17 Aralık 2025 Çarşamba

16:30   “YENIMAHALLE’DE YENI NESIL PARK: ŞEHIT EMRE ÖZTÜRK’ÜN ADı YAŞATıLıYOR”   16:20   ÇOCUK MECLISI SERTIFIKALARıNı BAŞKAN SEÇER’DEN ALDı   15:42   BIRLEŞIK KAMU-İŞ GENEL BAŞKANı YıLDıRıM: "BIZ BU KRIZIN SEBEBI DEĞILIZ, BEDELINI DE BIZ ÖDEMEYECEĞIZ. 19 ARALıK CUMA GÜNÜ IŞ BıRAKıYORUZ"   15:40   ÖZGÜR ÖZEL VE DURBAY AILESI, MANISA’DA TAZIYELERI KABUL EDIYOR   15:37   TBMM’DE BÜTÇE GÖRÜŞMELERI TAMAMLANDıKTAN SONRA GELECEK HAFTA 11. YARGı PAKETI GÖRÜŞÜLECEK   15:35   TBB BAŞKANVEKILI SEÇER: “DEMOKRASI BIR MIRAS DEĞIL EMEK ISTEYEN CANLı BIR YAPıDıR”   11:50   ÇYDD’DEN TÜRKAN SAYLAN’ıN DOĞUM GÜNÜNDE ZEYTIN İÇIN GÜÇLÜ ÇAĞRı: “BARıŞıN AĞACıNı GELECEĞE TAŞıYALıM”   10:53   MEZITLI’DE DAYANıŞMANıN SOFRASı BÜYÜYOR: AŞEVI 2025’TE 110 BINI AŞKıN SıCAK YEMEĞI KAPıLARA TAŞıDı   09:30   MERSIN’DE ÜCRETSIZ KAYNAK EĞITIMI İSTIHDAMA AÇıLAN KAPı OLDU   17:10   BAŞKAN SEÇER, GÜLŞAH DURBAY’ıN CENAZESINDE: “ACıNıZı PAYLAŞıYORUM”   15:20   “CHP AKDENIZ’DEN MANISA’YA VEFA: SEMIH PALAMUT’TAN BAŞKAN GÜLŞAH DURBAY İÇIN BAŞSAĞLıĞı”   13:52   TOROSLAR’ıN YAYLALARıNDA HIZMET SEFERBERLIĞI: ULAŞıMDA YENI DÖNEM   13:23   MERSIN’DE TUTKUNUN VE KADERIN OPERASı: “LA VIDA BREVE” SAHNEDE!   11:55   MANISA ŞEHZADELER BELEDIYE BAŞKANı GÜLŞAH DURBAY’A SON VEDA: “KALBIMIZDESIN”   10:15   AKDENIZ’DEN DÜNYA SOFRALARıNA: YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATı %44 ARTıŞLA REKORA KOŞTU   09:50   “MERSIN’DE KÜLTÜR POLITIKALARı MASAYA YATıRıLDı: BÜYÜKŞEHIR’DEN GÜÇLÜ DESTEK”   22:58   MERSIN TARıM FUARı’NDA BÜYÜK BULUŞMA: SEÇER’DEN TARıMıN GELECEĞINE NET MESAJLAR   22:45   “YENIŞEHIR BELEDIYESI, YEREL YÖNETIMLERDE HAK TEMELLI YÖNETIŞIME YÖN VERIYOR”   22:40   "VAHAP SEÇER’DEN GÜLŞAH DURBAY İÇIN TAZIYE MESAJı: ‘ACıMıZ BÜYÜK’"   12:55   “AHMET GÖK: ADıYAMAN’A BORCUMUZU ONURLU SIYASETLE ÖDEYECEĞIZ”  
 
     
   

Mersin Büyükşehir İtfaiyesi, vatandaşları bilinçlendirmeye devam ediyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin 7/24 esasıyla görev yapan İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, vatandaşların bilinçlenmesi için eğitim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Vatandaşlardan gelen talepler üzerine eğitim veren ekipler, son olarak AKUT iş birliğinde Mezitli`nin Soli Sitesi sakinlerine afet türlerine ilişkin eğitim verdi.

 

Tarih : 15 Mart 2025 Cumartesi 10:03   Okunma : 658

(MERSİN) - Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin 7/24 esasıyla görev yapan İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, vatandaşların bilinçlenmesi için eğitim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Vatandaşlardan gelen talepler üzerine eğitim veren ekipler, son olarak AKUT iş birliğinde Mezitli`nin Soli Sitesi sakinlerine afet türlerine ilişkin eğitim verdi.

Vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunması için Anamur`dan Çamlıyayla`ya kadar geniş bir coğrafyada görev yapan Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, vatandaşların bilinçlenmesi için eğitim çalışmalarını da sürdürüyor.

Vatandaşlardan gelen talepler üzerine eğitim veren ekipler, son olarak Arama Kurtarma Derneği (AKUT) iş birliğinde Mezitli ilçesinde yer alan Soli Sitesi sakinlerine afet türleri ile ilgili bilgi verdi. İlk olarak AKUT ekipleri tarafından deprem öncesinde, sırasında ve sonrasında kişilere düşen sorumluluklar ve yapılması gerekenler ele alındı. Ardından Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğü ekipleri site sakinlerini, yangın güvenliği ile ilgili konularda bilgilendirdi.

Site sakinlerine; yangın türleri, yangın öncesinde ve sırasında alınması gereken tedbirler ve yangın türlerine göre yangın tüpü kullanımı ile ilgili pratik bilgiler sunuldu. Eğitimin son bölümünde ise yangın söndürücüler kullanılarak yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirildi. Eğitimlerle vatandaşların olası yangın ve diğer afetlere hazır olmaları, aynı zamanda profesyonel müdahale ekipleri gelinceye kadar bu durumlar ile başa çıkabilmeleri hedefleniyor.

“Eğitimlerimizin amacı, yangınlara ve diğer afetlere karşı vatandaşlarımızı daha da bilinçlendirmek”

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürü Abdil Duru, eğitime ilişkin bilgi vererek, “Mezitli ilçemizde yer alan Soli Sitesi`nde eğitim faaliyeti gerçekleştirdik. AKUT ekipleri depremle, biz de yangınla ilgili site sakinlerini bilgilendirdik. Bizim yaptığımız eğitim faaliyetlerinin amacı, olası yangınlarda vatandaşı ilk müdahale için bilgilendirmek. Bu bilinç sayesinde hem itfaiye ekiplerinin olaya müdahale etme işi daha kolaylaşacak, hem de can ve mal kayıplarını en aza indirmiş olacağız” dedi.

İtfaiye teşkilatı olarak kamu kurum ve kuruluşlarına, okullara, birçok iş yerine eğitim verdiklerini ve bundan sonraki süreçte de bu eğitimlerin devam edeceğini sözlerine ekleyen Duru, “Mersin`de vatandaşlarımızın can ve mal kayıplarını en aza indirmek veya ortadan kaldırmak için gece gündüz çalışıyoruz. Hedefimiz, olası afet risklerine karşı vatandaşlarımızı daha bilinçli hale getirmek” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  Mersin Büyükşehir İtfaiyesi, Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Dairesi Başkanlığı, İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Başkan, Vahap seçer

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA