27 Aralık 2025 Cumartesi

09:20   MERSIN’DE ALTYAPı VIZYONU: 2026 YATıRıMLARıYLA DAHA KONFORLU BIR ŞEHIR GELIYOR   21:39   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SPORA TARIHI DESTEK: 260 KULÜP VE 294 SPORCUYA 20.7 MILYON TL!   17:22   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN REGAIP KANDILI’NDE GÖNÜLLERE DOKUNAN İKRAM: BINLERCE KANDIL SIMIDI VATANDAŞLARLA BULUŞTU   17:15   MERSIN’DEN TÜRKIYE’YE ÖRNEK: BÜYÜKŞEHIR’IN HıYAR FIDESI DESTEĞI HASADA DÖNÜŞTÜ   17:06   CHP GENÇLIK KOLLARı GENEL BAŞKANı AYDıN’DAN KYK BURSUYLA ‘TAVUK DÖNER’ HESABı: 47 TAVUK DÖNER DÜRÜM KAYıP   17:04   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: SAĞLıK HIZMETLERINDE KARA DÜZEN ÇALıŞAN KIM VARSA GÖZÜNÜN YAŞıNA BAKMıYORUZ   17:02   SURIYE’NIN HUMUS KENTINDE CAMIDE PATLAMA: 5 ÖLÜ, 21 YARALı   14:59   LEYLA ZANA’YA YÖNELIK HAKARETLERE ILIŞKIN 116 ÖRGÜTTEN SUÇ DUYURUSU   14:57   CHP’LI AKDOĞAN, AİHM’IN İMAMOĞLU DOSYASıYLA ILGILI KARARıNı DEĞERLENDIRDI: AİHM, AYM KARARıNA UYMAYANLARıN TÜRKIYE CUMHURIYETI’NI DINGO’NUN AHıRı GIBI YÖNETEMEYECEKLERINI SÖYLÜYOR"   09:20   MERSIN’DE KıRSALA ŞEHIR KONFORU: ESENLI–HEBILLI YOLU YENILENDI   23:29   MERSIN, KADıN SINEMASıNıN BAŞKENTI OLDU: UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI 2. KEZ ŞEHIRDE   21:05   MEZITLI’DE YENI YıL COŞKUSU: DEMOKRASI MEYDANı 5 GÜN BOYUNCA FESTIVAL ALANıNA DÖNÜŞÜYOR   18:21   CHP’DEN 2026 YOL HARITASı: HÜKÜMET PROGRAMı, MITINGLER VE YARGı SÜRECI HAZıRLıKLARı   17:59   CHP SÖZCÜSÜ ZEYNEL EMRE: “KAYYUM AYıBı DERHAL SON BULMALı, TOPLUM SAMIMI ADıM BEKLIYOR”   15:36   MERSIN’DE 30 BINI AŞAN VATANDAŞ MOBIL KUAFÖRLE YENILENDI!   15:29   YENIŞEHIR’DE “DIYABETI TANı, SAĞLıĞıNı KORU” PANELI DÜZENLENDI   15:27   BAŞKAN BOLTAÇ AKGEDIK ANASıNıFı’Nı ZIYARET ETTI   15:25   TOROSLAR ZABıTASı YENI YıL ÖNCESI DENETIMLERINI ARTıRDı   15:19   AYM, TCK’NıN “KAMU GÖREVLISINE HAKARET”TE DAHA AĞıR CEZA ÖNGÖREN DÜZENLEMENIN IPTALI ISTEMINI REDDETTI   15:18   SADETTIN SARAN ADLI KONTROLLE SERBEST BıRAKıLDı  
 
     
   

Çocuklar sokağa çıksın diye, Çocuk Sokağı açıldı..


Mezitli Belediyesi, çocukları televizyon ve bilgisayar bağımlılığından kurtarmak amacıyla hayata geçirdiği ilk Çocuk Sokağı’nı düzenlenen törenle açtı. Fatih Mahallesi’nde açılan sokakta, çocuklar her türlü spor, sosyal ve oyun etkinliklerini gerçekleştirebilecek.

 

Tarih : 15 Mayıs 2017 Pazartesi 02:38   Okunma : 2177

Mezitli Belediyesi, Mezitli Lions Kulübü ve Kilikya Lions Kulübü ile gerçekleştirdiği Çocuk Sokağı projesini hayata geçirdi. Fatih Mahallesi Galatasaray Meydanı karşısında açılan sokakta çocuklar, satranç, mini futbol, basketbol gibi spor etkinliklerinin yanı sıra kitap okuma, eski çocuk oyunları gibi kültürel etkinlikleri de gerçekleştirebilecek.

‘Satrancını Al Gel’ sloganıyla hayata geçen Çocuk Sokağı’nın açılışı Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra Türkiye Lions Kulüpleri 118 U Genel Yönetmeni Ömer Ruhi Eryurt, Mezitli Lions Kulübü Başkanı Şebnem Hocaoğlu, Kilikya Lions Kulübü Başkanı Ayten Aygenli, Çocuk Sokağı Proje Koordinatörü Sibel Gelbul, Belediye Meclis Üyeleri, Mezitli Belediyesi Spor Okulları sporcuları, mahalle sakinleri ve aileler çocuklarıyla birlikte katıldı. Çocuk Ülkesi Derneği’nin de pamuk şeker, patlamış mısır çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiği Çocuk Sokağı’nın açılışında Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, çocuklara kitap ve çeşitli hediyeler dağıttı. Törende Çocuk Sokağı oluşumuna destek veren kurum ve kişilere teşekkür plaketi de takdim edildi.

Türkiye Lions Kulüpleri 118 U Genel Yönetmeni Ömer Ruhi Eryurt, Mezitli Belediyesi'nin aslında bir rüyayı gerçekleştirdiğinin altını çizerek bu duyarlılığından dolayı Başkan Neşet Tarhan’a teşekkür etti.

Türkiye’de çocukların sokaklarda olması gerektiğini ancak daha çok televizyon ve bilgisayarların başında zaman geçirdiklerine dikkat çeken Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Çocuklarımızın sokaklarda olmaları gerekirken daha çok bilgisayar oyunlarının esiri olmuş durumdalar. Bizler bu çocuklarımızı sokaklara çıkarabilmek için önce onlara güvenli ve zaman geçirebilecekleri ortamlar yaratmalıyız. Çocukları ‘sokak çocuğu’ kalıbından çıkarıp çocuk sokağı anlayışına çekmemiz gerekiyor. Bu ilk sokağımız ilerleyen zamanlarda bunları daha da artırarak geliştirmek istiyoruz.  Her bölgede böylesi ailelerin çocuklarıyla zaman geçireceği sokaklar oluşturulsun istiyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Hiçbir zaman çocukları annelerinden ayrı düşünmediklerine vurgu yapan Başkan Tarhan, “Mezitli Belediyesi olarak ‘Kadın Dostu Belediyeyiz’. Ama aynı zamanda ‘Çocuk Dostu Belediye’de olmak istiyoruz. Biz biliyoruz ki anneler için ne yapıyorsak çocuklar için de yapmışız demektir. Daha sosyal, daha ekonomik sıkıntılarını çözmüş bir anne çocuğuna daha fayda sağlayabilecek demektir. Bu günü özellikler Anneler Günü’ne denk getirerek bir nevi çocuklara ve annelerine bir hediye vermek istedik” diye konuştu. 

Paylaş :
Etiketler :  çocuk sokağı, mezitli belediyesi, neşet tarhan, Mezitli Lions Kulübü, Kilikya Lions Kulübü.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA