14 Mayıs 2025 Çarşamba

02:12   MUĞLA`NıN DATÇA ILÇESINE 155 KILOMETRE MESAFEDE 6.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDI   01:43   NUREDDIN YıLDıZ`ı PROTESTO ETTIKLERI IÇIN GÖZALTıNA ALıNAN ÖĞRENCILERE DESTEK OLMAK IÇIN DIYANET İŞLERI BAŞKANLıĞı`NA PANKART ASıLDı: PEDOFILIYE GEÇIT YOK   01:30   VELI AĞBABA`DAN AK PARTI`YE SÜREÇ TEPKISI: PKK`YLA BARıŞ YAPARKEN CHP`YE SAVAŞ AÇTıNıZ   01:12   GALATASARAY VE TRABZONSPOR, ZIRAAT TÜRKIYE KUPASı FINAL MAÇıNDA KARŞıLAŞACAK   01:01   CHP`LI KARABAT: ÇOCUK ISTISMARıNı SAVUNAN YOBAZA SES ÇıKARAN 97 BOĞAZIÇI ÜNIVERSITESI ÖĞRENCISI POLIS ŞIDDETIYLE GÖZALTıNA ALıNDı   23:05   İMAMOĞLU HAKKıNDA YENI SORUŞTURMA... GÖKHAN GÜNAYDıN, "SAVUNMANıN DOKUNULMAZLıĞıNA NE OLDU?"   23:04   İSTANBUL VALILIĞI, BOĞAZIÇI ÜNIVERSITESI`NDE NUREDDIN YıLDıZ`ı PROTESTO EDEN 97 KIŞININ GÖZALTıNA ALıNDıĞıNı AÇıKLADı   22:57   CHP LIDERI ÖZEL: NE KORKARıZ, NE SUSARıZ. YARıN SILIVRI`DE MEYDANDAYıZ!   22:45   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÇELIK: BOĞAZIÇI ÜNIVERSITESI`NDE GÖZALTıNA ALıNAN GENÇLERIMIZ IÇIN VATAN EMNIYET`TEYIZ   22:41   EĞITIM SEN İSTANBUL 6 NOLU ÜNIVERSITELER ŞUBESI, BOĞAZIÇI`NDE NUREDDIN YıLDıZ`ı PROTESTO EDEN EN AZ 45 ÖĞRENCININ GÖZALTıNA ALıNDıĞıNı DUYURDU   22:32   CHP`LI ÇIFTCI`DEN KURULTAY SORUŞTURMASıNA TEPKI: İÇI BOŞ, DELIL YOK   22:06   BOĞAZIÇI ÜNIVERSITESI`NDE “NURETTIN YıLDıZ” PROTESTOSU... BAYHAN: BOĞAZIÇI`NIN KAYYUM YÖNETIMI KAMPÜSE ÇEVIK KUVVET SOKTU, ÖĞRENCILER GÖZALTıNA ALıNDı, ÇOK SAYıDA ÖĞRENCI YARALANDı   20:58   İMAMOĞLU`NDAN SILIVRI`DE YAPıLACAK MITINGE DAVET: HÜRRIYET VE ADALET SLOGANLARı YANKıLANSıN HER YERDE   20:56   BOĞAZIÇI ÜNIVERSITESI`NDE "NUREDDIN YıLDıZ" PROTESTOSUNA POLIS MÜDAHALE ETTI, ÇOK SAYıDA ÖĞRENCI GÖZALTıNA ALıNDı   20:08   HAKIMLIK IFADESI SUÇ SAYıLDı.... İMAMOĞLU, HAKKıNDA AÇıLAN YENI BIR SORUŞTURMA NEDENIYLE YARıN IFADE VERECEK   17:03   PKK KONGRESINDEN SONRA ÖCALAN`DAN ILK MESAJ: “ALıNAN KARARLARı VE ÖNÜMÜZDEKI DÖNEME ILIŞKIN MESAJLARı SAYGıYLA SELAMLıYORUM”   16:50   SOMA MADEN FACIASıNıN 11`INCI YıLı... CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, MADENCILER IÇIN DÜZENLENEN MEVLIT PROGRAMıNA KATıLDı   16:37   CHP`LI ADEM`DEN 2025 YıLı IÇIN AÇıKLANAN YAŞ ÇAY ALıM FIYATLARıNA TEPKI: "BU FIYAT, ÜRETICININ SıRTıNA YÜK BINDIRMEKTEN BAŞKA BIR ANLAM TAŞıMıYOR"   16:17   SOMA MADEN FACIASıNıN 11`INCI YıLı... ÖZGÜR ÖZEL: "BIRILERININ ‘TELEF EDILMEMESI` IÇIN SOMA`YA ADALET GELMESI LAZıM"   16:04   CHP`LI BULUT`TAN, DEPREMDE 35 KIŞININ ÖLÜMÜNDEN SORUMLU TUTULAN SANıĞıN TRT`YE DAVET EDILMESINE TEPKI: “NE HALE GETIRDINIZ KOSKOCA TRT`YI. YAZıKLAR OLSUN”  
 
     
   

Dervişoğlu: “Türkiye`nin ihtiyaç duyduğu şey, adayları tasfiye etmek, onu bunu hapse atmak değildir"


 İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, “Türkiye`nin ihtiyaç duyduğu şey kutuplaşmak, kim cumhurbaşkanı olacak tartışmasına bakarak adayları tasfiye etmek, onu bunu hapse atmak, bir siyasi partinin önünü kapatmak, öbürünün önünü açmak için yapılmış entrikalar değildir. Türkiye`de ihtiyaç duyulan şey milletin birleştirilmesidir o da ancak merkez siyasetin inşasıyla olur” dedi.

 

Tarih : 26 Nisan 2025 Cumartesi 17:43   Okunma : 218

(RİZE) - İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, “Türkiye`nin ihtiyaç duyduğu şey kutuplaşmak, kim cumhurbaşkanı olacak tartışmasına bakarak adayları tasfiye etmek, onu bunu hapse atmak, bir siyasi partinin önünü kapatmak, öbürünün önünü açmak için yapılmış entrikalar değildir. Türkiye`de ihtiyaç duyulan şey milletin birleştirilmesidir o da ancak merkez siyasetin inşasıyla olur” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Rize`de partisinin genişletilmiş İl Divan toplantısına katıldı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi`nin 50 artı 1 oyun alınması için kurulan ‘pazarlık partilerinin` olduğunu belirten Dervişoğlu, “Hayatım boyunca onlarla olmadım, bu saatten sonra da olmayacağım. Pazarlayıcılarla, pazarlıkçılarla, ihanete aparat olanlarla ve bozguncuk yapanlarla asla bir arada olmayacağım” dedi.

Türk siyasetinin ağabeyi var Allah`ın izniyle, bana sahip çıkmanızı istiyorum”

Siyasetin ‘ağabeyi` olmak istediğini söyleyen Dervişoğlu, “Siyasetin her şeyi vardı. Geçmiş dönemleri hatırlayın. Babası vardı Süleyman Demirel. Siyasetin Karaoğlan`ı vardı Bülent Ecevit. Siyasetin tonton amcası vardı Turgut Özal. Memleketiniz evladı Mesut Yılmaz vardı. Başbuğ Alparslan Türkeş`i vardı. Hocası vardı siyasetin Necmettin Erbakan. Bunlara sıfatları siz verdiniz. Eğer cenabı Allah nasip eder, siz de güç ve destek verirseniz şimdi de Türk siyasetinin ağabeyi var Allah`ın izniyle, bana sahip çıkmanızı istiyorum” ifadelerini kullandı.

“Erdoğan`la bizim bir tek Allah`ımız bir”

Konuşma esnasında bir partilinin “Erdoğan`a yanaşma da hangi Rizeliye yanaşırsan yanaş” demesi üzerine Dervişoğlu, “Yanaşacağım Rizeliyi tanımasaydım Rize`ye gelir miydim? Yine de hemşehriniz olması sebebiyle kelimelerimi ona karşı da özenle seçmek durumundayız. Tayyip Erdoğan`la bizim bir tek Allah`ımız bir. Ama ne yapayım ki o da hemşehriniz yani” diyerek yanıt verdi.

“Türkiye`de ihtiyaç duyulan şey milletin birleştirilmesidir o da ancak merkez siyasetin inşasıyla olur”

Dervişoğlu, şunları söyledi:

“Süleyman Demirel`in doğrularının, Ecevit`in doğrularının, Erbakan`ın doğrularının, Özal`ın doğrularının ve Türkeş`in doğrularının ayak izine basarak yeniden merkezi inşa etmek için bir yolculuk yapıyorum. Türkiye`nin ihtiyaç duyduğu budur. Siyasi fanatizm değildir Türkiye`nin ihtiyaç duyduğu şey. Türkiye`nin ihtiyaç duyduğu şey kutuplaşmak değildir. Türkiye`nin ihtiyaç duyduğu şey kim cumhurbaşkanı olacak tartışmasına bakarak adayları tasfiye etmek, onu bunu hapse atmak, bir siyasi partinin önünü kapatmak, öbürünün önünü açmak için yapılmış entrikalar değildir. Türkiye`de ihtiyaç duyulan şey milletin birleştirilmesidir o da ancak merkez siyasetin inşasıyla olur. Onu yapabilecek bir tek parti vardır o da İYİ Partidir. Bunu gerçekleştirecek bir tek lider vardır o da Müsavat Dervişoğludur. İddialı söylüyorum. Hem iddialı söylüyorum hem de kararlı söylüyorum” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA