14 Mart 2026 Cumartesi

01:01   MERSIN’DE "ALGı OPERASYONU"NA BAŞKAN SEÇER’DEN SERT YANıT: "AILEMLE AYNı KAZANDAN YEMEK YIYORUM!"   01:01   MERSIN’DE ‘GÖNÜL SOFRASı’ MEZITLI’DE KURULDU: BAŞKAN SEÇER KADıN EMEĞINE VURGU YAPTı!   19:01   "35 YıL SONRA GELEN ACı İTIRAF: ’O MANŞET SAVAŞ YÜZÜNDEN ÇÖPE GITTI!’"   16:40   MERSIN’DE RAMAZAN BEREKETI: ÇAĞDAŞKENT İFTARıNDA BINLER AYNı SOFRADA BULUŞTU!   16:37   CHP’LI TRAKYA BELEDIYE BAŞKANLARı TOPLANTıSı...ÇANAKKALE BELEDIYE BAŞKANı MUHARREM ERKEK: "ASLA VE ASLA BIR MILIM DAHI GERI ADıM ATMAYACAĞıZ"   16:34   GÜVENPARK KATLIAMı’NıN 10. YıLı... MANSUR YAVAŞ: "ŞEHIT OLAN VATANDAŞLARıMıZı RAHMETLE ANıYORUM"   16:33   ÜNLÜ TARIHÇI İLBER ORTAYLı HAYATıNı KAYBETTI   15:39   ÖMER GÜNEL GÖZALTıNA ALıNDı... ALI MAHIR BAŞARıR: "ÖMER GÜNEL’IN SIYASI BIR OPERASYONUN HEDEFI OLDUĞU APAÇıK ORTADADıR"   15:37   CHP’DEN DOĞU AKDENIZ YEREL MEDYA BULUŞMASı… CHP’LI BULUT: “TRT SAVCıLıĞA SOYUNDU”   15:36   GÖZALTıNA ALıNAN KUŞADASı BELEDIYE BAŞKANı GÜNEL’DEN AÇıKLAMA... "MÜCADELEM SADECE HAKSıZLıĞA KARŞı DEĞIL, KÖTÜLÜĞE VE KÖTÜYE KARŞı DA OLACAK"   15:36   MSB: İRAN’DAN ATEŞLENIP TÜRK HAVA SAHASıNA GIREN BIR BALISTIK MÜHIMMAT NATO HAVA VE FÜZE SAVUNMA UNSURLARı TARAFıNDAN ETKISIZ HALE GETIRILDI   14:23   CHP’LI ESKI İL BAŞKANLARıNDAN BAŞKAN SEÇER’E DESTEK ZIYARETI   13:35   ÖZGÜR ÖZEL, SOSYALIST ENTERNASYONAL PREZIDYUM TOPLANTıSı’NA KATıLDı: "BU BASKı REJIMI ALTıNDA IKTIDARA DOĞRU YÜRÜMEYE ÇALıŞıYORUZ"   22:30   MERSIN’DE GÖNÜL SOFRASı TOROSLAR’DA KURULDU: BAŞKAN SEÇER’DEN ’BIRLIK’ MESAJı!   21:58   MERSIN’DE ADıYAMAN RÜZGARı: BALYANLıLAR BAŞKAN VAHAP SEÇER’I ÇIÇEKLERLE KARŞıLADı   16:17   AYŞEGÜL DOĞAN: "BAYRAM ARIFESINDE YA DA SONRASıNDA DEM PARTI İMRALı HEYETI TEKRAR ADADA SAYıN ÖCALAN’LA BIR GÖRÜŞME YAPABILIR"   16:16   AYLIN NAZLıAKA: "YETKILILERI DERHAL HAREKETE GEÇMEYE, ROJIN KABAIŞ’IN AILESININ GÜVENLIĞINI SAĞLAMAYA ÇAĞıRıYORUZ"   16:15   İBB DAVASı’NDA DÖRDÜNCÜ GÜN… MAHKEME BAŞKANı VE GAZETECILER ARASıNDA GERILIM SONRASı DURUŞMAYA 16 MART PAZARTESI GÜNÜNE KADAR ARA VERILDI   15:56   GÖKHAN GÜNAYDıN: "23 YıL SONRA AKP’NIN GELDIĞI NOKTA TÜRKIYE AÇıSıNDAN BIR MILLI GÜVENLIK SORUNUDUR"   15:55   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’ıN "MÜJDE" AÇıKLAMASıNA EMEKLILERDEN TEPKI: HER ZAMAN BAYRAM ÖNCESI YATıRıLıYORDU. BU MÜJDE DEĞIL  
 
     
   

Toroslar Belediyesi, "Şiddetin Her Türlüsüne Hayır" Dedi


Toroslar Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun oyuncuları, 2 Ekim Dünya Şiddetsizlik Günü’nde hazırladıkları tiyatral oyun ile tüm Türkiye’ye "Şiddetin her türlüsüne hayır" mesajı verdi.

 

Tarih : 2 Ekim 2020 Cuma 23:55   Okunma : 2078

Toroslar Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun oyuncuları, 2 Ekim Dünya Şiddetsizlik Günü'nde hazırladıkları tiyatral oyun ile tüm Türkiye'ye "Şiddetin her türlüsüne hayır" mesajı verdi.

Profesyonellere taş çıkaran oyuncular, Toroslar Belediyesi hizmet binası önü ve Kuvayi Milliye Caddesi üzerinde bulunan Toroslar Kültür Sanat Kaldırımı'nda; kadına, doğaya, hayvana, eğitimde ve sağlıkta şiddete hayır dövizleri tutarak farkındalık yarattı.

Şiddet görmüş kadın ve doktor kıyafetleriyle dikkat çeken oyuncularla karşılaşan vatandaşlar, şaşkınlığını gizleyemedi. Oyuncular etkinlik sırasında vatandaşlara şiddetsiz bir yaşam dileyerek, karanfil takdim etti.

Etkinlikte yer alan dilek ağacı dallarına ise belediye çalışanları ve vatandaşlar tarafından şiddetin bir an önce son bulması için dilekler yazıldı.

Son günlerde daha da artan sağlıkçılara yönelik şiddete ayrıca vurgu yapan oyuncuların, dilek ağacına astıkları "Doktorluk mesleğimi yaparken şiddete maruz kalmak istemiyorum" ve  "Sağlıkta şiddete hayır' notları da dikkat çekti.

Başkan Yılmaz: "Şiddeti Toplumsal Dayanışmayla Aşacağız"

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; "Şiddete hayır demeye ve şiddetin karşısında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Başkan Yılmaz; "2 Ekim Dünya Şiddetsizlik Günü'nde farkındalık oluşturmak ve şiddetin her türlüsünün karşısında olduğumuzu göstermek amacıyla Belediyemiz Şehir Tiyatrosu'nun oyuncuları tiyatral bir oyun sergiledi. Tüm insanlık için şiddetsiz bir yaşam ve özellikle kadına şiddetin son bulmasını diliyoruz. Toplum olarak şiddete karşı  her daim dayanışma içerisinde olmalıyız" ifadelerini kullandı.

Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitlik Şartı'nı imzalayan ilk belediye olduklarını da hatırlatan Başkan Yılmaz; "Kadına şiddetin önlenmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda etkin rol üstlenebilmek amacıyla çalışmalar da yapıyoruz. Geçtiğimiz yıl Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR) tarafından hazırlanan Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı’nı imzalayarak kadın cinayetlerine "dur” demek adına önemli bir adım da  attık. Belediyemiz bünyesinde faaliyet gösteren Toroslar Kadın ve Çocuk Danışma Merkezimiz ile kadınlara psikolojik ve sosyal danışmanlık hizmeti vererek farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Alanında uzman psikologlarımızın görev aldığı merkezimizde çocukların yaşadıkları duygusal, gelişimsel ve davranışsal sorunların üstesinden gelmeleri ve sağlıklı gelişimlerinin desteklenmesi için her zaman yanlarında oluyoruz" şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, TOROSLAR, BELEDİYESİ, ŞİDDETİN, HER, TÜRLÜSÜNE, HAYIR, DEDİ, KORONAVİRÜS, CEMR, PANDEMİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA