27 Haziran 2026 Cumartesi

16:02   NATO, ANKARA ZIRVESI’NDE MILYARLARCA DOLARLıK YENI SAVUNMA SÖZLEŞMELERI AÇıKLAYACAK   15:46   ADANA’DA SUÇ ÖRGÜTLERINE YÖNELIK OPERASYONLARDA 79 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   15:46   BAKAN MUSTAFA ÇIFTÇI: GEÇICI KORUMA KAPSAMıNDAKI YABANCıLARA ÇALıŞMA IZNI MUAFIYETI GETIRILDI   15:21   YıLDıRıM KAYA: "YUSUF TEKIN, HAYATLARı YARıM BıRAKıLAN ÖĞRENCILERDEN VE ÖĞRETMENLERDEN SıFıR ALMıŞTıR"   15:20   TBMM BAŞKANı KURTULMUŞ, EĞITIM ÖĞRETIM YıLıNıN SONA ERMESI DOLAYıSıYLA MESAJ YAYıMLADı   14:50   ÖZGÜR ÖZEL DIYARBAKıR’DA… CHP GRUP BAŞKANı ÖZEL: “GÜNE BIZE SELAM YOLLAYAN SELAHATTIN DEMIRTAŞ’ıN SELAMıYLA BAŞLADıK”   14:44   GÜRSEL TEKIN: GARIP DEDE CEMEVI’NDE YAŞANAN GÖRÜNTÜLERLE ILGILI 63 CHP ÜYESININ PARTI ÜYELIKLERI TEDBIREN ASKıYA ALıNMıŞTıR   13:49   NATO ZIRVESI ÖNCESI GÖZALTıNA ALıNAN 49 KIŞI DAHA ADLIYEYE SEVK EDILDI   13:47   MANSUR YAVAŞ’TAN AK PARTI’YE GEÇEN BAŞKANLARA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "BIZIM BIR KAYBıMıZ YOK"   10:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, TOPLU TAŞıMADA KLIMA DENETIMLERINI ARTTıRDı   10:30   MERSIN’DE 30 AĞUSTOS ZAFER KUPASı FıNDıKPıNARı-AYVAGEDIĞI FUTBOL TURNUVASı BAŞLADı   10:29   HATIMOĞULLARı’NDAN MERSIN MITINGINE DAVET: HERKESI BU BÜYÜK BULUŞMAYA BEKLIYORUM   16:50   MURAT EMIR’DEN NATO ZIRVESI’NDE AKREDITASYON UYGULAMASıNA ELEŞTIRI: "BU OHAL, BU SıKıYÖNETIM NEREYE KADAR SÜRECEK?"   16:48   CHP, SOSYAL MEDYA YASASı’NıN IPTALI ISTEMIYLE AYM’YE BAŞVURDU   16:44   DILEK İMAMOĞLU: ADALET IÇIN ARTıK KAYBEDILECEK BIR SAATIMIZ BILE YOK   16:42   NATO’DAN "AKREDITASYON" AÇıKLAMASı: "EV SAHIBI ÜLKENIN GÖRÜŞLERINE BAŞVURULUR"   16:40   İZMIR’DE SON 3 AYDA 5 BELEDIYE BAŞKANıNA OPERASYON YAPıLDı   15:25   MSB: ASTSUBAY KENAN ŞAHIN ŞEHIT OLDU   15:19   GAZETECI TEVFIK YENER YAŞAMıNı YITIRDI   15:16   CHP’LI VEKILLERDEN GÖZALTı TEPKISI: "FETULLAHÇıLARıN YAPMADıKLARıNı YAPıYORLAR"  
 
     
   

AK Parti “infaz paketini” TBMM`de siyasi partilere anlatacak


TBMM`de, kanun teklifi olarak getirilmesi planlanan infaz paketiyle ilgili çalışmalar sürerken AK Parti kurmayları, siyasi partilerin grup yönetimleriyle bir araya gelerek bilgi vermeyi ve görüşlerini almayı planlıyor. İnfazla ilgili paketin kanun teklifi olarak Haziran ayında gelmesi bekleniyor.

 

Tarih : 9 Mayıs 2025 Cuma 10:13   Okunma : 1430

Haber: Emine DALFİDAN

(TBMM) - TBMM`de, kanun teklifi olarak getirilmesi planlanan infaz paketiyle ilgili çalışmalar sürerken AK Parti kurmayları, siyasi partilerin grup yönetimleriyle bir araya gelerek bilgi vermeyi ve görüşlerini almayı planlıyor. İnfazla ilgili paketin kanun teklifi olarak Haziran ayında TBMM`ye getirilmesi bekleniyor.

Alınan bilgiye göre, birkaç aydır çalışmaları süren ve ayrı bir kanun teklifi olarak getirilecek infaz rejiminde değişikliklerle ilgili paketle üzerinde AK Parti grubunda detaylı çalışma yürütülüyor.

AK Parti grup yönetiminin, çalışmaların sonuçlanmasının ardından, TBMM`deki siyasi partilerin grup yönetimleriyle görüşerek, genel çerçeve hakkında bilgi vermeyi ve onların da görüşlerini almayı planladığı öğrenildi.

AK Parti kurmayları, diğer siyasi parti grup yönetimleriyle görüşmelerin ay sonuna doğru olabileceğini, son şekli verilecek teklifin ancak Haziran ayında TBMM Başkanlığı`na sunulabileceğini belirtti.

İnfaz paketiyle ilgili çalışmalar iki farklı çerçevede yürütülüyor

İnfaz rejiminde yapılması planlanan değişiklikler iki farklı çerçevede yürütülüyor. Bu kapsamda hem infaz sürelerine ilişkin hem de toplumda ``cezasızlık algısının`` ortadan kaldırılmasına, tutuklu ve hükümlülerin ıslahına yönelik ayrıntılı yöntemlerin yer alacağı çalışma yapılıyor.

İnfaz paketinin içinde, Covid-19 salgını sırasında cezaevlerindeki yoğunluğu azaltmak için Nisan 2020`de yapılan ve 31 Temmuz 2023 öncesi cezaevine girenlerin 5 yıl denetimli serbestlikle tahliye edilmelerini sağlayan kanundan yararlanamayanların yararlanmasını sağlayacak hükmün de yer alması planlanıyor. Bu kapsamda 31 Temmuz 2023 öncesi işlenen suçlarla ilgili yargılaması süren, karar kesinleşmediği için cezaevinde olmayanların da eşitlik ilkesi kapsamında bu düzenlemeden yararlanması hedefleniyor. Bu konudaki Adalet Bakanlığının etki analizi çalışması çerçevesinde  çalışma yapılıyor. Bu kapsamda kaç kişinin bulunduğuna yönelik çalışmalar sürerken, 60 bine yakın kişi olduğu tahmin ediliyor.

Cezaevlerindeki çocuklu anneler, yaşlı ve hastalar için ``evde infaz`` düzenlemesi

İnfaz paketinin içinde ayrıca cezaevindeki çocuklu annelere ``evde infaz`` düzenlemesi öngörülüyor. Ayrıca, belli suçlar hariç, 5 yılın altında süresi kalmış, cezaevi koşullarında tek başına hayatını sürdüremeyecek hastalar için de ``evde infaz`` düzenlemesi planlanıyor. Bu durumdakiler için adli tıp raporu aranacak. Ayrıca alzheimer, demans gibi hastalıkları olanların da bu düzenleme kapsamına alınacağı belirtiliyor.

Terör, cinayet, cinsel istismar, uyuşturucu suçluları...

İnfazla ilgili düzenlemede, terör suçları, adam öldürme, cinsel istismar ve uyuşturucu gibi cezasının dörtte üçünü çekmek zorunda olan hükümlülerle ilgili de düzenleme öngörülüyor. 

Öte yandan, infaza yönelik düzenlemeler içinde,toplumda cezasızlık algısının ortadan kaldırılmasına yönelik, topluma karşı işlenen suçlarla ilgili maddeler yer alacak. Teklifle 2 yıl ve altındaki cezalarda, kişinin ne kadar kapalı infaz kurumunda kalacağı konusu düzenlenecek. Bu sürenin ne kadar olacağı ise, iyi hal, pişmanlık gibi durumlar da göz önünde bulundurularak, denge gözetilerek belirlenecek. Örneğin, trafikte yaşanan ve "topluma karşı işlenen suçlar" olarak nitelenen, trafikte tehdit, araçtan inerek saldırma, çarptığı kişiyi bırakıp kaçma gibi suçlarla ilgili düzenlemeler bu kapsamda düzenlenecek.

Mahkumların ıslahına yönelik ayrıntılı düzenlemelerin de infaz paketinde yer alması öngörülüyor. Bu çerçevede,kamu hizmetinde çalışma, eğitim verilmesi, meslek öğretme gibi yöntemlerle mahkumların ıslahına yönelik ayrıntılı düzenlemeler yapılması planlanıyor.

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA