8 Nisan 2026 Çarşamba

17:01   MERSIN’DE DEV PRÖMIYER: EFSANEVI SILAHŞÖR CYRANO BU KEZ BALE ADıMLARıYLA DÖNÜYOR!   16:16   DILEK KAYA İMAMOĞLU: “SILIVRI 1 NO’LU SALON’DA TARIHE GEÇECEK BIR HUKUK GARABETI YAŞANıYOR”   15:37   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL’DEN İSRAIL BAŞKONSOLOSLUĞU’NA SALDıRı GIRIŞIMI AÇıKLAMASı: “HANGI GEREKÇEYLE VE KIME YÖNLENDIRILIRSE YÖNLENDIRILSIN KıNıYORUZ”   15:34   MAHMUT TANAL’DAN "ÜSKÜDAR BELEDIYESI’NE OPERASYON" AÇıKLAMASı: "BIZ BU HUKUKI OLMAYAN, KEYFI VE SIYASI SORUŞTURMALARDAN ALNıMıZıN AKıYLA ÇıKACAĞıZ"   15:29   İBB DAVASı’NDA 17. GÜN... İMAMOĞLU’NDAN SAVCıLıĞA: “BU DAVA ÇÖKMÜŞTÜR. ÇÖKEN BIR ŞEY DAHA VARDıR, O DA IDDIA MAKAMıDıR”   14:14   İSRAIL’IN İSTANBUL BAŞKONSOLOSLUĞU YAKıNLARıNDA ÇATıŞMA... VALI DAVUT GÜL: "TERÖRISTLERDEN BIRISI ÖLDÜRÜLDÜ, IKI TERÖRIST DE YARALı OLARAK ETKISIZ HALE GETIRILDI"   14:12   MESLEK FABRIKASı DIRENIŞI DEVAM EDIYOR… İZMIR BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı TUGAY: "BU ŞEHIR, OLDUBITTILERE TESLIM EDILEMEZ"   14:11   İSRAIL’IN İSTANBUL BAŞKONSOLOSLUĞU YAKıNLARıNDA SILAH SESLERI... ADALET BAKANı GÜRLEK: "İSTANBUL CUMHURIYET BAŞSAVCıLıĞı TARAFıNDAN SORUŞTURMA BAŞLATıLDı"   13:59   YEREBATAN SARNıCı VAKıFLARA TESCIL EDILDI: İBB, MÜLKIYET DEVRINE ILIŞKIN TÜM HUKUKI HAKLARıNı KULLANACAK   13:58   İSRAIL’IN İSTANBUL BAŞKONSOLOSLUĞU YAKıNLARıNDA SILAH SESLERI DUYULDU   13:52   İBB DAVASı’NDA 17. GÜN GERGIN BAŞLADı... SAVCıDAN EKREM İMAMOĞLU’NA: “HADDINIZI AŞARSANıZ, HADDINIZI BILDIRIRIZ”   10:10   MERSIN’DE O HASTALıĞA SAHIP OLANLARA BÜYÜK MÜJDE! 450 KOLI ÜCRETSIZ DAĞıTıLDı   09:34   MERSIN’DE ‘DILEK AĞACı’ DALLARı ÇOCUKLARıN HAYALLERIYLE ÇIÇEK AÇTı! AVUKATLAR SEFERBER OLDU   01:01   TARSUS’TA MASA BAŞı DÖNEMI BITTI! BAŞKAN BOLTAÇ: BU KENTI SOKAKTAN GELEN BILGIYLE YÖNETIYORUZ   20:20   TOROSLAR’DA 30 YıLLıK TABU YıKıLDı! BAŞKAN YıLDıZ BILANÇOYU AÇıKLADı: BIR DELIKLI KURUŞU YEDIRMEYECEĞIZ   20:17   MERSIN İHRACATTA REKORA KOŞUYOR: 2026’NıN İLK ÇEYREĞINDE 950 MILYON DOLARLıK DEV ATAK!   19:40   MERSIN’DE ‘SEÇER’ MODELI DALGA DALGA YAYıLıYOR: BUGÜN SANDıK KONSA YÜZDE 70 ALıRıZ!   12:53   MUTFAKTAKI YANGıNA ENERJI ODUNU! GÜLCAN KıŞ’TAN SERT TEPKI: ZAM ŞIMDI, BEDEL KıŞıN ÖDENECEK!   11:08   MERSIN’DE ENGELSIZ DEVRIM: 29 BIN YURTTAŞıN HAYATı BU MERKEZLERLE DEĞIŞIYOR!   11:05   MERSIN BAROSU BAŞKANı ÖZDEMIR’DEN SERT YARGı ÇıKıŞı: SISTEMDE AĞıR TAHRIBAT VAR!  
 
     
   

MESİAD’da "Mersin Sanayi Odası İstişare Toplantısı" gerçekleştirildi


Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD), Mersin’de kurulması planlanan Sanayi Odası ile ilgili olarak bir istişare toplantısı düzenledi. Toplantı, MESİAD Fahri Üyesi ve Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı’nın moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Toplantıya, MESİAD üyesi sanayici iş insanları, fahri üyeler, yönetim kurulu üyeleri ve eski dönem başkanları katıldı.

 

Tarih : 13 Şubat 2025 Perşembe 16:07   Okunma : 758

MESİAD Başkanı Adnan Gündoğdu, toplantının açılış ve selamlama konuşmasında, MESİAD’ın yeni döneminde yönetim kurulunda 7 sanayici temsilcinin bulunduğuna dikkat çekti. “Bizim dönemimizde kayıt olan üyelerin 20’si sanayicidir ve toplamda 68 sanayici üyemiz bulunmaktadır. Bu nedenle, sanayi odası kuruluşu konusunun bizleri yakından ilgilendirdiğini ve bu toplantının gerekliliğini vurgulamak istiyorum. Sizlerin fikirleri bizim için oldukça değerlidir” dedi.

Toplantının moderatörü Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, sanayi odalarının yapısına dair genel bilgiler paylaşarak, “Türkiye’de 12 tane sanayi odası bulunmaktadır. Mersin, sanayi ve bilişim alanlarındaki GSMH oranları itibariyle Türkiye’de 17. sırada yer almaktadır. Oda kuruluşu için gerekli olan prosedürleri ve yasal gereklilikleri dikkate almalıyız” ifadelerini kullandı.

Toplantıda katılımcıların görüşleri alındı;

Arbel Kurucu Yönetim kurulu Başkanı, Mahmut Arslan, sanayi odasının gerekliliğine vurgu yaparak, “Sanayiciler olarak kendimizi bu sektörden soyutlayamayız. Ancak, sanayi odasının kurulamayış nedenlerinden biri de organize sanayi bölgelerinin mevcut durumu ve maliyetlerdir” dedi.

MESİAD Başkanlar Kurulu Başkanı Mustafa Güler, “MESİAD bu konuda öncü bir rol oynamalıdır. Deniz Ticaret Odası’nın kurulmasında da benzer süreçler yaşanmıştı. Sanayi ve ticaret birbirinden farklı alanlardır ve sanayi odasının ayrı bir yapıda bulunması gereklidir” diye konuştu.

MESİAD Onursal Başkanı Musa Timur, sanayi odası kurulma sürecinde yaşanan engelleri anlatarak, “20 yıl önce de benzer girişimlerde bulunduk ancak noter onaylı imzaların iptali gibi engellerle karşılaştık. Ancak bu sefer girişimimizi büyük bir ekip ile yürütecek ve bütün paydaşlarla ortak hareket edeceğiz, bu süreçte herhangi bir kurum adına değil şahsım adına Mahmut bey’in ve projesinin destekçisiyim, bugün bu toplantıyı düzenleyen MESİAD yönetim kuruluna teşekkürlerimi ifade ediyorum.” dedi.

MESİAD fahri Üyesi Süleyman Türkel, “Deniz Ticaret Odası kurulumunda da büyük zorluklarla karşılaşmıştık. Sanayi odasının kurulumu konusunda da benzer engellerin olacağını biliyoruz. MTSO gibi yerel kuruluşlarla iş birliği yaparak bu süreci yönetmeliyiz” diye konuştu.

MESİAD Fahri üyesi Abdullah Ayan, “Sanayi odası girişimleri 1970’lerden bu yana devam eden bir konudur. Ancak bu sürecin başarıya ulaşması için sadece sanayicilerin değil, siyaset ve kamu yönetimi ile de koordinasyon sağlanmalıdır” şeklinde konuştu.

MESİAD önceki dönem başkanlarından Mehmet Deniz ise “Sanayi Odası kurulumu gerçekleşebilir ancak yöntemin doğru belirlenmesi gerekmektedir. Taşra bölgeler de bu sürece dahil edilmelidir” dedi.

Kapanış Konuşmasını yapan, MESİAD Başkanı Adnan Gündoğdu, ” MESİAD’ın bir fikir kulübü olduğunu hatırlatmak istiyorum. Yönetim kurulu ile istişare ederek alıyoruz bütün kararlarımızı. MESİAD Sadece sanayide değil diğer alanlarda da vardır. Biz MESİAD olarak kentimiz için başarılı olan her fikri destekliyoruz, bugün bu önemli toplantıya katılım sağlayan tüm üyelerimize ve yönetim kurulumuza ayrıca teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Toplantı, katılımcıların görüş ve önerileri ile sona erdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA