20 Mayıs 2026 Çarşamba

17:23   TBMM GENEL KURULU... AK PARTI ILE CHP ARASıNDA "GENÇLIK" TARTıŞMASı   16:22   CHP’LI BAŞARıR’DAN KıLıÇDAROĞLU YORUMU: "BUTLAN KARARıYLA, AK PARTI’NIN SIPARIŞIYLE CHP’NIN KOLTUĞUNA OTURMAYACAĞıNı GÖRÜYORUM"   15:21   İBB DAVASı’NDA 40. GÜN... EKREM İMAMOĞLU: "UMUYORUM KI BIR GÜN HERKES SAHIP OLDUĞU TAPULARıN, SERVETIN VE ILIŞKILERIN HESABıNı VERIR, VERECEKTIR"   15:19   ÖZGÜR ÖZEL, GENÇLERLE BIR ARAYA GELDI... “GENÇLERI SIYASETE DAVET EDIYORUZ”   14:18   AK PARTI GRUP TOPLANTı SALONUNDA YENI DÜZENLEME... BAKANLAR SORULARı YANıTLAMADı   13:15   İBB DAVASı’NDA 40. GÜN... TUTUKLU ESKI KÜLTÜR A.Ş. GENEL MÜDÜRÜ SERDAL TAŞKıN SAVUNMA YAPTı   13:14   MALATYA’DA DEPREM...VALI YAVUZ: “DEVLETIMIZ TÜM KURUMLARıYLA GÖREV BAŞıNDA”   13:12   CHP’LI KARASU, TUTUKLU BURSA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı BOZBEY’I ZIYARET ETTI: "BAŞKANLARıMıZı CEZAEVINE GÖNDERENLER TOPLUMA HESAP VERECEKLER"   19:41   CHP MERSIN’DEN 19 MAYıS’TA GÖVDE GÖSTERISI! KORAL ÖMÜR’DEN SERT ’MIRAS’ MESAJı: ’ASLA TESLIM ETMEYECEĞIZ!’   18:20   BAŞKAN SEÇER’DEN ÇOK KONUŞULACAK ‘BEYIN GÖÇÜ’ ÇıKıŞı: ’SÖZLE OLMAZ, HISSETTIRECEKSINIZ!’   18:17   CHP’NIN 19 MAYıS GENÇLIK KORTEJI... CHP GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı CEM AYDıN: "MILLETIMIZLE KOL KOLA GELECEĞIMIZI GERI ALACAĞıZ"   18:16   EMEP GENEL BAŞKANı ASLAN’DAN "19 MAYıS" AÇıKLAMASı: "GENÇLIK IÇIN BAYRAM, SÖMÜRÜSÜZ BIR DÜZEN KURULDUĞUNDA MÜMKÜN OLACAK"   16:17   CHP’NIN 19 MAYıS GENÇLIK KORTEJI... ÖZGÜR ÖZEL: "CUMHURIYETI, GERÇEK SAHIPLERI GENÇLERE EMANET EDECEĞIZ"   14:58   ERKAN BAŞ’TAN HÜKÜMETE SUMUD FILOSU TEPKISI: "ERDOĞAN’ıN DOSTU TRUMP KıZAR, İSRAIL LOBISI AYıPLAR DIYE MI BU SESSIZLIĞINIZ?"   14:55   ANıTKABIR’DE 19 MAYıS COŞKUSU... GENÇLER: "ATATÜRK’E MINNETTARıZ VE ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ"   13:49   TARSUS’TAKI SILAHLı SALDıRıDA ÖLDÜRÜLEN 6 KIŞIDEN 5’I ILÇEDE TOPRAĞA VERILDI   12:46   “MUSTAFA KEMAL’IN ASKERLERIYIZ” SLOGANı NEDENIYLE IHRAÇ EDILEN TEĞMEN IÇIN VERILEN "GÖREVE IADE" KARARıNA DURDURMA   12:45   MERSIN’DE 6 KIŞIYI ÖLDÜREN SALDıRGAN, SAKLANDıĞı KÖY EVINDE INTIHAR ETTI   05:28   MHP’LI LEVENT UYSAL’DAN DIKKAT ÇEKEN 19 MAYıS ÇıKıŞı: ’TÜRKIYE’NIN EN BÜYÜK GÜCÜ ONLAR!’   18:59   CHP’LI KORKMAZ. 19 MAYıS RUHU BUGÜN SENINLE YAŞıYOR  
 
     
   

İBB Davası’nda 40. gün... Ekrem İmamoğlu: "Umuyorum ki bir gün herkes sahip olduğu tapuların, servetin ve ilişkilerin hesabını verir, verecektir"


İBB Davası’nın 40. gününde söz alan Ekrem İmamoğlu, kendisinin iş ve aile hayatının hayatının detaylı şekilde sorgulandığını belirterek, “Mevzu yalnızca Ekrem İmamoğlu olunca insanların iş hayatı, ilişkileri ve geçmişi didik didik sorgulanıyor. Ama bu ülkede hala tapularının hesabını veremeyen insanlar var. Umuyorum ki bir gün herkes sahip olduğu tapuların, servetin ve ilişkilerin hesabını verir, verecektir” diye konuştu.

 

Tarih : 20 Mayıs 2026 Çarşamba 15:21   Okunma : 427

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da arasında bulunduğu 77’si tutuklu 414 sanıklı İBB Davası’nın duruşması, 40. gününde, İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri’deki Marmara Kapalı Cezaevi’nin 1 No’lu Duruşma Salonu’nda görülüyor.

Tutuklu eski Kültür A.Ş. Genel Müdürü Serdal Taşkın'ın savunmasının ardından çapraz sorgusuna geçildi. Taşkın'a soru sormak üzere söz alan Ekrem İmamoğlu, hem iddia makamına hem de dosya kapsamına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İmamoğlu, iddianamenin hazırlanış biçimini eleştirerek, “Bu iftiraname adına utanç duyuyorum” dedi.

Konuşmasına 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı anarak başlayan İmamoğlu, “Gençlerin diplomasının, hayallerinin ve emeklerinin kumpaslarla çalınmadığı günleri vadediyoruz” ifadelerini kullandı.

“UMARIM HERKES BİR GÜN TAPULARININ HESABINI VERİR”

İmamoğlu, iddia makamının 2019 öncesi ve sonrası ayrımı yapmasını eleştirerek, “2019 öncesi ve sonrası bir milatmış gibi davranılmasını, ortaya konulan belgeleri gördükçe utanç verici buluyorum. Bu iftiraname adına utanç duyduğumu tekrar ifade ediyorum” dedi.

Kendisinin iş ve aile hayatının hayatının detaylı şekilde sorgulandığını belirten İmamoğlu, “Mevzu yalnızca Ekrem İmamoğlu olunca insanların iş hayatı, ilişkileri ve geçmişi didik didik sorgulanıyor. Ama bu ülkede hâlâ tapularının hesabını veremeyen insanlar var. Umuyorum ki bir gün herkes sahip olduğu tapuların, servetin ve ilişkilerin hesabını verir, verecektir” diye konuştu.

“DURUŞMALARIN YAYINLANMAMASI GİZEMLİ BİR KORKAKLIK”

Duruşmaların kamuoyuna açık şekilde yayınlanmamasını da eleştiren İmamoğlu, “Keşke bu duruşmalar naklen yayınlansaydı. Gizemli bir korkaklıkla kamuoyuna açılmadı” dedi.

İmamoğlu, yargılamanın şeffaf yürütülmesi gerektiğini belirterek, “Biz de bu şeffaflığı soru sorarak büyütüyoruz” ifadelerini kullandı.

“TAŞKIN GÖREVE KURUMSAL SÜREÇLERLE GETİRİLDİ”

İmamoğlu, Serdal Taşkın’ın göreve getiriliş sürecine ilişkin de açıklama yaptı. Taşkın’ın doğrudan görevlendirilmediğini belirten İmamoğlu, sürecin kurumsal işlediğini vurguladı.

Taşkın da savunmasında, İBB İnsan Kaynakları tarafından davet edildiğini, iki ayrı mülakata girdiğini ve yaklaşık 10-15 gün sonra iş teklifi aldığını belirterek, “Başkanımın bir dayatması olmadı, kendi kararımla görevi kabul ettim” dedi.

İmamoğlu, iştiraklerde benzer yöntemlerin uygulandığını belirterek, “Hemen hemen herkeste aynı iş ve işlemi yaptırdık” ifadelerini kullandı.

“SİZE HİÇBİR TİCARİ TALİMAT VERDİM Mİ?”

İmamoğlu, Taşkın’a yönelttiği soruda, görev süresine ilişkin ilişki biçimini de gündeme getirdi. “Size ‘şunu yap, bunu yap’ şeklinde bir talimatım oldu mu?” diye soran İmamoğlu, yönetim anlayışının açıklığa kavuşmasını istedi.

Taşkın yanıtında, “Sizinle yaptığımız toplantıların konusu sadece organizasyon ve etkinlik içerikleriydi. Ticari hiçbir konuyu sizinle görüşmedim” dedi.

Taşkın ayrıca, “Sözleşmede yer alan hiçbir teknik detayı, araçların rengi ya da modeli gibi konuları dahi sizinle görüşmedim” ifadelerini kullandı.

“2019 ÖNCESİ DOSYALAR YOK SAYILDI”

İmamoğlu, iddianamenin hazırlanışında 2019 öncesi dönemin dikkate alınmadığını belirterek, “Haziran 2019 öncesine dair hiçbir belgenin incelenmemesi, yok sayılması kabul edilemez” dedi.

Daha önce aynı kişilere verilen ihalelerin dosyaya dahil edilmediğini vurgulayan İmamoğlu, “Bu büyük bir rezalet. Böyle yargılama olmaz, böyle iddianame hazırlanmaz” diye konuştu.

“KASTİ VE SİYASİ BİR SÜREÇ İŞLETİLDİ”

İmamoğlu, sürecin bilinçli şekilde yürütüldüğünü savunarak, “Burada kasti bir süreç işletilmiştir. İddianame kasıtlı ve siyasi olarak yazılmıştır” ifadelerini kullandı.

İBB’ye ait çok sayıda dosyanın daha önce denetlendiğini belirten İmamoğlu, “Yüz milyarlarca liralık, teftiş edilmiş, belgelenmiş onlarca dosyamıza rağmen 2019 sonrası suçlu ilan edilmeye çalışılıyor” dedi.

İmamoğlu, sözlerini “Bu iddianamenin bir iftiraname olduğunu tekrar ifade ediyorum” diyerek tamamladı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA