24 Ekim 2026 Cumartesi

20:23   LÖSEV’DEN 28. YıLDA DEV ETKINLIK: GÜNDOĞDU’DAN KÜLTÜRPARK’A TURUNCU KORTEJ!   20:20   TARSUS’UN YEŞIL ALTıNı COŞKUYLA KUTLANıYOR: 3. ULUSLARARASı SARıULAK ZEYTIN FESTIVALI KAPıLARıNı AÇTı   19:23   ULAŞıMDA DEVRIM GIBI TEKLIF: TAKSI, MINIBÜS VE KAMYONLARA ÖTV’SIZ AKARYAKıT YOLDA Mı?   19:08   AKDENIZ BELEDIYE BAŞKAN VEKILI MURAT BEŞIKCI MGC’YI ZIYARET ETTI: ’ÖZGÜR BASıN EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ’   18:55   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÖZEL GEREKSINIMLI ÇOCUKLARıN AILELERINE GÜVENLI İNTERNET VE MAHREMIYET EĞITIMI   18:39   MERSIN’DE BÜYÜLEYICI BIR MITOLOJIK DENEYIM: ’PAN’ıN SON DANSı’ SAHNE ALıYOR!   18:30   GELECEĞIN KAPTANLARı MERSIN’DE YETIŞIYOR! VALI TOROS SIMÜLATÖR KOLTUĞUNA GEÇTI, ÇALıŞMALARı İNCELEDI   17:23   KKTC 5. CUMHURBAŞKANı ERSIN TATAR VE İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRÜ ÖZDEMIRCI’DEN OKUL ZIYARETI   09:41   UZAKTAKI KÖYLERE MOBIL KUAFÖR DESTEĞI! BINLERCE VATANDAŞıN AYAĞıNA KADAR GITTI   09:34   MERSIN İŞ DÜNYASıNDA DEV BULUŞMA! VEYSEL SARı’DAN SANAYI SITESI MESAJı: ’ESNAF KALKıNMANıN FIDANLıĞıDıR’   09:30   İSTANBUL SIYASETINDE DEPREM: 23 YıLLıK PARTISIYLE YOLLARıNı AYıRDı, KADıKÖY’ÜN RENGINI DEĞIŞTIRDI!   10:59   ÇOCUKLARıN YETENEKLERI BU KAMPÜSLERDE KEŞFEDILIYOR: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN EĞITIMDE TAM FıRSAT EŞITLIĞI!   10:42   ’UCU NEREYE DOKUNURSA DOKUNSUN AÇıKLAYıN!’ CHP’LI ŞEVKIN’DEN FON SKANDALıNA SERT TEPKI   09:55   MESKİ’DEN DONDURUCU SOĞUKLAR ÖNCESI KRITIK UYARı! SAKıN SıCAK SU DÖKMEDEN OKUYUN   09:50   CHP’DE İHRAÇ DEPREMI VE SÜRPRIZ ZIYARET! KULISLER HAREKETLENDI: İBB DENGELERI VE MECLIS HESABı SıFıRLANDı   09:35   SIYARETTE BIR İLK: YENİ PARTI’DEN TABANA YAYıLAN ’İKTIDAR’ HAMLESI!   19:25   YENİ PARTI İSIM KRIZINDE AYM KARARıNı VERDI! YENILIK PARTISI’NIN İTIRAZıNA YÜKSEK MAHKEME’DEN RED   19:15   SÜRÜCÜLERE ÜST ÜSTE İKINCI İNDIRIM MÜJDESI: BENZINDE PEŞ PEŞE FIYAT DÜŞÜŞÜ!   19:05   SPK DUYURDU: ALNUS, BULLS VE PUSULA YATıRıM’ıN FAALIYETLERI GEÇICI OLARAK DURDURULDU   18:58   YÜZLERCE KIŞIYE İŞ KAPıSı AÇıLDı: MERSIN ESNAFıNıN DEV EĞITIM HAMLESI TÜRKIYE ZIRVESINDE!  
 
     
   

Mersin Ekonomisinde Tarihi Eşik: İstihdamda %50 Hedefiyle Türkiye Ortalamasını Geride Bıraktı!


MÜSİAD Mersin Şube Başkanı Mehmet Sait Kayan, kentin son 4 yıllık iş gücü karnesini açıkladı. Dev lojistik gücü ve üretim kapasitesiyle Mersin, işsizlik rakamlarında bölge illerine fark atarak "İstihdam Kalkanı" ilan edildi.

 

Tarih : 30 Mart 2026 Pazartesi 11:35   Okunma : 4151

MERSİN – Doğu Akdeniz’in ticaret kalbi Mersin, TÜİK’in son verilerine göre ekonomik yükselişini rekorlarla taçlandırıyor. MÜSİAD Mersin Şube Başkanı Mehmet Sait Kayan, kentin istihdam oranının %49,2’ye ulaşarak son dört yılın zirvesine çıktığını müjdeledi. Türkiye ortalaması olan %49,0’ı geride bırakan Mersin, gözünü %50 bandının üzerine dikti.

Pandemi Sonrası Dev Atılım: Rekor Geldi

Küresel ekonomik dalgalanmalara rağmen Mersin’in yatırım iştahının kesilmediğini belirten Başkan Kayan, stratejik verilerle kentin başarısını ortaya koydu. 2022 yılında %47,6 olan istihdam oranının 2025 itibarıyla %49,2’ye yükseldiğini ifade eden Kayan, "Mersin iş dünyasının motivasyonu ve lojistik gücümüz bu tablonun mimarıdır" dedi.

Bölge İllerine Fark Attı: "Mersin Modeli"

İşsizlik verilerinde komşu illerle olan makas Mersin lehine açılıyor. Mersin’de işsizlik oranları %7,7 bandında dengelenirken; bu rakam Adana’da %11,6, Hatay’da ise %9,7 seviyelerinde seyrediyor. Kayan, Mersin’in çevresindeki iller için bir "istihdam kalkanı" ve "iş gücü cazibe merkezi" haline geldiğini vurguladı.

"Hedefimiz %5’li Seviyeler" Başkan Kayan, gelecek vizyonunu şu sözlerle özetledi: "Hedefimiz istihdamı %50’nin üzerine kalıcı olarak taşımak ve işsizliği %5 seviyelerine çekmek. Ham madde ihracatından katma değerli üretime geçiş, nitelikli iş gücü talebini artırıyor. Mersin Limanı, Serbest Bölge ve enerji projeleriyle Türkiye’nin parlayan yıldızı olmaya kararlıyız."

Dijital Dönüşüm ve Genç İstihdamı Öncelikli

MÜSİAD olarak mesleki eğitime ve dijital çözümlere ağırlık vereceklerini duyuran Kayan, işveren ile iş arayan arasındaki köprüyü teknolojiyle güçlendireceklerini belirterek, Mersin’in sadece bir liman kenti değil, bir sanayi üssü olduğunun altını çizdi.

Paylaş :
Etiketler :  #Mersin #Ekonomi #İstihdam #MÜSİAD #MersinHaber #MehmetSaitKayan #İşDünyası #Lojistik #Sanayi #TürkiyeEkonomisi #MersinYatırım

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA