27 Aralık 2025 Cumartesi

09:20   MERSIN’DE ALTYAPı VIZYONU: 2026 YATıRıMLARıYLA DAHA KONFORLU BIR ŞEHIR GELIYOR   21:39   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SPORA TARIHI DESTEK: 260 KULÜP VE 294 SPORCUYA 20.7 MILYON TL!   17:22   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN REGAIP KANDILI’NDE GÖNÜLLERE DOKUNAN İKRAM: BINLERCE KANDIL SIMIDI VATANDAŞLARLA BULUŞTU   17:15   MERSIN’DEN TÜRKIYE’YE ÖRNEK: BÜYÜKŞEHIR’IN HıYAR FIDESI DESTEĞI HASADA DÖNÜŞTÜ   17:06   CHP GENÇLIK KOLLARı GENEL BAŞKANı AYDıN’DAN KYK BURSUYLA ‘TAVUK DÖNER’ HESABı: 47 TAVUK DÖNER DÜRÜM KAYıP   17:04   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: SAĞLıK HIZMETLERINDE KARA DÜZEN ÇALıŞAN KIM VARSA GÖZÜNÜN YAŞıNA BAKMıYORUZ   17:02   SURIYE’NIN HUMUS KENTINDE CAMIDE PATLAMA: 5 ÖLÜ, 21 YARALı   14:59   LEYLA ZANA’YA YÖNELIK HAKARETLERE ILIŞKIN 116 ÖRGÜTTEN SUÇ DUYURUSU   14:57   CHP’LI AKDOĞAN, AİHM’IN İMAMOĞLU DOSYASıYLA ILGILI KARARıNı DEĞERLENDIRDI: AİHM, AYM KARARıNA UYMAYANLARıN TÜRKIYE CUMHURIYETI’NI DINGO’NUN AHıRı GIBI YÖNETEMEYECEKLERINI SÖYLÜYOR"   09:20   MERSIN’DE KıRSALA ŞEHIR KONFORU: ESENLI–HEBILLI YOLU YENILENDI   23:29   MERSIN, KADıN SINEMASıNıN BAŞKENTI OLDU: UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI 2. KEZ ŞEHIRDE   21:05   MEZITLI’DE YENI YıL COŞKUSU: DEMOKRASI MEYDANı 5 GÜN BOYUNCA FESTIVAL ALANıNA DÖNÜŞÜYOR   18:21   CHP’DEN 2026 YOL HARITASı: HÜKÜMET PROGRAMı, MITINGLER VE YARGı SÜRECI HAZıRLıKLARı   17:59   CHP SÖZCÜSÜ ZEYNEL EMRE: “KAYYUM AYıBı DERHAL SON BULMALı, TOPLUM SAMIMI ADıM BEKLIYOR”   15:36   MERSIN’DE 30 BINI AŞAN VATANDAŞ MOBIL KUAFÖRLE YENILENDI!   15:29   YENIŞEHIR’DE “DIYABETI TANı, SAĞLıĞıNı KORU” PANELI DÜZENLENDI   15:27   BAŞKAN BOLTAÇ AKGEDIK ANASıNıFı’Nı ZIYARET ETTI   15:25   TOROSLAR ZABıTASı YENI YıL ÖNCESI DENETIMLERINI ARTıRDı   15:19   AYM, TCK’NıN “KAMU GÖREVLISINE HAKARET”TE DAHA AĞıR CEZA ÖNGÖREN DÜZENLEMENIN IPTALI ISTEMINI REDDETTI   15:18   SADETTIN SARAN ADLI KONTROLLE SERBEST BıRAKıLDı  
 
     
   

Tüm Çocukların Bayramı..


Mezitli Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün Dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı farklı kesimden çocuklarla bir arada kutladı.

 

Tarih : 24 Nisan 2017 Pazartesi 22:59   Okunma : 2091

Mezitli Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün Dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı farklı kesimden çocuklarla bir arada kutladı. Kanserle mücadele eden çocuklarla halay çeken Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, cezaevinde anneleriyle yaşayan çocuklara hediyeler gönderdi. Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen etkinliklerde çocuklarla çamurdan heykel, tebeşirle duvar boyaması, minik çocuklarla kitap okuyan Başkan Tarhan başarılı sporculara da madalya taktı.

Tüm Mersin’de hava şartları nedeniyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları iptal edilirken, Mezitli Belediyesi, bir çok yerde çocuklara bayram coşkusu yaşattı. Mustafa Kemal Atatürk’ün Dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı farklı kesimden çocuklarla bir arada olmaya gayret eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, çocukların 23 Nisan’ı en renkli ve güzel şekilde kutlamasını sağladı.

Kanserle mücadele eden çocuklarla halay çeken Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, cezaevinde anneleriyle yaşayan çocuklara hediyeler gönderdi. Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen etkinliklerde çocuklarla çamurdan heykel, tebeşirle duvar boyaması, minik çocuklarla kitap okuyan Başkan Tarhan başarılı sporculara da madalya taktı. Başkan Tarhan, kentte bisiklet kullanımını artırmak amacıyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı MezitliKart kullanıcıları arasından çekilen kura ile 23 kişiye bisiklet dağıttı.

ÇOCUKLARLA ÖYKÜ OKUDU, KAĞITTAN EL İŞİ YAPTI

Demokrasi Meydanı’nda Çocuk Ülkesi Derneği ile birlikte gerçekleştirilen etkinliklerde ise tam bir karnaval havası yaşandı. Vatandaşların yoğun katılımının yaşandığı etkinliklerde Başkan Tarhan, Mezitli Belediyesi Kitap Okuyan Çocuklar Oyun Kitaplığı’nda gerçekleştirilen çocuk öyküleri yazarı Tülin Kozikoğlu’nun gerçekleştirdiği söyleşi ve kitap okuma etkinliğine katıldı. Çocuklarla öykü okuyan ve kağıtlar ile çeşitli figürler yaparak farklı bir gün geçiren Başkan Tarhan’a bu kez aileler tarafından bir sürpriz yapıldı. Başkan Tarhan, ailelerin getirdiği 23 Nisan pastasını yine çocuklar ve aileleriyle birlikte kesti.

ÇAMURDAN HEYKEL, TEBEŞİRLE DUVAR BOYAMA

Çocuk Ülkesi Derneği’nin desteğiyle düzenlenen etkinliklerde çocuklarla çamurdan heykel çalışması yapan Başkan Tarhan, oluşturulan duvara tebeşirle resim çizdi. Çocuklara pamuk şekeri, patlamış mısır gibi sürprizlerin yapıldığı kutlamalarda, Mezitli Belediyesi Spor Okulları tarafından gerçekleştirilen 23 Nisan Turnuvalarında başarılı olan sporculara madalya ve sertifikaları verildi. Okçuluk, futbol ve tenis turnuvası şampiyonlarına madalyaları Başkan Tarhan tarafından takıldı. Bol bol fotoğrafın çekildiği etkinlikler kapsamında çocukların serbest kürsü şeklinde yeteneklerini sergilemesi neşeli anların yaşanmasına neden oldu.

ATATÜRK’ÜN AMACINI ŞİMDİ DAHA İYİ ANLIYORUZ

Konuşmasında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Mustafa Kemal Atatürk’ün

tüm dünya çocuklarına armağan etmesinin amacının günümüzde daha çok anlaşıldığının altını çizen Başkan Tarhan, “Bir günlüğüne de olsa tüm her şeyi çocuklarımız için yaptık. Sadece kutlamalarla yetinmedik çok zor şartlarda yaşamını sürdürmeye çalışan çocuklarımızın da varlığını hatırladık. Sadece bugün Mersin Üniversitesi Hastanesi Çocuk Onkolojisi ve Hematoloji Bölümü'nde çocuklar ve ailelerine 23 Nisan coşkusunu yaşatırken, cezaevinde aileleriyle birlikte yaşamak zorunda kalan çocuklarımıza da paydaşımız olan bir grup aracılığı ile sürprizler yaptık. Her kesimi bu kutlamaların içersine katmak amacıyla Demokrasi Meydanı’nda da pek çok etkinlikte halkımızın şölene ortak olmasını sağladık” dedi.

ATATÜRK’ÜN ESERLERİNDEN VE DEĞERLERİNDEN ASLA VAZ GEÇMEYECEĞİZ

Tüm şartlara rağmen alana gelerek kutlamalara ortak olan tüm vatandaşlara teşekkür eden Başkan Tarhan, “Biz, Atatürk İlke ve Devrimlerine, çağdaş Türkiye Cumhuriyetine ve Atatürk’ün eserlerine sahip çıkmayı sürdüreceğiz. Atatürk’ün eser ve değerlerinden asla vazgeçmeyeceğiz. Büyük bedeller ödenerek, atalarımızın bize armağan ettiği Cumhuriyete ve ülkemize sahip çıkmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Bunun en güzel yolu da aydınlık, ve çağdaş bir gelecek sağlayarak çocuklar yetiştirmektir. Onların tüm duyguları temiz. Hepimiz onlar kadar temiz ve sevgi dolu yüreklere sahip olabilirsek dünyada hiçbir sorun kalmayacaktır. Şairin söylediği gibi ‘Dünyayı hiç olmazsa bir kere çocuklara verelim. Bir günlük de olsa öğrensin dünya arkadaşlığı’ Biz çocuklarımıza inanmayı ve onlara çağdaş mutlu ve özgür bir gelecek sağlamaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  mezitli belediyesi, başkan neşet tarhan, 23 nisan ulusal egemenlik çocuk bayramı.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA