuşmasını yapan, MESİAD Başkanı Adnan Gündoğdu, ” MESİAD’ın bir fikir kulübü olduğunu hatırlatmak istiyorum. Yönetim kurulu ile istişare ederek alıyoruz bütün kararlarımızı. MESİAD Sadece sanayide değil diğer alanlarda da vardır. Biz MESİAD olarak kentimiz için başarılı olan her fikri destekliyoruz, bugün bu önemli toplantıya katılım sağlayan tüm üyelerimize ve yönetim kurulumuza ayrıca teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Toplantı, katılımcıların görüş ve önerileri ile sona erdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA