13 Haziran 2026 Cumartesi

15:35   SÜHEYL BATUM’DAN CHP KURULTAY KARARıNA SERT TEPKI: ’ÇOCUKLARıN BILE GÜLECEĞI BIR DURUM!’   01:05   CHP’DE DEPREM! REKOR OYLA SEÇILEN BELEDIYE BAŞKANı İÇIN İHRAÇ İSTEMI: "KARARı KABUL ETMIYORUM!"   23:23   CHP’DE ŞOK İSTIFA! TANJU ÖZCAN "SIYASI CUNTA" DIYEREK GEMILERI YAKTı: ’SAVUNMA VERMEM...’   19:09   CHP SÖZCÜSÜ SARı: MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı SERKAN TUNCER ILE BOLU BELEDIYE BAŞKANı TANJU ÖZCAN TEDBIRLI OLARAK KESIN ÇıKARMA CEZASı ISTEMIYLE YÜKSEK DISIPLIN KURULU’NA SEVK EDILDI   16:50   CHP MYK, GENEL BAŞKAN KEMAL KıLıÇDAROĞLU BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı   16:50   MEZITLI’DE DEZAVANTAJLı BIREYLER SU SPORLARı ILE BULUŞUYOR   16:49   BENJAMIN NETANYAHU: BAŞBAKAN OLDUĞUM SÜRECE İRAN NÜKLEER SILAHA SAHIP OLMAYACAK   14:30   FATOŞ PıNAR TÜRKER’IN "ÇıPLAK ARAMA" IDDIASı: İÇIŞLERI BAKANLıĞı SORUŞTURMA BAŞLATTı   10:01   MERSIN’DE ’KIMSE YALNıZ KALMAYACAK’ DEDI, 13 ILÇEDE O HIZMETI BAŞLATTı! BAŞVURANLARıN EVINE GIDIYORLAR   23:36   PM TOPLANTıSı ÖNCESI PEŞ PEŞE İSTIFALAR: ’TARIHIN DOĞRU TARAFıNDAYıZ’   23:21   AKDENIZ İÇIN TARIHI ZIRVE: MERSIN’IN İKLIM VIZYONU TÜRKIYE’YE ÖRNEK GÖSTERILDI!   16:58   DEM PARTI’DEN ’MUTLAK BUTLAN’ ELEŞTIRISI VE SÜREÇ YASASı ÇAĞRıSı   16:57   İMAMOĞLU’NDAN KıLıÇDAROĞLU TEPKISI: "KAYYıM ATANAN KIŞIYI KıNıYORUM"   16:55   AĞRı’DA YAŞAMıNı YITIREN ÖĞRETMEN IRMAK AYŞE KOPARAN, İZMIR’DE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   16:53   SILIVRI’DEN SESLENEN DILEK KAYA İMAMOĞLU: ÇıPLAK ARAMA IŞKENCEDIR   14:57   DEM PARTI MERSIN MILLETVEKILI ALI BOZAN, TARSUS’TA SU KANALLARıNı INCELEDI: BU IHMAL ÖLÜME DAVETIYE ÇıKARıYOR!   14:56   ÜNLÜLERE YÖNELIK UYUŞTURUCU SORUŞTURMASı... EMEP GENEL BAŞKANı ASLAN: "ÖNCELIKLE UYUŞTURUCU BARONLARıNıN YAKALANARAK GÖZALTıNA ALıNMASı GEREKIR"   14:55   CHP PARTI MECLISI TOPLANDı   14:28   ALI MAHIR BAŞARıR: "BUNLARıN 80 DARBECILERINDEN HIÇBIR FARKı YOKTUR"   13:52   RTÜK’TEN 6 KANALA IDARI PARA CEZASı: ÖZGÜR ÖZEL YAYıNıNA   
 
     
   

Tarsus’ta Görüntü Kirliliğini, Tuvale Dönüşen Duvarlar Renklendirecek


Görsel ve estetik görünüm sağlayan çalışmalara da büyük önem veren Tarsus Belediyesi, ilçede bulunan ve kayıt altına alınan boş duvarları uzmanlar eşliğinde tuvale dönüştürüp çeşitli sanatsal temalarla resimlendirecek.

 

Tarih : 30 Mayıs 2020 Cumartesi 23:34   Okunma : 2351

Tarsus’ta kentin önemli noktalarında bulunan binalar sanatsal resimler ile renklenecek, bu binalarda kısmi restorasyon çalışması gerçekleştirilecek.

Görsel ve estetik görünüm sağlayan çalışmalara da büyük önem veren Tarsus Belediyesi, ilçede bulunan ve kayıt altına alınan boş duvarları uzmanlar eşliğinde tuvale dönüştürüp çeşitli sanatsal temalarla resimlendirecek.

Başkan Bozdoğan talimatı ile oluşturulan destinasyon ekibini, Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Nurseren Tor koordine edecek. Açık alan duvarlarında gerçekleştirilecek çalışmalar için Tarsus’ta 2 günlük araştırma destinasyon ekibi yapacağı 2.toplantının çalışmalarına start verip, binaların dönüşümünü sağlayacak.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ı makamında ziyaret eden Prof. Dr. Nurseren Tor; yapılacak olan çalışmaların tarihi kente özel ve naif bir dokunuş olacağını ifade etti. Görüşmeye Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Av. Ünzile Kuru’da katıldı.

‘’ATATÜRK’ÜN ŞEHİR PLANI YANLIŞ UYGULAMALAR İLE BİLİNÇSİZCE YOK EDİLMEYE ÇALIŞILMIŞ’’

Başkan Bozdoğan ‘’1928 yılında Almanya’da açılan Berlin Kent Planlama Yarışması’nı kazanmış, Prof. Dr. Hermann Jansen,1932 yılında Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün talebi üzerine Türkiye’ye getirilmişti. Ata’nın gezilerinde bizzat yanında götürdüğü Prof. Dr. Hermann Jansen Ankara İmar Planını, Tarsus’ta da uygulamıştır. 1935’te Tarsus’ta uygulanan bu imar planının halen ne kadar güncel olduğunu görüyoruz. Yaşadığımız tarihi kent Tarsus’un son yıllarına bakıldığında kent estetiğinin ne kadar eksik olduğunu görüyoruz. Kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün doğaya duyduğu saygıyı kentimizde de yaşatmak zorundayız. Ülkemizin saygın hocalarından Nurseren Tor hanımefendinin bizlere katacağı değerler için şimdiden teşekkür ediyorum.  Çalışmalarımızın ‘’Kent Kimliği ‘’ içinde önem arz edeceği ortada, bu doğrultuda bu çalışmanın anlamlı olacağını düşünüyorum’’ dedi.

‘’ SANAT, GENÇLERİMİZİ BİR ARAYA GETİREN EN ETKİN EYLEMDİR’’

Başkan Bozdoğan, Prof. Dr. Nurseren Tor’un yaptığı ziyaretten dolayı mutlu olduğunu belirttiği konuşmasın da ‘Bu kentin bir hayali vardı ve bu hayalin içinde sanat kokan sokaklarda yer alıyordu. Yaşadığımız Pandemi süreci de hayallerimizin ne kadar önemli olduğunu anımsattı’’ sözleri kullandı.

10 Bin yıllık tarihi kentin doğal bir müze olduğunu anımsatan Başkan Bozdoğan, zaman içinde yıpranan bazı binaların tadilatlarının ise KUDEP-KÜLTÜR BAKANLIĞI görüşmesinin ardından başlatılacağını dile getirdi.

Bozdoğan konuşmasının sonunda  ‘’ Tarsus’un önünde Hamburg örneği var. Almanlar Yeşil alan destinasyonunu sanatla pekiştirmişler. Tören alanları muazzam şekilde çizilmiş. Bizim kentimizde yıllardır kötü bir görüntüye karşı törenler yapılıyor. Bu konuda bizzat talimat verdim, Tarsus’un hiçbir noktasında kötü görüntü olmasın istiyorum. Bu kadim kent bunları hak etmiyor. Şehircilik faaliyetlerinde bisiklet yolları için Master planı yapıyoruz. Bu konuda Kent Konseyimiz aktif olarak çalışma yapıyor, daha öncede Çalıştay düzenledik. Bisiklet topluluğu kurduk. Muhakkak bisiklet yollarını yapacağız. Mavi noktalı yollar uygulamasına geçeceğiz, trafik akışına zarar vermeden bunu esnaflarımız ile konuşarak ortak akıl ile yapacağız. Sahanın maharetli eller ile özenle işlenmesi taraftarıyım. Bu yüzden Profesörlerimiz ile çıktığımız yolculuğu önemsiyoruz. Onlarla yapacağımız ‘’Sokak Sağlıklaştırması’’ projesi ile Bilimin ışığında estetik ve yeni bir Tarsus’u ortaya çıkaracağız‘’ dedi.

Paylaş :
Etiketler :  TARSUS BELEDİYESİ, GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİNİ, TUVALE DÖNÜŞEN DUVARLAR RENKLENDİRECEK, DR HALUK BOZDOĞAN

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA