2 Temmuz 2026 Perşembe

17:27   DENIZ GÖKTAŞ’ıN GÖZALTıNA ALıNMASıNA SIYASI PARTI VE MESLEK ÖRGÜTLERINDEN TEPKI: DERHAL SERBEST BıRAKıLSıN   15:55   EKREM İMAMOĞLU: "9 TEMMUZ SONRASı TÜRKIYE’DE NE OLACAK?"   15:54   İBB DAVASı’NıN 61’INCI GÜNÜNDE DURUŞMAYA IKINCI ARA: İMAMOĞLU, SADECE SAVUNMASı ALıNıRKEN SALONDA BULUNABILECEK   15:53   SIVAS ANMASıNA KATıLAN ÖZGÜR ÖZEL: "HALKıN IKTIDARı KURULDUĞUNDA 2 TEMMUZ BIR UTANÇ GÜNÜ OLARAK ANıLACAK"   14:53   KOMEDYEN DENIZ GÖKTAŞ, YURT DıŞıNDAN DÖNÜŞÜNDE İSTANBUL HAVALIMANı’NDA GÖZALTıNA ALıNDı   14:52   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNıN KARAR DURUŞMASıNıN 12’NCI GÜNÜ BAŞLADı   13:51   AYŞE TOKYAZ DAVASıNDA SAVCı ESKI POLIS SANıK HAKKıNDA AĞıRLAŞTıRıLMıŞ MÜEBBET ISTEDI   13:50   İBB DAVASı’NDA DURUŞMA TAKVIMI GERILIMI: İMAMOĞLU’NUN SALONDAN ÇıKARıLMASı IÇIN TALIMAT VERILDI   12:47   CHP ILE ILGILI ANKET SONUCU: MUTLAK BUTLAN KARARı “SIYASI"   11:46   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN TARSUS TRAFIĞINE NEFES ALDıRAN KAVŞAK DÜZENLEMESI   10:44   TARSUS DOĞA PARKı’NıN SEVIMLI SAKINLERI ÇEŞITLI YÖNTEMLERLE SERINLETILIYOR   09:43   CHP’LI İLGEZDI KYK YURTLARıNDAKI ÖLÜMLERI MECLIS GÜNDEMINE TAŞıDı   09:43   SEVDA ERDAN KıLıÇ: “MADıMAK’ı YAKAN ZIHNIYETLE MÜCADELEMIZ SÜRÜYOR"   17:41   MERKEZ ANKARA’DA 2 IŞÇININ ÖLDÜĞÜ IŞ KAZASıNA ILIŞKIN DAVA… ŞANTIYE ŞEFI VE PROJE MÜDÜRÜNÜN "TAKSIRLE ÖLDÜRME" SUÇUNDAN CEZALANDıRıLMASı ISTENDI   17:32   EDIRNE’DE NATO PROTESTOSU   15:25   CHP’DE 7 YURT DıŞı ÖRGÜTÜNÜN YETKI BELGELERI IPTAL EDILDI   14:24   KUŞADASı’NDA DENIZCILIK VE KABOTAJ BAYRAMı KUTLANMAYA BAŞLANDı   13:38   ANKARA’DA NATO ZIRVESI’NE HAZıRLıK TOPLANTıSı   13:23   İBB ITIRAFÇıSı SOYTEKIN: “DELEGELERIN IRADESININ ETKILENIP ETKILENMEDIĞINE ILIŞKIM BILGIM YOK”   11:01   AVRUPA’Yı KASAN KAVURUCU SıCAKLAR TÜRKIYE’YE GELDI! METEOROLOJI’DEN O BÖLGELERE KRITIK UYARı!  
 
     
   

Mersin Mezitli’deki Festival Kentte Gündem Oldu!


Mersin Mezitli’de düzenlenen "BirGün’lük Festival", yüzlerce vatandaşı, siyasi isimleri ve usta gazetecileri dayanışma için buluşturdu. Kuyuluk Piknik Alanı’nda yankılanan "Birlikte Güzel" sloganı, Mersin’den Türkiye gündemine güçlü bir mesaj gönderdi.

 

Tarih : 18 Mayıs 2026 Pazartesi 08:48   Okunma : 810

MERSİN - Mersin, hafta sonu oldukça yoğun katılımlı ve anlamlı bir açık hava etkinliğine ev sahipliği yaptı. BirGün Gazetesi Mersin Okur İnisiyatifi tarafından organize edilen "BirGün'lük Festival", Mezitli ilçesindeki Kuyuluk Piknik Alanı'nda gerçekleştirildi. Hem gazete okurlarını hem de demokratik kitle örgütlerini bir araya getiren festivale, basın özgürlüğü ve örgütlü mücadele vurgusu damgasını vurdu.

Mersin Siyasetinin Önemli İsimleri Festivalde Buluştu

"Birlikte Güzel" mottosuyla gün boyu süren etkinliğe halkın ilgisi yoğun olurken; siyasi partiler, sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de alandaki yerini aldı. Festivalin en dikkat çeken katılımcıları arasında Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız ve Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer yer aldı. İki belediye başkanı da vatandaşlarla ve festival komitesiyle yakından ilgilenerek dayanışma mesajlarına ortak oldu.

Yaşar Aydın: "Sokaktaki Öfke ve İtiraz Örgütlenmeli"

Festival kapsamında, moderatörlüğünü Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Halis Dokgöz’ün üstlendiği kritik bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide konuşan BirGün Yayın Koordinatörü Yaşar Aydın, Türkiye'deki siyasi ve toplumsal dinamiklere dikkat çekti. Değişimin sadece haber yapmakla sınırlı kalamayacağını belirten Aydın, şu ifadeleri kullandı:

"Seçimi kaybetse bile iktidarı bırakmak istemeyen bir yapı var. Sokakta net bir öfke ve itiraz var ancak bu öfke sandığa tam anlamıyla yansımıyor; asıl problemimiz burada. İşte bu yüzden örgütlü mücadelenin bir parçası olmalıyız diyoruz. BirGün, gücünü arkasındaki halktan alıyor."

Konuşmasında tutuklu bulunan BirGün muhabiri İsmail Arı'ya da özel bir parantez açan Aydın, "BirGün büyüdükçe İsmail, İsmail büyüdükçe BirGün büyüdü" diyerek cezaevindeki meslektaşına selam gönderdi.

Barış Terkoğlu: "Bu Halk İsmail Arı'yı da Haklarını da Geri Alacak"

Söyleşinin bir diğer önemli konuğu olan gazeteci Barış Terkoğlu ise demokratik kurumların zayıflatılmasına yönelik sert eleştirilerde bulundu. Eskiden Türkiye'de sınavların ve seçimlerin güvenli yapıldığını hatırlatan Terkoğlu, "Cumhuriyetin tüm kurumlarıyla birlikte seçimlerimizi çaldılar" dedi.

Baskıcı rejimlerin en çok gazetecilerden korktuğunu ifade eden deneyimli gazeteci, 57 gündür tutuklu olan İsmail Arı için toplumsal dayanışma çağrısında bulunarak şunları ekledi:

"Örgütlü olur ve hakkınızı savunursanız, hiçbir güç anayasal haklarınızı elinizden alamaz. Bu halk hakkını, hukukunu, kurumlarını da geri alacak, İsmail Arı’yı da geri alacak."

Kültür, Sanat ve Yöresel Lezzetler Bir Arada

Dayanışma ruhunun yanı sıra festival alanı adeta bir panayır yerine döndü. Mersin Büyükşehir Belediyesi (MBB) Kent Orkestrası ve halk dansları topluluğunun performansları izleyicilerden büyük alkış alırken, Mersina Halk Oyunları ekibi de sahne aldı. İlerleyen saatlerde Kibrit Kutusu ve usta sanatçı Hüsnü Arkan şarkılarıyla katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

Çocuklar için kurulan özel atölyeler ve oyun alanları miniklerin gözdesi olurken; Hatay ve Adana gibi çevre illerden gelen vatandaşların açtığı bölgesel lezzet stantları festivalin kültürel zenginliğini artırdı.

Paylaş :
Etiketler :  #MersinHaberleri #MersinFestival #Mezitli #Toroslar #BirGünlükFestival #AbdurrahmanYıldız #AhmetSerkanTuncer #BarışTerkoğlu #YaşarAydın #İsmailArı #MersinKültürSanat #MersinDayanışma

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA