16 Eylül 2025 Salı

23:32   AKDENIZ’DE TEMIZLIK SEFERBERLIĞI: 270 KIŞILIK EKIPLE 65 MAHALLEDE 7/24 HIZMET!   22:59   MERSIN’DE TOPRAK KAZANıYOR, İNCIRLE GELECEK YEŞERIYOR!   22:25   ZEYTIN KıYıMı BAŞLADı: AKBELEN’DE DIRENIŞ ÇAĞRıSı!   20:10   SILIFKE CEMIL SUNGUR’A GÖZYAŞLARıYLA VEDA ETTI: BIR DEĞER SESSIZCE UĞURLANDı   11:50   TANDOĞAN’DA TARIH YAZıLDı: CHP’DEN VESAYETE KARŞı DEMOKRASI MANIFESTOSU   11:41   CHP KURULTAYı DAVASı BIR KEZ DAHA ERTELENDI   11:10   MESKİ’DEN ERDEMLI’YE ALTYAPı VE ASFALT ATAĞı: KARGıPıNARı YEPYENI YOL AĞıNA KAVUŞTU   21:36   KADıN EMEĞIYLE İLMEK İLMEK YÜKSELEN MIRAS: MERSIN DOKUMALARı ULUSLARARASı VITRINDE   20:55   MEZITLI’DE KAZA!   16:21   “YA İSTIKLAL YA ÖLÜM!”: SAKARYA ZAFERI’NIN 104. YıLıNDA TARIHE SAYGı   14:12   AFAD UYARDı: SISMIK HAREKETLILIK DEVAM EDIYOR, VATANDAŞLAR TEDBIRLI OLMALı   13:51   TARıM ALARMı: TÜRKIYE HER SAAT 18,5 FUTBOL SAHASı BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPRAĞıNı KAYBEDIYOR!   13:27   MERSIN’DE HAREKET VAR: AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı’NDA ŞEHIR SOKAKLARı HAYAT BULUYOR!   12:45   BAYRAMPAŞA BELEDIYE BAŞKANı GÖZALTıNDA: “BAŞıM DIK, ALNıM AKTıR”   12:39   SINEMA PERDESINDEN DOĞAYA UMUT: ALTıN KOZA 5 BIN FIDANLA YEŞERIYOR   12:32   “BAYRAMPAŞA OPERASYONU: SEÇIMLE GELENLERE ŞAFAK BASKıNı, HUKUK SANDıKTA YARGıLANACAK!”   11:09   KıRSALDA KÜLTÜR RÜZGARı: MERSIN’IN YAYLA KONSERLERI KOCAYER’DE COŞKUYLA YANKıLANDı   23:56   MERSIN EMEK VE DEMOKRASI PLATFORMU: “12 EYLÜL REJIMI KÖKTEN TASFIYE EDILMELI”   14:26   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MINIK ÇEVRECI ARAS KAYRETLI ILE BULUŞTU   14:24    ALI BOZAN: “AKDENIZ’IN SEÇILMIŞLERININ CEZAEVINDE TUTSAK EDILDIĞI HER BIR GÜN SUÇ IŞLENIYOR”  
 
     
   

CHP’den Ayasofya tepkisi: Cumhuriyet hukuku yok sayıldı


CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

Tarih : 13 Temmuz 2020 Pazartesi 23:31   Okunma : 2226

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Faik Öztrak, geçen hafta Danıştay'ın kararıyla cami statüsünde ibadete açılan Ayasofya ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. "Yıkılmış Osmanlı'nın hukukuna dayanarak Cumhuriyet'in hukukunu yok sayıldı" diyen Öztrak, "Yarın bir gün yok olup gitmiş padişah iradesine göre birileri daha hak iddia ederse, Osmanlı dönemindeki malını mülkünü talep ederse ne olacak?" diye sordu.

Öztrak, "Bu karara tarihe karşı ihanet diyerek kararda imzası olan Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret ettiniz. Bu ülkede cumhurbaşkanı makamında oturup Atatürk'e hakaret eden tek kişi sizsiniz. İhanet eden varsa FSM'nin, Atatürk'ün kılıç hakkıyla kazandığı toprakları Katar Emiri'nin annesine tarla olarak satanlar, utanmadan İstanbul'a ihanet ettik diyenlerdir" diye konuştu.

CHP'den kurultay açıklaması CHP'den kurultay açıklaması

Öztrak'ın konuşmasından satır başları;

Saray rejimi son 2 yıldır freni patlamış kamyon gibi milletimizi eze eze gidiyor. Ucube rejim milletin başına dert oldu. Ekonomi, dış politika, eğitim, hukuk dökülüyor.

HAVAİ FİŞEK FABRİKASINDA PATLAMA

Millete hesap veren tek bir yetkili yok. Hayatını kaybeden işçilerin ailesini aramak yerine fabrikanın sahibi arayan, işçi ailelerine yardımcı olmak yerine ilk işi moral yemeği düzenlemek olan rejimden bunu beklemek mümkün değil. Ölenlerin sorumluluğu hep işin fıtratına yıkılmış geçilmiş.

LİBYA'DA YAŞANANLAR

Bu yılın başında yaşadıklarımızı unutmadık. 36 yiğidimizin kanı yerde kaldı. Gerçek gündem.com'da yer alan habere göre Öztrak şöyle devam etti; Sarayın kibirlisi hesap sormak yerine çareyi askerlerimizi bombalayan kapıya koşmakta buldu. Dakikalarca kapıda bekletildi. Şimdi de Libya'da askerlerimizin olduğu havaalanı bombalanıyor. Bombalayan kim Rusya mı, Mısır mı? Başka bir devlet mi? Bilmiyoruz. Libya'da ne olduğunu yazan gazeteciler hemen sarayın zindanlarına atılıyor. Sarayın vekilleri bile gelişmelerden bihaber.

ERDOĞAN'A FETÖ SORUSU

FETÖ'cülere 'beraber yürüdük biz bu yollarda' diye ağıt yakıp 'dön artık' diye zırıl zırıl ağlayan kimdi? Erdoğan'dı. Kemalist gelenekle FETÖ'cüleri birbirine kırdırdık diyerek ifşa eden kimdi? Darbe öncesi Marmaris'te işiniz neydi, uçaklar neden hazırdı? Önceden istihbarat mı aldınız? Uçağa kaçta bindiniz? Üzerinde şüphe bulutları bulunan esas sizin ve çevrenizdekilerin bu darbedeki rolüdür. O gün kimin nerede olduğunu gösteren kayıtları açıklayın. Günü vakti saati geldiğinde 15 Temmuz ve 20 Temmuz'a giden sürecin gün görmemiş bölümleri mutlaka aydınlanacaktır.

EKONOMİ

Gerçek işsiz sayısı 10 milyon 221 bine çıktı. Bu rejim 10 milyon 221 bin yurttaşımıza daha yaşarken kıyameti yaşatıyor. İşsizler ordumuzun sayısı 104 ülkenin nüfusundan fazla. Koskoca bir genç kuşak heba edilmek üzere.

MERKEZ BANKASI'NDA TECRÜBE ŞARTININ KALDIRILMASI

Yakında saraya yakın başka bir güreşçiyi de MB'ye başkan yardımcısı yaparlarsa şaşırmamak gerekir. Kayınpeder ve damat Varlık Fonu'nun tepesine geçti, fon paralel bütçe oldu. 1994 krizinde, 99 depreminde el değdirilmeyen Merkez Bankası'nın ihtiyat akçelerine bunlar el uzattı. Kazanın dibini sıyırdılar. Artık ihtiyat akçesi biriktirmek de tarihe karıştı.

AYASOFYA

Bir yandan 1934'te yürürlüğe konulan Bakanlar Kurulu kararına iptal edilmesin diye Danıştay'a sözde bir savunma verirken diğer yandan da Ayasofya dik duruşumuz sayesinde ibadete açıldı diye caka sattılar. Hadi ordan, yapılanın adı riyakarlıktır, ikiyüzlülüktür. Yetkinizi kullanmayıp kendi atadığınız hakimlerin arkasına saklanarak bedelini milletimizin ödeyeceği bir hukuki garabete neden olmanızdır.

Bu kararlar yıkılmış Osmanlı'nın hukukuna dayanarak Cumhuriyet'in hukukunu yok saydı. Yarın bir gün yok olup gitmiş padişah iradesine göre birileri daha hak iddia ederse, Osmanlı dönemindeki malını mülkünü talep ederse ne olacak? Son aldığınız Vakıfbank hisselerini hazineye devreden kararınızı bu işin neresine koyacağız.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kılıcı olmasaydı bugün Ayasofya'da ecdadın emanetleri üzerinde hak iddia edebilir miydik? İşte Gazi, kılıç hakkının verdiğini bu özgüvenle Ayasofya'yı bütün insanlığın ortak mirası olarak müze yapmış. Bunu beğenmediniz mi? Elinizde yetki var. Bunu yetkinizi kullanarak değiştirebilirdiniz. Ama siz yargının arkasına sığınmayı tercih ettiniz.

Bu karara tarihe karşı ihanet diyerek kararda imzası olan Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret ettiniz. Bu ülkede cumhurbaşkanı makamında oturup Atatürk'e hakaret eden tek kişi sizsiniz. İhanet eden varsa FSM'nin, Atatürk'ün kılıç hakkıyla kazandığı toprakları Katar Emiri'nin annesine tarla olarak satanlar, utanmadan İstanbul'a ihanet ettik diyenlerdir.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA