14 Mart 2026 Cumartesi

01:01   MERSIN’DE "ALGı OPERASYONU"NA BAŞKAN SEÇER’DEN SERT YANıT: "AILEMLE AYNı KAZANDAN YEMEK YIYORUM!"   19:01   "35 YıL SONRA GELEN ACı İTIRAF: ’O MANŞET SAVAŞ YÜZÜNDEN ÇÖPE GITTI!’"   16:37   CHP’LI TRAKYA BELEDIYE BAŞKANLARı TOPLANTıSı...ÇANAKKALE BELEDIYE BAŞKANı MUHARREM ERKEK: "ASLA VE ASLA BIR MILIM DAHI GERI ADıM ATMAYACAĞıZ"   16:34   GÜVENPARK KATLIAMı’NıN 10. YıLı... MANSUR YAVAŞ: "ŞEHIT OLAN VATANDAŞLARıMıZı RAHMETLE ANıYORUM"   16:33   ÜNLÜ TARIHÇI İLBER ORTAYLı HAYATıNı KAYBETTI   15:39   ÖMER GÜNEL GÖZALTıNA ALıNDı... ALI MAHIR BAŞARıR: "ÖMER GÜNEL’IN SIYASI BIR OPERASYONUN HEDEFI OLDUĞU APAÇıK ORTADADıR"   15:37   CHP’DEN DOĞU AKDENIZ YEREL MEDYA BULUŞMASı… CHP’LI BULUT: “TRT SAVCıLıĞA SOYUNDU”   15:36   GÖZALTıNA ALıNAN KUŞADASı BELEDIYE BAŞKANı GÜNEL’DEN AÇıKLAMA... "MÜCADELEM SADECE HAKSıZLıĞA KARŞı DEĞIL, KÖTÜLÜĞE VE KÖTÜYE KARŞı DA OLACAK"   15:36   MSB: İRAN’DAN ATEŞLENIP TÜRK HAVA SAHASıNA GIREN BIR BALISTIK MÜHIMMAT NATO HAVA VE FÜZE SAVUNMA UNSURLARı TARAFıNDAN ETKISIZ HALE GETIRILDI   14:23   CHP’LI ESKI İL BAŞKANLARıNDAN BAŞKAN SEÇER’E DESTEK ZIYARETI   13:35   ÖZGÜR ÖZEL, SOSYALIST ENTERNASYONAL PREZIDYUM TOPLANTıSı’NA KATıLDı: "BU BASKı REJIMI ALTıNDA IKTIDARA DOĞRU YÜRÜMEYE ÇALıŞıYORUZ"   22:30   MERSIN’DE GÖNÜL SOFRASı TOROSLAR’DA KURULDU: BAŞKAN SEÇER’DEN ’BIRLIK’ MESAJı!   21:58   MERSIN’DE ADıYAMAN RÜZGARı: BALYANLıLAR BAŞKAN VAHAP SEÇER’I ÇIÇEKLERLE KARŞıLADı   16:17   AYŞEGÜL DOĞAN: "BAYRAM ARIFESINDE YA DA SONRASıNDA DEM PARTI İMRALı HEYETI TEKRAR ADADA SAYıN ÖCALAN’LA BIR GÖRÜŞME YAPABILIR"   16:16   AYLIN NAZLıAKA: "YETKILILERI DERHAL HAREKETE GEÇMEYE, ROJIN KABAIŞ’IN AILESININ GÜVENLIĞINI SAĞLAMAYA ÇAĞıRıYORUZ"   16:15   İBB DAVASı’NDA DÖRDÜNCÜ GÜN… MAHKEME BAŞKANı VE GAZETECILER ARASıNDA GERILIM SONRASı DURUŞMAYA 16 MART PAZARTESI GÜNÜNE KADAR ARA VERILDI   15:56   GÖKHAN GÜNAYDıN: "23 YıL SONRA AKP’NIN GELDIĞI NOKTA TÜRKIYE AÇıSıNDAN BIR MILLI GÜVENLIK SORUNUDUR"   15:55   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’ıN "MÜJDE" AÇıKLAMASıNA EMEKLILERDEN TEPKI: HER ZAMAN BAYRAM ÖNCESI YATıRıLıYORDU. BU MÜJDE DEĞIL   15:30   TUNCER BAKıRHAN’DAN 12 MART AÇıKLAMASı: "ARADAN GEÇEN 31 YıLA RAĞMEN KATLIAMıN TÜM YÖNLERIYLE AYDıNLATıLMAMıŞ OLMASı ACıYı DERINLEŞTIRMEYE DEVAM EDIYOR"   15:29   ÖZGÜR ÖZEL’DEN İSTIKLAL MARŞı’NıN KABULÜNÜN 105’INCI YıLı MESAJı: "BÜYÜK ŞAIRIMIZ MEHMET AKIF ERSOY’U VE MILLI MÜCADELE KAHRAMANLARıMıZı SAYGıYLA ANıYORUM"  
 
     
   

Başkan Adil Aktay : Son derece kötü niyetli bir girişim


CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın, belediye meclisinde ‘Şehidimizin isminin parka verilmesi engellendi’ şeklindeki sözleriyle gerçeği çarpıttığını savundu ve “Akdeniz Belediye Başkanı Sayın Mustafa Gültak’ın son Belediye Meclisi toplantısında sergilediği tavır, Mersin’in huzur ve kardeşliğine yönelik son derece kötü niyetli bir girişimdir” dedi.

 

Tarih : 2 Ekim 2020 Cuma 17:16   Okunma : 1821

CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın, belediye meclisinde ‘Şehidimizin isminin parka verilmesi engellendi’ şeklindeki sözleriyle gerçeği çarpıttığını savundu ve  “Akdeniz Belediye Başkanı Sayın Mustafa Gültak’ın son Belediye Meclisi toplantısında sergilediği tavır, Mersin’in huzur ve kardeşliğine yönelik son derece kötü niyetli bir girişimdir” dedi. Şehidin adının aynı mahallede bir başka parkta yaşatıldığını kaydeden Aktay, yeni yapılacak bir tesise şehidin adının verilmesini önerdi.

Akdeniz Belediye Meclisi toplantısında, Huzurkent Mahallesi’de, Şehit Ramazan Bahşiş Parkı olmasına rağmen, aynı mahallede, 1 kilometre mesafedeki bir başka parka da aynı adın verilmesi MHP’li Tufan Nenni tarafından önerilmiş, teklif oy çokluğuyla reddedilmişti.

AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, aynı mahallede Şehit Ramazan Bahşiş’in adını taşıyan bir park olduğu gerçeğini gizlemiş ve “Şehidimizin adını parka vermediniz” diyerek CHP’li ve HDP’li belediye meclisi üyelerini hedef göstermişti.

CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, belediye meclisinde yaşananlarla ilgili bir açıklama yaptı. Aktay gelişmeleri şöyle özetledi:

“Sayın Gültak’ın, ‘Şehit adının bir parka verilmesi engellenmiştir’  diyerek kasten çarpıttığı olayın aslı aşağıdaki gibidir: Cumhur İttifakı’na mensup bir belediye meclis üyesi tarafından, gündemde olmadığı halde,  Özgür Çocuk Parkı’nın adının Şehit Ramazan Bahşiş olarak değiştirilmesi için bir önerge verilmiştir.  Oysa, Şehit Uzman Çavuş Ramazan Bahşiş’in aziz hatırası 2017 yılından bu yana, isminin verildiği bir parkta yaşatılmaktadır.

Şehidimizin ismi o tarihte yeni açılmış bir parka verilerek hepimizin takdir ettiği bir saygı ve kadirşinaslık gösterilmiştir. Buna rağmen, bugün şehidimizin isminin ikinci bir parka daha verilmesini teklif etmenin yöneticilik ciddiyetiyle de hatıraya saygıyla da açıklanabilir bir tarafı yoktur. Amaç sadece, “Şehit adının bir parka verilmesi engellendi” algısı yaratmaktır.

Halen Ramazan Bahşiş adını taşımakta olan park ile önergeye konu olan Özgür Çocuk Parkı arasındaki mesafe yaklaşık 1 kilometredir. Şehidimizin ismini bu 1 kilometre içinde bir parktan bir başka parka taşımak ya da aynı anda iki parka verilmesi gibi, benzeri görülmemiş, garip, şehidimize ve Mersinlilere saygı sınırlarını zorlayan bir uygulamaya Cumhuriyet Halk Partili meclis üyeleri elbette karşı çıkmıştır.

Akdeniz Belediye Meclisi’nin Cumhur İttifakı mensubu değerli üyeleri eğer Ramazan Bahşiş isminin 2017 yılında bir parka verilmesiyle ilgili bir rahatsızlık taşıyor, bunu yanlış buluyorlarsa bilmelidirler ki yanlışı düzeltmenin yolu şehidimizin ismi üzerinden bir tartışma açmak olamaz.

‘O park olmadı, bu park da olsun’ ciddiyetsizliğine derhal son verilmeli, şehidimizin ismi ilk verildiği yerde sonsuza dek yaşamalıdır. Ayrıca bu durum, manevi bir gereklilik görülüyor ise, şehidimizin isminin yeni yapılacak, park dışında ikinci bir tesise verilmesine de engel değildir. Yeter ki konunun gerektirdiği özen ve hassasiyet içinde davranılsın.

 Bu ülkenin gencecik çocukları, isimleri üzerinden siyasi propaganda manevraları yapılsın, toplum ayrıştırılsın diye canlarını vermiyorlar. Yaşanan acıları gerçekten hissetmek ve bu acıları siyasi malzeme haline getirmemek bütün siyasetçilerin sorumluluğudur. Mersinli siyasetçilere ise herkesten çok daha hassas olmak yakışır.”

Paylaş :
Etiketler :  CHP, İL BAŞKANI, ADİL AKTAY, COVID-19, AKDENİZ, BELEDİYESİ, KORONAVİRÜS, MUSTAFA GÜLTAK, PANDEMİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA