26 Nisan 2026 Pazar

09:59   DÖRT MEVSIM GEÇTI, HASRET BITMEDI! TUTUKLU İBB ÜST DÜZEY YÖNETICISININ EŞINDEN YÜREK BURKAN PAYLAŞıM   09:40   MERSIN’DE NOTALAR ENGEL TANıMıYOR! ENGELSIZ YAŞAM MERKEZI’NDEN KALPLERE DOKUNAN RITIMLER   07:55   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KEMAL KıLıÇDAROĞLU ÇıKıŞı: ’HUKUKU BANA EMANETTIR!’   21:53   YARGıDA ’YAPAY ZEKA’ KRIZI KAPıDA! 78 BARODAN ADALET BAKANLıĞı’NA ORTAK İSYAN: ’SAVUNMA ROBOTLARA DEVREDILEMEZ!’   21:40   VAHAP SEÇER’DEN TBB SEÇIMI ÖNCESI NET MESAJ: ’GÖREVE DEVAM EDECEĞIZ!’   09:50   MERSIN ONU UNUTMADı! ŞEHIT İTFAIYECI NAZMI ÇELIKKAYA DUALARLA ANıLDı   09:19   RESMI GAZETE’DE GECE YARıSı MESAISI: MEB BAKAN YARDıMCıSı DEĞIŞTI, DEV KURUMLARDA ÜST DÜZEY ATAMALAR!   09:16   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNDA KRITIK GELIŞME: TUNCELI’DE İKI GÖREVLI GÖZALTıNA ALıNDı!   19:06   ÖZGÜR ÖZEL: "EN GENIŞ ARA SEÇIME DE VARıM. NE KADAR GENIŞLETMEK ISTIYORLARSA BEN ORADA VARıM, HODRI MEYDAN"   16:02   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’A "GÖRÜŞME" YANıTı... ÖZGÜR ÖZEL: "ÜLKENIN BIRINCI PARTISIYIM, IHTIYAÇ VARSA ELBETTE IKINCI PARTIYLE GÖRÜŞÜRÜM"   14:59   BIRLEŞIK KRALLıK’ıN ANKARA BÜYÜKELÇILIĞI: FORMULA 1’IN TÜRKIYE’YE DÖNÜŞÜNÜ MEMNUNIYETLE KARŞıLıYORUZ   14:57   ALI MAHIR BAŞARıR’DAN GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "BU DOSYA, TÜRKIYE’NIN DE KAYBOLUŞ HIKAYESINI RESMEDEN BIR DOSYADıR"   13:32   DORUK MADENCILIK IŞÇILERININ EYLEMI SÜRÜYOR. AVUKAT ABDURRAHIM DEMIRYÜREK: "TÜM SIYASI PARTI TEMSILCILERINE ÇAĞRıMıZ, BILFIIL MADENCILERLE BERABER AÇLıK GREVINDE OLUN"   13:28   ERKAN BAŞ’TAN MADEN IŞÇILERINE DESTEK:    10:52   MADENCILERIN ANKARA YÜRÜYÜŞÜNDE TANSIYON YÜKSELDI: ’ÖLMEK VAR DÖNMEK YOK!’   10:40   ASGARI ÜCRET 23 GÜNDE BITIYOR! NISAN 2026 AÇLıK VE YOKSULLUK SıNıRı RAKAMLARı AÇıKLANDı   10:01   MERSIN 23 NISAN’DA ÇOCUKLARıN BAŞKENTI OLDU! BILIMDEN DOĞAYA COŞKU DOLU ROTA   09:40   MERSIN’DE DEV ZIRVE: GENÇLERIN KARIYER YOLCULUĞUNDA İŞKUR İMZASı!   18:26   CHP MERSIN’DEN EĞITIMDE "SESSIZ" ÇıĞLıK: 23 MADDELIK GELECEK MANIFESTOSU AÇıKLANDı   17:58   ABD BAŞKANı TRUMP, HÜRMÜZ BOĞAZı’NA MAYıN DÖŞEYEN TEKNELERE SALDıRı EMRI VERDI  
 
     
   

Büyükşehir’den 200 Bin Kişilik Aş Hikayesi


Mersin Büyükşehir Belediyesi Aşhanesi, Koronavirüs salgını sürecinde evlerinden çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşlar ile kronik rahatsızlıkları olan ihtiyaç sahibi yurttaşlara sıcacık yemeklerini ulaştırmaya devam ediyor. Vatandaşların evlerine günlük ve ücretsiz olarak ulaştırılan yemek hizmeti, 22 Mart’tan bu yana 200 bin kişiyi aştı.

 

Tarih : 6 Mayıs 2020 Çarşamba 08:55   Okunma : 783

Mersin Büyükşehir Belediyesi Aşhanesi, Koronavirüs salgını sürecinde evlerinden çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşlar ile kronik rahatsızlıkları olan ihtiyaç sahibi yurttaşlara sıcacık yemeklerini ulaştırmaya devam ediyor. Vatandaşların evlerine günlük ve ücretsiz olarak ulaştırılan yemek hizmeti, 22 Mart’tan bu yana 200 bin kişiyi aştı.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı SerdalGökayaz, “22 Mart’tan bugüne kadarki süreçte, 200 binin üzerinde bir yemek dağıtımı gerçekleştirdik. Kriz Merkezimiz’e başvuran 65 yaş üstü vatandaşlarımız, isimlerini yazdırıp, adres bilgilerini bizimle paylaşıyor ve o günden itibaren yemeklerini evlerine götürüyoruz” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Aşhanesi, Koronavirüs salgını sürecinde evlerinden çıkmaları yasaklanan 65 yaş üstü vatandaşlar ile kronik rahatsızlıkları olan ihtiyaç sahibi yurttaşlara sıcacık yemeklerini ulaştırmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Aşhanesi’ndenKoronavirüssürecinde dağıtılan yemek sayısı, günlük 9 bine kadar ulaştı. 22 Mart’tan bu yana Büyükşehir’in yemek hizmeti,toplam 200 bin kişiyi aştı.

Yemek hizmeti çığ gibi büyüyor

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, olağan süreçte “Bizimkisi Bir Aş Hikayesi” hizmetiyle bakıma ihtiyaç duyan yaş almışlara ve kronik rahatsızlığı olan ihtiyaç sahiplerine öğle saatlerinde günlük olarak ücretsiz yemek hizmeti sunuyordu. Koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan zorlu sürecin ilk etkisi, 65 yaş üstü vatandaşlara yansıdı. Risk grubunda yer alan 65 yaş üstü vatandaşlara, salgın tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağı getirildi.

Büyükşehir de yaşanan süreçte 65 yaş üstü tüm yurttaşlara koşul aramaksızın ücretsiz ve günlük yemek hizmeti sunabileceğini açıkladı. Kriz Merkezi’ne gelen başvurular doğrultusunda vatandaşlara ulaşan Büyükşehir, merkezdeki Aşhane’nin yanı sıra salgın döneminde Tarsus’ta da açtığı Aşhane ile birlikte günlük yemek götürdüğü kişi sayısını 9 bine ulaştırdı.

“65 yaş üstündeki vatandaşlarımızın evlerine yemek hizmeti götürüyoruz”

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı SerdalGökayaz, 22 Mart’tan bu yana aralıksız devam eden çalışmanın şu an 200 bin vatandaşı aştığını belirterek,“22 Mart, pandemi dolayısıyla 65 yaş üstü vatandaşlarımıza sokağa çıkma kısıtlamasının getirildiği gün oldu. Biz de o günden bu yana 65 yaş üstündeki vatandaşlarımızın evlerine yemek hizmeti götürüyoruz. 22 Mart’tan bugüne kadarki süreçte, 200 binin üzerinde bir yemek dağıtımı gerçekleştirdik. Biz,Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bir Kriz Merkezi kurmuştuk. Kriz Merkezimiz’e başvuran 65 yaş üstü vatandaşlarımız, isimlerini yazdırıp, adres bilgilerini bizimle paylaşıyor ve o günden itibaren yemeklerini evlerine götürüyoruz” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA