18 Eylül 2026 Cuma

18:25   MERSIN’DE DEV GENÇLIK VE TEKNOLOJI HAMLESI: MEÜ TTO VE BÜYÜKŞEHIR GÜÇLERINI BIRLEŞTIRDI!   18:18   AILELERIN YENI YAŞAM ALANı OLDU: TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN PARK HAMLESI   18:10   ERDEMLI MEYDANı ADETA YıKıLDı! SINAN AKÇıL KONSERINDE UNUTULMAZ GECE   17:53   DENIZ ESNAFıNDA ALARM: ’SEZON HAREKETLI, KASAMıZ SESSIZ!’   09:55   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı’NA ÖZEL ETKINLIKLER: SPOR VE GÜVENLI ULAŞıM BIR ARADA   08:28   RESMI GAZETE’DE KAPSAMLı ATAMA KARARNAMESI! EMNIYET’TE BÜYÜK DEĞIŞIM: 39 İLIN MÜDÜRÜ DEĞIŞTI   07:49   DOLMABAHÇE’DE TARIHI GECE! BEŞIKTAŞ MARSILYA’Yı SILIP SÜPÜRDÜ: 4 GOLLE MUHTEŞEM BAŞLANGıÇ!   21:37   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜRETICILERE DEV DESTEK: KÜÇÜKBAŞ HAYVAN, YEM, ZEYTIN MAKINESI VE BALıKÇıLıK EKIPMANLARı DAĞıTıLDı   20:18   MERSIN BALYANLıLAR DERNEĞINDEN ÖNEMLI KONUKLARA EV SAHIPLIĞI   18:22   YENI PARTI TOROSLAR İLÇE BAŞKANLıĞıNA GENEL MERKEZ KADıN MECLISINDEN ZIYARET   17:10   BALYANLıLAR DERNEĞINDEN YENI PARTI TOROSLAR İLÇE BAŞKANLıĞıNA ZIYARET   10:43   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÇOCUKLARA ÜCRETSIZ YAPAY ZEKÂ VE KODLAMA EĞITIMI   10:42   MERSIN EĞITIMINDE YENI DÖNEM ŞIFRELERI: LGS VE YKS BAŞARıSıNDAN OKUL TERKIYLE MÜCADELEYE DEV STRATEJI!   10:40   TOROSLAR’DA ÇIFTLERE BÜYÜK MÜJDE! EVLILIK İŞLEMLERINDE YENI DÖNEM BAŞLADı   10:30   HAVA DURUMU SIL BAŞTAN DEĞIŞIYOR: SıCAKLıKLAR DÜŞÜYOR, FıRTıNA VE SAĞANAK AKDENIZ ILE EGE’YI VURACAK!   08:47    MERSINLILERE MÜJDEYI VAHAP SEÇER VERDI: ’ÇOK YAKıN TARIHTE RAYLı SISTEMLE TANıŞACAĞıZ!’   08:33   TABELALAR ÇÖKTÜ, FIYATLAR 100 TL’YI AŞTı! AKARYAKıTTA TARIHI ZAM SONRASı AKARYAKıT İSTASYONLARıNDA TABELA ŞOKU   16:45   BAŞKAN SARı’YA “YıLıN AHI BABASı” ÖDÜLÜ   16:43   KORAL ÖMÜR: “ESNAFıMıZ MAHALLEMIZIN GÜVENI, KENTIMIZIN BEL KEMIĞIDIR”   16:41   TTB: "LGBTİ+’LARı HEDEF ALAN, TEMEL HAK VE ÖZGÜRLÜKLERI YOK SAYAN SALDıRı DALGASı DERHAL SON BULMALıDıR"  
 
     
   

MESİAD’da "Mersin Sanayi Odası İstişare Toplantısı" gerçekleştirildi


Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD), Mersin’de kurulması planlanan Sanayi Odası ile ilgili olarak bir istişare toplantısı düzenledi. Toplantı, MESİAD Fahri Üyesi ve Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı’nın moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Toplantıya, MESİAD üyesi sanayici iş insanları, fahri üyeler, yönetim kurulu üyeleri ve eski dönem başkanları katıldı.

 

Tarih : 13 Şubat 2025 Perşembe 16:07   Okunma : 1016

MESİAD Başkanı Adnan Gündoğdu, toplantının açılış ve selamlama konuşmasında, MESİAD’ın yeni döneminde yönetim kurulunda 7 sanayici temsilcinin bulunduğuna dikkat çekti. “Bizim dönemimizde kayıt olan üyelerin 20’si sanayicidir ve toplamda 68 sanayici üyemiz bulunmaktadır. Bu nedenle, sanayi odası kuruluşu konusunun bizleri yakından ilgilendirdiğini ve bu toplantının gerekliliğini vurgulamak istiyorum. Sizlerin fikirleri bizim için oldukça değerlidir” dedi.

Toplantının moderatörü Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, sanayi odalarının yapısına dair genel bilgiler paylaşarak, “Türkiye’de 12 tane sanayi odası bulunmaktadır. Mersin, sanayi ve bilişim alanlarındaki GSMH oranları itibariyle Türkiye’de 17. sırada yer almaktadır. Oda kuruluşu için gerekli olan prosedürleri ve yasal gereklilikleri dikkate almalıyız” ifadelerini kullandı.

Toplantıda katılımcıların görüşleri alındı;

Arbel Kurucu Yönetim kurulu Başkanı, Mahmut Arslan, sanayi odasının gerekliliğine vurgu yaparak, “Sanayiciler olarak kendimizi bu sektörden soyutlayamayız. Ancak, sanayi odasının kurulamayış nedenlerinden biri de organize sanayi bölgelerinin mevcut durumu ve maliyetlerdir” dedi.

MESİAD Başkanlar Kurulu Başkanı Mustafa Güler, “MESİAD bu konuda öncü bir rol oynamalıdır. Deniz Ticaret Odası’nın kurulmasında da benzer süreçler yaşanmıştı. Sanayi ve ticaret birbirinden farklı alanlardır ve sanayi odasının ayrı bir yapıda bulunması gereklidir” diye konuştu.

MESİAD Onursal Başkanı Musa Timur, sanayi odası kurulma sürecinde yaşanan engelleri anlatarak, “20 yıl önce de benzer girişimlerde bulunduk ancak noter onaylı imzaların iptali gibi engellerle karşılaştık. Ancak bu sefer girişimimizi büyük bir ekip ile yürütecek ve bütün paydaşlarla ortak hareket edeceğiz, bu süreçte herhangi bir kurum adına değil şahsım adına Mahmut bey’in ve projesinin destekçisiyim, bugün bu toplantıyı düzenleyen MESİAD yönetim kuruluna teşekkürlerimi ifade ediyorum.” dedi.

MESİAD fahri Üyesi Süleyman Türkel, “Deniz Ticaret Odası kurulumunda da büyük zorluklarla karşılaşmıştık. Sanayi odasının kurulumu konusunda da benzer engellerin olacağını biliyoruz. MTSO gibi yerel kuruluşlarla iş birliği yaparak bu süreci yönetmeliyiz” diye konuştu.

MESİAD Fahri üyesi Abdullah Ayan, “Sanayi odası girişimleri 1970’lerden bu yana devam eden bir konudur. Ancak bu sürecin başarıya ulaşması için sadece sanayicilerin değil, siyaset ve kamu yönetimi ile de koordinasyon sağlanmalıdır” şeklinde konuştu.

MESİAD önceki dönem başkanlarından Mehmet Deniz ise “Sanayi Odası kurulumu gerçekleşebilir ancak yöntemin doğru belirlenmesi gerekmektedir. Taşra bölgeler de bu sürece dahil edilmelidir” dedi.

Kapanış Konuşmasını yapan, MESİAD Başkanı Adnan Gündoğdu, ” MESİAD’ın bir fikir kulübü olduğunu hatırlatmak istiyorum. Yönetim kurulu ile istişare ederek alıyoruz bütün kararlarımızı. MESİAD Sadece sanayide değil diğer alanlarda da vardır. Biz MESİAD olarak kentimiz için başarılı olan her fikri destekliyoruz, bugün bu önemli toplantıya katılım sağlayan tüm üyelerimize ve yönetim kurulumuza ayrıca teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Toplantı, katılımcıların görüş ve önerileri ile sona erdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA