18 Ağustos 2026 Salı

16:58   KEMAL KıLıÇDAROĞLU: ESNAFıN DÜKKÂNı KURŞUNLANıRKEN, ÇETELER HARAÇ KESERKEN HANGI GÜVENLIKTEN SÖZ EDIYORUZ   15:52   CHP’DEN ODA DAĞıLıMı NEDENIYLE KURTULMUŞ’A TEPKI: TBMM BAŞKANı ‘EVDEN GIDEN DAMADıN KAPıYı SıRTLAMASıNA’ IZIN VERMIŞTIR   15:51   TÜRKIYE MADEN-İŞ SENDIKASı ÜYESI IŞÇILERIN EYLEMI SÜRÜYOR: "BıKTıK ARTıK"   15:50   EĞITIM SEN’DEN 6. DEMOKRATIK EĞITIM KURULTAYı.... KEMAL IRMAK: KURULTAYıMıZı ÇÖZÜM ÖNERILERIMIZI OLUŞTURACAĞıMıZ BIR ZEMIN OLARAK DEĞERLENDIRIYORUZ   15:50   CHP GRUP BAŞKANVEKILI TÜRELI: "İSTANBUL SÖZLEŞMESI’NE GERI DÖNÜLMELI VE SÖZLEŞMENIN TÜM HÜKÜMLERI EKSIKSIZ UYGULANMALıDıR"   15:49   TOM BARRACK: İSRAIL’IN EBU ZUHUR ÜSSÜ’NE SALDıRıLARıNDAN ENDIŞE DUYUYORUZ   14:44   ABDULLAH GÜL’DEN "ÇERÇEVE YASA" AÇıKLAMASı: "KÜRT MESELESININ ÇÖZÜMÜNDE YENI BIR KAPı AÇMıŞTıR"   14:42   SIVAS’TA YOLCU MINIBÜSÜ ŞARAMPOLE DEVRILDI: 4 ÖLÜ, 10 YARALı   14:42   İBB DAVASı’NDA SORGUSU DEVAM EDEN MUZAFFER BEYAZ HAKKıNDAKI TUTUKLAMA TALEBINE RET   14:40   ÜMIT ÖZDAĞ: "PKK AFFıNA KARŞı ÇıKANLAR MAHKEMELERE SÜRÜKLENIYOR"   10:03   AB’DE TEKSTIL DÜZENLEMESI YÜRÜRLÜKTE: AHKİB BAŞKANı AYTEK’TEN İHRACATÇıYA ‘DÖNGÜSEL EKONOMI’ ÇAĞRıSı   09:59   MERSIN İL MILLI EĞITIM MÜDÜRÜ MUHAMMED ÖZDEMIRCI’DEN NURETTIN TOPÇU ANADOLU LISESI’NE KRITIK ZIYARET   09:45   MERSIN BÜYÜKŞEHIR ÇOCUK KAMPÜSLERI YAZ ATÖLYELERI BAŞLADı   05:55   2026 YKS YERLEŞTIRME SONUÇLARı AÇıKLANDı: ÖSYM SONUÇ SORGULAMA EKRANı AÇıLDı! EK TERCIHLER NE ZAMAN?   05:45   SÜPER LIG’DE NEFES KESEN SEZON AÇıLıŞı! SAMSUNSPOR-GÖZTEPE DÜELLOSUNDA GOL YAĞMURU: 3-3   05:34   TÜMAG’DAN YENİ PARTI’YE ’İPTAL DAVASı’ ÇAĞRıSı: ’AYM’YE BAŞVURUN’   13:39   TOROSLAR’DA ŞENLIK VAR! MERSIN BÜYÜKŞEHIR ‘KÖY BIZIM ŞENLIK BIZIM’ İLE 13 İLÇEYI GEZIYOR   10:15   SERA KADıGIL’DEN ÇOK KONUŞULACAK ‘ÖZGÜR ÖZEL’ ÇıKıŞı: ’DOĞRU SORU BU DEĞIL!’   09:35   YERIN ALTıNDAKI 200 YıLLıK MIRAS: TÜRKIYE’NIN İLK VE TEK MADEN MÜZESI ZIYARETÇILERINI BEKLIYOR   09:20   MERSIN’DE TOKİ VE ÇIFTÇILERIN ÇILESI SONA ERDI: AYDıNCıK BATUR CADDESI HIZMETE AÇıLDı  
 
     
   

Eğitim Sen’den 6. Demokratik Eğitim Kurultayı.... Kemal Irmak: Kurultayımızı çözüm önerilerimizi oluşturacağımız bir zemin olarak değerlendiriyoruz


Eğitim Sen Genel Başkanı Kemal Irmak, "6. Demokratik Eğitim Kurultayı’nı yalnızca mevcut sorunları tespit edeceğimiz bir toplantı olarak görmüyoruz. Kurultayımızı, sorunların nedenlerini tartışacağımız, çözüm önerilerimizi oluşturacağımız ve nasıl bir eğitim istediğimize ilişkin ortak sözümüzü güçlendireceğimiz bir mücadele zemini olarak değerlendiriyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Tarih : 18 Ağustos 2026 Salı 15:50   Okunma : 391

Eğitim Sen Genel Başkanı Kemal Irmak, sendika genel merkezide, 25-29 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 6. Demokratik Eğitim Kurultayı'an ilişkin açıklamada bulundu.

Irmak, eğitim sisteminin "siyasal iktidarın ideolojik hedefleri" doğrultusunda şekillendirildiğini belirterek, bu politikaların "eğitim sisteminin yapısından müfredata, okul türlerinden öğretmen yetiştirme politikalarına kadar eğitimin bütün alanlarını etkilemektedir" dedi.

Irmak, kurultayda anadilinde eğitim hakkı ve çok dilli kamusal eğitim, demokratik ve özerk üniversite, akademik özgürlük, eğitimde şiddet, eğitim yönetimi ve denetiminin demokratikleştirilmesi ile yapay zeka ve eğitimde dijital dönüşüm konularının ele alınacağını belirtti. Irmak, teknolojinin eğitimde kullanımının da kamusal yarar ve insan odaklı bir anlayışla değerlendirileceğini ifade etti.

Laik ve bilimsel eğitim sisteminin "sistematik bir şekilde aşındırılmakta" olduğunu öne süren Irmak, okulların çeşitli projeler ve protokoller üzerinden "dinselleştirme politikalarının uygulama alanına" dönüştürüldüğünü iddia etti.

Irmak, "Eğitim ve bilim emekçilerinin çalışma koşulları ağırlaşmakta, güvencesiz ve farklılaştırılmış istihdam biçimleri yaygınlaşmakta, mesleki ve sendikal haklarımız geriletilmektedir" dedi.

Irmak, kurultayda anadilinde eğitim hakkı ve çok dilli kamusal eğitim, demokratik ve özerk üniversite, akademik özgürlük, eğitimde şiddet, eğitim yönetimi ve denetiminin demokratikleştirilmesi ile yapay zeka ve eğitimde dijital dönüşüm konularının ele alınacağını belirtti. Irmak, teknolojinin eğitimde kullanımının da kamusal yarar ve insan odaklı bir anlayışla değerlendirileceğini ifade etti.

Kemal Irmak, kurultayın kapsamına ilişkin, "6. Demokratik Eğitim Kurultayı’nı yalnızca mevcut sorunları tespit edeceğimiz bir toplantı olarak görmüyoruz. Kurultayımızı, sorunların nedenlerini tartışacağımız, çözüm önerilerimizi oluşturacağımız ve nasıl bir eğitim istediğimize ilişkin ortak sözümüzü güçlendireceğimiz bir mücadele zemini olarak değerlendiriyoruz" diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA