13 Mart 2026 Cuma

22:30   MERSIN’DE GÖNÜL SOFRASı TOROSLAR’DA KURULDU: BAŞKAN SEÇER’DEN ’BIRLIK’ MESAJı!   21:58   MERSIN’DE ADıYAMAN RÜZGARı: BALYANLıLAR BAŞKAN VAHAP SEÇER’I ÇIÇEKLERLE KARŞıLADı   16:17   AYŞEGÜL DOĞAN: "BAYRAM ARIFESINDE YA DA SONRASıNDA DEM PARTI İMRALı HEYETI TEKRAR ADADA SAYıN ÖCALAN’LA BIR GÖRÜŞME YAPABILIR"   16:16   AYLIN NAZLıAKA: "YETKILILERI DERHAL HAREKETE GEÇMEYE, ROJIN KABAIŞ’IN AILESININ GÜVENLIĞINI SAĞLAMAYA ÇAĞıRıYORUZ"   16:15   İBB DAVASı’NDA DÖRDÜNCÜ GÜN… MAHKEME BAŞKANı VE GAZETECILER ARASıNDA GERILIM SONRASı DURUŞMAYA 16 MART PAZARTESI GÜNÜNE KADAR ARA VERILDI   15:56   GÖKHAN GÜNAYDıN: "23 YıL SONRA AKP’NIN GELDIĞI NOKTA TÜRKIYE AÇıSıNDAN BIR MILLI GÜVENLIK SORUNUDUR"   15:55   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’ıN "MÜJDE" AÇıKLAMASıNA EMEKLILERDEN TEPKI: HER ZAMAN BAYRAM ÖNCESI YATıRıLıYORDU. BU MÜJDE DEĞIL   15:30   TUNCER BAKıRHAN’DAN 12 MART AÇıKLAMASı: "ARADAN GEÇEN 31 YıLA RAĞMEN KATLIAMıN TÜM YÖNLERIYLE AYDıNLATıLMAMıŞ OLMASı ACıYı DERINLEŞTIRMEYE DEVAM EDIYOR"   15:29   ÖZGÜR ÖZEL’DEN İSTIKLAL MARŞı’NıN KABULÜNÜN 105’INCI YıLı MESAJı: "BÜYÜK ŞAIRIMIZ MEHMET AKIF ERSOY’U VE MILLI MÜCADELE KAHRAMANLARıMıZı SAYGıYLA ANıYORUM"   13:28   İBB DAVASı’NDA DÖRDÜNCÜ GÜN… İMAMOĞLU’NDAN DURUŞMADA EKRANA YANSıTıLAN TABLOYA TEPKI: “BAŞSAVCı GÖRÜNÜMLÜ SIYASETÇININ LIDERLIĞINDE ÇALıŞAN SAVCıLıK YAPTı BUNLARı”   10:57   MERSIN’DE KALPLERI ISıTAN BULUŞMA: ÜÇ KUŞAK DOĞANıN KALBINDE BIRLEŞTI!   10:55   İBB DAVASıNDA 4. GÜN: SILIVRI’DE DUYGU DOLU ANLAR! "CUMHURBAŞKANı İMAMOĞLU" SLOGANLARı YÜKSELDI   09:36   BAŞKAN V. ŞENER MESAI ARKADAŞLARıYLA AYNı SOFRADA BULUŞTU   09:35    POTANıN PERILERI’NDEN DEV BAŞLANGıÇ! KANADA KARŞıSıNDA NEFES KESEN ZAFER   09:34   MERSIN’DE ULAŞıMDA ENGEL DÖNEMI BITTI: TEK TıKLA OTOBÜS KAPıNıZA GELIYOR!   09:20   GıDA DEVINDEN TARIHI KARAR: TAT GıDA 58 YıL SONRA BIR İLKI GERÇEKLEŞTIRDI!   01:02   ABD-İRAN GERILIMINDE ŞOK İTIRAF: 168 ÇOCUĞUN ÖLDÜĞÜ KATLIAMDA ’HATA’ İDDIASı!   21:35   MERSIN’DE RAMAZAN RUHU MUT’TA ZIRVE YAPTı: BAŞKAN SEÇER’DEN BIRLIK VE BERABERLIK MESAJı!   19:42   TARSUS’TA EZBER BOZAN BULUŞMA: KÜÇÜK BAŞKANLAR İSTEDI, ALI BOLTAÇ ANıNDA TALIMATı VERDI!   18:46   BERKIN ELVAN 12. YıLıNDA MEZARı BAŞıNDA ANıLDı: "KATILLER HESAP VERSIN!"  
 
     
   

Baro Başkanlarının Meclis Kapısında Bekleyişi Sürüyor “Vazgeçmeyeceğiz”


Baro başkanlarının, Adalet Komisyonu’nda görüşülen ‘çoklu baro’ oturumuna katılma talepleri ikinci kez reddedildi. Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Vazgeçmeyeceğiz. Mücadelemizden vazgeçmek, bu ülkenin hukuk, adalet beklentisinden vazgeçmek demektir” dedi.

 

Tarih : 4 Temmuz 2020 Cumartesi 23:29   Okunma : 2209

Baro başkanlarının, Adalet Komisyonu’nda görüşülen ‘çoklu baro’ oturumuna katılma talepleri ikinci kez reddedildi. Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Vazgeçmeyeceğiz. Mücadelemizden vazgeçmek, bu ülkenin hukuk, adalet beklentisinden vazgeçmek demektir” dedi.

Adalet Komisyonunda ‘çoklu baro’ yasa tasarısı görüşmelerinin ilk gününde Meclis kapısında oturma eylemi yapan baro başkanları, polisin Ankara Adliyesindeki biber gazlı müdahalesinin ardından Meclis kapısında yeniden beklemeye başladı. Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz ile birlikte 30 baro başkanının, çoklu baro yasa tasarısı hakkındaki görüşlerini sunmak için komisyona girme talepleri bir kez daha reddedildi.

“BU ÜLKENİN HUKUK VE ADALET BEKLENTİSİNDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ”

Baro başkanlarının görüşlerine yer verilmediği, kapı dışarı edildiği, baroları ve avukatlık mesleğini geriye götüren barolarla ilgili bir yasal düzenlemeyi asla kabul etmeyeceklerini söyleyen Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Bizler görüşlerimizi sunmak için komisyona katılmayı talep ettik. Ancak talebimizi yine reddettiler. Baroların bölünmesinin ülkemize, hukuk sistemimize ve mesleğimize vereceği zararları anlatmak istedik. Ancak demokrasiye, hukuka ve adalete yine kulaklarını tıkadılar. Vazgeçmeyeceğiz. Mücadelemizden vazgeçmek, bu ülkenin hukuk, adalet beklentisinden vazgeçmek demektir” ifadesini kullandı.

“CÜBBELERİMİZ SİLAH DEĞİL, ADALETTİR”

Ankara Adliyesi önünde savunmaya kullanılan orantısız gücün asla kabul edilemez olduğunu belirten Yeşilboğaz, “Meslektaşlarımız biber gazından çok fazla etkilendi ve bazı meslektaşlarımızın cübbeleri parçalandı. Baromuzun pankartı parçalandı. Biz oraya sadece cübbelerimizle gittik. Cübbelerimiz silah değil, barıştır, özgürlüktür, hukuktur, adalettir. Barış, özgürlük, adalet ve hukuk herkese lazım” şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA