12 Ocak 2026 Pazartesi

22:58   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN KÖKSAL AILESINE DESTEK: ‘GEÇMIŞ OLSUN’ ZIYARETI”   17:35   “DENIZLI MEYDANı ‘İSTIFA’ SESLERIYLE YANKıLANDı: ÖZEL’DEN TÜRKIYE’YE YÖNETIM MESAJı”   15:59   12 PARTI’DEN HALEP ÇıKıŞı: “SAVAŞ SUÇLARı DURDURULSUN, HALKLARıN BARıŞı KAZANSıN”   10:17   “VERGI VE SGK BORCU OLAN ESNAF SISTEM DıŞıNA İTILIYOR”   10:11    “BEYAZ BASTONLA BIR ADıM: MERSIN’DE EMPATI DENEYIMI”   22:47   MERSIN GAZETECILER CEMIYETI’NDEN 10 OCAK MESAJı: “GAZETECILIK KAMU ADıNA SORUMLULUK GEREKTIRIR”   19:38   “ÜLKE TARıMSıZ, TARıM MÜHENDISSIZ OLMAZ: 180 YıLLıK EĞITIM GELENEĞI ALARM VERIYOR”   17:02   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI 2025 YıLıNDA İKLIM VE SıFıR ATıK YÖNETIMINDE ÖNE ÇıKTı   17:01   TARSUS GERI DÖNÜŞÜM ATÖLYESI’NDE HER MALZEME DEĞER KAZANıYOR    16:55   CHP MERSIN İL GENÇLIK KOLLARı: KYK BURSU, ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERININ IHTIYAÇLARıNı KARŞıLAMAK ZORUNDADıR!   16:52   KORAL ÖMÜR’DEN 10 OCAK ÇALıŞAN GAZETECILER GÜNÜ MESAJı   16:47   MESİAD BAŞKANı ADNAN GÜNDOĞDU’DAN 10 OCAK ÇALıŞAN GAZETECILER GÜNÜ MESAJı   16:30   MERSINLI EMEKLILERDEN OTURMA EYLEMI   17:05   “MERSIN’DE ORGANIK TARıM SERTIFIKASı ÜRETICININ KAZANCıNı VE DOĞAYı GÜÇLENDIRIYOR”   16:45   “RAMAZAN ÖKSÜZ: BASıN VE STK’LARLA İSTIŞARE ÖNCELIĞIMIZ”   16:39   “GAZETECILER GERÇEĞIN VE DEMOKRASININ SAVUNUCUSU”   16:32   BAŞKAN NECMI AĞAOĞLU’NDAN 10 OCAK GAZETECILER GÜNÜ MESAJı   16:28   DEVRIMCI EMEKLILER SENDIKASı’NDAN CHP’NIN "MECLIS’I TERKETMEME" EYLEMINE DESTEK   16:11   MARDIN’DE 16 YAŞıNDAKI MELEK AYHAN’DAN GÜNLERDIR HABER ALıNAMıYOR. NAZMIYE AYHAN: "HER YERDE SENI ARıYORUM KıZıM"   16:10   ÖZGÜR ÖZEL: YOLLARA GEÇIŞ GARANTISI VAR, EMEKLIYE GEÇIM GARANTISI YOK  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer: "Her birinizin acısı, yüreğimizde bir sızı, alnımızda bir onur nişanesidir"


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programında şehit aileleri, gaziler ve gazi aileleri ile bir araya geldi. Seçer, programda yaptığı konuşmada, "Her birinizin acısı, yüreğimizde bir sızı, alnımızda bir onur nişanesidir" dedi. 

 

Tarih : 24 Mart 2025 Pazartesi 09:41   Okunma : 622

(MERSİN)- Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programında şehit aileleri, gaziler ve gazi aileleri ile bir araya geldi. Seçer, programda yaptığı konuşmada, "Her birinizin acısı, yüreğimizde bir sızı, alnımızda bir onur nişanesidir" dedi. 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programında şehit aileleri, gaziler ve gazi aileleri ile bir araya geldi. İftar programına, Başkan Seçer`in yanı sıra Mersin Valisi Atilla Toros ve eşi Dudu İrem Toros, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ali Tuna Baysal, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Gülcan Kış, CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır ve eşi Hatice Çakır, Mersin Barosu Başkanı Gazi Özdemir, Mersin İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy ve eşi Ünzile Atasoy, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Oğuz Bavbek ve eşi Yasemin Bavbek, Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ve eşi Meftun Karabörk, Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve eşi Senem Özyiğit, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Mersin Başkonsolosluğu Muavin Konsolos Evren Taşan, kent protokolü, dernek başkanları ile şehit aileleri, gaziler ve gazi aileleri katıldı. 

"Her birinizin acısı yüreğimizde bir sızı, alnımızda bir onur nişanesidir"

Başkan Seçer, konuşmasında, şehit ve gazi aileleri ile birlikte iftar yapmanın onurunu yaşadıklarını belirtti. Şehit ve gazi ailelerini ve gazileri kendilerine emanet olarak gördüklerini söyleyen Seçer, "Her birinizin acısı, yüreğimizde bir sızı, alnımızda bir onur nişanesidir.  Şunu tüm kalbimle ifade etmek isterim ki; şehitlerimizin emaneti ailelerimiz ve gazilerimiz; sizler, başımızın tacısınız" dedi.

"Size sahip çıkmak sadece görevimiz değil vefa borcumuzdur"

Vatanın sadece bir toprak parçası olmadığını vurgulayan Seçer, "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Üzerinde özgürce yaşayabildiğimiz bu topraklar, aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin kanıyla, teriyle yoğrulmuştur. Bu yüzden bizler için her biriniz, bu ülkenin onurunu omuzlarında taşıyan kahramanlarımızın ailelerisiniz. Aziz şehitlerimizin emanetine sahip çıkmak, gazilerimizin onurlu yaşamlarını desteklemek sadece görevimiz değil, aynı zamanda en büyük vefa borcumuzdur" ifadelerini kullandı. 

"Şehit ve gazi ailelerimizin yanında olmak bizim için gönül işidir"

Seçer, şehit ve gazi aileleri ile gazilerin hayatlarını kolaylaştırmak ve her zaman yanlarında olmak için çalıştıklarını söyledi. Bunun için göreve geldiklerinde ilk olarak şeflik düzeyinde hizmet veren birimi Şehit Aileleri ve Gazi Hizmetleri Şube Müdürlüğü statüsüne aldıklarını hatırlatan Seçer, "Şehit ve gazi yakınlarımızın her türlü ihtiyacında yanlarında olmak, sosyal ve psikolojik destek sağlamak, özel günlerde hatırlamak ve hatırlatmak bizim için bir görevden çok bir gönül işidir. Yine, Harp Malülü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği`nin talebi üzerine, Toroslar Belediyemizden tahsisini aldığımız, Sağlık Mahallesi`nde bulunan 4 bin 250 metre karelik Adnan Kahveci Parkı`nın içerisinde bulunan mevcut binanın yapımını başlattık. İş birliği içerisinde süratle yapıyoruz ve kısa süre içerisinde hizmet veren çok güzel ve özel bir dernek binası haline gelecek" diye konuştu. 

"Ülkemizi daha da ileriye taşımaya kararlıyız"

Seçer şöyle devam etti:

"Acınızı dindiremeyiz, aziz şehitlerimizin eksikliğini kapatamayız ama sizlere her daim sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Emanete sadakat, geçmişe vefa ile olur. Biz de hem geçmişe vefamızı hem de size olan bağlılığımızı her fırsatta göstermekten onur duyuyoruz. Şehitlerimizin ve gazilerimizin aziz hatırasını yaşatmak, onların fedakârlığını gelecek nesillere aktarmak hepimizin görevidir. Onların uğruna can verdikleri bu topraklarda bizler, birliğimizi ve kardeşliğimizi daha da güçlendirmeye, ülkemizi daha da ileriye taşımaya kararlıyız." 

"Bizler bir oldukça güçlüyüz ve huzurluyuz"

İftar sofralarının sadece yemek yenen yer değil, gönüllerin buluştuğu, kardeşliğin pekiştiği mekânlar olduğunun altını çizen Seçer, "Bu sofrada sizlerle birlikte olmak, bizim için hem bir onur hem de manevi bir güç kaynağıdır. Çünkü bizler, bir oldukça güçlüyüz ve huzurluyuz. Birliğimiz, dirliğimiz daim olsun. Ramazan ayı gönüllerimize bereket, ülkemize huzur getirsin. Şimdiden Ramazan Bayramımız kutlu olsun" dedi.

Seçer, son olarak başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete irtihal etmiş tüm şehitleri rahmet ve minnetle andı. Kahraman gazilere de şükranlarını sunan Seçer, hayatta olanlara sağlık, huzur ve uzun ömürler diledi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA