15 Eylül 2025 Pazartesi

11:50   TANDOĞAN’DA TARIH YAZıLDı: CHP’DEN VESAYETE KARŞı DEMOKRASI MANIFESTOSU   11:41   CHP KURULTAYı DAVASı BIR KEZ DAHA ERTELENDI   21:36   KADıN EMEĞIYLE İLMEK İLMEK YÜKSELEN MIRAS: MERSIN DOKUMALARı ULUSLARARASı VITRINDE   20:55   MEZITLI’DE KAZA!   16:21   “YA İSTIKLAL YA ÖLÜM!”: SAKARYA ZAFERI’NIN 104. YıLıNDA TARIHE SAYGı   14:12   AFAD UYARDı: SISMIK HAREKETLILIK DEVAM EDIYOR, VATANDAŞLAR TEDBIRLI OLMALı   13:51   TARıM ALARMı: TÜRKIYE HER SAAT 18,5 FUTBOL SAHASı BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPRAĞıNı KAYBEDIYOR!   13:27   MERSIN’DE HAREKET VAR: AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı’NDA ŞEHIR SOKAKLARı HAYAT BULUYOR!   12:45   BAYRAMPAŞA BELEDIYE BAŞKANı GÖZALTıNDA: “BAŞıM DIK, ALNıM AKTıR”   12:39   SINEMA PERDESINDEN DOĞAYA UMUT: ALTıN KOZA 5 BIN FIDANLA YEŞERIYOR   12:32   “BAYRAMPAŞA OPERASYONU: SEÇIMLE GELENLERE ŞAFAK BASKıNı, HUKUK SANDıKTA YARGıLANACAK!”   11:09   KıRSALDA KÜLTÜR RÜZGARı: MERSIN’IN YAYLA KONSERLERI KOCAYER’DE COŞKUYLA YANKıLANDı   23:56   MERSIN EMEK VE DEMOKRASI PLATFORMU: “12 EYLÜL REJIMI KÖKTEN TASFIYE EDILMELI”   14:26   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MINIK ÇEVRECI ARAS KAYRETLI ILE BULUŞTU   14:24    ALI BOZAN: “AKDENIZ’IN SEÇILMIŞLERININ CEZAEVINDE TUTSAK EDILDIĞI HER BIR GÜN SUÇ IŞLENIYOR”   14:21   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN ÖĞRENCILERE KıRTASIYE DESTEĞI BAŞVURULARı BAŞLADı   14:18   BARO BAŞKANı ÖZDEMIR’DEN, MERSIN ADALET KOMISYONU BAŞKANı CEYLAN’A ZIYARET   12:13   TELEGRAM VE DISCORD FAALIYETI   12:09   KONYA’DA DEHŞETE DÜŞÜREN OLAY!   11:11   KUZOLUK’A ULAŞıM ARTıK DAHA KOLAY: TARSUS BELEDIYESI YOL ENGELINI AŞTı  
 
     
   

Başkan Tollu ‘Mersin Turizminde Yeni Yarın’ı Değerlendirdi


Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Mersin turizminin göz bebeği Kızkalesi’nden Kanal 33 TV’de canlı yayınlanan ve Fatih Alkar’ın moderatörlüğünde gerçekleşen “Mersin Turizminde Yeni Yarın” programına konuk olarak konuya ilişkin değerlendirmede bulundu.

 

Tarih : 2 Haziran 2020 Salı 12:54   Okunma : 2526

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Birdir, MERTİD Başkanı Hamit İzol ve Kızkalesi’nde turizm ve otelcilik alanında faaliyet yürüten Mustafa Kale’den oluşan heyet Fatih Alkar’ın moderatörlüğünde Mersin Turizmine yönelik değerlendirmede bulundu.

Koronavirüs Sonrası Yeni Bir Dönem Başlıyor

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu programda dikkat çekici hususlara temasta bulundu. Koronavirüs salgını sonrasında insanların ihtiyatlı hareket etmesi gerektiği konusuna işaret eden Başkan Tollu, turizm cenneti Kızkalesi ve Erdemli başta olmak üzere Mersin’in ülke genelinde virüsten en az etkilenen şehir olduğunun altını çizerek şunları kaydetti: “Koronavirüs salgını sonrası insanların sosyal yaşantısına en çok etki edecek olan yeni bir kavram doğdu; yeni normaller. Bu kavramın doğuşu gösteriyor ki şu ana kadar alışılagelmiş olan birçok şey eskisi gibi olmayacak. Artık hayatın her alanında hijyen şartları birinci sırada dikkat edilen yegane unsur olarak kalacak. Birçok sektör gibi, turizm de koronavirüs salgınından etkilendi ve hatta yaz mevsimine de giriyor olmamız dolayısıyla şu an için en çok etkilenen sektör durumunda. Kızkalesi, Mersin’de turizmin göz bebeği konumunda. Geçtiğimiz yıllar boyunca hem ülkemizin bir çok ilinden hem de başka ülkelerden misafir ağırlayan Kızkalesi, bayramlarda ve yıl içindeki kısa süreli tatillerde de insanların sıklıkla tercih ettiği bir turizm cennetimiz. Tabi Koronavirüs salgını birçok alanda olduğu gibi tatil yapmak ve seyahat etmek konusunda da insanlarımızı korkuttu. Ama Mersin olarak bu salgından da en az etkilenen il durumundayız.”

Hazırlıklar Tamam

Mersin turizminin göz bebeği konumunda olan Kızkalesi’nde yerli turistler için hazırlıkların tamamlandığını vurgulayan Başkan Tollu, “Şu an turizm sektöründe sağlık ve hijyen açısından en güvenilir yer durumunda olan Kızkalesi’nde otel işletmeleri hijyen koşullarında hizmete başlıyor. Konaklama tesislerinde odalar, eğlence alanları, mutfak için dezenfekte çalışmaları yapılırken, şezlongların mesafeleri de arttırıldı. Mersin Turizminin yeni yarınında, sağlıklı ve hijyenik bir ortamda tatil yapabilmeleri için Erdemlimiz yerli turistleri bekliyor.” Açıklamasında bulundu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA