16 Eylül 2025 Salı

23:32   AKDENIZ’DE TEMIZLIK SEFERBERLIĞI: 270 KIŞILIK EKIPLE 65 MAHALLEDE 7/24 HIZMET!   22:59   MERSIN’DE TOPRAK KAZANıYOR, İNCIRLE GELECEK YEŞERIYOR!   22:25   ZEYTIN KıYıMı BAŞLADı: AKBELEN’DE DIRENIŞ ÇAĞRıSı!   20:10   SILIFKE CEMIL SUNGUR’A GÖZYAŞLARıYLA VEDA ETTI: BIR DEĞER SESSIZCE UĞURLANDı   11:50   TANDOĞAN’DA TARIH YAZıLDı: CHP’DEN VESAYETE KARŞı DEMOKRASI MANIFESTOSU   11:41   CHP KURULTAYı DAVASı BIR KEZ DAHA ERTELENDI   11:10   MESKİ’DEN ERDEMLI’YE ALTYAPı VE ASFALT ATAĞı: KARGıPıNARı YEPYENI YOL AĞıNA KAVUŞTU   21:36   KADıN EMEĞIYLE İLMEK İLMEK YÜKSELEN MIRAS: MERSIN DOKUMALARı ULUSLARARASı VITRINDE   20:55   MEZITLI’DE KAZA!   16:21   “YA İSTIKLAL YA ÖLÜM!”: SAKARYA ZAFERI’NIN 104. YıLıNDA TARIHE SAYGı   14:12   AFAD UYARDı: SISMIK HAREKETLILIK DEVAM EDIYOR, VATANDAŞLAR TEDBIRLI OLMALı   13:51   TARıM ALARMı: TÜRKIYE HER SAAT 18,5 FUTBOL SAHASı BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPRAĞıNı KAYBEDIYOR!   13:27   MERSIN’DE HAREKET VAR: AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı’NDA ŞEHIR SOKAKLARı HAYAT BULUYOR!   12:45   BAYRAMPAŞA BELEDIYE BAŞKANı GÖZALTıNDA: “BAŞıM DIK, ALNıM AKTıR”   12:39   SINEMA PERDESINDEN DOĞAYA UMUT: ALTıN KOZA 5 BIN FIDANLA YEŞERIYOR   12:32   “BAYRAMPAŞA OPERASYONU: SEÇIMLE GELENLERE ŞAFAK BASKıNı, HUKUK SANDıKTA YARGıLANACAK!”   11:09   KıRSALDA KÜLTÜR RÜZGARı: MERSIN’IN YAYLA KONSERLERI KOCAYER’DE COŞKUYLA YANKıLANDı   23:56   MERSIN EMEK VE DEMOKRASI PLATFORMU: “12 EYLÜL REJIMI KÖKTEN TASFIYE EDILMELI”   14:26   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MINIK ÇEVRECI ARAS KAYRETLI ILE BULUŞTU   14:24    ALI BOZAN: “AKDENIZ’IN SEÇILMIŞLERININ CEZAEVINDE TUTSAK EDILDIĞI HER BIR GÜN SUÇ IŞLENIYOR”  
 
     
   

Büyükşehir, Dağ Tepe Demeden Yüzleri Güldürüyor Akülü Sandalyeler İçin De Mesafeler Engel Olmadı


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin özel gereksinimli bireylere yönelik hizmetlerine mesafeler de engel olamıyor. 50 engelli yurttaşa akülü tekerlekli sandalye verilmesi için işbirliğine giden Büyükşehir Belediyesi, dağ tepe demeden yollara düşüp, akülü sandalyeleri sahiplerine teslim etti. “Engel mi Mesafeler” yazılı transfer aracıyla merkez ilçelerden Tepeköy yaylasına kadar giden ekipler, uzağı yakın ederek yurttaşların yüzünü güldürdü.

 

Tarih : 29 Haziran 2020 Pazartesi 07:18   Okunma : 3715

Her koşulda özel gereksinimli bireylerin yanında yer alan ve onların hayatlarını kolaylaştırmaya çalışan Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne mesafeler de engel olamıyor.50 engelli yurttaşı akülü tekerlekli sandalyeye kavuşturmak için işbirliğine giden ve bunların bir bölümünü teslim eden Büyükşehir Belediyesi, dağ tepe demeden yollara düşüp akülü sandalyelerini sahiplerine ulaştırdı ve yüzleri güldürdü.

İlk bölümünü Başkan Seçer dağıtmıştı

Büyükşehir Belediyesi ile Çimsa’nın6 yıldır sürdürdüğü ortak çalışma kapsamında bu yıl da 50 engelli yurttaşa akülü tekerlekli sandalye desteği verildi. Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in katıldığı dağıtım töreninde, 20 yurttaşın akülü tekerlekli sandalyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda teslim edilmişti.Büyükşehir ekipleri, geri kalan 30 yurttaşın evine giderek, akülü tekerlekli sandalyelerini ulaştırdı. “Engel mi Mesafeler”yazılı transfer aracıyla merkez ilçelerin yanı sıra Anamur, Silifke, Erdemliİlçeleri ve Mezitli’ninTepeköy yaylasına kadar giden ekipler, uzağı yakın ederek, vatandaşları mutlu etti.

“Dört dörtlük, yürekli bir Başkanımız var”

Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın kapısına kadar akülü sandalyesi teslim edilen yurttaşlardan biri de Davut Afacan oldu. Belediyenin hizmetlerine ulaşmada sıkıntı yaşamadığını, daha önce de belediyeden tekerlekli sandalye yardımı aldığını belirten Afacan, Büyükşehir’in kapısının her zaman kendisine açık olduğunu vurguladı. Afacan, “Akülü sandalyemiz geldi. Bize yardım elini uzatıyorlar. Allah razı olsun. Dört dörtlük, yürekli bir Başkanımız var. Memleketimizin kalkınması için elinden geleni yapan güzel bir insan. Memleket çocuğumuz, fakirin fukaranın yanında olan bir insan. Her zaman yanındayız” dedi.

Afacan, transfer hizmetlerinden de yararlandığını belirterek, “Bizi ulaştırıyorlar, gerekeni yapıyorlar. Belediyeden ilacımızı da aldırabiliyoruz. Reçetemizi veriyoruz, geliyor. Mersinimiz’e sahip çıktığı için o yürekli insana saygı duyarız. Ondan başka kapımızı çalan yok. Allah razı olsun” ifadelerine yer verdi.

Kilometreler aşılıp, Rafet Amca’nın da akülü sandalyesi teslim edildi

Merkeze 55 km uzaklıkta yer alan Mezitli İlçesi’ne bağlı Tepeköy Mahallesi’nde yaşamını sürdüren ve 11 yaşında üzerine kaya düşmesi sonucu bir bacağını ve bir kolunu kaybeden Rafet Çevik’e de akülü tekerlekli sandalyesi teslim edildi. Akülü sandalyesinin kapısına kadar getirilmesinden büyük mutluluk duyan Çevik, “Dokuz sene önce açık ameliyat oldum. Hayatım boyunca çalıştım ama dokuz senedir hiçbir şey yapamıyorum. Evden bir yere gitmiyorum, eşim bana bakıyor. Allah kimseye kaza bela vermesin. Bana kendileri ulaştılar. Büyükşehir Belediye Başkanımız’a çok teşekkür ederim” dedi.

Büyükşehir, özel gereksinimli bireylerin taleplerini karşılıksız bırakmıyor

Büyükşehir,“Engelsiz Mersin”i yaratmak için hem kentin fiziki şartlarını engelli bireylerin kullanımı için iyileştiriyor, hem de sosyal hayatta daha fazla yer almaları için etkinlikler ve eğitim programları düzenliyor. Özel gereksinimli yurttaşlar için her detayı düşünen Büyükşehir, yürüme engeli bulanan bireyleri de eve mahkumetmiyor.Yurttaşların talepleri doğrultusunda medikal malzeme desteği veren Büyükşehir, belirlenen kriterler ve mevzuat çerçevesinde destek oluyor.

“Engelli bireylerimizi geri çevirmiyoruz”

Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürü Ayşe Ak, şartları sağlamayan engelli bireylerin de yıl içerisinde başvurularını alarak,belediyeye bağışlanan akülü sandalye yardımları kapsamında destek sağlandığını dile getirerek, “Çimsa işbirliği içerisinde yaptığımız, bu yıl altıncısı olan akülü sandalye bağış yardımlarımızla yine engelli bireylerimize destek oluyoruz” dedi.Covid-19 nedeniyle teslim törenine temsili olarak belli bir sayıda engelli yurttaşın davet edildiğini ifade eden Ak,“Gelemeyecek durumda olan, kronik rahatsızlığı olan engelli bireylerimizin de adreslerine teslim ettik” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA