26 Nisan 2025 Cumartesi

18:43   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI... MERSIN`DE VATANDAŞLAR ALANA SıĞMADı; ARA SOKAKLAR, PENCELER VE ÇATıLARDAN MITINGI IZLEDI   18:18   SIVASSPOR SAHASıNDA ANTALYASPOR`U 2-0 MAĞLUP ETTI   17:43   DERVIŞOĞLU: “TÜRKIYE`NIN IHTIYAÇ DUYDUĞU ŞEY, ADAYLARı TASFIYE ETMEK, ONU BUNU HAPSE ATMAK DEĞILDIR"   17:08   AK PARTI SÖZCÜSÜ ÇELIK`TEN CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`IN AÇıKLAMALARıNA TEPKI...   16:55   İSTANBUL BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NE YÖNELIK OPERASYONDA IKINCI DALGA…DEM PARTI: "YENI GÖZALTı DALGASı, GÜNDEME GETIRILEN IDDIALARıN ZAMANLAMASı VE KAPSAMı BU OPERASYONUN SIYASI SAIKLERLE YÜRÜTÜLDÜĞÜNÜ GÖSTERIYOR"   16:52   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI… ALI MAHIR BAŞARıR: "ONURLU SIYASETÇILER MAHKEME SALONLARıNDA KIRLI KARARLARLA HESAPLAŞMAZ; RAKIPLERIYLE SANDıKTA HESAPLAŞıR"   16:49   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI… SEZGIN TANRıKULU: "AK PARTI`NIN DERDI DEPREM DEĞIL RANT"   16:47   VATIKAN`DA BIR DEVIR KAPANDı; PAPA FRANCESCO SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   16:46   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI… MÜZEYYEN ŞEVKIN: “HALKıMıZıN ERKEN SEÇIMLE BU IKTIDARıN TÜKENMIŞLIĞINE SON VERMESINI BEKLIYORUZ”   16:43   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI… ERHAN ADEM: "YÜREĞI OLAN, CESARETI OLAN ERKEN SEÇIM SANDıĞıNı BU MILLETIN ÖNÜNE GETIRIR"   16:34   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "ANANı DA AL GIT` DIYEN CUMHURBAŞKANı GIBI DEĞIL; `KÖYLÜ MILLETIN EFENDISIDIR` DIYEN ILK CUMHURBAŞKANı GIBI BIRISI, İMAMOĞLU ÇIFTÇIYI YENIDEN MILLETIN EFENDISI YAPACAK"   16:31   GÖZALTıNA ALıNAN İSKİ GENEL MÜDÜRÜ BAŞA`NıN EPIKRIZ RAPORU: HASTAYA OPERASYON GEREKLILIĞI KONUSUNDA BILGI VERILDI   16:31   TARSUS BELEDIYESI EKIPLERI, AŞıRı YAĞıŞ SONRASı SAHAYA INDI   16:03   SAZLıDERE BARAJı HAVZASıNDAKI YAPıLAŞMA... İSKİ: “İSTANBUL`A SU TEMIN EDILEN IÇME SUYU HAVZASı IÇIN ZARARLı YAPı STATÜSÜNDE OLDUĞU, IZIN VERILEBILMESININ MÜMKÜN OLMADıĞı...”   15:50   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "HEPIMIZ BILIYORUZ KI MESELE YOLSUZLUK DEĞIL, MESELE KANAL İSTANBUL`SUZLUK. KANAL İSTANBUL YOKSA TAYYIP ERDOĞAN YOK. ONUN IÇIN SALDıRıYOR ARKADAŞLARıMıZA"   15:28   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "MILLETTEN KORKANA, SANDıKTAN KAÇANA IKTIDAR DEMEK MÜMKÜN DEĞILDIR"   15:17   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI… ZEYDAN KARALAR: "SUÇ ISNAT ETMEK UĞRUNA INSANLAR IÇERI ALıNıRSA BU HUKUK DEVLETINDE OLMAMASı GEREKEN BIR ŞEY"   15:09   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI… MITINGE KATıLANLAR: "İMAMOĞLU`NU CUMHURBAŞKANı YAPACAĞıZ. DEMOKRASILERDE RAKIPLERI ELERSEN FAŞIZME DOĞRU GIDILIR``   14:49   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI… ASU KAYA: "BURADA ÜRETEN AMA KARŞıLıĞıNı ALAMAYAN KADıNLAR VAR"   14:47   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... İMAMOĞLU`NUN MESAJı: ``MERSIN`DEN YÜKSELEN BU SES, TÜM TÜRKIYE`NIN GELECEĞINI DEĞIŞTIRECEK"  
 
     
   

Saraçhane`deki mitingte konuşan üniversiteli genç: “Tek adam iktidarına karşı gençlik burada... Sindirme politikalarına geçit vermeyeceğiz”


İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu için Saraçhane`de yapılan mitingde İstanbul Üniversitesi öğrencisi Selinay Uzuntel söz aldı. Genç, “İnsanca bir yaşamı, eşit, özgür, demokratik bir ülkeyi kurmak için kolları sıvıyoruz. Ne üniversiteye yönelik baskıya ne irademizin gasp edilmesine ne de türlü sindirme politikalarına geçit vermeyeceğiz. Bugün birçok üniversiteden arkadaşlarımızla akademik boykot kararı aldık. Ders yok, boykot var. İstanbul Üniversitesi`nden ODTÜ`ye, Dokuz Eylül`den Kocaeli`ye memleketin dört bir meydanında irademize sahip çıkıyoruz dedik. Tek adam iktidarına gençlik burada dedik." diye konuştu.

 

Tarih : 22 Mart 2025 Cumartesi 08:58   Okunma : 389

Haber: ÇAĞATAN AKYOL - Kamera: UMUT EMRE GÖKBULUT

(İSTANBUL) İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu için Saraçhane`de yapılan mitingde İstanbul Üniversitesi öğrencisi Selinay Uzuntel söz aldı. Genç, “İnsanca bir yaşamı, eşit, özgür, demokratik bir ülkeyi kurmak için kolları sıvıyoruz. Ne üniversiteye yönelik baskıya ne irademizin gasp edilmesine ne de türlü sindirme politikalarına geçit vermeyeceğiz. Bugün birçok üniversiteden arkadaşlarımızla akademik boykot kararı aldık. Ders yok, boykot var. İstanbul Üniversitesi`nden ODTÜ`ye, Dokuz Eylül`den Kocaeli`ye memleketin dört bir meydanında irademize sahip çıkıyoruz dedik. Tek adam iktidarına gençlik burada dedik." diye konuştu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun gözaltına alınmasına karşı Saraçhane`de başlatılan nöbet sürüyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel`in çağrısıyla yapılan mitingde İstanbul Üniversitesi öğrencisi Selinay Uzuntel de söz aldı.

İstanbul`un her yerini 3 gündür direniş alanına çevirdiklerini belirten Uzuntel, şunları söyledi:

“İstanbul Üniversitesi`nden ODTÜ`ye, Dokuz Eylül`den Kocaeli`ye memleketin dört bir meydanında irademize sahip çıkıyoruz dedik. Tek adam iktidarına gençlik burada dedik. Bu memleketin gençliği var; hukuksuzluğa, adaletsizliğe, eşitsizliğe, kayyumlara karşı duran bir gençliği var. Eşit bir eğitim için yıllardır yürüttüğümüz mücadelemiz, bugün üniversitelerin sarayın arka bahçesi hâline getirmeye çalışanlara karşı yurdun dört bir yanında birleşti. Denizlerden aldığımız cesaretle, Gezi`den aldığımız direniş mirasıyla Beyazıt Meydanı`nı doldurduk. Saraçhane`ye binlerce öğrenci sel olduk aktık. Bu meselenin sadece İmamoğlu`na yönelik bir mesele olmadığını günlerdir söylüyoruz. Bugün buradaki bu kalabalık olarak şu sözü veriyoruz. İnsanca bir yaşamı, eşit, özgür, demokratik bir ülkeyi kurmak için kolları sıvıyoruz. Ne üniversiteye yönelik baskıya ne irademizin gasp edilmesine ne de türlü sindirme politikalarına geçit vermeyeceğiz. Bugün birçok üniversiteden arkadaşlarımızla akademik boykot kararı aldık. Ders yok, boykot var.

“Bu düzenden alacağımız yeni bir hayat var”

Direniş var, derslere girmiyoruz. Boykota çıkıyoruz. Bugün buradan tüm üniversitelere çağrımızdır. Kampüslerimizi direniş alanına çevirelim. Üniversite bileşenleriyle akademik boykotu memleketin dört bir yanından büyütme iradesini gösterelim. Biz buraya kolay gelmedik. Barikatları yıktık da geldik. Taksim`e yürümek için irade de gösterdik ama onlar bize yıllardır Taksim`i yasaklıyor. Onlar bize Taksim`i yasaklıyorsa o zaman biz de üniversitelerimizde olduğu gibi, tıpkı memleketin dört bir yanında çıkılmaz denilen sokaklara çıktığımız gibi, yıkılmaz denilen barikatları yıktığımız gibi her yeri Taksim alanına çevireceğiz. Son bir çağrı hayatı var edenlere, işçilere, emekçilere ve tüm halkımıza. Biz gençlik olarak kırdık, yolu açtık. Şimdi sıra hayatı hep birlikte yeniden üretmede, birleşmede, bu mücadeleyi büyütmede. Bugün aldığımız kararı yeniden söyleyelim. Hayatı durduruyoruz. Tüm halkımıza da sesleniyoruz. Gelin, hayatı hep birlikte durduralım. Bu düzenden alacağımız yeni bir hayat var. İnsanca yaşanacak bir düzeni hep birlikte kurmak için kolları birlikte sıvayalım. Pazartesi günü hayatı durdurmaya başlıyoruz.”

Çelik: Bu mikrofon her gün gençlere açık olacak

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de “3 gündür buradayız. Gece-gündüz buradayız. Ekrem İmamoğlu görevine dönene kadar burada olmaya devam edeceğiz. Bu mikrofon, her gün öğrencilere, gençlere açık olacak” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA