8 Şubat 2025 Cumartesi

15:50   CHP MERSIN AKDENIZ İLÇESINDE HALKLA BULUŞTU: SIYASET, EKONOMI VE YEREL SORUNLAR KONUŞULDU   15:06   ARPAÇSAKARLAR MAHALLESI’NDE KAPSAMLı TEMIZLIK ÇALıŞMASı YAPıLDı   13:56   SıLA BEBEK DAVASıNDA KARAR ÇıKTı...   13:55   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT: "YOL GIRMEMIŞ, HIZMET ALMAMıŞ BIR TEK MAHALLE BILE BıRAKMAYACAĞıZ"   12:23   CHP ESKIŞEHIR MILLETVEKILI SÜLLÜ`DEN AÇıKÖĞRETIM FAKÜLTESI IÇIN ARAŞTıRMA ÖNERGESI   10:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "DEPREM BÖLGESINDE YAŞAYAN YURTTAŞLARıMıZıN HAYATA TUTUNMALARıNı SAĞLAYACAK ÖNLEMLER, IKTIDAR TARAFıNDAN ALıNMALı"   09:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI İTFAIYESI, 2025`IN ILK TATBIKATıNı YAPTı   09:35   CHP, GEÇEN HAFTA YASALAŞAN DDK VE TMSF DÜZENLEMESININ IPTALI IÇIN AYM`YE GIDIYOR   07:11   16 ILDE KARLA KARıŞıK YAĞMUR VE KAR YAĞıŞı BEKLENIYOR   02:05   TRUMP`TAN ULUSLARARASı CEZA MAHKEMESI`NE YAPTıRıM   01:34   ‘SESSIZCE YÜRÜYOR, ACıLARA SES OLUYORUZ!’    21:12   MHP, DEVLET BAHÇELI`NIN KALP KAPAKÇıĞıNıN YENILENDIĞINI AÇıKLADı   15:35   ÖZGÜR ÖZEL, ELBISTAN`DA HACıBEKTAŞ VELI ANADOLU KÜLTÜR VAKFı`Nı ZIYARET ETTI…   14:12   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ: DEPREMDEN GEREKLI DERSLER HÂLÂ ÇıKARıLMADı   14:09   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ VE CHP GRUP BAŞKAN VEKILI BAŞARıR ESNAF GEZDI   13:59   6 ŞUBAT DEPREMLERININ IKINCI YıLı.... DEPREM UZMANı YOSHINORI MORIWAKI: ``‘ALLAH KORUSUN` DEMEK DEPREMLERI ENGELLEMIYOR``   13:13   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI EKIPLERI, KARLA MÜCADELE ÇALıŞMALARıNı SÜRDÜRÜYOR   11:39   6 ŞUBAT DEPREMLERININ IKINCI YıLı... ÖZGÜR ÖZEL ADıYAMAN`DA, GÖLBAŞı DEPREM ŞEHITLIĞI‘NI ZIYARET ETTI   11:21   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT`TAN ATAYURT ESNAFıNA ZIYARET   09:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN “OTIZM SAATI” ETKINLIĞI… AVM`LERIN ıŞıKLARı VE SESLERI KıSıLDı  
 
     
   

Çamak: OHAL nöbeti tutan memurlara 9 aydır ödeme yapılmadı..


CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, ilçe kaymakamlıkları bünyesinde oluşturan OHAL bürolarında nöbet zorunluluğu getirilen memurların, 12 saate kadar varan nöbet sürelerine rağmen 9 aydır hiçbir ödeme alamadıklarını söyledi.

 

Tarih : 10 Mayıs 2017 Çarşamba 22:10   Okunma : 1320

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde Olağanüstü Hal (OHAL) bürolarındaki nöbet zorunluluğunu ve nöbet tutmak zorunda olan memurların yaşadığı mağduriyetleri gündeme getirdi.

Çamak, 23 Temmuz 2016 tarihinde yayımlanan 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye (KHK) dayanarak, OHAL durumu nedeniyle devletin uygun gördüğü teşkilât ve kurumlarda 24 saat süreli OHAL nöbetçisi çalışma planı hazırlandığını hatırlatı.

Çamak, “Bu 24 saat süreli çalışma planında görevli personele görevinin tebliğ edildiği andan itibaren nöbetlerini ilgili OHAL bürolarında yerine getirmesi zorunluluğu getirilmiştir. Bu anlamda tüm il ve ilçelerde sabitlenmiş en az 4 kişi OHAL nöbetleri tutmaktadır” dedi.

Çamak, “Görevli memurların ailelerine ve kendilerine yeteri kadar zaman ayırmamalarına neden olan ve yaklaşık 12 saate kadar çıkan bu nöbetlerin bedelleri ise bizlere gelen şikâyetlerden anlaşıldığı üzere bu kararnamenin uygulamaya girmesinin üzerinden 9 ay geçmesine rağmen maalesef halen ödenmemiştir. Özellikle seçim bölgem olan Mersin ilimize bağlı kaymakamlıklarda OHAL nöbetçisi olan memurlarımızdan bu nedenle yoğun şikâyetler gelmektedir” ifadelerini kullandı.

Çamak, soru önergersinde, “OHAL nöbetçisi olarak çalışan memurların ücretleri, aradan 9 ay geçmesine rağmen neden halen ödenmemektedir? Bu insanların geçindirmekle yükümlü oldukları aileleri düşünülerek, yaşadıkları mağduriyete bir an önce son vermek açısından herhangi bir ödeme planınız var mıdır? Varsa bu ödemenin ne zaman yapılması öngörülmektedir” sorularına yer verdi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA