25 Haziran 2026 Perşembe

16:50   MURAT EMIR’DEN NATO ZIRVESI’NDE AKREDITASYON UYGULAMASıNA ELEŞTIRI: "BU OHAL, BU SıKıYÖNETIM NEREYE KADAR SÜRECEK?"   16:48   CHP, SOSYAL MEDYA YASASı’NıN IPTALI ISTEMIYLE AYM’YE BAŞVURDU   16:44   DILEK İMAMOĞLU: ADALET IÇIN ARTıK KAYBEDILECEK BIR SAATIMIZ BILE YOK   16:42   NATO’DAN "AKREDITASYON" AÇıKLAMASı: "EV SAHIBI ÜLKENIN GÖRÜŞLERINE BAŞVURULUR"   16:40   İZMIR’DE SON 3 AYDA 5 BELEDIYE BAŞKANıNA OPERASYON YAPıLDı   15:25   MSB: ASTSUBAY KENAN ŞAHIN ŞEHIT OLDU   15:19   GAZETECI TEVFIK YENER YAŞAMıNı YITIRDI   15:16   CHP’LI VEKILLERDEN GÖZALTı TEPKISI: "FETULLAHÇıLARıN YAPMADıKLARıNı YAPıYORLAR"   15:14   DEM PARTILI ÇIÇEK, NATO ZIRVESI GÖZALTıLARıNı VE ÖNLEMLERINI BAKAN ÇIFTÇI’YE SORDU   11:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN AKDENIZ ILÇESI MUHTARLARıNA ÖZEL PROGRAM   10:51   MERSIN KENT KONSEYI’NDE YENI DÖNEM   10:50   MESKİ YATıRıMLARı ULUSLARARASı HEYET TARAFıNDAN YERINDE INCELENDI   20:01   MERSIN’DE KRITIK YAZ ALARMı: ORMANLıK ALANLARA GIRIŞ YASAKLANDı, KADıNLAR HAREKETE GEÇTI!   18:48   A MILLI ERKEK VOLEYBOL TAKıMı, ÇIN’I 3-0 MAĞLUP ETTI   18:46   CHP GRUP BAŞKANVEKILI MURAT EMIR’DEN ERDOĞAN’ıN AÇıKLAMALARıNA TEPKI   18:44   CHP IL BAŞKANLARıNDAN GENEL MERKEZ’E: “GÖREVDEN ALMALARıNıZı, IHRAÇLARıNıZı TANıMıYORUZ”   18:42   NEW YORK’TA ZOHRAN MAMDANI’NIN DESTEKLEDIĞI SOL ADAYLAR ÖN SEÇIMI KAZANDı   15:38   CHP MALATYA’DA KAPı KRIZI: GENÇLIK KOLLARı "HAIN" YAZıLı DEV POSTER ASTı   15:37   CHP’DEN TEK CÜMLEYLE ISTIFA EDEN NIMET ÖZDEMIR, AK PARTI’YE KATıLDı   15:35   AHMET DAVUTOĞLU: "EĞER BIR YERE KENYA VE GÜNEY KORE DAVET EDILIYOR DA TÜRKIYE EDILMIYORSA VAH HALIMIZE"  
 
     
   

Malatya İkizceliler, Mersin`den seslendi: "Topraklarımızı geri istiyoruz"


Mersin Haçovalılar Derneği üyeleri, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında afet konutları yapılan Malatya`nın Yeşilyurt ilçesine bağlı İkizce (Haçova) Mahallesinde uygulanan “Resen Kamulaştırmasız El Koyma Suretiyle Tescil” kararını protesto etti. Haçovalılar, “Evimiz satılık değildir. Topraklarımızı geri istiyoruz” dedi.

 

Tarih : 4 Mart 2025 Salı 12:58   Okunma : 1051

Mersin Haçovalılar Derneği üyeleri, deprem sonrasında özel mülklerine ve hayvancılık yaptıkları meralarına uygulanan “Resen Kamulaştırmasız El Koyma Suretiyle Tescil” kararını dernek binası önünde bir açıklama yaparak protesto etti.

Eylemde dernek üyeleri, “İkizce`de talana hayır”, “Ata topraklarımızdaki talana hayır”, “İkizce yalnız değildir”, “Yaşam alanlarımıza, kültürümüze dokunma”, “Köyümüz satılık değildir” yazılı dövizler taşıdılar.

Mersin Haçovalılar Derneği Başkanı Hüseyin Yazı, açıklamasında şunları söyledi:

“Deprem yıkımının en fazla olduğu Malatya, Adıyaman, Maraş ve Hatay`da kentsel dönüşüm adı altında bölge halkı haksız bir durumla karşı karşıya kalmıştır.  İkizce halkı sesini ilgili kurumlara ve bakanlıklara duyurmakta güçlük yaşamakta. Anayasanın 35. Maddesiyle güvence altına alınan mülkiyet hakkımızı açıkça ihlal etmekte olup binlerce hak sahibinin maddi ve manevi anlamda büyük mağduriyet yaşamasına neden olacaktır. Resen, kamulaştırmasız el koyma işlemi hem mülkiyet hakkımıza zarar vermekte hem de hak sahibi olarak bizleri herhangi bir bilgilendirme ve uzlaşma sürecinden mahrum koymaktadır. El koyma işleminin ivedilikle durdurulması ve iptali, el konulan tapuların hak sahiplerine iade edilmesini talep ediyoruz. Şeffaf, adil, yapıcı, en hızlı şekilde hayat bulmasını bekliyoruz. İkizce`deki talana hayır diyoruz. Evimiz satılık değildir. Topraklarımızı geri istiyoruz. Ata topraklarımızı size vermeyeceğiz.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA