13 Haziran 2026 Cumartesi

15:35   SÜHEYL BATUM’DAN CHP KURULTAY KARARıNA SERT TEPKI: ’ÇOCUKLARıN BILE GÜLECEĞI BIR DURUM!’   01:05   CHP’DE DEPREM! REKOR OYLA SEÇILEN BELEDIYE BAŞKANı İÇIN İHRAÇ İSTEMI: "KARARı KABUL ETMIYORUM!"   23:23   CHP’DE ŞOK İSTIFA! TANJU ÖZCAN "SIYASI CUNTA" DIYEREK GEMILERI YAKTı: ’SAVUNMA VERMEM...’   19:09   CHP SÖZCÜSÜ SARı: MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı SERKAN TUNCER ILE BOLU BELEDIYE BAŞKANı TANJU ÖZCAN TEDBIRLI OLARAK KESIN ÇıKARMA CEZASı ISTEMIYLE YÜKSEK DISIPLIN KURULU’NA SEVK EDILDI   16:50   CHP MYK, GENEL BAŞKAN KEMAL KıLıÇDAROĞLU BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı   16:50   MEZITLI’DE DEZAVANTAJLı BIREYLER SU SPORLARı ILE BULUŞUYOR   16:49   BENJAMIN NETANYAHU: BAŞBAKAN OLDUĞUM SÜRECE İRAN NÜKLEER SILAHA SAHIP OLMAYACAK   14:30   FATOŞ PıNAR TÜRKER’IN "ÇıPLAK ARAMA" IDDIASı: İÇIŞLERI BAKANLıĞı SORUŞTURMA BAŞLATTı   10:01   MERSIN’DE ’KIMSE YALNıZ KALMAYACAK’ DEDI, 13 ILÇEDE O HIZMETI BAŞLATTı! BAŞVURANLARıN EVINE GIDIYORLAR   23:36   PM TOPLANTıSı ÖNCESI PEŞ PEŞE İSTIFALAR: ’TARIHIN DOĞRU TARAFıNDAYıZ’   23:21   AKDENIZ İÇIN TARIHI ZIRVE: MERSIN’IN İKLIM VIZYONU TÜRKIYE’YE ÖRNEK GÖSTERILDI!   16:58   DEM PARTI’DEN ’MUTLAK BUTLAN’ ELEŞTIRISI VE SÜREÇ YASASı ÇAĞRıSı   16:57   İMAMOĞLU’NDAN KıLıÇDAROĞLU TEPKISI: "KAYYıM ATANAN KIŞIYI KıNıYORUM"   16:55   AĞRı’DA YAŞAMıNı YITIREN ÖĞRETMEN IRMAK AYŞE KOPARAN, İZMIR’DE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   16:53   SILIVRI’DEN SESLENEN DILEK KAYA İMAMOĞLU: ÇıPLAK ARAMA IŞKENCEDIR   14:57   DEM PARTI MERSIN MILLETVEKILI ALI BOZAN, TARSUS’TA SU KANALLARıNı INCELEDI: BU IHMAL ÖLÜME DAVETIYE ÇıKARıYOR!   14:56   ÜNLÜLERE YÖNELIK UYUŞTURUCU SORUŞTURMASı... EMEP GENEL BAŞKANı ASLAN: "ÖNCELIKLE UYUŞTURUCU BARONLARıNıN YAKALANARAK GÖZALTıNA ALıNMASı GEREKIR"   14:55   CHP PARTI MECLISI TOPLANDı   14:28   ALI MAHIR BAŞARıR: "BUNLARıN 80 DARBECILERINDEN HIÇBIR FARKı YOKTUR"   13:52   RTÜK’TEN 6 KANALA IDARI PARA CEZASı: ÖZGÜR ÖZEL YAYıNıNA   
 
     
   

İhtiyaç Sahipleri “Askıda Fatura” İle Nefes Alacak


MESKİ Genel Müdürlüğü, “Askıda Fatura” kampanyasını Mersin’de de uygulamak için harekete geçti.

 

Tarih : 24 Mayıs 2020 Pazar 17:01   Okunma : 1738

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, “Askıda Fatura” kampanyasını Mersin’de de uygulamak için harekete geçti. “Faturasını ödeyemeyenlerle ‘ben öderim’ diyenler buluşuyor” sloganıyla düzenlenen kampanya kapsamında hayırsever yurttaşlar, ekonomik durumu iyi olmayan ve su faturalarını ödeyemeyen yurttaşların bir ya da birden fazla faturasını ödeyerek dayanışma gösterecek.

Kampanya detayları, emeski.meski.gov.tr/askidafatura adresinde

Kampanyaya katılmak isteyen yurttaşlar, emeski.meski.gov.tr/askidafatura adresi üzerinden, ihtiyaç sahibi ailelere ait ödenmemiş su faturalarının listesini görebilecek. Sadece fatura miktarının görüleceği listeden istediği fatura ya da faturaları seçecek olan hayırsever yurttaşlar, bu faturaları kredi kartı ya da banka kartı ile ödeyebilecek.

VATANDAŞLAR EKONOMİK GÜÇLERİ ORANINCA KAMPANYAYA KATKI SUNABİLECEK

Kampanyaya destek verecek yurttaşlar, ekonomik güçlerinin elverdiği oranda, kendilerine en uygun buldukları fatura bedellerini seçerek ödeme yapabilecek. Dileyen yurttaşlar da, bütçeleri oranında bir rakam belirleyip bununla “toplu fatura al” seçeneğini seçip, topluca fatura ödemesi yapabilecekler. Kısacası “Askıda Fatura” kampanyasına yurttaşlar ekonomik güçleri oranında katkı sunabilecek.

DAR GELİRLİ YURTTAŞ RAHAT BİR NEFES ALACAK

Askıda Fatura uygulamasında yoksul yurttaşlar faturasını kimin ödediğini, hayırsever yurttaşlar ise kimin faturasını ödediğini bilmeyecek. Böylece hem dayanışma duyguları güçlendirilecek, hem hayırsever yurttaşlar bağışlarının nereye harcandığını bizzat görmüş olacak. Kampanya ile hem yoksul vatandaşlar fatura yükünden kurtulup rahat nefes alacak hem de MESKİ’ye kaynak yaratılacak.

Vatandaşlar kampanya hakkında detaylı bilgiye 444 8 185 numaralı telefon hattından veya 0534 984 71 85 numaralı Whatsapp hattından ulaşabilecek.

KAMPANYA HALK KARTLILAR’IN ÖDENEMEYEN FATURALARINI DA KAPSIYOR

Halk Kart sahibi yurttaşların ödenemeyen su faturaları da Askıda Fatura kampanyası çerçevesinde ödenebilecek.

Ayrıca, Koronavirüs salgını için alınan önlemler kapsamında borcu olsa da suyu kapanmayan ya da borcu nedeniyle suyu kapalı olup açılan abonelerin ödenmeyen su faturaları da söz konusu kampanyaya dahil olacak.

ALKAÇ: “YURTTAŞLARIMIZI YALNIZ BIRAKMIYORUZ”

Kampanya ile ilgili bilgi veren MESKİ Genel Müdürü Alaeddin Alkaç, “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’in öncülüğünde, bir sosyal belediyecilik anlayışına daha imza atarak ‘Askıda Fatura’ dönemini hayata geçiriyoruz. Koronavirüs’ün etkisi altında olduğumuz bu zorlu süreçte, MESKİ olarak ihtiyaç sahibi yurttaşlarımızı yalnız bırakmıyoruz. Maddi güçlük nedeni ile su faturasını ödeyemeyen aileler için 'Askıda Fatura' dönemini başlatıyoruz. Yardımsever yurttaşlarımızın kampanyamıza desteklerini bekliyoruz” dedi.

“BÜTÇESİ EL VEREN HERKES KATILABİLİR”

Kampanyaya bütçesi el veren her yurttaşın katılabileceğini vurgulayan Alkaç, “Koronavirüs’ün etkisi altında olduğumuz bu günlerde dayanışmanın önemini bir kez daha anladık. Kampanyamıza bütçesi el veren tüm yurttaşlarımız katılabilir. Vatandaşlarımız ihtiyaç sahibi ailelere destek olarak dayanışma örneği gösterebilecek. Su faturalarını ödemekte güçlük çeken yurttaşlarımızı bu kampanya ile biraz olsun rahatlatmak istiyoruz. Yardımsever yurttaşlarımızın kampanyamıza büyük oranda destek vereceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA