1 Haziran 2026 Pazartesi

23:03   DEVLER LIGI’NDE TARIHI GECE: ŞAMPIYONLAR LIGI KUPASı SAHIBINI BULDU!   22:17   İSTANBUL BAROSU’NDAN ’GEZI’ AÇıKLAMASı: "SEÇME VE SEÇILME HAKKıNı ORTADAN KALDıRMAYA KADAR VARDı!"   21:57   GEZI’NIN YıL DÖNÜMÜNDE TKP BEŞIKTAŞ’TA AÇıKLAMA YAPTı: "SAHTE HESAPLAŞMALARDAN KURTULMALıYıZ"   21:55   GEZI’NIN 13. YıLıNDA TAKSIM’DE AÇıKLAMA: GEZI, SADECE BIR PARK DEĞIL ADALET TALEBIDIR   21:49   TBMM’DE ÖZGÜR ÖZEL’IN BAŞKANLıĞıNDA MYK TOPLANTıSı... ZEYNEL EMRE: YARıNDAN ITIBAREN OLAĞANÜSTÜ KURULTAY IÇIN IMZA TOPLAMAYA BAŞLAYACAĞıZ   10:30   DILEK KAYA İMAMOĞLU’NDAN ANKARA MESAJı: ’ASLA YALNıZ DEĞILDIR!’   21:02   ANKARA’DA TARIHI GÜN! GÜVENPARK’TAN ANıTKABIR’E ON BINLERIN YÜRÜYÜŞÜNDE BARIKATLAR YıKıLDı: ÇELENK KRIZINE ÖZGÜR ÖZEL’DEN FLAŞ HAMLE!   20:46   AVRUPA’DAN ANKARA ÇıKıŞı! ÖZGÜR ÖZEL’E DESTEK VERDILER: ’SINDIRILMEYI REDDEDEN BIR ÜLKENIN SESI...’   18:35   SIYASET KULISLERINI SALLAYAN İDDIA: CHP SEÇIMLERE GIREMEME RISKIYLE KARŞı KARŞıYA! O TARIHE DIKKAT...   17:38   SIYASET ÇALKALANıYOR! ÖZGÜR ÖZEL’DEN MEYDANDA ŞOK SÖZLER: ’BU ERDOĞAN ILE MILLETIN MESELESIDIR!’   16:48   CHP GENEL MERKEZI’NDE DEPREM ETKISI: KEMAL KıLıÇDAROĞLU ’HELALLEŞME VE HESAPLAŞMA’ DIYEREK FITILI ATEŞLEDI! "KOYNUMDA BESLEDIĞIM..."   10:30   ESKI GENEL BAŞKANDAN ÖZGÜR ÖZEL İÇIN FLAŞ AÇıKLAMA: ’İNANCıM SONSUZ...’   10:13   MERSIN’DE BAYRAM SONRASı BÜYÜK SEFERBERLIK! 13 İLÇEDE AYNı ANDA DÜĞMEYE BASıLDı: KOKUDAN VE SINEKLERDEN ESER KALMAYACAK!   10:11   CHP’DE KAZAN KAYNıYOR! ÖZGÜR ÖZEL’DEN KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NA SERT ’BUTLANCı’ SALVOSU: ’NE DESEM BILMIYORUM DIYOR!’   10:05   CHP’DE BOMBA ETKISI! ÖRSAN ÖYMEN’DEN KıLıÇDAROĞLU VE ’MUTLAK BUTLAN’ KARARıNA ÇOK SERT TEPKI: ’BU BIR DARBEDIR!’   09:55   TUNCER BAKıRHAN’DAN CHP’YE NET MESAJ: ’19 ARALıK’TAN BERI DAYANıŞMA İÇINDEYIZ’   09:15   MERSIN’DE HERKES BUNU KONUŞUYOR: SAHNEYE ÇıKTıLAR, SALON GÖZYAŞLARıNı TUTAMADı!   23:05   CHP GENEL MERKEZI’NDE KıLıÇDAROĞLU DÖNEMI YENIDEN BAŞLıYOR: ’ŞIMDI ARıNMA ZAMANı’   22:39   CHP’DE GÜVENPARK KRIZI İDDIALARıNA YANıT: VALILIKLE YAPıLAN GÖRÜŞMENIN DETAYLARı ORTAYA ÇıKTı!   21:55   ANKARA SOKAKLARıNDA BAYRAM HAREKETLILIĞI! CHP’LI ADNAN BEKER’DEN BAŞKENTLILERE SÜRPRIZ DAVET  
 
     
   

Dervişoğlu: “Türkiye`nin ihtiyaç duyduğu şey, adayları tasfiye etmek, onu bunu hapse atmak değildir"


 İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, “Türkiye`nin ihtiyaç duyduğu şey kutuplaşmak, kim cumhurbaşkanı olacak tartışmasına bakarak adayları tasfiye etmek, onu bunu hapse atmak, bir siyasi partinin önünü kapatmak, öbürünün önünü açmak için yapılmış entrikalar değildir. Türkiye`de ihtiyaç duyulan şey milletin birleştirilmesidir o da ancak merkez siyasetin inşasıyla olur” dedi.

 

Tarih : 26 Nisan 2025 Cumartesi 17:43   Okunma : 415

(RİZE) - İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, “Türkiye`nin ihtiyaç duyduğu şey kutuplaşmak, kim cumhurbaşkanı olacak tartışmasına bakarak adayları tasfiye etmek, onu bunu hapse atmak, bir siyasi partinin önünü kapatmak, öbürünün önünü açmak için yapılmış entrikalar değildir. Türkiye`de ihtiyaç duyulan şey milletin birleştirilmesidir o da ancak merkez siyasetin inşasıyla olur” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Rize`de partisinin genişletilmiş İl Divan toplantısına katıldı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi`nin 50 artı 1 oyun alınması için kurulan ‘pazarlık partilerinin` olduğunu belirten Dervişoğlu, “Hayatım boyunca onlarla olmadım, bu saatten sonra da olmayacağım. Pazarlayıcılarla, pazarlıkçılarla, ihanete aparat olanlarla ve bozguncuk yapanlarla asla bir arada olmayacağım” dedi.

Türk siyasetinin ağabeyi var Allah`ın izniyle, bana sahip çıkmanızı istiyorum”

Siyasetin ‘ağabeyi` olmak istediğini söyleyen Dervişoğlu, “Siyasetin her şeyi vardı. Geçmiş dönemleri hatırlayın. Babası vardı Süleyman Demirel. Siyasetin Karaoğlan`ı vardı Bülent Ecevit. Siyasetin tonton amcası vardı Turgut Özal. Memleketiniz evladı Mesut Yılmaz vardı. Başbuğ Alparslan Türkeş`i vardı. Hocası vardı siyasetin Necmettin Erbakan. Bunlara sıfatları siz verdiniz. Eğer cenabı Allah nasip eder, siz de güç ve destek verirseniz şimdi de Türk siyasetinin ağabeyi var Allah`ın izniyle, bana sahip çıkmanızı istiyorum” ifadelerini kullandı.

“Erdoğan`la bizim bir tek Allah`ımız bir”

Konuşma esnasında bir partilinin “Erdoğan`a yanaşma da hangi Rizeliye yanaşırsan yanaş” demesi üzerine Dervişoğlu, “Yanaşacağım Rizeliyi tanımasaydım Rize`ye gelir miydim? Yine de hemşehriniz olması sebebiyle kelimelerimi ona karşı da özenle seçmek durumundayız. Tayyip Erdoğan`la bizim bir tek Allah`ımız bir. Ama ne yapayım ki o da hemşehriniz yani” diyerek yanıt verdi.

“Türkiye`de ihtiyaç duyulan şey milletin birleştirilmesidir o da ancak merkez siyasetin inşasıyla olur”

Dervişoğlu, şunları söyledi:

“Süleyman Demirel`in doğrularının, Ecevit`in doğrularının, Erbakan`ın doğrularının, Özal`ın doğrularının ve Türkeş`in doğrularının ayak izine basarak yeniden merkezi inşa etmek için bir yolculuk yapıyorum. Türkiye`nin ihtiyaç duyduğu budur. Siyasi fanatizm değildir Türkiye`nin ihtiyaç duyduğu şey. Türkiye`nin ihtiyaç duyduğu şey kutuplaşmak değildir. Türkiye`nin ihtiyaç duyduğu şey kim cumhurbaşkanı olacak tartışmasına bakarak adayları tasfiye etmek, onu bunu hapse atmak, bir siyasi partinin önünü kapatmak, öbürünün önünü açmak için yapılmış entrikalar değildir. Türkiye`de ihtiyaç duyulan şey milletin birleştirilmesidir o da ancak merkez siyasetin inşasıyla olur. Onu yapabilecek bir tek parti vardır o da İYİ Partidir. Bunu gerçekleştirecek bir tek lider vardır o da Müsavat Dervişoğludur. İddialı söylüyorum. Hem iddialı söylüyorum hem de kararlı söylüyorum” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA