20 Eylül 2026 Pazar

11:28   ALMANYA’DA SANDıK BAŞıNDA KRITIK GÜN: MERZ’IN KADERI BERLIN VE MECKLENBURG SEÇIMLERINE BAĞLı!   11:20   DÜNYANıN GÖZÜ MOSKOVA’DA! UKRAYNA SAVAŞıNıN GÖLGESINDE İLK SEÇIM: SANDıKTAN NE ÇıKACAK?   11:15   SILIFKE’DE 36 YıLLıK SU ÇILESI SONA ERDI! MUHTAR VE MAHALLELI GÖZYAŞLARıNı TUTAMADı   10:20   YUMURTALıK’TA ZABıTADAN KAPSAMLı SAHA OPERASYONU! OKUL KANTINLERI VE İŞ YERLERI MERCEK ALTıNDA   09:50   AZIZ AYTEK RAKAMLARı AÇıKLADı: ’SÜRDÜRÜLEBILIR BAŞARı İÇIN DESTEK ŞART’   09:30   ’NEFES ALAMıYORSANıZ MERSIN SAHILINE GELIN!’ MUHTARLARDAN TÜM KENTE ÇAĞRı   02:56   TARIHI DERBIDE FıRTıNA KOPTU: TRABZONSPOR, PAPARA PARK’TA GALATASARAY’ı FARKLı GEÇTI!   10:40   CHP’LI DÖNMEZ,GAZILERIMIZIN BAĞıMSıZLıK MEŞALESI, GELECEĞIMIZI AYDıNLATMAYA DEVAM EDIYOR   10:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı’NA ÖZEL BISIKLET VE TAMIR EĞITIMI   10:11   AHMET SERKAN TUNCER’DEN CHP YÖNETIMINE ’HUKUKSUZLUK’ FERYADı: ’HIKÂYEM BIR MAKAMLA BAŞLAMADı, MASADA SILINEMEZ!’   08:31   GENÇLIK KAHRAMANLARıNıN İZINDE: ’GAZILERIMIZ GELECEĞIMIZIN İLHAM KAYNAĞıDıR’   08:16   VATAN SıZE, MINNET HEPIMIZE BORÇ: CHP’LI MÜSLÜM ÖZEL’DEN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ MESAJı   08:06   TARIHI SORUMLULUK, BITMEYEN MINNET: YENIMAHALLE’DEN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ’NDE ANLAMLı MESAJ   07:44   BAŞKAN ADEM ÇETIN’DEN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ MESAJı   07:41   MERSIN BALYANLıLAR DERNEĞI’NDEN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ MESAJı: ’MINNETIMIZ SONSUZDUR’   07:15   CHP’LI KAYTAŞ’DAN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ MESAJı   07:05   CHP’LI ERCAN MUTLUAY’DAN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ MESAJı   06:55   CHP’LI BAŞKAN YARDıMCıSı KEKLIK,19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ KUTLU OLSUN!   05:49   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı ÖZCAN,GAZILERIMIZ BAĞıMSıZLıĞıMıZıN VE İRADEMIZIN YıLMAZ BEKÇILERIDIR..   05:40   CHP MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE MECLIS ÜYESI AKBAŞ’TAN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ MESAJı  
 
     
   

İş insanı Mehmet Cengiz, Sözcü Gazetesi`nin 26 yazarı ve muhabiri hakkında suç duyurusunda bulundu


İş insanı Mehmet Cengiz, Cengiz Holding`in aldığı ihale ve doğaya zarar verdiğine ilişkin haberler yazan Sözcü gazetesinin 26 yazar ve muhabiri hakkında suç duyurusunda bulundu. Savcılık, Cengiz`in şikayetlerini haklı bulur dava açarsa gazeteciler hakkında 1 yıldan 4.5 yıla kadar, toplamda ise 17,5 yıla kadar ağır hapis cezalarıyla karşı karşıya kalacak.

 

Tarih : 14 Mart 2025 Cuma 11:11   Okunma : 1105

(ANKARA) - İş insanı Mehmet Cengiz, Cengiz Holding`in aldığı ihale veya doğaya zarar verdiğine ilişkin haberler yazan Sözcü gazetesinin 26 yazar ve muhabiri hakkında suç duyurusunda bulundu. Savcılık, Cengiz`in şikayetlerini haklı bulur dava açarsa gazeteciler hakkında 1 yıldan 4.5 yıla kadar, toplamda ise 17,5 yıla kadar ağır hapis cezalarıyla karşı karşıya kalacak.

Özellikle maden şirketleri ile doğaya zarar verdiği gerekçesi ile pek çok çevre haberine konu olan Cengiz Holdin`in sahibi iş insanı Mehmet Cengiz, Sözcü gazetesinin 26 gazetecisinden şikayetçi oldu ve her bir gazeteci için  17 yıla  kadar hapis cezası talep ettiği suç duyurusunda bulundu.

174 haber şikayet konusu oldu

Sözcü gazetesinden 26 yazar ve muhabirin yazdığı haber ve köşe yazılarının yer aldığı toplamda 174 ayrı haberden şikayetçi olan Mehmet Cengiz, Türk Ceza Kanunu`nun 7 ayrı maddesinden dava açılmasını istedi. Savcılık, Cengiz`in şikayetlerini haklı bulur ve dava açarsa gazeteciler, hakkında 1 yıldan 4.5 yıla kadar, toplamda ise 17,5 yıla kadar ağır hapis cezalarıyla karşı karşıya kalacak.

Konuya ilişkin konuşan ve hakkında yaptığı haber nedeniyle dava açılan muhabirlerden Evren Demirdaş, "Maalesef bu iktidar döneminde hiçbir gazeteci işini güvence altında yapamıyor çünkü iktidara yada kendisine yakın isimlerle ilgili yapılan haberlere zaman geçirmeksizin soruşturmalar, tazminat davaları hatta hapis cezalarıyla sonuçlanabiliyor. Türkiye`nin yakından tanıdığı bir kişi olan bir müteahhittin şirketinin aldığı milyonluk ihaleyi haberleştirdiğim için mesnetsiz suçlamalarla hakkımda soruşturma açılmasına hiç şaşırmadım çünkü artık bu absürtlüğe alıştık" dedi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA