10 Ekim 2026 Cumartesi

11:59   YENİ PARTI LIDERI ÖZGÜR ÖZEL TARSUS CEZAEVINDE...   11:33   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN İŞ DÜNYASıNA DEV DESTEK: ’DIJITAL LIDERLER GELIYOR’   20:21   MERSIN’DE İLHAM VEREN BAŞARı: FESTIVAL STANDıNDAN DÜKKAN SAHIBI OLMAYA UZANAN KADıN GIRIŞIMCI HIKAYESI   20:13   AKDENIZ’DE ÇEVRE DOSTU DÖNÜŞÜM: YıPRANAN KONTEYNERLER YENILENIYOR, ESKILER GERI KAZANıLıYOR!   19:57   MERSIN DEVLET OPERA VE BALESI’NDEN DEV GÖSTERI: GISELLE BALESI 10 EKIM’DE SAHNELENECEK   17:39   MERSIN’DEN DÜNYA GASTRONOMISINE DEV ADıM: AKDENIZ İÇIN ORTAK GıDA ÇAĞRıSı   20:13   ‘MERSIN BAŞKANLARıNA SAHIP ÇıKıYOR’    16:10   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI’NDE SANDıK MESAISI: VAHAP SEÇER’IN TUTUKLANMASıNıN ARDıNDAN YENI BAŞKAN VEKILI 15 EKIM’DE SEÇILIYOR   16:05   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN KıRSALDAKI KıZ ÇOCUKLARı VE ANNELERINE PSIKOSOSYAL GÜÇLENDIRME EĞITIMI   15:46   MERSIN BAROSU’NDAN 3 BELEDIYE BAŞKANı İÇIN SERT TUTUKLAMA TEPKISI: ’HUKUK SIYASETE ALET EDILEMEZ!’   15:40   BOZYAZı’DA ULAŞıM DEVRIMI: 14 KILOMETRELIK GRUP YOLU ASFALTLANDı!   15:35   MÜSAVAT DERVIŞOĞLU’NDAN ADAYLıK TARTıŞMALARıNA FıRTıNA GIBI YANıT: ’KANUNI OLABILIR AMA MEŞRU DEĞIL!’   14:28   İBB DAVASı’NDA 94. GÜN: SILIVRI’DEKI YENI DURUŞMA SALONUNDA KRITIK ESENYURT GELIŞMESI!   11:05   FARE İSTILASı, POLISLE ÇATıŞMA VE BÜYÜYEN ÖFKE! FRANSA ÖĞRENCI EYLEMLERIYLE SARSıLıYOR   09:59   MERSIN’DE ANNELER VE ÇOCUKLAR İÇIN ÜCRETSIZ GELIŞIM FıRSATı: OYUN ATÖLYELERI DEVAM EDIYOR!   07:53   ÖSYM SON DAKIKA DUYURDU: 2026-KPSS LISANS SıNAV SONUÇLARı AÇıKLANDı! İŞTE SONUÇ SORGULAMA EKRANı   20:24   TUNCER BAKıRHAN’DAN SERT VURGUN ÇıKıŞı: ’20 MILYAR DOLAR GITTI, SPK BAŞKANı HALEN GÖREVDE!’   19:01   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A SIVIL SIYASET VE DıŞ POLITIKA RESTI: ’MILLI İRADE HıRSıZLıĞıDıR!’   18:57   ANAYASA MAHKEMESI’NDEN YEREL MAHKEMEYE SERT İHTAR: "AYM KARARLARıNı UYGULAMAMA YETKISI YOK!"   10:20   MERSIN’DE DEPREM: BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER VE 2 İLÇE BAŞKANı TUTUKLANDı!  
 
     
   

1550 Rakımda Yörük Buluşması


Mersin’in Toroslar ilçesindeki 1550 rakımlı Tırtar Yaylası, 2 gün süren 2. Kardeş Göçerler Yörük Etkinliği’ne ev sahipliği yaptı. Temsili göç ve kültür gösterileriyle renklenen buluşmada konuşan Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, Yörük kültürünün korunmamasının doğrudan gıda güvencesini ve hayvancılığı etkilediğini vurguladı.

 

Tarih : 23 Ağustos 2026 Pazar 23:29   Okunma : 500

 Toroslar Belediyesi ev sahipliğinde Şekerçeşme mevkisinde düzenlenen 2. Kardeş Göçerler Yörük Etkinliği, bölge halkını ve Yörük kültürüne gönül verenleri 1550 rakımlı Tırtar Yaylası’nda bir araya getirdi. İki gün boyunca devam eden program, geleneksel temsilî Yörük göçü ve edilen göç duasıyla başladı.

Etkinlik alanında kurulan kıl çadırlar, yöresel lezzetler ve el sanatı ürünleri katılımcılardan yoğun ilgi gördü. Sahne gösterileri, halk oyunları ve konserlerle festival havasında geçen organizasyona; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"İnsanlarımız Kendi Özüne Dönmek İstiyor"

Etkinlikteki yoğun katılıma dikkat çeken Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, bölgede ciddi bir sosyalleşme ve öze dönüş ihtiyacı olduğunu ifade etti. Yıldız, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Toroslar’ın özü aslında tam olarak burada yaşanan dayanışmadır. İnsanlarımız kendi köklerine, özlerine dönmeyi arzuluyor. Bu buluşma sadece Toroslar’daki göçerlere değil; ülkenin bütün Yörük, göçer ve koçerlerine uzanan bir öze dönüş adımıdır. İlginin bu denli yüksek olması, yapılan işin doğruluğunu gösteriyor."

"Yörüklük Bir Folklor Değil, Gıda Güvencesi Meselesidir"

Yörük kültürünün yalnızca folklorik ögelerden ibaret görülmemesi gerektiğini vurgulayan Başkan Yıldız, konunun doğrudan tarım politikaları ve gıda üretimiyle bağlantılı olduğunu belirtti:

"Yörüklük son yıllarda siyasetin hamaset malzemesi haline getirildi. Biz burada sadece kültürel değerlerimizi sergilemiyoruz; Yörüklüğün sürdürülebilir bir yaşam tarzı olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Bugün soframıza gelen peynirin, yoğurdun azalmasının ve etin neredeyse hiç girememesinin temel nedeni Yörüklüğün korunamamasıdır. Hayvancılığı ve Yörük kültürünü destekleyen tarım politikaları üretilmedikçe bu kriz derinleşir. Bu yüzden konuyu üreticilerimizle doğrudan sahada konuşuyoruz."

Paylaş :
Etiketler :  #Mersin #Toroslar #YörükKültürü #TırtarYaylası #AbdurrahmanYıldız #KardeşGöçerler #TarımVeHayvancılık #MersinHaber

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA