22 Haziran 2025 Pazar

12:30   MIMARLARDAN DAYANıŞMA ETKINLIĞI   11:25   YUMURTALıK HALKıNDAN ÇEVREYE, DENIZE DUYARLıLıK ÇAĞRıSı   11:15   SOFRALARA LEZZET KATACAK AŞÇıLAR BÜYÜKŞEHIR’LE YETIŞIYOR   11:05   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, FERDI ZEYREK’IN KıZı NEHIR ZEYREK’I, YKS’NIN IKINCI OTURUMUNA DA GETIRDI   10:23   YKS’NIN IKINCI OTURUMU AYT BAŞLADı   09:25   BÜYÜKŞEHIR ÖĞRENCI VE VELILERIN YKS HEYECANıNA ORTAK OLDU   08:32   ABD SALDıRıLARı SONRASı İRAN, İSRAIL’E MISILLEME SALDıRıLAR DÜZENLEDI   21:10   BAŞKAN SEÇER, BÜYÜKŞEHIR’IN DÜZENLEDIĞI EMIRLER ORMAN PARKı PIKNIK ALANı’Nı İNCELEDI   15:55   TARSUS CHP’DEN KıRSAL MAHALLE ZIYARETLERI   12:06   “PROTESTO HAKKıNı KULLANAN ÖĞRENCILERI YURTTAN UZAKLAŞTıRMAK ZALIMLIKTIR”   11:52   ÖZEL GEREKSINIMLI BIREYLER YAZ BOYU YÜZMENIN KEYFINI BÜYÜKŞEHIR’LE YAŞıYOR   09:20   BÜYÜKŞEHIR’IN EMEKLI YÜREKLERINDEN ANADOLU’YA SES VEREN TÜRKÜLER   09:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN TARıMA DESTEĞI TAM GAZ DEVAM EDIYOR   01:56   TARSUS BELEDIYESI KREŞLERINDE EĞITIM ALAN ÖĞRENCILER KARNE HEYECANı YAŞADı   11:54   MERSIN BAROSU HAYVAN HAKLARı KOMISYONU, PATIKÖY’Ü ZIYARET ETTI   11:50    BAŞKAN YıLDıZ’DAN YKS ÖNCESI ÖĞRENCILERE MORAL ZIYARETI VE BAŞARı MESAJı   10:10   TÜRKIYE YAŞ MEYVE SEBZEDE İKLIM DARBESINE RAĞMEN İHRACAT DEĞERINI KORUDU   09:20   BÜYÜKŞEHIR’IN ENGELSIZ YAŞAM PARKı, ÖZEL GEREKSINIMLI BIREY VE AILELERINE SANATLA DESTEK OLUYOR   09:10   BÜYÜKŞEHIR’DEN TARSUS’UN DOĞU VE BATı GIRIŞ NOKTALARıNDA PEYZAJ ÇALıŞMASı…    08:10   TARSUS BELEDIYESI’NDEN MIMAR-MÜHENDIS ÇALıŞTAYı  
 
     
   

Alanya Sokağında son sözü halk söyleyecek


Yenişehir Belediyesi, Mersin’in en yoğun alışveriş ve sosyal yaşam alanlarından biri olan Alanya Sokağı ve çevresindeki sokaklarda yenileme çalışması yapacak. Tüm çalışmalar tamamlandığında Alanya Sokağı ve çevresi alışveriş yapmanın da, gezmenin de keyifli olduğu bir turistik kent görüntüsüne kavuşacak.

 

Tarih : 4 Mayıs 2020 Pazartesi 00:05   Okunma : 1075

Yenişehir Belediyesi, Mersin’in en yoğun alışveriş ve sosyal yaşam alanlarından biri olan Alanya Sokağı ve çevresindeki sokaklarda yenileme çalışması yapacak. Sokaklarda görsel kirlilik ve tehlike oluşturan enerji kabloları yeraltına indirilecek, yağmursuyu hattı genişletilerek, su baskınları ve caddelerdeki çökmeler önlenecek. Çalışmalar kapsamında ayrıca tek tip tabela uygulaması da hayata geçirilecek,  esnafın daha estetik, daha küçük tabelalar ve brandalar kullanması teşvik edilecek. Tüm bu çalışmalar tamamlandığında Alanya Sokağı ve çevresi alışveriş yapmanın da, gezmenin de keyifli olduğu bir turistik kent görüntüsüne kavuşacak. Çalışmaları bizzat yönlendiren Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, sık sık esnafla ve bölgede yaşayan vatandaşlarla bir araya gelerek onların da görüşlerini alıyor.

Yenişehirliler kent yönetiminde söz ve karar sahibi olurken, kent adına alınan kararlara da doğrudan katılıyor. Bunun örneklerinden biri Alanya Sokağı ve çevresindeki sokaklarda yaşanıyor. Her gün binlerce insanın gezdiği, alışveriş yaptığı, öğlen ve akşam yemeğini yediği bölgede yenileme çalışmaları yapmayı planlayan Yenişehir Belediyesi, bu çalışmaları esnafa, civarda yaşayan vatandaşlara da danışarak yürütüyor.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, çalışmaları bizzat yönlendiriyor, halkla doğrudan temas kuruyor. Başkan Özyiğit önceki gün bir kez daha esnafı dolaştı, bölgede yaşayan vatandaşlarla sohbet etti ve ‘Nasıl bir Alanya Sokağı istiyorsunuz’ sorusunu sordu.

Başkan Özyiğit, Alanya Sokağı’nın trafiğe kapatılıp kapatılmayacağına veya araç geçişlerinin günün hangi saatlerinde olacağına da Yenişehirlilerinkarar vermesini istediklerini belirterek esnafın ve bölge sakinlerinin bu konudaki görüşlerini dinledi.

Özyiğit “Önümüzdeki süreçte burada topyekun bir çalışma başlayacak”

Seçim kampanyasında sık sık ‘Halkın talep ve istekleri doğrultusunda hizmet vereceğiz.’ diyerek, katılımcı yönetim vurgusu yapan Başkan Abdullah Özyiğit, “Verdiğimiz sözlerin takipçisi olmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek için bütün gücümüzle çalışıyoruz. Şartlar ne olursa olsun verdiğimiz sözleri yerine getirmek için Yenişehir Belediyesi olarak seferber olmuş durumdayız. Vatandaşlarımızın Alanya Sokağı olarak bildiği 1902 numaralı sokağımız Mersin’de yoğunluğun en yüksek olduğu sokaklardan bir tanesidir.  Sokağın zemininde de bir su sorunu var. Zeminin altındaki su nedeniyle caddede çökmeler oluşuyor. Bu konuda MESKİ ile gerekli görüşmeleri yaptık ve birlikte bu sorunu da çözeceğiz. Elektrik sistemi de yer altında değil. Biz göreve gelir gelmez ilk iş olarak Enerjisa’ya yazılar yazarak, elektrik direklerinin kaldırılmasını ve elektrik sisteminin yer altına indirilmesi konusunda bir talepte bulunduk ve burada yapacağımız çalışmayı kendilerine bildirdik. Dolayısıyla onlar da hazırlıklarını yaptılar ve önümüzdeki süreçte burada topyekun bir çalışma başlayacak. Çalışmalarımıza başlamadan önce Alanya Sokağındaki esnafla ve bölgedeki vatandaşlarımızla konuşuyoruz. Hemşehrilerimize ‘Burası trafiğe kapanmalı mı, yoksa kapanmamalı mı ve nasıl bir Alanya Sokağı istiyorsunuz?’diye sorduk.” İfadelerini kullandı.

Vatandaşlarımızla konuşuyoruz çünkü en doğru kararı vermek istiyoruz”

Başkan Abdullah Özyiğit, iki ay içerisinde yenileme çalışmalarına başlamayı hedeflediklerini söyledi. Alanya Sokağı’nda vatandaşların yürümekten ve alışveriş yapmaktan keyif alacakları bir düzenleme yapacaklarını kaydeden Başkan Özyiğit, “ Vatandaşlarımızla konuşuyoruz çünkü en doğru kararı vermek istiyoruz. Vatandaşlarımızın daha çok rahat edeceği bir düzenleme yapmak istiyoruz. Bu nedenle başkan yardımcılarımız ve müdürlerimizle beraber sokakta incelemelerimizi tamamladık. İki ay içerisinde Alanya Sokağımızı yenileme çalışmalarına başlamayı hedefliyoruz. Bu sokağı insanların yürümekten ve alışveriş yapmaktan keyif alacağı bir hale getireceğiz. Umuyoruz ki o zamana kadar korona virüsünü de atlatmış olacağız” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  YENİŞEHİR BELEDİYESİ, KORONAVİRÜS, COVİD-19, ABDULLAH ÖZYİĞİT, ALANYA SOKAĞINDA SON SÖZÜ HALK SÖYLEYECEK

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA