3 Haziran 2026 Çarşamba

16:52   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “TISAN’ıN KADERI DEĞIL, MERSIN’IN GELECEĞI YARGıLANıYOR”   16:41   MEZITLI ZABıTASıNDAN PAZARLARDA SıKı TARTı DENETIMI   16:30   İSTANBUL ÖZEL İTALYAN LISESI’NDE 123 GÜNDÜR DEVAM EDEN GREV SONA ERIYOR   16:10   ÖZGÜR ÖZEL’DEN EKREM İMAMOĞLU’NA DOĞUM GÜNÜ MESAJı   15:41   AK PARTI’DE DÖRT IL BAŞKANı GÖREVDEN ALıNDı   15:41   ALI BOZAN’DAN ADALET BAKANLıĞı’NA: “TAHLIYE ERTELEMELERI İNFAZ REJIMINE DÖNÜŞTÜ”   15:39   İRAN, ABD DıŞIŞLERI BAKANı RUBIO’NUN "İRAN BAĞLANTıLı SUIKAST PLANı" IDDIALARıNı REDDETTI   15:38   İBB DAVASı’NDA 44. GÜN.... EKREM İMAMOĞLU: "CANıM PARTIMIN BAŞıNDAKI KAYYUMA, BU INSANLARA HıRSıZ, RÜŞVETÇI DIYEN, IFTIRA ATANLARA, SÖZLERINI AYNEN IADE EDIYORUM”   15:37   CHP’LI AĞBABA: TÜRKIYE’NIN 150 YıLLıK DEMOKRASI TARIHINE DARBE YAPıLıYOR   14:33   İBB DAVASı’NDA 44. GÜN: EKREM İMAMOĞLU, DOĞUM GÜNÜNÜ IKINCI KEZ CEZAEVINDE KUTLUYOR   09:50   10 YıLDıR BEKLIYORLARDı, ÇILE BITTI! MERSIN’DE O MAHALLELER MUSLUKTAN AKAN SUYA KAVUŞTU   01:27   CHP’DE ODA BASMA SKANDALı BÜYÜYOR! GÖKÇE GÖKÇEN’DEN ÇOK SERT "BUTLANCı" ÇıKıŞı: "KAMERA KAYıTLARıNı ÇıKARıN!"   15:36   CHP’DE TARIHI GRUP TOPLANTıSı: ’KÖPRÜLER ATıLDı, O DEFTERIN KAPANMASı İÇIN TEK YOL...’   15:27   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A SALVO: ’O TOMA’NıN ŞOFÖR KOLTUĞUNDA SEN OTURUYORSUN!’   15:17   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SIYASETTE DEPREM ETKISI YARATACAK ÇıKıŞ: ‘MUTLAK SULTAN İLE MUTLAK BUTLAN İTTIFAK YAPTı!’   15:15   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SALLAYACAK ÇıKıŞ: ’BÜYÜK KUMPASA KARŞı DIRENECEĞIZ!’   14:59   CHP’DE KURULTAY DEPREMI! ÖNDER SAV SESSIZLIĞINI BOZDU: ’O ŞEMSIYE DELINIRSE HERKES SAĞANAK ALTıNDA KALıR’   10:10   MERSIN’DE NEFES KESEN KURTARMA OPERASYONU! METRELERCE DERINLIKTEKI KUYUDAN BÖYLE ÇıKARıLDı   09:50   TARSUS’TA DEV TURNUVA BAŞLADı: 53 KÖY SAHAYA İNDI, ÖDÜL TAM 300 BIN LIRA!   01:40   A MILLI TAKıM FıRTıNA GIBI BAŞLADı! KUZEY MAKEDONYA KARŞıSıNDA GOL ŞOV: EREN ELMALı’DAN KORKUTAN HABER  
 
     
   

AK Parti “infaz paketini” TBMM`de siyasi partilere anlatacak


TBMM`de, kanun teklifi olarak getirilmesi planlanan infaz paketiyle ilgili çalışmalar sürerken AK Parti kurmayları, siyasi partilerin grup yönetimleriyle bir araya gelerek bilgi vermeyi ve görüşlerini almayı planlıyor. İnfazla ilgili paketin kanun teklifi olarak Haziran ayında gelmesi bekleniyor.

 

Tarih : 9 Mayıs 2025 Cuma 10:13   Okunma : 1245

Haber: Emine DALFİDAN

(TBMM) - TBMM`de, kanun teklifi olarak getirilmesi planlanan infaz paketiyle ilgili çalışmalar sürerken AK Parti kurmayları, siyasi partilerin grup yönetimleriyle bir araya gelerek bilgi vermeyi ve görüşlerini almayı planlıyor. İnfazla ilgili paketin kanun teklifi olarak Haziran ayında TBMM`ye getirilmesi bekleniyor.

Alınan bilgiye göre, birkaç aydır çalışmaları süren ve ayrı bir kanun teklifi olarak getirilecek infaz rejiminde değişikliklerle ilgili paketle üzerinde AK Parti grubunda detaylı çalışma yürütülüyor.

AK Parti grup yönetiminin, çalışmaların sonuçlanmasının ardından, TBMM`deki siyasi partilerin grup yönetimleriyle görüşerek, genel çerçeve hakkında bilgi vermeyi ve onların da görüşlerini almayı planladığı öğrenildi.

AK Parti kurmayları, diğer siyasi parti grup yönetimleriyle görüşmelerin ay sonuna doğru olabileceğini, son şekli verilecek teklifin ancak Haziran ayında TBMM Başkanlığı`na sunulabileceğini belirtti.

İnfaz paketiyle ilgili çalışmalar iki farklı çerçevede yürütülüyor

İnfaz rejiminde yapılması planlanan değişiklikler iki farklı çerçevede yürütülüyor. Bu kapsamda hem infaz sürelerine ilişkin hem de toplumda ``cezasızlık algısının`` ortadan kaldırılmasına, tutuklu ve hükümlülerin ıslahına yönelik ayrıntılı yöntemlerin yer alacağı çalışma yapılıyor.

İnfaz paketinin içinde, Covid-19 salgını sırasında cezaevlerindeki yoğunluğu azaltmak için Nisan 2020`de yapılan ve 31 Temmuz 2023 öncesi cezaevine girenlerin 5 yıl denetimli serbestlikle tahliye edilmelerini sağlayan kanundan yararlanamayanların yararlanmasını sağlayacak hükmün de yer alması planlanıyor. Bu kapsamda 31 Temmuz 2023 öncesi işlenen suçlarla ilgili yargılaması süren, karar kesinleşmediği için cezaevinde olmayanların da eşitlik ilkesi kapsamında bu düzenlemeden yararlanması hedefleniyor. Bu konudaki Adalet Bakanlığının etki analizi çalışması çerçevesinde  çalışma yapılıyor. Bu kapsamda kaç kişinin bulunduğuna yönelik çalışmalar sürerken, 60 bine yakın kişi olduğu tahmin ediliyor.

Cezaevlerindeki çocuklu anneler, yaşlı ve hastalar için ``evde infaz`` düzenlemesi

İnfaz paketinin içinde ayrıca cezaevindeki çocuklu annelere ``evde infaz`` düzenlemesi öngörülüyor. Ayrıca, belli suçlar hariç, 5 yılın altında süresi kalmış, cezaevi koşullarında tek başına hayatını sürdüremeyecek hastalar için de ``evde infaz`` düzenlemesi planlanıyor. Bu durumdakiler için adli tıp raporu aranacak. Ayrıca alzheimer, demans gibi hastalıkları olanların da bu düzenleme kapsamına alınacağı belirtiliyor.

Terör, cinayet, cinsel istismar, uyuşturucu suçluları...

İnfazla ilgili düzenlemede, terör suçları, adam öldürme, cinsel istismar ve uyuşturucu gibi cezasının dörtte üçünü çekmek zorunda olan hükümlülerle ilgili de düzenleme öngörülüyor. 

Öte yandan, infaza yönelik düzenlemeler içinde,toplumda cezasızlık algısının ortadan kaldırılmasına yönelik, topluma karşı işlenen suçlarla ilgili maddeler yer alacak. Teklifle 2 yıl ve altındaki cezalarda, kişinin ne kadar kapalı infaz kurumunda kalacağı konusu düzenlenecek. Bu sürenin ne kadar olacağı ise, iyi hal, pişmanlık gibi durumlar da göz önünde bulundurularak, denge gözetilerek belirlenecek. Örneğin, trafikte yaşanan ve "topluma karşı işlenen suçlar" olarak nitelenen, trafikte tehdit, araçtan inerek saldırma, çarptığı kişiyi bırakıp kaçma gibi suçlarla ilgili düzenlemeler bu kapsamda düzenlenecek.

Mahkumların ıslahına yönelik ayrıntılı düzenlemelerin de infaz paketinde yer alması öngörülüyor. Bu çerçevede,kamu hizmetinde çalışma, eğitim verilmesi, meslek öğretme gibi yöntemlerle mahkumların ıslahına yönelik ayrıntılı düzenlemeler yapılması planlanıyor.

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA